2 пісних салату. Ці Ви ще не пробували

Салат з апельсином

2 пісних салату. Ці Ви ще не пробували

  • Апельсин – 1 шт.
  • Ізюм-0,5 ст.
  • Очищене насіння соняшнику-2 ст. л.
  • Капуста білокачанна-200 гр.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Рослинна олія-3 ст. л.
  • Цукор і сіль ― по щіпці.

Приготування:

Капусту тонко нашаткувати, перекласти в миску. Додати сіль і притиснути капусту руками до виділення соку. Промиваємо родзинки в декількох водах, і заливаємо окропом на 10 хвилин.

З апельсина трьом дрібно цедру – 1 ч.л, сам апельсин чистимо від шкірки і плівок. Нарізаємо м’якоть апельсина середніми шматочками. Змішуємо родзинки, апельсин і капусту. Заправляємо соусом: рослинне масло, сік лимона, сіль і цукру. Пісний салат з апельсинами готовий.

Теплий салат з консервованим горошком і морквою

салат з консервованим горошком і морквою

На 1 велику моркву візьміть:

  • Горошок консервований-300 гр.
  • Пісний майонез або соєвий соус – 2 ст. л.
  • Фініки-4-5 шт.
  • Волоські горіхи-5-6″метеликів”.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком.

Приготування:

Моркву нарізаємо смужками, цибулю-дрібно шаткуємо. На сковороді з маслом, під кришкою, тушкуємо овочі до м’якості морквяних паличок. Фініки промити і нарізати соломкою. Волоські горіхи подрібнити.

Змішати всі інгредієнти. Для заправки використовуйте пісний майонез або соєвий соус. Спробуйте салат, якщо заправили майонезом, то посоліть блюдо. Подавайте пісний салат теплим.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал