Гороховий суп з копченостями класичний – 9 рецептів приготування з покроковими фото

5a982098ab797c2e1bc090d4537fe7ba

Гороховий суп з копченостями класичний — це ароматне частування, яке позбавить від голоду і зігріє. Приготування займе достатню кількість часу, так як горох вариться нешвидко. Копченості надають частуванню приємний смак і наваристість. Як копченості використовують ребра, бекон, ковбасу та інші продукти з характерним неповторним ароматом.

Гороховий суп з копченими реберцями

Гороховий суп з копченими реберцями зможе приготувати будь-який. Ароматне частування займе лідируючі позиції в рейтингу серед перших страв. Навариста страва з приємним після-смаком копченостей, доставить масу приємних вражень. Для рецепта використовуються доступні продукти, а блюдо виходить бюджетним.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Горох лущений – 300 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сосиски копчені – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Ребра копчені – 1 кг.
  • Олія – для смаження.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Розрубуємо пласт копчених ребер на окремі реберця. Кип’ятимо воду.

69ce1f86aa059ad35f8266aedcd6a461

Крок 3. 300 грамів лущеного гороху детально промиваємо. Як тільки вода закипить, занурюємо в неї реберця і засипаємо горох. Готуємо на маленькому вогні близько 50-70 хвилин. М’ясо повинно з легкістю відходити від кісток.

5ec83e7c33824e9c8150b3833266b173

Крок 4. Картоплю промиваємо щіткою, зчищаємо шкірку економкою і ріжемо кубиками. З супової основи дістаємо реберця.

912856c24c9613bfb0f4abc8dc1ef4d6

Крок 5. Закидаємо картопляну нарізку в каструлю і продовжуємо варити близько півгодини. Час варіння залежить від сорту картоплі і розміру нарізки.

bede2681cf9c91b0d88bc9ec1035890a

Крок 6. Копчені сосиски ріжемо довільно. Сосиски при бажанні замінюємо копченою ковбасою або іншими копченими м’ясними виробами. Якщо нічого з копченостей більше немає, обійдемося ребрами.

1d860190268973618c605a7ca8d88454

Крок 7. З ребер знімаємо м’ясо, при необхідності розрізаємо на сегменти бажаної величини.

2d35611dcec553907fa47502c8bb92b6

Крок 8. Очищаємо морквину і головку цибулі. Подрібнюємо овочі – морквину натираємо на терці, цибулю нарізаємо кубиками. Нагріваємо сковорідку з олією. Висипаємо овочі і обсмажуємо 4 хвилини при частому помішуванні. Пассеровка стане м’якою.

404f3e8ace785b3ad6876fb7cd3c69de

Крок 9. Обжарку і м’ясні вироби перекладаємо в каструлю. Варимо після закипання чверть години.

2838f6f1a2fccd950d971b45d990692f

Крок 10. Пробуємо на сіль. Копченості і так містять досить солі, тому легко можна пересолити. Суп досмоктуємо за потребою. Промивши зелень подрібнюємо і закидаємо в суп. Закип’ятивши, відключаємо плиту. Ми залишаємо постояти.

e8c4396c2c551113c23f6e2cef98902f

Крок 11. Подаємо апетитне блюдо. Смачного!

f37760f7c14b4d2e40154200276917e4

Гороховий суп-пюре з копченостями

Гороховий суп-пюре з копченостями володіє ніжною бархатистою текстурою. Такий суп не соромно подати гостям на дружніх застілля. Готується частування елементарно і без проблем. А виходить з багатим копченим смаком і залишається в пам’яті на довгий час. Користуйтеся рецептом із задоволенням!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 2 ст.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Курячі стегенця копчені – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Засипаємо 2 склянки гороху в ємність і промиваємо. Очищаємо цибулини і картопляні бульби. Промитий горох пересипаємо в каструлю і заливаємо водою. Поміщаємо на вогонь. На варіння колотого гороху буде потрібно менше часу, ніж для цілого.

24cef22bd3e2a02031f4f21845ae2c96

Крок 2. Звільняємо морквину від шкірки і крупно нарізаємо. Цибулю нарізаємо півкільцями. На сковорідці прогріваємо олія і обсмажуємо нарізку до рум’яності, час від часу розмішуючи для рівномірного приготування.

29aa3388f20e6fe5c6dc88ada18cfabb

Крок 3. Перевіривши, зварити чи горох, відправляємо в каструлю копчений стегенчик. Продовжуємо варіння 20 хвилин. Потім обережно виймаємо курку.

257a29275d89a742ee94937709112360

Крок 4. Почищена картопля розрізаємо на кубики і відправляємо до гороху. Готуємо 15 хвилин. Проколів картоплю, перевіряємо, зварилася вона. Перекладаємо обжарку і прогріваємо всі разом. Переміщаємо каструлю на підставку для гарячого.

99c5630ce56881bc3f3ae4bb540cae71

Крок 5. Застосувавши погружной прилад, подрібнюємо вміст до стану пюре. Пробуємо і доводимо до смаку.

b9bb73cb62e8484de55c0a28bceb3f3b

Крок 6. Курячий стегенце звільняємо від шкіри, знімаємо м’якоть з кісток і нарізаємо.

3359cf7113e1c2649c2ca60594e972b8

Крок 7. Тарілки наповнюємо креязичким супом-пюре і зверху кладемо м’ясо.

eec6145d97bc0716fca1183302c1207e

Крок 8. Подаємо блюдо, на свій розсуд здобрюємо вершками і доповнюємо сухариками. Смачного!

4ad7ee4ae01539f1b2480396b3e8758a

Гороховий суп з копченостями і картоплею

Гороховий суп з копченостями і картоплею виходить густим і наваристим. Хрусткі грінки прекрасно доповнюють наварити частування. Блюдо приготує навіть недосвідчена господиня. Для реалізації рецепта будуть потрібні недорогі інгредієнти, які перетворять звичайний гороховий суп в кулінарний шедевр.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 170 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Грудинка варено-копчена – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Петрушка свіжа – 10 гр.
  • Морква – 70 гр.
  • Свинячі ребра копчені – 250 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 1,5 л.

Для приготування грінок:

  • Олія – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Батон / білий хліб – 130-150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Добре промитий колотий горох заливаємо холодною водою на 2 години. Цілий – залишаємо на ніч.

f3e33962c9b785feb8e00e82568031e2

Крок 3. Горох значно розбухне і швидше звариться.

Крок 4. Порубавши реберця, перекладаємо в каструлю. Наливаємо воду і доводимо до кипіння. Збавивши полум’я, варимо 40 хвилин.

47751912e5067678738dd0ec2ce6022b

Крок 5. Проціджуємо горох і знову промиваємо. Засипаємо до ребрах. Готуємо півгодини.

Крок 6. Горох добре розвариться.

afa61ad67f78d0a9fb553789187b60c0

Крок 7. Морквину очищаємо і ріжемо четвертинками.

Крок 8. Очищену цибулю дрібно кришимо.

81c85ca46649a9ae7c3aefa3eedfa1a8

Крок 9. Нагріваємо сковороду з олією. Висипаємо нарізку і пасеруємо 5 хвилин до золотистості, помішуючи.

Крок 10. Грудинку ріжемо квадратиками.

a92019bb1133774b6cafa5cb11cc56ad

Крок 11. З сковороди перекладаємо обжарку і протираємо дно паперовими рушниками. Заново розжаривши сковорідку, висипаємо грудинку. Підрум’янюємо.

066ff41f6a706c69d022cfbf80407c01

Крок 12. Почистивши картопляні бульби, ріжемо кубиком.

f4d2db078b697e3d3b24a3984a217178

Крок 13. У каструлю засипаємо нарізку і готуємо 10 хвилин.

78aead5d5d1469a98f14a58cd2162fe4

Крок 14. Здобрюємо обсмажуванням.

3109b3a61814ed91b723b9738c7d901e

Крок 15. Засипаємо підсмажену грудинку.

8ee4be630a46a29e16f41e74763c3aa3

Крок 16. Закидаємо лавр і горошини перцю. Кип’ятимо 7 хвилин. На завершення перевіряємо на сіль і солимо, доводячи до смаку.

f304b99870194fce9e1990e1e8b24e62

Крок 17. Відключаємо газ і залишаємо під кришкою на чверть години.

3c3d2fcb8402487836c6114aa64a2637

Крок 18. Батон або хліб звільняємо від скоринки. М’якоть ріжемо квадратиками.

e67a9560aa504221c394073441b145e0

Крок 19. Очищений часник роздавлюємо. Прогріваємо олія на сковороді. Закидаємо часник і трохи підрум’янюємо.

f7906647890994cadd2d343c1b32502b

Крок 20. Коли часник віддасть аромат маслу, дістаємо його і викидаємо. У сковорідку відправляємо порізаний м’якиш. Обсмажуємо до золотистого відтінку помішуючи 5 хвилин. Остуджуємо.

63f4227e1f4e0e5937015efa62a568c2

Крок 21. Обдаємо під краном петрушку і дрібно кришимо. Наповнюємо супом піали. Посипаємо зеленню і грінками. Смачного!

78465184dacb11712143239e68f88890

Гороховий суп з копченою куркою

Гороховий суп з копченою куркою має незабутній смак. З наваристим частуванням гарантований ситний і смачний обід. Дотримуючись покрокового опису, не виникне ніяких перешкод. З ароматним супом буденне меню придбає нові фарби.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 1 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Курка копчена – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Застосувавши щітку для миття овочів або губку, промиваємо овочі. Очищаємо коренеплоди, бульби і цибуля. Обмиваємо під струменем води.

Крок 2. Грунтовно вимитий горох засипаємо в ємність і витримуємо 1 годину в воді. Колотий горох вариться в рази швидше.

a092bf17cc21e4602573327c10cc02f2

Крок 3. Промиваємо горох, відкинувши на друшляк. Пересипаємо в каструлю. Заливаємо очищеною водою і поміщаємо на вогонь. Закип’ятив, збираємо з’явилася пінку. Мінімізуємо полум’я, продовжуємо варити 1 годину.

692934e84d36ab92fcc58bc12794a1bc

Крок 4. Розміщуємо сковорідку на помірному вогні. Наливаємо олію. Почищені овочі нарізаємо так, як подобається. Пересипаємо в розігріту сковорідку з олією.

6eb6c8b380c7c59b06237f5ccd9dee16

Крок 5. Обсмажуємо до м’якості і легкої рум’яності, не забуваючи помішувати.

338b9b69e28292345fdf9ff32173e904

Крок 6. Картопля ріжемо кубиком або бруском. Нарізку овочів вибираємо самостійно.

679bbfeb82f704d5f2cbd8c6f42912f0

Крок 7. У каструлю засипаємо картоплю. Проварюємо хвилин 15. Проткнувши ножем або виделкою, перевіряємо, зварилася чи картопля. Здобрюємо спеціями.

9727704a576cc4dc0c1d1e535159929e

Крок 8. Копчену грудку розрізаємо на шматочки бажаної величини. Можна взяти стегенце і зняти шкіру, потім відокремити від кісток. Суп буде ще апетитніше.

69463a5ee4c6eeffb58b4cf0cc53b043

Крок 9. Пассеровку і курку перекладаємо до решти складових. Проварюємо 5 хвилин.

5eb67d57420c1c257665773fd58b7481

Крок 10. Промивши і обсушити кріп, подрібнюємо і засипаємо в суп. Або беремо суху або заморожену зелень. Прокип’ятив пару хвилин, пробуємо, чи всього досить. Якщо потрібно, балансуємо смак, досалівая і приправляючи перцем. Переміщаємо каструлю на підставку для гарячого.

652fd492fea3402a42bc2d1c6add68b8

Крок 11. Перемішавши, даємо постояти і “ подружитися ” з складовими.

5b10376a0833b7b653037d22978bb68d

Крок 12. Заповнюємо настоявшимся запашним супом глибокі тарілки.

b790b4631b03f16cea914bfd5940e7fd

Крок 13. Пробуємо зігріваючий суп. На свій розсуд присмачуємо сметаною або вершками. Доповнюємо сухариками. Смачного!

c8dbaa7c6fefb2d16a3c6abc95c63c17

Гороховий суп з копченою ковбасою

Гороховий суп з копченою ковбасою – хороший варіант, щоб урізноманітнити повсякденний раціон. Частування готується з простих інгредієнтів, які знайдуться в будь-якому магазині. Наварістое блюдо добре насичує. У доповненні до ароматного супу за бажанням подають хрусткі сухарики.

Час готування – 5 ч. 20 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Горох подрібнений – 1 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Відмірявши горох, активно промиваємо його. Засипаємо в ємність з водою і відставляємо на 4 години. Можна зробити процедуру з продуктом з вечора.

d70f6da39eb5ccd9838c93a2a553d395

Крок 3. Після цього зливаємо рідину і знову промиваємо. Пересипаємо в каструлю і наливаємо очищену воду.

b6e4fee773dce4acffc203ee8f891a3b

Крок 4. Помістивши на плиту, чекаємо активного бурління. Готуємо 1 годину при середньому вогні. За цей час горох розварити.

bd99709443abc625fb1440d6ccac166c

Крок 5. Звільнивши картоплю від шкірки, розрізаємо на квадратики. Нарізку опускаємо в воду, щоб позбутися від зайвого крохмалю.

eaa8890d8154615c9b60c8df78b502f7

Крок 6. Перекладаємо картопляну нарізку до гороху. Продовжуємо варіння 5 хвилин.

1c8a5d4935b16e8892cd8ce5126ebf53

Крок 7. Позбавляємо цибулю і морквину від лушпиння і шкірки. Промивши морквину і цибулину, подрібнюємо зручним способом.

8ad79ec3f5112802cf0552b1cf2bc7ef

Крок 8. Розміщуємо сковороду на вогні. Наливаємо олію і добре прогріваємо. Пассеруємо нарізку. Помішуючи, доводимо до м’якості.

ad7edb23e6f109e1f6b2348f9b80cbc2

Крок 9. У киплячу основу вивантажуємо пассерівку. Додаємо сіль і готуємо 10 хвилин.

95a7ef59e8308021a2420e2832f3c801

Крок 10. Копчений продукт звільняємо від оболонки. Можна використовувати кілька видів ковбасних виробів. Порізавши кружечками, нарізаємо брусочками.

4d982628402bfe5d1c30af7254c69efc

Крок 11. Обдаємо зелень під краном і подрібнюємо. Кріп можна використовувати сухий або заморожений.

496e23556ac691b00ffd568283a2a1fe

Крок 12. У каструлю кладемо ковбасу. Закидаємо лаврушку і кріп. Прокип’ятив хвилин 5, відключаємо вогонь.

7a4876d234d47fa3c33115feb69f73d8

Крок 13. Ароматне блюдо розливаємо по піалах. Смачного!

3e92c5be1a35c8bc478353c2afd03752

Як зварити гороховий суп з копченими крильцями

Як зварити гороховий суп з копченими крильцями розповім в сьогоднішньому рецепті. Все досить просто. Найтривалішим і основним в процесі виконання є варіння гороху. Суп повинен мати пюреобразное стан. Завдяки такій текстурі, блюдо виходить максимально апетитним.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Горох – 150 гр.
  • Картопля – 360 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Курячі крильця копчені – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Морква – 180 гр.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Кріп – 20 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Дістаємо картопля, морква, цибуля, копчений продукт і кріп. Зелень може бути свіжою, замороженої або сухий. Відповішуємо основний компонент.

Крок 2. 150 грамів гороху обдаємо під краном, відправляємо в миску з водою. Краще використовувати колотий. Він швидше готується.

a6b48c967216bcd6ba45e4670eb013a2

Крок 3. Звільнивши пару морквин від шкірки, крупно натираємо на терці. Почистивши картопляні бульби, крупно нарізаємо. Очищену цибулю дрібно кришимо. Промитий кріп подрібнюємо.

6a102926a001c95963e5729eea17cf0e

Крок 4. Копчені крила ріжемо по суглобах. Тонкі фаланги можна не використовувати.

a1fea61f7a5cc0c894793887cb5cddb1

Крок 5. На розігріту сковорідку пересипаємо цибулю і морквину. Обсмажуємо до рум’яності. Ополоснувши набряклий горох, вивантажуємо в каструлю. Розмістивши на середньому полум’я, готуємо, поки горох не дійде до напівготовності.

783769655a19eb83869cbcea20b25e6f

Крок 6. Перекладаємо крила до гороху. Додаємо картоплю і засмажування. Закип’ятив, проварюємо 15 хвилин.

c0b3536be44d1642938544c37b718623

Крок 7. Закидаємо лавр. Перевіряємо, приготувався чи картопля, проколів виделкою або ножем. Пробуємо, чи достатньо солі. При необхідності дошкуляємо. Приправляємо спеціями за бажанням. Вимикаємо газ і даємо супу настоятися.

b6c71e99e4c481077e6f635b0a1c529d

Крок 8. Розливаємо густий гороховий суп по піалах. Посипаємо рубаним кропом. Смачного!

57f583749ba5c401d30d81ab513253e5

Гороховий суп з копченою грудинкою

Гороховий суп з копченою грудинкою – це чудовий рецепт, який зажадає достатню кількість часу для своєї реалізації. Само по собі страва проста у виконанні, але варіння гороху процес досить тривалий. Незалежно від кулінарного досвіду зварити суп зможе кожен, набравшись терпіння. Результат вразить всіх своїм неповторним смаком.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Горох – 250 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Грудинка копчена – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Морква – 150 гр.
  • Свинячі ребра копчені – 500 гр.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Для економії часу в процесі варіння заливаємо горох з вечора холодною водою.

Крок 2. Пласт копчених ребер ріжемо на окремі реберця і поміщаємо в каструлю. Наливаємо очищену воду. Розміщуємо на плиті і готуємо 40 хвилин.

7f38c2f706a9806eed26639437303731

Крок 3. Зварені ребра обережно виймаємо. Охолодивши, з кісток знімаємо м’ясо і нарізаємо шматочками.

Крок 4. 250 грамів гороху грунтовно миємо.

536bcea7347f7cb320d1f5bbd5bbf772

Крок 5. У супову основу перекладаємо м’ясо.

Крок 6. Засипаємо промитий горох. Готуємо півгодини.

c93b225f88caea4bcb75ae49eb1dca6c

Крок 7. Очистивши цибулю і сполоснув, дрібно ріжемо.

Крок 8. Звільнивши морквину від шкірки овочечисткою, крупно натираємо на терці.

2618282535033f2b945f3a6d182e904e

Крок 9. Грудинку ріжемо смужками.

Крок 10. Розігріваємо сковорідку з олією. Засипаємо нарізану цибулю.

165b45b3a8fa18abc004eff8ce3dbc89

Крок 11. Довівши цибулю до прозорості, закидаємо морквину. Обсмажуємо до м’якості.

Крок 12. На іншій сухій сковорідці підсмажуємо грудинку.

1382a43073ded7d3efdc5e0ac383334c

Крок 13. Звільняємо картоплю від шкірки і ріжемо кубиком.

Крок 14. До гороху висипаємо картоплю.

6efb97b4cb8bbbd0051a6f87bc564b43

Крок 15. Кухар 5 хвилин, засипаємо обсмажену грудинку.

Крок 16. Солимо і перчимо. Вивантажуємо пассеровку.

b627bee3ef9173128c1dfaf2c35e6396

Крок 17. Готуємо, поки не звариться картопля. Через 15 хвилин кладемо лаврушку.

Крок 18. Кухар 5 хвилин, відключаємо полум’я. Настоюємо суп 15 хвилин і виймаємо лаврушку. Розливаємо суп по тарілках і посипаємо зеленню і молотим перцем.

26d6b4f74bd7d376b357673ba0cbc2c3

Крок 19. Подаємо суп з сухариками. Смачного!

21b766f8202884b7ddc5c2709dce051f

Гороховий суп з копченостями в мультиварці

Гороховий суп з копченостями в мультиварці виходить добре розваристим і незвичайно апетитним. Завдяки такому способу приготування, буде потрібно менше активних дій. Наваристий суп надовго втамовує голод. А бекон наповнить неповторним смаком і ароматом.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 30 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Бекон – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Складаємо продукти.

Крок 2. Стакан гороху промиваємо і засипаємо в ємність з водою. Витримуємо протягом ночі. Колотому гороху досить 2-3 години.

4941cfa60af39a02c13ba9810072217f

Крок 3. Позбавивши цибулю і морквину від шкірки, цибуля кришимо кубиком, морквину тремо на великій терці. У ємність приладу заливаємо 30 мілілітрів олії і засипаємо нарізку.

e0e1014f53ebd4a9b976bac8cd7a6a89

Крок 4. Запускаємо режим “ Жарка ” або “ Випічка ”. Розмішуючи компоненти, пасеруємо 8 хвилин.

a8b60f0f59763b8b9a98c98a1510b542

Крок 5. Звільнивши 5 картоплин від шкірки, нарізаємо, як на суп (бруском або кубиком). Вивантажуємо разом з промитим горохом в ємність мультиварки.

ac9f0b5d781c1a8bba70a2d4d1ccedf9

Крок 6. З бекону обрізаємо шкіру і ріжемо соломкою. Засипаємо до решти інгредієнтів. Як копченостей можна взяти ковбасу, сосиски, курячу грудку або інші копчені вироби. При використанні ребер, їх необхідно попередньо відварити і відокремити м’ясо від кісток.

9c306111fde1da8cbbb79a91ed7ccf80

Крок 7. Вливаємо 2 літри очищеної води. Від її кількості залежить консистенція страви. Колотий горох при варінні повністю розвариться і суп придбає кремову пюреобразную текстуру. Цілий горох розвариться не так сильно. Перемикаємо програму, запустивши режим “ Тушкування ”. Закривши агрегат, готуємо 2 години.

63fe6700b6593163c8c3e0fca2ea335c

Крок 8. Через 1 годину 55 хвилин відкриваємо мультиварку. Солимо і присмачуємо рубаною зеленню. Прокип’ятив 5 хвилин, відключаємо штекер від мережі.

2eb4585ddd9c9534f025ba8fd3f90958

Крок 9. Гороховим частуванням заповнюємо глибокі миски. Смачного!

3075a1d23eb4f1dc0932d7d90e4fe202

Суп гороховий в афганському казані з копченостями

Суп гороховий в афганському казані з копченостями виходить надзвичайно смачним. Приготувати частування зможе тільки той, у кого є такий казан. Як копченостей кожен вибирає свої продукти. Їх кількість і асортимент господиня визначає самостійно.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Горох – 400 гр.
  • Картопля – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Курячі гомілки / крила – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець гострий стручковий – 0,5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Морква невелика – 5 шт.
  • Ребра копчені – 600 гр.
  • Сирокопчена ковбаса – 150 гр.
  • Ковбаски – 50 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 2,2 л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. 400 грамів гороху вимочуємо 3 години, для готування в афганському казані це не принципово. Звільнивши картопля від шкірки, ріжемо довільно. Асортимент копченостей визначаємо самостійно, можна експериментувати.

Крок 2. У казан складаємо порубані ребра, курячі частини. Засипаємо горох і картопля. Трохи солимо і перчимо. Кладемо очищену цибулину. Для гостроти кладемо половину пекучого перцю. Заливаємо водою і поміщаємо на сильний вогонь. Закидаємо лаврушку.

1d1f4cec5d4d396d060d400dac316978

Крок 3. Закип’ятив, закидаємо горошини перцю. Закриваємо казан. Коли з клапана буде активно виходити повітря, зменшуємо нагрів до середнього, перемістивши на маленьку конфорку. Через 1 годину м’ясо розвариться і з легкістю відійде від кісток.

61f019f8bbc853744e5faff97d620447

Крок 4. Подрібнюємо другу цибулину і очищену морквину. Розігріваємо сковорідку з олією. Закинувши цибулю, обсмажуємо і посипаємо куркумою для кольору. Посолив, додаємо морквину. Підсмажуємо до м’якості і додаємо порізану ковбасу.

2648dd21af53186ec5e9cffb06c33963

Крок 5. Ріжемо кубиками ковбаски.

dfcc103a978f8de034f26af19f481da4

Крок 6. Відправляємо копчену нарізку до зажарки.

f8e4d45be9657b7b19b5a571e4999a74

Крок 7. Смажимо, поки з ковбасних виробів не витопиться жир, а овочі не потемніють. Відкриваємо казан, дістаємо ребра і курку. Знімаємо з кісток м’ясо. Дістаємо цибулину, лаврушку і перець, і викидаємо. Рідина перетираємо через сито або блендером. Виливаємо назад і змішуємо з зажаркою і м’ясом. Прогріваємо, довівши до кипіння.

280061919c80c2417c56beef3f412cba

Крок 8. Пробуємо на смак і балансуємо спеціями на розсуд. Гарячий ароматний суп розливаємо по тарілках. На свій розсуд присмачуємо сметаною, посипаємо зеленню і доповнюємо сухариками. Смачного!

549e7a3ae16ffe5411454072b50e8b91

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал