Салат зі свіжої капусти з огірком – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Салат зі свіжої капусти з огірком – страва зі звичних нам овочів, відрізняється свіжістю, простим та швидким приготуванням. Тандем капусти з огірком під будь-якою заправкою доповнюється овочами та м'ясними інгредієнтами, добре насичує організм та є відмінним гарніром до інших страв. Поряд із користю такий салат має невелику калорійність.

Салат зі свіжої капусти з огірком та олією

Приготовлений салат подається до столу відразу, інакше через соковитість овочів втратить вигляд.

    Салат зі свіжої капусти з огірком та морквою.

    Кожна господиня знає, що з однієї свіжої капусти смачний салат не вийде, тому його доповнюють іншими овочами чи добавками. У цьому рецепті готуємо капустяний салат зі свіжим огірком, морквою та цибулею. Набір цих овочів зробить салат хрустким, легким та дуже смачним. Заправити такий салат краще нерафінованою олією. Для красивої подачі овочі нарізаємо однаково тонкою соломкою.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 200 гр.
    • Огірок – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Часник – 1 зубок.
    • Цибуля червона – 1 шт.
    • Оцет 6% – 1 ст.
    • Цукор – до смаку.
    • Сіль за смаком.
    • Олія соняшникова – 20 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Вищезгадані овочі очистити і промити. Соломкою подрібнити підготовлену моркву і перекласти в салатницю.

    Крок 2. Такою самою соломкою подрібнити промитий свіжий огірок і перекласти до морквяної нарізки.

    Крок 3. Капусту якомога тонше нашаткувати і трохи перетерти з сіллю. Молоду капусту перетирати не треба, адже вона дуже ніжна, а лише перемішати із сіллю та перекласти до решти інгредієнтів.

    Крок 4. Червону цибулину нарізати тонкими півкільцями і покласти поверх овочів.

    Крок 5. Потім до салату, але це до смаку, додати через часник зубок часнику. Овочеву нарізку посипати цукром, полити оцтом і додати хорошу олію. Овочі з добавками акуратно перемішати та зняти пробу.

    Крок 6. Приготовлений салат розкласти по порційним салатницям, декорувати зеленню і подати до столу закускою або гарнір до основної страви. Смачного!

    Смачний салат з капусти, огірків та зеленого горошку

    Свіжа капуста з огірком та зеленим горошком – простий та доступний набір інгредієнтів для швидкого та смачного салату. У цьому рецепті вам пропонується приготувати святковий варіант страви та доповнити салат відвареною мовою. Всі інгредієнти досить фактурні, і презентація салату буде дивовижною. Заправимо салат олією, що зробить його дієтичною і низькокалорійною.

    Час приготування: 45 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 200 гр.
    • Огірок – 1 шт.
    • Горошок зелений – 100 гр.
    • Мова свинячої відвареної – 1 шт.
    • Сіль за смаком.
    • Олія – для заправки.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для салату заздалегідь відварити до готовності свинячий язик за будь-яким рецептом. Підготувати всі продукти згідно з рецептом. Горошок беремо свіжий, але можна замінити на консервований.

    Крок 2. Шматок білокачанної капусти промити, обсушити серветкою і будь-яким способом нашаткувати тонкою соломкою. Капустяну нарізку перекласти в салатницю, трохи посолити і злегка рукою перетерти до появи соку.

    Крок 3. Відварену мову очистити від щільної оболонки, нарізати тонкою соломкою і перекласти до капусти.

    Крок 4. Промитий та обсушений огірок нарізати тонкими шматочками будь-якої форми та перекласти в салатницю.

    Крок 5. В останню чергу додати до цієї нарізки зелений горошок.

    Крок 6. Салат посипати сіллю, полити якісною олією і ложкою акуратно перемішати. Приготовлений салат з капусти, огірка та горошку на півгодини поставити в холодильник, а потім подати до святкового столу. Смачного!

    Простий і швидкий салат з огірків, капусти та помідорів

    Салат із цих овочів відомий усім господиням і як страва суперлегке та корисне, має бути «черговим» на будь-якому столі, про це не треба забувати. Готувати його можна постійно, адже ці свіжі овочі завжди є в наявності, але найсмачнішим салат виходить із овочів молодих та ранніх. Змінюючи заправки та додаючи різну зелень, салат щоразу матиме новий смак. Нарізка овочів для салату довільна.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 200 гр.
    • Огірок – 2 шт.
    • Помідор – 1 шт.
    • Зелень – 1 пучок.
    • Оцет – 1 ст.
    • Цукор – до смаку.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Олія – для заправки.

    Процес приготування:

    Крок 1. Капусту промити, обсушити серветкою, дрібно нашаткувати і перекласти в глибоку салатницю. Молоду капусту перетирати із сіллю не потрібно.

    Крок 2. Помідор для салату вибрати м'ясистий, щоб не дав багато соку і не зробив салат рідким. Його промити, витерти насухо, нарізати невеликими шматочками та додати до капусти.

    Крок 3. Огірки промити, також обсушити, дрібно нарізати і перекласти до решти нарізки.

    Крок 4. Зелень промити, серветкою видалити зайву вологу, порубати ножем і перекласти салатницю. Потім усі інгредієнти посипати сіллю із цукром та перцем. Налити в салат ароматну рослинну, а краще оливкову олію та все ложкою акуратно перемішати.

    Крок 5. Капустяний салат з огірком та помідором скуштувати на смак, відкоригувати за необхідністю та одразу подати до столу в порційних салатницях. Смачного!

    Салат зі свіжої капусти з огірком та оцтом

    У цьому рецепті вам пропонується зі звичайних овочів – капусти з огірком – приготувати ніжний дієтичний салат, який заправляється олією, змішаною з оцтом і цукром. Ще один секрет смачності – нарізку капусти та огірка перемішуємо із сіллю та видаляємо сік. Особливо смачним такий салат виходить із ранньої капусти.

    Час приготування: 35 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Капуста – 500 грн.
    • Огірок – 300 гр.
    • Олія – 3 ст.л.
    • Оцет 9% – 2 ст.
    • Кріп – 1 пучок.
    • Цукор – 1 ст. без гірки.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Згідно з рецептом підготувати всі вищезгадані інгредієнти для приготування салату.

    Крок 2. Довгий огірок промити, розрізати на довгі тонкі пластини і потім їх нарізати впоперек тонкою соломкою.

    Крок 3. Огіркову нарізку посипати 1 ч. ложкою солі, перемішати і перекласти на друшляк, щоб стек сік.

    Крок 4. Такою ж соломкою нашаткувати капусту, перекласти її в окремий посуд, посипати 0,5 ч. ложки солі, перетерти до появи капустяного соку. Нарізку огірків та капусти із сіллю залишити на 20 хвилин. За цей час промити та дрібно нарізати гілочки зеленого кропу.

    Крок 5. Для заправки в піалі змішати до гелеподібного стану цукор з оцтом та олією.

    Крок 6. Руками капусту добре віджати від соку та перекласти в салатницю.

    Крок 7. Нарізку огірка перемішати, добре струсити, щоб сік максимально стек, і перекласти її до капусти. Додати до салату нарізаний кріп і перемішати.

    Крок 8. Потім салат зі свіжої капусти з огірком полити приготованою заправкою, перемішати ще раз, зняти пробу і додати, чого на ваш смак недостатньо. Готову страву одразу подати до столу у загальній чи порційній салатниці. Смачного!

    Як приготувати салат з огірків, свіжої капусти та яйця?

    До вашої уваги пропонується ще один простий варіант капустяного салату з огірком та яйцем. Інгредієнти звичайні та доступні, але салат заправимо оригінальним соусом на сметані, жовтках, олії та гірчиці, що додасть страві незвичайний яскравий смак. Для такого салату найкраще підходить рання капуста.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Капуста – 400 гр.
    • Огірок – 2 шт.
    • Яйце – 4 шт.
    • Зелень – до смаку.
    • Сіль – 1/3 ч. л.
    • Олія соняшникова – 3 ст.л.
    • Сметана – 3 ст.
    • Гірчиця – 1 год.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для салату насамперед потрібно круто зварити курячі яйця, остудити їх у холодній воді та звільнити від шкаралупи. Потім яйця акуратно поділити на жовтки та білки.

    Крок 2. В окрему піалу перекласти всі жовтки, налити до них соняшникове мало та вилкою, перетерти в однорідну масу.

    Крок 3. Потім до цієї маси покласти три ложки жирної сметани, насипати сіль із чорним перцем і все добре перемішати, щоб вийшов густий соус.

    Крок 4. Капусту очистити від зовнішнього листя, обполоснути під холодною водою і будь-яким способом подрібнити тонкою соломкою. Капустяну нарізку перекласти в глибоку салатницю.

    Крок 5. Свіжі огірки промити, нарізати також невеликими брусочками і перекласти до капусти.

    Крок 6. Також соломкою нарізати білки яєць. Промиту зелень дрібно|мілко| нарізати. Цю нарізку додати до решти інгредієнтів. Перекласти до салату приготований сметанний соус та додати чайну ложку столової гірчиці.

    Крок 7. Потім салат ложкою акуратно перемішати та подати до столу на гарній тарілці. Смачного!

    Дуже смачний салат з огірків, капусти та кукурудзи.

    Для весняно-літнього столу простим, а прості страви часто виходять найсмачнішими, можливо у вас, салат зі свіжої капусти з огірком, доповнений консервованою кукурудзою. Капуста йому береться рання чи пекінська, але підходить і будь-який інший сорт. Заправляється салат олією та оцтом, адже майонез страва робить важчим. До такого салату буде доречна різноманітна зелень.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Капуста – 300 грн.
    • Огірок – 100 гр.
    • Кукурудза консервована – ½ банки.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Оцет 9% – 1 год.
    • Сіль за смаком.
    • Цукор – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Інгредієнти для салату готуються згідно з рецептом та потрібною вам кількістю порцій.

    Крок 2. Капуста очищається від зовнішнього листя, промивається під холодною водою і за допомогою ножа або кухонного гаджета шаткується тонкою соломкою. Потім ця нарізка перекладається в окремий посуд, на власний смак господині посипається сіллю з цукром і руками перетирається, щоб стала м'якшою і дала сік. Молоду капусту перетирати не треба, а лише перемішати із сіллю та цукром.

    Крок 3. Свіжий огірок подрібнюється на великій тертці або нарізається соломкою і перекладається капусти. Потім до салату додаються зерна консервованої кукурудзи.

    Крок 4. Далі салат поливається олією і до нього додається чайна ложка столового оцту.

    Крок 5. Салат зі свіжої капусти з огірком та кукурудзою акуратно перемішується та подається до обіду в гарній салатниці. Смачного!

    Салат з огірків, свіжої капусти та ковбаси

    Капустяний салат, доповнений ковбасою, найчастіший гість на столах у багатьох родинах. Часто його готують із копченою ковбасою, а в цьому рецепті беремо варену, що зробить закуску дієтичною. Для салату інгредієнти нарізаються більшими шматочками, що покращує смак готової страви. Заправляємо салат олією. Такий салат може добре зберігатись у холодильнику 2–3 доби і без втрати смакових якостей.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста молода – 250 гр.
    • Огірок – 1 шт.
    • Ковбаса молочна – 150 гр.
    • Олія – за смаком.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Часник – 1 зубок.
    • Кріп – 1 пучок
    • Кінза – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Згідно з рецептом, одразу підготувати потрібну кількість інгредієнтів для салату.

    Крок 2. Молоду капусту очистити від зовнішнього листя, обполоснути холодною водою і нашаткувати середньою соломкою. Нарізку відразу перекласти в салатницю і перетирати капусту із сіллю не треба, адже вона ніжна та соковита.

    Крок 3. Огірок промити, нарізати півкухлями і перекласти до капустяної нарізки. Додати до неї дрібно нарубаний зубок часнику.

    Крок 4. Варену ковбасу очистити від оболонки, нарізати невеликими брусочками та перекласти до салату.

    Кинзу з кропом промити, обсушити серветкою, дрібно нарізати і перекласти до решти інгредієнтів.

    Крок 6. Потім салат посипати сіллю та заправити рослинною або оливковою олією.

    Крок 7. Капустяний салат з огірком і ковбасою акуратно перемішати, на 15 хвилин поставити в холодильник, а потім подати до обіду або вечері. Смачного!

    Салат з капусти з огірком та крабовими паличками

    Крабові палички у багатьох асоціюються здебільшого з яйцем і кукурудзою, але цей морепродукт відмінно гармонує з овочевими салатами, а капустяний салат зі свіжим огірком тому підтвердження. Ця легка і водночас поживна, ситна страва подобається всім прихильникам правильного харчування. Салат готується просто, швидко і інгредієнти для нього доступні протягом усього року.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 300 гр.
    • Огірок – 2 шт.
    • Олія – за смаком.
    • Сіль за смаком.
    • Часник – 2 зубки.
    • Крабові палички – 6 шт.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготувати згідно з рецептом, вказану кількість інгредієнтів для салату.

    Крок 2. Капусту для салату очистити від зовнішнього листя, обполоснути холодною водою і нарізати ножем або спеціальною шатківницею рівномірними тонкими смужками. Потім її залежно від сорту капусти трохи перетерти із сіллю.

    Крок 3. Промити та витерти насухо серветкою свіжі огірки. Їх нарізати тонкими скибочками будь-якої форми.

    Крок 4. Очищені від лушпиння зубки часнику дрібно порубати ножем. Цей інгредієнт можна замінити за бажанням зеленою цибулею.

    Крок 5. Звільнити від упаковки крабові палички та нарізати їх тонкими шматочками.

    Крок 6. Для збирання салату нарізку овочів та крабових паличок перекласти в глибоку салатницю.

    Крок 7. Потім салат на свій смак посолити і додати будь-яку рослинну олію. Ложкою усі інгредієнти акуратно перемішати. Приготовлений капустяний салат з огірком та крабовими паличками одразу сервірувати до столу. Якщо планується подача салату через деякий час, то сіль з олією додається перед подачею. Смачного!

    Дієтичний салат зі свіжої капусти з огірком та куркою

    Салат зі свіжої капусти з огірком і куркою досить популярний і затребуваний, адже багато хто хоче харчуватися правильно. Закуска відрізняється малим вмістом калорій, легко засвоюється організмом та проста у приготуванні. Нерідко такий салат доповнюється іншими інгредієнтами на вибір господині, і в цьому рецепті додамо твердий сир. Куряче м'ясо відваримо заздалегідь. Заправимо салат олією.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 200 гр.
    • Огірок – 1 шт.
    • Філе курки охолоджене – 1 шт.
    • Олія – за смаком.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Зелень – до смаку.
    • Сир твердий – 100 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготувати згідно з рецептом простий набір продуктів для салату.

    Крок 2. Промите куряче філе заздалегідь відварити у воді з додаванням солі, але й посмажити його на сковорідці. Потім м'ясо обов'язково остудити. Охолоджене філе нарізати поперек волокон однаковими невеликими шматочками і перекласти салатницю.

    Крок 3. Твердий сир нарізати такими ж шматочками, як філе, і перекласти салатницю.

    Крок 4. Промити свіжий огірок та нарізати шматочками будь-якої форми. Шматок капусти нарізати смужками або кубиками, посипати сіллю і маточкою або руками трохи пом'яти, щоб капуста стала м'якшою. Нарізку цих овочів перекласти в салатницю до решти інгредієнтів.

    Крок 5. Потім додати до салату промиту і дрібно нарізану зелень.

    Крок 6. Салат полити гарною олією, акуратно перемішати, зняти пробу і додати, чого недостатньо. Потім капустяний салат з огірком і куркою набагато охолодити, декорувати на свій смак і подати до обіду або вечері. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал