2 пісних салату. Ці Ви ще не пробували

Салат з апельсином

2 пісних салату. Ці Ви ще не пробували

  • Апельсин – 1 шт.
  • Ізюм-0,5 ст.
  • Очищене насіння соняшнику-2 ст. л.
  • Капуста білокачанна-200 гр.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Рослинна олія-3 ст. л.
  • Цукор і сіль ― по щіпці.

Приготування:

Капусту тонко нашаткувати, перекласти в миску. Додати сіль і притиснути капусту руками до виділення соку. Промиваємо родзинки в декількох водах, і заливаємо окропом на 10 хвилин.

З апельсина трьом дрібно цедру – 1 ч.л, сам апельсин чистимо від шкірки і плівок. Нарізаємо м’якоть апельсина середніми шматочками. Змішуємо родзинки, апельсин і капусту. Заправляємо соусом: рослинне масло, сік лимона, сіль і цукру. Пісний салат з апельсинами готовий.

Теплий салат з консервованим горошком і морквою

салат з консервованим горошком і морквою

На 1 велику моркву візьміть:

  • Горошок консервований-300 гр.
  • Пісний майонез або соєвий соус – 2 ст. л.
  • Фініки-4-5 шт.
  • Волоські горіхи-5-6″метеликів”.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком.

Приготування:

Моркву нарізаємо смужками, цибулю-дрібно шаткуємо. На сковороді з маслом, під кришкою, тушкуємо овочі до м’якості морквяних паличок. Фініки промити і нарізати соломкою. Волоські горіхи подрібнити.

Змішати всі інгредієнти. Для заправки використовуйте пісний майонез або соєвий соус. Спробуйте салат, якщо заправили майонезом, то посоліть блюдо. Подавайте пісний салат теплим.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал