Фарширований перець м’ясом і рисом класичний – 9 рецептів приготування з покроковими фото

ff8e534c7c33c20d7d65cb9f8304925c

Фарширований перець м’ясом і рисом класичний – це всіма улюблена страва, яка кожна господиня готує по-своєму. Однак в цій статті ви дізнаєтеся, в якому посуді і з якими соусами можна тушкувати соковиті перчики з апетитною і ситною начинкою. Традиційно гарячі перчики подаються до столу з щедрою порцією охолодженої жирної сметани і зеленню.

Як приготувати фарширований перець в духовці?

Фарширований перець в духовці готується дуже просто і швидко, так як овочі додаються в сирому вигляді і не вимагають будь-якої теплової обробки, відповідно, в інгредієнтах ви так само не зустрінете ні краплі олії, через якого істотно збільшується калорійність.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 800 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Рис сирої – 30 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Морквина – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сир – 60 гр.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У миску з високими бортиками викладаємо фарш, очищену цибулю з часником, пропущений через м’ясорубку або блендер.

49f5110d76eae6c04d904647587d7c76

Крок 2. Додаємо морквину, також подрібнену автоматичними ножами.

b330207f9f9449f1bf647c7fb988502d

Крок 3. Крупу варимо в підсоленій воді близько 10 хвилин після закипання, зливаємо надлишки води і відправляємо в основний склад.

1f5dcb75d0a665c51b971661b05925c5

Крок 4. Складові солимо і вимішуємо до однорідності.

cf3fb3bae79ddce4c6a980b23d740a72

Крок 5. Солодкий перець розрізаємо на половинки, видаляємо перегородки і насіння, фаршируємо і укладаємо в формочку для запікання.

d19d2056404bc835322523ed1bb6ffe8

Крок 6. Для соусу в окремій мисці об’єднуємо воду з томатною пастою, сметаною і невеликою кількістю солі.

2111366d5aab3d963066f290360e6859

Крок 7. Отриманим розчином заливаємо заготовки і накриваємо вогнетривку посуд фольгою, готуємо при 180 градусах 40-50 хвилин.

f5759233b76cdaa83b23176b4022030e

Крок 8. Приблизно за 7 хвилин до готовності, прибираємо фольгу і посипаємо страву сирною стружкою.

d0cbc84126d32b8ef61720e5d92d62bf

Крок 9. Рум’яні перці розкладаємо по тарілках і поливаємо залишками соусу – знімаємо пробу. Смачного!

46b85fbcca50ea2de4c44f1339388ab7

Перець, фарширований м’ясом і рисом зі сметаною

Перець, фарширований м’ясом і рисом зі сметаною – це дієтичний рецепт, до складу якого входить ніжне куряче філе і ароматні італійські трави. Така страва ідеально підходить для пізнього вечері, після якого ви не відчуєте тяжкості в шлунку, проте, надовго позбудетеся від почуття голоду.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 7 шт.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – ½ ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Сметана – 150 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Вода – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Солодкий перець ретельно промиваємо і обсушуємо, зрізаємо верхівки або розрізаємо уздовж на дві половинки – видаляємо нутрощі. Підготовлені овочі викладаємо в глибоку сковороду.

7ac680d24412b384c66509845089bece

Крок 2. За допомогою м’ясорубки подрібнюємо птицю, зелень і цибуля. Додаємо ретельно промиту рисову крупу.

ba5dc8b996dd0ae06c7b26ca6c1c484f

Крок 3. Приправляємо компоненти сіллю і італійськими травами.

699409318766b23145b0b153d9657dea

Крок 4. Фарш з добавками вимішуємо і наповнюємо їм солодкий перець.

30cfc37afee8546ddfd6c5f284db8481

Крок 5. Паралельно змішуємо сметану з соєвим соусом і водою.

29580d7d3d17bf626b7c03f4198da8ff

Крок 6. Заливаємо соусом вміст сковороди і готуємо на помірному полум’я близько 40 хвилин.

400226c9ed91a8f00821c3c4b28d7662

Крок 7. Апетитні перчики сервіруємо, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!

1bed5f060989cb212361b492ad44a925

Класичний фарширований перець з рисом в мультиварці

Класичні фаршировані перці з рисом в мультиварці, тушковані до м’якості в ніжному вершковому соусі на основі сметани – це неймовірно смачна страва, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар. Головне – дотримуйтесь рекомендації!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Фарш індичий – 600 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3-4 ст.л.
  • Сметана – 150 гр.
  • Вода / бульйон – 400 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відварюємо до напівготовності промитий рис, очищаємо і ополіскуємо овочі, даємо час обсохнути.

ee863ca39e5dbd2ed85939f7968cb21e

Крок 2. Позбавляємося від насіння і перегородок перців, зрізавши частина з плодоніжкою.

f0028a87007b8015491206fd95bdb4ed

Крок 3. На розігрітому соняшниковій олії 2-3 хвилини обсмажуємо дрібні кубики ріпчастої цибулі, додаємо натерту на терці морквину, тушкуємо ще пару хвилин.

efead55fd55438430a261396af5c6066

Крок 4. У глибокій ємності змішуємо рис, фарш, зажарку, мелений перець і сіль.

1b58e847c4393407418af7f98513baa8

Крок 5. Отриманою сумішшю заповнюємо порожнини в перці, не дуже щільно, так як крупа збільшиться в розмірі.

a1fb550712994d4c5e56b6d6af2859ae

Крок 6. Викладаємо напівфабрикати в чашу.

9c41b93afb3496aa53cef45363e32974

Крок 7. Перемішуємо воду або бульйон зі сметаною, сіллю і перцем для заливки.

6f45260c6fd5d9c1be0f26d51ff35a80

Крок 8. Перці заливаємо соусом і закриваємо кришку, запускаємо режим « тушкування » на 45 хвилин. Після закінчення програми, залишаємо страву на підігріві ще 10-15 хвилин.

3bafa77b4d00e6ae2c0d1c336380d4a0

Крок 9. Соковиту страву розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!

7883a0ba3a1c3d6783709798b233fd20

Перець з курячим фаршем і рисом

Перець з курячим фаршем і рисом – це традиційна слов’янська страва, яку кожна господиня готує по-своєму. Однак вашій увазі представляється рецепт ароматного і ніжного перцю, начиненого птахом і доповненого дрібкою сушеного базиліка – пальчики оближеш!

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 8 шт.
  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожений курячий фарш викладаємо в робочу ємність, яка підходить для вимішування.

0dab5759451396ea3c22e97e51266c8e

Крок 2. До м’ясної складової висипаємо рисову крупу, відварену в підсоленій воді до напівготовності.

66dcbc9d2732c314e999e06db7cb486a

Крок 3. Вбиваємо одне куряче яйце.

51884b4d4e15cce1a741fc72a846ad54

Крок 4. Посипаємо базиліком і сіллю – ретельно вимішуємо компоненти.

0ef68dd900ce1bfd67daf575037cc3b3

Крок 5. У перцю обрізаємо верхівки, видаляємо насіння і фаршируємо підготовленою начинкою. Складаємо заготовки в каструлю, заливаємо окропом і присмачуємо сіллю, а також натертою на терці морквою.

ab85665d7878c010ef6b71b7ad841785

Крок 6. Тушкуємо на повільному полум’я протягом 40-45 хвилин, і подаємо до столу. Смачного!

d6ff621ddf4308befed368e5f2de2155

Фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі

Фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі, запечений в духовій шафі – це неймовірно ніжне і апетитне страву, яке порадує вас своєю соковитістю і насиченим смаком. Для готування нам будуть потрібні ті компоненти, які часто є під рукою у кожного.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 6 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис – 70 гр.
  • Вершки – 200 мл.
  • Паста томатна – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо промиваємо і очищаємо болгарський перець, в декількох водах промиваємо рис.

a3ee8116bc9b01e950cd3e60c570750f

Крок 2. До фаршу відправляємо рис і сіль.

c1f0814ff8f1ee300e3e670453f738cd

Крок 3. Інгредієнти гарненько перемішуємо і фаршируємо перчики.

46faa7062293ae1fa818a27bd2057d50

Крок 4. Напівфабрикати викладаємо в форму, придатну для готування в духовій шафі.

bcb2e372d7e6b3bf4d9cbf51f7d9c4e5

Крок 5. В окремій піалі об’єднуємо вершки з пастою з перетертих томатів, за бажанням солимо.

a912553e1a0d6ea177b1768e370d3936

Крок 6. Переливаємо вершково-томатний соус до перцю, накриваємо посуд фольгою.

e893b16d32335387f4296ac78cad1341

Крок 7. Запікаємо страву протягом 45 хвилин при температурній позначці в 180 градусів. Смачного!

540373880bb78ee71ecd4c5b3ffe1085

Фарширований перець з індичкою і рисом

Фарширований перець з індичкою і рисом, тушкований в свіжих і соковитих помідорах – це не тільки смачне і ароматне блюдо, але ще і корисне, так як в його склад входять виключно корисні і натуральні інгредієнти. Як крупи рекомендуємо використовувати рис сорту « басматі », він не вимагає попередньої варіння.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7-10.

Інгредієнти:

  • Фарш індичий – 500 гр.
  • Перець болгарський – 7-10 шт.
  • Помідори – 1 кг.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Морквина – 200 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю «звільняємо» від лушпиння і ріжемо на дрібні шматочки.

522160f1bfbfd9d1a9e10c2357c14e36

Крок 2. Очищену морквину подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

2c78406e291e5bb35fec9d6ecc3d7216

Крок 3. Кілограм стиглих помідорів перебиваємо в блендері до консистенції кашиці.

620732724b23d99d8151ac631af1655d

Крок 4. Змішуємо промитий рис з попередньо розмороженим фаршем з індички.

7538369f3c52d4328718c85a2caba32b

Крок 5. У перцю обрізаємо верхню частину і видаляємо насіння з перегородками, фаршируємо підготовленою начинкою.

28fba0d59ed2d1f93638e24fb8a47446

Крок 6. У каструльці розігріваємо трохи соняшникової олії і обсмажуємо цибулю до прозорості.

d6976e8aab47242e4c6fb85c1c7b88cf

Крок 7. Засипаємо морквяну стружку, перемішуємо і смажимо ще 2-3 хвилини.

680972f66fe2f621b150f3024c930b26

Крок 8. Переливаємо томатне пюре.

69ae7cc6b58a7dd65413c0b1365026e3

Крок 9. На овочеву «подушку» викладаємо перці.

de4958499e457bc9811c06192f9d4a32

Крок 10. Приправляємо горошинами перцю і сіллю.

fcbf585a0ff562440a64d41821fd9a2c

Крок 11. Закриваємо вогнетривку посуд кришкою і тушкуємо страву протягом 45 хвилин.

68c2ec9db0735d9129c618b1e723f631

Крок 12. Апетитні перці подаємо до столу « з пилу, з жару » і негайно знімаємо пробу. Смачного!

8996192ebd829f50de46562f2d659b62

Перець, фарширований з яловичиною і рисом

Перець, фарширований з яловичиною і рисом – це класика радянської кухні, яка користується популярністю і донині. Однак в цьому немає нічого дивного, так як поєднання солодкого перцю з ситною і соковитою начинкою нікого не може залишити байдужим!

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Перець солодкий – 8 шт.
  • Рис – ½ ст.
  • Морквина – 200 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі, дрібно нарізаємо цибулю і тремо на терці моркву. Половину овочів обсмажуємо до м’якості на олії.

603027721795145c7fdec2a1a3ef37b3

Крок 2. У глибокій ємності перемішуємо фарш з зажаркою, сіллю, меленим перцем і рисом, відвареним до напівготовності.

fee91d2bcb4e52dc4679b38fb957bc42

Крок 3. Обрізаємо верхню частину перців і вичищаємо насіння з перегородками, наповнюємо фаршем з добавками.

d32616e80e0510769018a9ed656e71b5

Крок 4. На дно каструлі відповідного розміру висипаємо залишилися овочі, викладаємо сметану і пасту з томатів – гарненько перемішуємо і зверху кладемо перчики, заливаємо водою наполовину висоти перців.

5dd0c2bb2e7fbdfda12f80052effcf19

Крок 5. Готуємо страву під кришкою протягом 40 хвилин.

84a3b47a599ca3fde45664f790f0f2af

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

e1a33e85e0fce2a550066ad5dcaddf54

Перець з м’ясом, рисом і підливою в духовці

Перець з м’ясом, рисом і підливою в духовці – це живильне страву, приготувавши яке, ви позбавите себе від роздільної і виснажливої готування гарніру і основної страви. Завдяки запіканню, перчики з ніжною начинкою виходять неймовірно ароматними і смачними.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 630 гр.
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Рис – 40 гр.
  • Морквина – 160 гр.
  • Цибуля – 160 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сметана – 60 гр.
  • Соус томатний – 1 ст.л.
  • Вода – 300 мл.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відварюємо добре промиту рисову крупу до напівготовності в підсоленій воді, дрібно нарізаємо цибуля і за допомогою терки подрібнюємо морквину. Солодкі перці обполіскуємо і зрізаємо верхівки ( не викидаємо ), вичищаємо нутрощі.

0c12ed98370049822152bbda6a35b153

Крок 2. Половину моркви і цибулі пасеруємо на розпеченому соняшниковій олії до легкого рум’янцю.

1bea06c57c03bf31d61c26d3052e2d68

Крок 3. Для начинки в об’ємній мисці змішуємо фарш з рисом, засмажуванням, одним зубчиком часнику, пропущеним через прес, 60-70 мілілітрами води, рубаною зеленню, сіллю і перцем.

1b567f4847d6bc14cdf95f51e4343bed

Крок 4. Перці начиняємо підготовленою масою, накриваємо « кришечками ».

5ac435b207ad1eb53e3c7b55ebf1eab7

Крок 5. Для соусу в сковороді швидко підрум’янюємо залишилися овочі і додаємо сметану, томатну пасту, другий подрібнений зубчик часнику і трохи солі – доводимо до кипіння.

55cc6b973121b0f43f8ffe365584ee75

Крок 6. Апетитний соус переливаємо в форму для запікання, присмачуємо лаврушкой і молотим перцем, викладаємо фаршировані перці.

751adcaacc0b94f137b825c212eeb89d

Крок 7. Запікаємо перчики протягом 50 хвилин при 180 градусах.

37f2f1f067d69e401a364f922d979a7c

Крок 8. Смачного!

adacc72a152a9f112b7ed1b8aaf93932

Фарширований перець з м’ясом і рисом з помідорами

Фарширований перець з м’ясом і рисом з помідорами – страву, ідеальне в усіх відношеннях. Завдяки великому вмісту овочів у складі, блюдо відрізняється високим показником клітковини. Фарш можете використовувати будь-який, смачно буде все одно!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Перець солодкий – 10-14 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морквина – 1-2 шт.
  • Помідори – 200 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Вода – 500 мл.
  • Олія – для смаження.
  • Спеції для фаршу – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо необхідний продуктовий набір.

debbad90a0aade3f9d5d79987f17d1cf

Крок 2. Очищаємо цибулю з морквиною і подрібнюємо.

f09b297df04fa4d9162526279cd78dc5

Крок 3. Овочеву нарізку обсмажуємо 3-4 хвилини на розігрітій олії.

44458c9596bd842581da67d2ebf4eed7

Крок 4. Частину засмаження викладаємо в тарілку, а в сковорідку додаємо томатну пасту і сметану, постійно помішуючи, поступово вливаємо воду. Солимо і перчимо, доводимо до кипіння і прибираємо з конфорки.

81822e8a7b52a2ab0036527e71703d53

Крок 5. До фаршу додаємо дрібно нарізані томати.

3fc667c50f74001086628f83a776debc

Крок 6. Також в начинку відправляємо підрум’янені овочі, промитий рис, рубану зелень, сіль і приправу для фаршу.

e547b6928df2d68ae1289a339bdbc09e

Крок 7. Гарненько перемішуємо.

82efc04f8309434aa0f169db2b08b939

Крок 8. Перці вичищаємо від насіння і білих перетинок, обрізавши верхівку.

f3f625a9ca79e99285c083927e0cb0af

Крок 9. Перчики фаршируємо і укладаємо в каструлю відповідного розміру.

ddf400addb2a61c45e4cdb08fb208767

Крок 10. Заливаємо напівфабрикати соусом і доводимо до кипіння, потім зменшуємо нагрів і тушкуємо страву 40 хвилин, прикривши кришкою.

f7d6535dda94bb2847e4cb31f2d4ad81

Крок 11. Розкладаємо по тарілках і подаємо. Смачного!

adc345914f685026ed9369af38de51f6

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал