Їжачки з фаршу з рисом – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Їжачки з фаршу з рисом – це проста та смачна ідея для вашого сімейного обіду чи вечері. Такий продукт можна подавати з будь-якими гарнірами до смаку: картопляним пюре, макаронами або крупами. Для приготування їжачків у домашніх умовах використовуйте перевірену кулінарну добірку із дев’яти рецептів із покроковими фото.

Їжачки з фаршу з рисом у духовці

Їжачки з фаршу з рисом у духовці порадують вас яскравим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Вода –100 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.

Крок 2. Гарненько рис промиваємо у холодній воді.

Крок 3. Потім рис заливаємо чистою водою, доводимо до кипіння та варимо на невеликому вогні 15 хвилин.

Крок 4. Відкидаємо продукт на сито та даємо стекти рідини.

Крок 5. Очищаємо цибулю і ріжемо її дрібним кубиком.

Крок 6. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, цибулю, сіль та перець. Гарненько перемішуємо.

Крок 7. Сюди викладаємо рис і столову ложку томатної пасти. Знову вимішуємо до однорідності.

Крок 8. Форму для запікання змащуємо сметаною.

Крок 9. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки та викладаємо їх у форму.

Крок 10. В окремому посуді з’єднуємо сметану і томатну пасту, сіль, перець і півсклянки води. Гарненько перемішуємо.

Крок 11. Заливаємо заготовки у формі отриманим соусом.

Крок 12. Запікаємо страву 30-40 хвилин|мінути| при температурі 180°.

Крок 13. Їжачки з фаршу з рисом у духовці готові. Пригощайтесь!

Як приготувати їжачки з фаршу з рисом у каструлі

Як приготувати їжачки з фаршу з рисом у каструлі, ми докладно описали у нашому перевіреному покроковому рецепті з фото. Такий продукт виходить неймовірно соковитим, ніжним та апетитним. Подавайте його до обіду чи вечері з вашими улюбленими гарнірами.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Рис –100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 5 пір’я.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Вода –300 мл.
  • Помідори – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо фарш та куряче яйце.

Крок 2. Сюди відправляємо соєвий соус.

Крок 3. Солимо вміст і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 4. Також приєднуємо промитий рис.

Крок 5. Викладаємо сюди дрібно порубану зелену цибулю. Ретельно перемішуємо вміст.

Крок 6. Для соусу подрібнюємо помідори за допомогою тертки, перемішуємо їх із майонезом, водою, сіллю.

Крок 7. З фаршу формуємо акуратні кульки та викладаємо їх у каструлю з підготовленим соусом.

Крок 8. Ставимо страву на невеликий вогонь та готуємо під кришкою 40 хвилин.

Крок 9. Тепер ви знаєте, як приготувати їжачки з фаршу з рисом у каструлі. Беріть на замітку!

Їжачки з рисом та фаршем у сметани

Їжачки з рисом та фаршем у сметани – це смачна та апетитна страва, яка ідеально підходить для сімейного обіду чи вечері. Можна подавати з будь-якими гарнірами до смаку. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Рис –100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вода –100 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячий фарш та подрібнену цибулю.

Крок 2. Додаємо сюди сіль та промитий рис. Ретельно перемішуємо.

Крок 3. У каструлю відправляємо сметану, воду, сіль та чорний мелений перець. Вимішуємо соус до однорідності.

Крок 4. З фаршу ліпимо акуратні кульки та викладаємо їх у каструлю з соусом.

Крок 5. Готуємо на слабкому вогні близько 20-25 хвилин. При цьому закриваємо кришкою.

Крок 6. Викладаємо частування на порційні тарілки.

Крок 7. Їжачки з рисом та фаршем у сметани готові. Подавайте до столу!

Їжачки з курячого фаршу з рисом

Їжачки з курячого фаршу з рисом порадують не лише ніжним смаком, а й корисними поживними властивостями. Таке частування також підійде для дитячого меню. Для простого та швидкого кулінарного процесу, використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 0,6 кг.
  • Рис відвареної – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для випікання.
  • Паприка мелена – до смаку.
  • Майоран сушений – до смаку.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відварюємо рис у підсоленій воді.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо курячий фарш і суміш із подрібнених цибулі та часнику. Перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Посипаємо сіллю та спеціями до смаку. Перемішуємо ложкою чи мокрими руками.

Крок 4. Потім курячу масу додаємо відварений рис.

Крок 5. Ще раз перемішуємо до однорідності.

Крок 6. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки та викладаємо їх у форму для запікання. Виливаємо трохи води та додаємо лавровий лист.

Крок 7. Готуємо страву у духовці 40 хвилин при температурі 180°.

Крок 8. Їжачки з курячого фаршу з рисом готові. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

Смачні їжачки з фаршу у мультиварці

Смачні їжачки з фаршу в мультиварці відрізняються неймовірною ніжністю та соковитістю. Така страва урізноманітнить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері, разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Дрібно ріжемо цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, одну третину подрібненої цибулі, куряче яйце, рис, сіль та перець.

Крок 4. Ретельно вимішуємо вміст.

Крок 5. З отриманої маси мокрими руками ліпимо акуратні кульки.

Крок 6. У чашу мультиварки виливаємо олію. У режимі «жарка» обсмажуємо цибулю та терту на тертці моркву близько 7 хвилин.

Крок 7. На овочеву подушку викладаємо м’ясні кульки.

Крок 8. Заливаємо заготівлю соусом із води, сметани та томатної пасти. Також додаємо борошно та трохи солі.

Крок 9. Закриваємо мультиварку кришкою та готуємо в режимі «тушкування» 1 год.

Крок 10. Смачні їжачки з фаршу у мультиварці готові. Подавайте до столу!

Дієтичні їжачки з фаршу з рисом на пару

Дієтичні їжачки з фаршу з рисом на пару – це неймовірно смачне, ніжне та корисне частування для вашого обіду чи вечері. Порадуйте себе апетитною, поживною та не надто калорійною стравою. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 200 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Курячу грудку прокручуємо через м’ясорубку разом із цибулею. Додаємо сюди сіль, мускатний горіх та мелений перець. Перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Мокрими руками ліпимо з фаршу акуратні кульки.

Крок 4. На плоску тарілку висипаємо рис.

Крок 5. У рисі обвалюємо кожну заготовку із фаршу.

Крок 6. Викладаємо частування у пароварку.

Крок 7. Готуємо на пару до готовності близько 40-45 хвилин.

Крок 8. Дієтичні їжачки з фаршу з рисом на пару готові. Подавайте частування до столу!

Їжачки з фаршу з рисом з томатною пастою

Їжачки з фаршу з рисом, з томатною пастою відрізняються соковитістю, яскравим смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рис –150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для соусу:

  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода –250 мл.
  • Італійські трави – 1 ч.л.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо рис під водою і відварюємо до напівготовності, потім відкидаємо на сито і даємо стекти воді. Можна ще раз промити та дати повністю охолонути.

Крок 2. У глибоку миску викладаємо фарш, доповнюємо його сіллю та меленим перцем.

Крок 3. Сюди ж викладаємо подрібнену цибулю та часник.

Крок 4. Розбиваємо куряче яйце та вимішуємо.

Крок 5. Приєднуємо підготовлений рис.

Крок 6. Перемішуємо заготівлю до рівномірного розподілу всіх товарів.

Крок 7. З отриманої маси мокрими руками ліпимо акуратні кульки та викладаємо їх у форму для запікання.

Крок 8. В окремій мисці з’єднуємо томатний соус із водою.

Крок 9. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її до рум’янцю на сковороді з олією.

Крок 10. Викладаємо сюди терту на тертці моркву та виливаємо томатну заготівлю. Доповнюємо сіллю та спеціями, добре прогріваємо.

Крок 11. Отриманим соусом заливаємо їжачки. Надсилаємо частування в розігріту до 180° духовку на 50 хвилин.

Крок 12. Їжачки з фаршу з рисом із томатною пастою готові. Швидше спробуйте!

Їжачки з фаршу, рису та капусти

Їжачки з фаршу, рису та капусти відрізняються насиченим смаком та неймовірною соковитістю. Страва ідеально підходить для сімейного обіду чи вечері. Для приготування апетитних їжачків у домашніх умовах, використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої кулінарної добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Рис відвареної – 150 гр.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Промиваємо та обсушуємо білокачанну капусту, потім дрібно нарізаємо її ножем.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, капусту, відварений рис та куряче яйце.

Крок 4. Солимо і перчимоо до смаку, потім вимішуємо руками до однорідності.

Крок 5. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки та обвалюємо їх у картопляному крохмалі.

Крок 6. Викладаємо частування у чашу пароварки. Можна використовувати мультиварку з пароваркою.

Крок 7. Готуємо на кілька хвилин до готовності частування.

Крок 8. Їжачки з фаршу, рису та капусти готові. Подавайте до столу з гарніром!

М’ясні їжачки у томатно-сметанномуу соусі

М’ясні їжачки в томатно-сметанномуу соусі виходять неймовірно ніжними та соковитими. Така страва урізноманітнить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері, разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Рис – 75 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Порошок томатний – 2 ст.
  • Сметана – 150 гр.
  • Вода –100 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Рис промиваємо у воді, потім заливаємо окропом і залишаємо під кришкою на 20 хвилин. Далі відкидаємо на сито.

Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо томатний порошок із трьома столовими ложками гарячої води. Половину одержаної маси залишаємо для приготування соусу.

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, цибулю, сіль та перець. Починаємо ретельно перемішувати.

Крок 6. Потім сюди відправляємо томатну заготівлю та рис. Знову перемішуємо.

Крок 7. З отриманої маси мокрими руками ліпимо акуратні кульки. Викладаємо їх у форму для запікання, обмазану невеликою кількістю сметани.

Крок 8. Приготуємо соус з сметани, томатної пасти, солі, перцю і води, що залишилася.

Крок 9. Отриманим соусом заливаємо наші заготовки та відправляємо їх розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.

Крок 10. М’ясні їжачки у томатно-сметанномуу соусі готові. Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал