Антонівка на зиму – 4 кращих рецепти заготовок з покроковими фото

Антонівка на зиму – це відмінний продукт для приготування апетитних домашніх заготовок для тривалого зберігання. З насичених за смаком яблука виходять яскраві компоти, соки та інші частування для всієї родини. Використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку з чотирьох рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Варення з антонівки на зиму

Варення з антонівки на зиму – це соковите і ароматне ласощі, яке прекрасно доповнить домашнє чаювання або випічку. Такий продукт нескладно приготувати для тривалого зберігання. Використовуйте для цього перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 день

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Яблука антонівка – 1 кг.
  • Цукор – 1,2 кг.
  • Сода – 1ч.л. / 1 л. води.
  • Сода – 2 ч.л. / 1 л. води.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати варення з антонівки на зиму, насамперед промиваємо яблука. Кожуру знімаємо за бажанням.

Крок 2. Розділимо плоди на часточки, видаляючи серцевину. Занурюємо їх в солоний розчин (суміш води і солі). Це позбавить продукт від потемніння. Після промиваємо часточки і вимочуємо їх в содовому розчині 5 хвилин. Це не дасть їм розваритися.

Крок 3. Знову промиваємо яблука і засипаємо їх цукром. Ми залишаємо до рясного виділення соку.

Крок 4. Ставимо заготівлю на плиту і доводимо до кипіння.

Крок 5. Варимо по 5 хвилин, після закипання, в три підходи. Між підходами витримуємо 6 годин.

Крок 6. Далі апетитне частування переливаємо в стерильні банки і закриваємо кришками. Остуджуємо заготовки і відносимо на зберігання.

Крок 7. Варення з антонівки на зиму готове!

Компот з антонівки на зиму на 3 літрову банку

Компот з антонівки на зиму на 3-х літрову банку – це універсальна заготівля, яка точно не затримається на ваших полицях. Напій з яблука такого сорту відрізняється насиченим смаком і дивним ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Яблука антонівка – 1 кг.
  • Цукор – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 0,5 ч.л.
  • Вода – 2 л.
  • Гвоздика – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти для заготівлі компоту з антонівки на зиму на 3-х літрову банку.

Крок 2. Яблука добре промиваємо і ділимо на часточки, акуратно видаляючи серцевину.

Крок 3. Виливаємо два літри води в каструлю. Додаємо сюди два види цукру і гвоздику.

Крок 4. Кип’ятимо вміст пару хвилин.

Крок 5. Занурюємо сироп яблучні часточки. Проварюємо близько п’яти хвилин.

Крок 6. Добре промиваємо банку, стерилізуємо її над парою. Кип’ятимо кришку.

Крок 7. Яблука перекладаємо ложкою в підготовлену банку. Заливаємо залишилися маринадом.

Крок 8. Прикриваємо наповнену банку кришкою. Ставимо в каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо після закипання води близько 20-25 хвилин. Після закриваємо і остуджуємо.

Крок 9. Компот з антонівки на зиму на 3-х літрову банку готовий. Забирайте на зберігання!

Повидло з яблук антонівка

Повидло з яблук антонівка – це неймовірно смачне і ароматне частування, яке доповнить сімейне чаювання або домашню випічку. Такий продукт нескладно приготувати для тривалого зберігання. Беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Яблука антонівка – 3 кг.
  • Цукор – 1,8 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Для густого повидла з яблука антонівка насамперед промиваємо плоди і ділимо їх на часточки, акуратно видаляючи серцевину.

Крок 2. Далі яблучні часточки натираємо на великій терці.

Крок 3. Викладаємо продукт в каструлю і засипаємо цукром. Ми залишаємо на 20 хвилин для виділення соку.

Крок 4. Доводимо до кипіння на помірному вогні і після тушкуємо близько 20 хвилин. В процесі масу постійно помішуємо.

Крок 5. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 6. Закриваємо їх і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після зберігаємо в прохолодному приміщенні.

Крок 7. Повидло з яблука антонівка готове!

Сік з антонівки на зиму через соковижималку

Сік з антонівки на зиму через соковижималку – це яскрава заготівля, яка точно сподобається вашим домашнім. Натуральний напій з яблука такого сорту відрізняється насиченим смаком і приємним фруктовим ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Яблука антонівка – 3 кг.
  • Цукор – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яблука для заготівлі домашнього соку з антонівки на зиму через соковижималку.

Крок 2. Розрізаємо антонівку на часточки, видаляючи серцевину.

Крок 3. Пропускаємо очищені часточки через соковижималку.

Крок 4. Отриману рідину переливаємо в великий таз або каструлю.

Крок 5. Ставимо заготівлю на вогонь і чекаємо освіти пінки. Прибираємо з плити і знімаємо пінку.

Крок 6. Висипаємо в сік цукор після того, як приберемо всю піну.

Крок 7. Знову ставимо на плиту і нагріваємо до появи бульбашок.

Крок 8. Вимикаємо вогонь і відразу розливаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 9. Закриваємо. Перевертаємо догори дном, укутуємо пледом і залишаємо до повного охолодження.

Крок 10. Сік з антонівки на зиму через соковижималку готовий. Забирайте на зберігання.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал