Як приготувати суп харчо – 9 простих рецептів приготування з покроковими фото

8dc0c81e8baab2af1324f70eb5ddfe36

Як приготувати суп харчо – це ситна, в міру пікантна і ароматна страва для цікавого сімейного обіду. Таке гаряче частування нікого не залишить байдужим. Для його приготування в домашніх умовах використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти простих і смачних рецептів з покроковими фото.

Справжній харчо по-грузинськи з рисом

Справжній харчо по-грузинськи з рисом – це знаменита і улюблена багатьма гаряча страва для яскравого і ситного біда. Такий пікантний грузинський суп порадує насиченим смаком, ароматом і апетитним зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Ребра яловичі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1,5 головки.
  • Вода – 3 л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Фарш яловичий – 300 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Зіра – 0,5 ч.л.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Ткемалі – 2 ст.л.
  • Кінза – 8 гілок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Одну цибулину ріжемо на половинки, так само чинимо і з головкою часнику. Викладаємо овочі і яловичі ребра на деко з пергаментом.

Крок 2. Запікаємо продукти 20 хвилин при температурі 220 °.

51041f769c9d8a30b027b23a45c9b7cb

Крок 3. Запечені інгредієнти заливаємо водою і варимо близько 60-90 хвилин до повної готовності яловичих ребер.

ac3505d70b2b732546e6719099ded21b

Крок 4. Частину цибулину подрібнюємо і обсмажуємо на олії до м’якості.

dcfa0438bee925b3f7121c135abd26d0

Крок 5. Додаємо сюди яловичий фарш, добре все перемішуємо і обсмажуємо.

a6906d89ac172f013c7886d8548d75ee

Крок 6. До фаршу з цибулею додаємо промитий рис.

02229464f10901a28f3f28a0b9a497db

Крок 7. Додаємо сюди подрібнені перець чилі і томатну пасту. Перемішуємо.

987b4f2850b93b929cef998f9b08865b

Крок 8. Виливаємо сюди 2-3 половника бульйону, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 5 хвилин на повільному вогні.

498780e6940fd683346b9a0a79e8c94a

Крок 9. У засмажку додаємо орегано, хмелі-сунелі, зіру і ткемалі. Солимо до смаку. Перемішуємо.

f33bcceee4cca4c15e41e8295bc4a938

Крок 10. Готовий бульйон проціджують через сито. Цибулю і часник прибираємо – вони більше не знадобляться.

887692f87c182c4c6ee60f565384d3f9

Крок 11. Проціджений бульйон викладаємо в засмажку. Заготівлю доводимо до кипіння і варимо на мінімальному вогні 20 хвилин.

25d00cd9e960893e21f3d90c363924d4

Крок 12. З ребер знімаємо м’ясо і викладаємо його в суп.

5187ffbf8ac2b26a6522702af7f40ba5

Крок 13. Додаємо сюди подрібнені волоські горіхи і лавровий лист.

b20575a331781eec46d220b206f72efb

Крок 14. Викладаємо в суп подрібнений часник. Варимо 15 хвилин і вимикаємо вогонь. Закриваємо кришкою і даємо настоятися 20 хвилин.

e3a5bf5fc68a8d15b65423d0e148ab5c

Крок 15. Справжній харчо по-грузинськи з рисом готовий. Подавайте яскраву страву до столу, доповнивши зеленню!

6e27a359d8ecd160d1a43b79702082b1

Класичне харчо з яловичиною

Класичне харчо з яловичиною нікого не залишить байдужим. Ситний гарячий суп виходить дуже яскравим до смаку і ароматним. Така страва послужить ідеальним рішенням для великого сімейного обіду. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістці – 1 кг.
  • Вода – 2,5 л.
  • Рис – 120 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Горіхи волоські очищені – 50 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Сік гранатовий натуральний – 130 мл.
  • Кінза – 4 гілки.
  • Базилік – 4 гілки.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спершу приготуємо бульйон. Яловичину обробляємо на частини, заливаємо водою і варимо півтори години. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.

e08f8da37bc9ec9a9cfaa134fb332684

Крок 2. Бульйон проціджуємо через сито. Яловичину остуджуємо і відокремлюємо від кісточок. М’ясо ріжемо на невеликі шматочки, заливаємо половником бульйону і на час залишаємо.

e45b949c4b7ab95b47d016be2bcc8f5b

Крок 3. Доводимо бульйон до кипіння, викладаємо сюди рис і додаємо сіль. Відправляємо в суп порізану яловичину і варимо все разом 10 хвилин. Потім вмішуємо сюди томатну пасту.

b82c5ab965e7abecd0f3becae5deca0c

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і смажимо її на олії близько 5 хвилин.

df2624d884bc228fb3c26068455d84ea

Крок 5. Обсмажену цибулю опускаємо в суп, перемішуємо. Солимо, перчимо, доповнюємо лавровим листком і тертим коренем петрушки.

ff80f9177ad764cc66f3eb38cb468bca

Крок 6. Далі додаємо подрібнені волоські горіхи. Варимо 5 хвилин, додаємо хмелі-сунелі і вливаємо натуральний гранатовий сік. Варимо на слабкому вогні ще 5 хвилин.

c03042805907e9ff79a9c57270ab2c80

Крок 7. Подрібнюємо кінзу, базилік, гострий перець і часник.

ecec8997e8b2066e11a46fe9b94f580f

Крок 8. Відправляємо подрібнені продукти в суп і вимикаємо вогонь. Закриваємо страву кришкою, укутуємо рушником і залишаємо на 10 хвилин.

601aa8956e3b495662d6243176879970

Крок 9. Класичне харчо з яловичиною готове. Пригощайтеся!

b61b24c9bb468bd27e2625033cdda1ab

Як приготувати харчо зі свинини в домашніх умовах

Як приготувати харчо зі свинини в домашніх умовах, розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. З простим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Обов’язково беріть на замітку ідею і радуйте рідних апетитним і поживним гарячою стравою.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинини – 0,6 кг.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Помідори / томатна паста – 3 шт. / 2 ч.л.
  • Олія – 30 мл.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Свинину ділимо на шматки, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім варимо 40 хвилин на невеликому вогні, постійно прибираючи піну.

c972cf998f3707849a003f6ffabf4958

Крок 3. Очищаємо і подрібнюємо ріпчасту цибулю.

4e1ebdbb34b4d9e08bee5cd8de68d47a

Крок 4. Невеликими кубиками обробляємо очищену картоплю.

779ccde53e33697362acbd0107667afb

Крок 5. Відміряємо необхідну кількість рису і кілька разів промиваємо його водою.

87ddb829296fde43898ed9a7c0e46dfb

Крок 6. У каструлю з відварним м’ясом додаємо рис, цибулю і картоплю. Варимо 20 хвилин.

1f1a882cb2b906f0c15c34e0c9e67d43

Крок 7. Ошпарюємо помідори окропом, очищаємо їх і подрібнюємо.

08709d9136101a19092e283792294392

Крок 8. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо сюди подрібнені помідори, тушкуємо їх на помірному вогні 5 хвилин.

76e686c3da6a7e8d9679a16407af810a

Крок 9. Томатну масу викладаємо в суп. Солимо блюдо, доповнюємо спеціями і варимо ще 5 хвилин.

2e856330b6af951da8b2cc9926d2a3cd

Крок 10. Дрібно ріжемо промиту зелень і часник.

239e411d3b5079fbcc35654f48c289a2

Крок 11. Додаємо зелень і часник в суп і вимикаємо вогонь. Закриваємо страву кришкою і даємо йому настоятися 20 хвилин.

a912463640077cc2bdf387b23d2cd338

Крок 12. Тепер ви знаєте, як приготувати харчо зі свинини в домашніх умовах. Обов’язково спробуйте!

7bbd789ffe9bcc53913b2f6bec5d8d15

Справжнє класичне харчо з баранини з рисом

Справжнє класичне харчо з баранини з рисом – це неймовірно поживна і яскрава за смаком страва, яка точно урізноманітнює ваше обіднє меню. Приготувати апетитне частування зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Баранини на кістки – 1 кг.
  • Вода – 2 л.
  • Тклапі – 1 шматок. 10х10 см.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 5 шт.
  • Рис довгозернистий – 200 гр.
  • Кінза – 8 гілок.
  • Петрушка – 8 гілок.
  • Часник – 4 зубчика.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Горіхи волоські молоті – 150 гр.
  • Харчос-сунелі – 1,5 ч.л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець запашний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Баранину на кістки ріжемо на частини і кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння на повільному вогні.

011da0e2cff64a58ea317efcb9986f86

Крок 2. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну шумівкою. Після кипіння зменшуємо вогонь і варимо бульйон з м’ясом 2 години.

3ff6696215a64a4cf20103452a91eb8b

Крок 3. Тклапі кладемо в невелику тарілку, заливаємо невеликою кількістю окропу і перемішуємо. Ми залишаємо на 15 хвилин до розм’якшення.

ab2a75fafd201f3a0c696de1c8a8bcda

Крок 4. У бульйон відправляємо подрібнену цибулю, рис і пов’язаний пучок зелені. Варимо все разом 15 хвилин. Пару гілок кінзи залишаємо для подальшого додавання в суп.

a10ef3e563d28b6691ad38dc0656ec25

Крок 5. Подрібнюємо часник і розтираємо його з сіллю, подрібненими горіхами, гострим перцем і невеликою кількістю кінзи. Виливаємо сюди трохи бульйону і ще раз ретельно вимішуємо.

847b0af224955efd5717ef2edd36382f

Крок 6. Викладаємо в суп тклапі, ароматну заготівлю з часником і спеції. Варимо ще 10 хвилин на слабкому вогні, потім видаляємо пучок зелені і вимикаємо плиту. Закриваємо страву кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

cc1925876ab390b666e8f5787e0747c8

Крок 7. Справжнє класичне харчо з баранини з рисом готове. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

8e8d465854ff2b4248ec967f26e15466

Просте і смачне харчо з курки

Просте і смачне харчо з курки – це апетитна і нескладна у виконанні страва для домашнього обіднього столу. Такий гарячий порадує поживністю і насиченим смаком. Для швидкого виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 3 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста біла – 150 гр.
  • Рис Басматі – 100 гр.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Паста томатна – 60 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Перець запашний горошок – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 4 зуб.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку з курячих ніжок, промиваємо їх під водою.

98bb2eee81ecefdc7f39e1643b363a3b

Крок 2. Викладаємо ніжки в каструлю і заливаємо водою. Варимо бульйон 40-60 хвилин після закипання. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.

ed16bfe8d16ed077da9634c3b44431c7

Крок 3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на терці моркву, обсмажуємо овочі на олії до м’якості. Потім перекладаємо в готовий бульйон. Відварні ніжки остуджуємо, відокремлюємо м’ясо від кісток і відправляємо його назад в каструлю.

4b7f3136a8c8b16f351936cbcbfc1ca8

Крок 4. Добре рис промиваємо під водою і викладаємо в каструлю.

0d2372ae2cbf1f183f90e3bef1bd32d8

Крок 5. Підготуємо необхідні спеції зі списку. Часник ріжемо на невеликі частини. Відправляємо лавровий лист, запашний перець, хмелі-сунелі і часник в суп, солимо до смаку.

f61a06cf207929b981c57b1fdcdd3bcc

Крок 6. Сюди ж викладаємо томатну пасту.

8793ef71d105b0a00505650a10f3a886

Крок 7. Перемішуємо вміст і варимо до готовності рису, потім вимикаємо вогонь. Даємо настоятися під кришкою до подачі.

5b75e8c549c754b9c187a992fbf2114c

Крок 8. Просте і смачне харчо з курки готове. Розливайте по тарілках і угощайтесь!

c1e63afb384696a5325647d0f688eafb

Як приготувати харчо з рисом і томатною пастою

Як приготувати харчо з рисом і томатною пастою, ділимося в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Ваші близькі не зможуть встояти перед яскравим смаком і поживними властивостями гарячої страви. Обов’язково беріть на замітку ідею і приступайте до процесу!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,6 кг.
  • Рис – 150 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 25 гр.
  • Спеції для супу – за смаком.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Часник – за смаком.
  • Уцхо-сунелі – 2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Варимо бульйон з яловичини близько 40 хвилин після закипання. Солимо за смаком і обов’язково прибираємо піну.

4af2bec287613d2ccd8830e2875733a5

Крок 2. М’ясо дістаємо з бульйону і даємо йому охолонути. Сам бульйон проціджуємо і ставимо назад на вогонь.

41fa9a4445731bd0024f947b101d28de

Крок 3. Окремо обсмажуємо подрібнений ріпчасту цибулю на олії. Додаємо до неї спеції для супу.

9ca6bed366a62fd48acb3839fc53a2f7

Крок 4. Можна використовувати спеціальну заправку для харчо.

Крок 5. У сковороду викладаємо добре промитий рис, акуратно перемішуємо і трохи обсмажуємо.

301b9f100f595bc3a89c5b562632c71e

Крок 6. Охололу яловичину ріжемо невеликими кубиками і відправляємо назад в бульйон.

1a02db2d713e6226cd6788eef811351b

Крок 7. Викладаємо в суп зажарку з рисом і цибулею. Відразу ж додаємо томатну пасту, перемішуємо і варимо 20 хвилин.

35ab289f95ecf7fae202e5b120c00727

Крок 8. Розтираємо в ступці уцхо-сунелі.

09ee3be8cf6c489af19df81859c228e2

Крок 9. Подрібнюємо часник і кінзу.

967fc3c1e7a8e75472b37a046feb99cf

Крок 10. Спеції, часник і кінзу відправляємо в суп. Вимикаємо вогонь і даємо страви настоятися під кришкою 20 хвилин.

0dba7efe5fb8288b0291d13a078b75fa

Крок 11. Тепер ви знаєте, як приготувати харчо з рисом і томатною пастою. Беріть на замітку!

1aa68384ff784393fef7ee39846df38d

Справжнє грузинське харчо з волоськими горіхами

Справжнє грузинське харчо з волоськими горіхами – це улюблене багатьма традиційне гаряче блюдо для яскравого і поживного обіду. Такий суп порадує насиченим смаком, пікантністю і апетитним ароматом. Спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 3 години 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина на кісточки – 0,8 кг.
  • Рис – 70-120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Помідори – 2 шт.
  • Соус ткемалі – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч.л.
  • Вода – 3 л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч.л.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Шматки м’яса заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння.

b3512c34550f32a91f11ed24832d17ff

Крок 2. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну. Варимо до повної готовності м’яса близько 2 годин.

76f707cb9979323e18d07cff1d3093af

Крок 3. Через годину бульйон солимо. Потім його остуджуємо і видаляємо жир, який утворюється на поверхні. Приготування справжнього хорошого бульйону – довгий процес, тому можете приготувати його заздалегідь.

767556a0e011c1a1dab1612a027cb73c

Крок 4. Підготуємо всі інші продукти. Овочі відразу очищаємо і промиваємо.

080dccdd07213a30eb2f96f9144db464

Крок 5. М’ясо з бульйону остуджуємо і розбираємо на волокна. Сам бульйон проціджуємо і знову доводимо до кипіння. Додаємо сюди рис і варимо 10 хвилин.

0e421f7488ecdf359cbbd2bbb0d67057

Крок 6. У чашу блендера відправляємо очищені горіхи з часником. Перемелюємо.

0c90464723bb51a3dcdfcea056d803bd

Крок 7. Вимішуємо горіхи з сухими спеціями: коріандром, чорним меленим перцем і хмелі-сунелі.

15f0a16c1cc15e08ec807887ebf0ebff

Крок 8. Подрібнюємо очищену цибулю.

3a0a561466079dec31d8d21a3fcfe300

Крок 9. Смажимо цибулю на яловичому жирі і рослинній олії до рум’янцю.

461b68b79743e6394629bf54b04de0c4

Крок 10. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх і подрібнюємо в блендері.

13ae43a496b8e0835207ca87a6e7cda4

Крок 11. Подрібнені помідори відправляємо до цибулі, перемішуємо і тушкуємо все разом 5 хвилин.

dde75564138ea600bab68fbb9d994740

Крок 12. Подрібнюємо гострий перець.

279387ae7587be5fe298b8e0f1baf556

Крок 13. У сковороду з цибулею відправляємо гострий перець, лавровий лист і суміш з горіхів і часнику. Знову все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

8520a6162ae12cd9e0341fb3450c957e

Крок 14. Додаємо сюди подрібнену кінзу і соус ткемалі.

58437f0ef21c1d32abe38a30d5aa8d85

Крок 15. Перемішуємо і прибираємо з вогню.

01f052e63e5a9cbafc14b99d0212f5c5

Крок 16. Заправку викладаємо в суп разом з м’ясом, солимо до смаку і доводимо до кипіння. Через пару хвилин вимикаємо вогонь і даємо страви настоятися під кришкою.

00d3a30cbeeb3fd7920ee8fb7a8a8284

Крок 17. Справжнє грузинське харчо з волоськими горіхами готове. Подавайте до столу!

2d662c52bf35f5faba115983e032cac9

Суп харчо з перловкою

Суп харчо з перловкою – це смачне і просте у виконанні блюдо для домашнього обіду. Такий продукт порадує поживністю і апетитним зовнішнім виглядом. Для швидкого виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Урізноманітнюйте звичне меню!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Баранина – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паста томатна – 80 гр.
  • Крупа перлова – 4 ст.л.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Зелень – 40 гр.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Шматки баранини заливаємо водою і доводимо до кипіння, потім варимо близько 90 хвилин. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.

63a5dc053448e97df66401d4df2bed4a

Крок 3. Заздалегідь промиваємо перлову крупу і на час заливаємо її окропом. Дрібно ріжемо зелень, часник і цибулю.

a6d7f41b6ee91181996a5c4a35dd9b64

Крок 4. Нарізану цибулю обсмажуємо до рум’янцю на сковороді з олією. Додаємо сюди часник і томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо під кришкою до отримання густого соусу.

e5014ccc324a2b497b0923e7a6bf5527

Крок 5. Бульйон проціджуємо і знову кип’ятимо, додаємо сюди перлову крупу і цибульну масу. Варимо 20 хвилин. Остуджуємо м’ясо, відокремлюємо його від кістки і відправляємо назад в суп.

dc9e3e36082c2dc50b3331d0fa0dbdaa

Крок 6. Варимо страву ще 20 хвилин, потім доповнюємо сіллю, спеціями і зеленню. Варимо ще 15 хвилин і прибираємо з вогню.

d97b6a43e5d6da16df4d98766f9f5b19

Крок 7. Суп харчо з перловкою готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

9345f70e4c02427c4f597d3013081c7f

Класичне харчо з ткемалі

Класичне харчо з ткемалі – це яскрава за смаком, в міру пікантна і неймовірно поживна страва для вашого апетитного домашнього обіду. Приготувати цікавий суп з додаванням ткемалі зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 2 години 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Рис – 3 ст.л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Ткемалі пюре – 0,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Горіхи волоські очищені – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти.

Крок 2. Шматки м’яса заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо півтори години до утворення наваристого бульйону. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.

fc1ce1c402f29e963c34fdbe2a08b0e3

Крок 3. З готового бульйону дістаємо м’ясо, остуджуємо його і відділяємо від кісточки. Кладемо м’ясо назад в бульйон.

Крок 4. Пір’ями ріжемо ріпчасту цибулю, очищаємо часник, дрібними кубиками ріжемо моркву, подрібнюємо зелень.

303428645f069827a50aa9bf86c015b1

Крок 5. Додаємо в суп ткемалі, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Додаємо сюди нарізану моркву і варимо все разом ще 10 хвилин.

Крок 6. Викладаємо в суп порізану цибулю, тушкуємо під кришкою при невеликому кипінні 30 хвилин.

4a6bcfc13e1a402713ec113f441926c5

Крок 7. Підрум’янюємо горіхи на сухій сковороді, потім розтираємо їх в ступці.

Крок 8. До горіхів додаємо подрібнений часник і розтираємо всі разом.

ce654d0694c7e169d5dd2f147b625e5c

Крок 9. Повертаємося до супу. Кладемо сюди рис. Варимо 10 хвилин.

Крок 10. Викладаємо в страву заправку з горіхів і часнику, варимо ще 15 хвилин.

2485cf00532d31e0b33ea11069739511

Крок 11. У тарілці з’єднуємо сіль і спеції зі списку.

Крок 12. Всі ці спеції відправляємо в суп, перемішуємо і варимо 5 хвилин при невеликому кипінні.

483dac40cbe81d0c967ebede2fec9b75

Крок 13. Посипаємо суп подрібненою зеленню і кип’ятимо ще пару хвилин. Вимикаємо плиту і даємо частування настоятися перед подачею.

Крок 14. Класичне харчо з ткемалі готове. Швидше пробуйте!

430a4fabe1c1650c7ea1bc4b677d619a

 

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал