Як засолити сало – 9 смачних та швидких рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

2ca8deedd4a81f07561c2fad4f5a2c34

Солоне сало в домашніх умовах — це закуска, яка виходить неймовірно ароматною та яскравою за смаком. Як засолити сало, розповідаємо у нашій готовій кулінарній добірці з дев’яти смачних та швидких рецептів. Порадуйте себе та близьких апетитною закускою власного приготування. Домашнє сало подавайте з чорним хлібом, ароматною зеленню та улюбленими соусами.

Як засолити сало у розсолі у банці

Як засолити сало у розсолі у банці, читайте у нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фото. Порадуйте себе і домашніх апетитною та яскравою за смаком закускою. Готовий продукт подавайте до столу з чорним хлібом, соліннями та іншими доповненнями до смаку.

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 40 хвилин

Порція – 0,5 кг.

Інгредієнти:

  • Сало –0,5 кг.
  • Вода – 1л.
  • Сіль – 45 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

0f972ac3060c61acb9a65ba400e6955a

Крок 2. Ділимо сало на довгасті частини. Оптимальна товщина – 2 см.

9663048ca152adc1eaecce99d69dd678

Крок 3. Кип’ятимо літр води у каструлі. Остуджуємо, розмішуємо в ній сіль, додаємо горошини перцю та лаврове листя.

93c730382b4e172379eb5f365c64ff65

Крок 4. Шматки сала укладаємо в банку, доповнюємо їх часником, попередньо обробленим на кусочки.

505aba9751a42c5be9dcbbe5b7c80a41

Крок 5. Заливаємо сало підготовленим розсолом. Залишаємо при кімнатній температурі на 2 доби, потім такий же період ставимо в холодильник.

d14070ae0b1fe90a05f7680121ccc1cd

Крок 6. Обтираємо сало від розсолу та нарізаємо тонкими скибочками.

48b97c98d425f09f483ac2d6ff8e6e9d

Крок 7. Тепер ви знаєте, як засолити сало у розсолі у банці. Обов’язково спробуйте!

2161976ae8c56e4e3fb5ff0f19bda6b2

Як правильно засолити сало сухим способом

Як правильно засолити сало сухим способом, ми докладно описали у нашому покроковому рецепті з фото. Апетитне та смачне солоне сало вийде навіть у новачків. Просто дотримуйтесь простих рекомендацій. Обіцяємо, що перед домашньою закускою ніхто не зможе встояти.

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 20 хвилин

Порції –500 гр.

Інгредієнти:

  • Сало –0,5 кг.
  • Сіль – 4 ст.
  • Спеції для сала – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

9aaa7e73aaab82aac6eec34e152b7a98

Крок 2. Чистимо шкірку гострим ножем. Розрізаємо сало на середні за розміром шматки.

2dd0121ed946ecbb79ea7fec55abe507

Крок 3. У мисці з’єднуємо сіль зі спеціями, перемішуємо.

e7aa418cb06eb89d754d64d675b34068

Крок 4. Добре обвалюємо в спеціях шматки сала.

2bf3f41310d68c4020748a1109b6573a

Крок 5. Укладаємо сало у контейнер. Тримаємо під гнітом за кімнатної температури добу, потім прибираємо в холодильник ще на три дні.

54b333fb23672231541a9cbb1b511cde

Крок 6. Обтираємо сало від вологи, загортаємо в плівку та прибираємо в морозилку.

14a22402b9359da13459f06d3f8a28f7

Крок 7. Підморожене сало ріжемо тонкими скибочками та пригощаємось.

ab012abb55b8ab281562bc478cd21167

Крок 8. Тепер ви знаєте, як правильно засолити сало сухим способом. Беріть на замітку!

eb6c38fb53314dde43cf5a32c3d58d66

Домашнє солоне сало з часником та перцем

Домашнє солоне сало з часником та перцем порадує не лише насиченим смаком, а й дивовижним ароматом. Подавайте апетитну закуску разом із хлібом, свіжими овочами чи соліннями. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 5 днів

Час приготування – 20 хвилин

Порції –600 гр.

Інгредієнти:

  • Сало –0,6 кг.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо шматок сала, зіскаблюємо шкірку.

dc322dad085ba7ab0dcc5d530b60efa8

Крок 2. Розділяємо продукт на три рівні частини.

4fa138da4994cbeaf24b4476a97df801

Крок 3. У кожній частині робимо глибокі надрізи.

7cbd14235777a140c1ab505abf83373f

Крок 4. Натираємо шматочки сіллю. Добре втираємо в кожен надріз.

3dc4b4199bc5789210ce00dd908a4c4e

Крок 5. Також натираємо меленим чорним перцем.

7846324fdfb51e4204e895ac2217aa1c

Крок 6. У надрізи кладемо шматочки часнику.

d826ad2cee141fa7d89d90c2aa010fc6

Крок 7. Викладаємо сало у контейнер, доповнюємо шматочками лаврових листків.

08845363cececeb0c2d8c10bca50b365

Крок 8. Закриваємо заготівлю плівкою та прибираємо в холодильник на 5 діб. Після обтираємо від надлишків спецій.

3c50d55faa621c4ee0917b5928312ea2

Крок 9. Домашнє солоне сало з часником та перцем готове. Пригощайтесь!

2a78804ef43a4b3b8dd495d045cf5300

Як засолити сало для гарячого копчення

Як засолити сало для гарячого копчення, докладно розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Порадуйте себе та близьких за допомогою нескладної кулінарної ідеї. Готовий продукт вийде неймовірно апетитним та цікавим до смаку. Байдужих не залишиться.

Час приготування – 2 тижні

Час приготування – 30 хвилин

Порція – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Сіль кухонна – 35 гр.
  • Сіль нітритна – 35 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку.

b7adc546e69851cb1235c366125cc992

Крок 2. Перемішуємо два види солі. Частину висипаємо в глибоку форму, посипаємо перцем і доповнюємо половиною лаврового листя.

6a6df5bc632793f5d6c5670cae9f2df5

Крок 3. Сало обробляємо на шматки, добре натираємо подрібненим часником.

85a04af7dc225b94e47e8cc972295ddf

Крок 4. Викладаємо сало на подушку із солі.

259da0a34e75dba4f395234257f24b87

Крок 5. Посипаємо продукт рештою сіллю і доповнюємо лавровим листям. Ставимо у холодильник на 2 тижні, можна і менше. Перші три дні перевертаємо шматочки. Потім промиваємо та обтираємо заготовки.

0b436f4c2f3e620dc36d324c06ac9d15

Крок 6. Для подальшого копчення підготовлене сало потрібно обвітрити в дегідраторі кілька годин, потім можна відправляти в коптильню.

8f8cae9c885f47ebe0e0bea1a9d528b0

Крок 7. Тепер ви знаєте, як засолити сало для гарячого копчення. Беріть на замітку!

0f2f89f2aebf23ceba06d2e0f9cb2fc4

Засолювання сала в лушпинні цибулі

Засолювання сала в лушпинні цибулі – це нескладний і захоплюючий процес, який подужають навіть новачки. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото. Порадуйте себе та близьких апетитною та цікавою закускою. Подавайте до столу з хлібом, соліннями та іншими частуваннями до смаку.

Час приготування – 2 дні

Час приготування – 40 хвилин

Порція – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Лушпиння цибульна – 3 жмені.
  • Сіль – 150 гр.
  • Вода – 1л.
  • Перець чорний горошок – до смаку.
  • Перець запашний горошок – до смаку.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Для обвалювання:

  • Часник – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

fed22f854c3ba17876c7a21ce9773267

Крок 2. Сало ділимо на шматки середнього розміру, накопичимо ножем шкірку.

4ee4a8c0e811f34a10dcb3e1c5c5d844

Крок 3. Заливаємо водою сіль, лушпиння та спеції. Кип’ятимо 5 хвилин і укладаємо в розсіл сало. Варимо близько 20-25 хвилин.

f22d23fb218360acc58ef06c01ae28f7

Крок 4. Добу остуджуємо сало у розсолі. Тримаємо у холодильнику, потім обтираємо шматочки від вологи.

f47f30c9e1ea41f87fcd0b70fce38eb6

Крок 5. З’єднуємо подрібнений часник зі спеціями до смаку. Можна використовувати лаврове листя та горошини перцю.

a34d52b5d67c69f7f05c2ff0d7ba0fa7

Крок 6. Обвалюємо сало у спеціях із часником.

350b1f041313ea919b3789f229e5a161

Крок 7. Кладемо заготовку в контейнер та прибираємо в холодильник на добу.

ca4236423fadc4b2e22aae5bcb5de1c0

Крок 8. Засолювання сала в лушпинні цибулі завершено. Можна пригощатись!

7bf7484e82e4ace3a49f8d345f33d2ae

Домашнє солоне сало з прошарком м’яса

Домашнє солоне сало з прошарком м’яса порадує не лише насиченим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Подавайте холодну закуску разом із хлібом, свіжими овочами чи соліннями. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото.

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції –700 гр.

Інгредієнти:

  • Сало із прошарками м’яса – 0,7 кг.
  • Сіль – 7 ст.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Вода – 1,5л.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Перець запашний горошок – 10 шт.

Для обвалки сала:

  • Суміш перців – 1,5 ч.л.
  • Паприка мелена – 2 ч.л.
  • Сіль – 4 ч.л.
  • Часник – 6 зубчиків.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

d3a6829e6ebf8b335ae414abdd55e9e0

Крок 2. Сало з прошарком ділимо на рівні шматки середнього розміру. Шкірки накопичимо гострим ножем.

4db3fedb1898526461c0af616dce859a

Крок 3. Далі готуємо гарячий розсіл. Змішуємо воду із сіллю, пластинками часнику, лавровими листками, горошинами перцю та гвоздикою. Кип’ятимо та варимо дві хвилини.

6f73b2a1b6b1aaa33d01caa447b9387b

Крок 4. Кладемо сало у великий зручний контейнер, заливаємо гарячим розсолом.

fd483d0f95663fce25193604d3f4294a

Крок 5. Накриваємо заготівлю тарілкою. Після остигання прибираємо в холодильник на 3 доби.

cc1d2d13d34675fda6288bc28ecd278a

Крок 6. Обсушуємо шматки сала. Натираємо їх сумішшю з паприки, солі, суміші перців та подрібненого часнику.

01d5aabe9edabc8f5530db9fd63156fe

Крок 7. Загортаємо в плівку та прибираємо в морозилку на добу.

8c5a41417ac08a4e4c21b0bab6e1454b

Крок 8. Домашнє солоне сало з прошарком м’яса готове. Нарізайте тонкими скибочками та подавайте до столу!

101cf40a0522a4a5768c921f39bc9d96

Як смачно та просто засолити сало у банці

Як смачно та просто засолити сало у банці, докладно описуємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Порадуйте себе та близьких за допомогою нескладної кулінарної ідеї. Готовий продукт вийде ситним та насиченим за смаком. Ніхто не зможе встояти!

Час приготування – 7 днів

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 2 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 2 кг.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Спеції – до смаку.

Ще:

  • Вода – 1л.
  • Сіль велика – 1 ст.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

6f8b4703d414bb97fe9cdb21e856e427

Крок 2. Сіль, очищений часник, лавровий лист та горошини чорного перцю кладемо у каструлю. Заливаємо водою, кип’ятимо та варимо на повільному вогні.

56a6d0e3267859605021d08f26556bd2

Крок 3. Вибираємо відповідний шматок сала. Шануємо шкірку гострим ножем.

e9e8fbb098faa8bf291f1a94d25d41ec

Крок 4. Ріжемо сало на шматки середнього розміру.

6943d18a0a1c85ac87ecbdb24e4db7f8

Крок 5. Викладаємо сало в банку разом із лавровими листками та часником. Заливаємо маринадом. Зверху встановлюємо гніт та тримаємо при кімнатній температурі добу. Далі прибираємо у холодильник на 5-7 днів.

75cd6656c0c5036419a955748e3dff9e

Крок 6. Готове сало обсушуємо та натираємо спеціями до смаку.

e0864f25d1eac41224d30e01e3b67d6b

Крок 7. Ви дізналися, як смачно та просто засолити сало у банці. Обов’язково спробуйте!

0bcbe724d81b1b070b6add7ee3c8b6e7

Як швидко засолити сало у целофановому пакеті?

Як швидко засолити сало у целофановому пакеті? Розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Апетитне солоне сало вийде навіть у новачків. Обов’язково спробуйте та порадуйте себе найсмачнішою холодною закускою з ароматними спеціями.

Час приготування – 3 дні

Час приготування – 20 хвилин

Порції –300 гр.

Інгредієнти:

  • Сало –300 гр.
  • Сіль – 3 ст.
  • Спеції – до смаку.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Сало одразу ділимо на середні за розміром шматки.

7f003fae7b0df6e5e12b0ccbd44407c1

Крок 2. У глибокій ємності змішуємо сіль та спеції.

2bd9d94ad3dde8ac07d6251fff8b0b5b

Крок 3. Добре обвалюємо тут шматки сала.

9e6c130b253503a017269adb4ea85a88

Крок 4. Перекладаємо їх у целофановий пакет.

177a303e76ca4e7ac6160d3fa508cd0c

Крок 5. Доповнюємо шматочками лаврового листка.

bf1bb2a0e94317084fc7729317aa256c

Крок 6. Щільно зав’язуємо пакет із вмістом.

0452b2b2b623f20abc81b4df28c0bfba

Крок 7. Тримаємо заготовку в холодильнику 3-4 дні, кілька разів на день струшуємо пакет, для кращого проникнення в солі сало і спецій. За готовністю, скуштувавши сало на сіль, їмо сало відразу або поміщаємо разом із пакетом у морозильник.

7710d5c3ff32e2a6947ab01e3ddbcaa0

Крок 8. Тепер ви знаєте, як швидко засолити сало у целофановому пакеті. Беріть на замітку!

190f516590454b93c04d7513faa64e2f

Засолювання сала з нітритною сіллю

Засолювання сала з нітритною сіллю – це проста та смачна кулінарна ідея для приготування апетитної закуски. Порадуйте себе та близьких солоним частуванням за допомогою нашого перевіреного рецепту. Готовий продукт можна подавати як холодну закуску, доповнивши хлібом, овочами або зеленню.

Час приготування – 1 тиждень

Час приготування – 40 хвилин

Порція – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Сіль нітритна – 10 гр.
  • Сіль кухонна – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Сало вибираємо з м’ясним прошарком, ділимо його на середні шматки за розміром. Промиваємо та обсушуємо інгредієнт.

405b4bcf42db99a78199d5705577aea5

Крок 2. З’єднуємо два види солі та перець. Перемішуємо суміш.

c218936ff2e7d9b9bfe76fcf840149b9

Крок 3. Гарненько натираємо шматочки сала сумішшю.

5802efbda89870badb82a77d02a949e9

Крок 4. Обертаємо сало плівкою та прибираємо в холодильник на тиждень.

be6e768fc13637ba4da56da26bb8f355

Крок 5. Під шматочки сала кладемо тарілку (на дно каструлі). Заливаємо водою та варимо на повільному вогні 3-4 години.

e6599721f4b941e5acdd257f79048099

Крок 6. Далі продукт остуджуємо, промиваємо та обсушуємо.

e1c4918885a1974d42a2d983c54e7cfb

Крок 7. Засолювання сала з нітритною сіллю завершено. Пригощайтесь!

7308411497efb59398ae0557a38b5a49

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал