Як засолити сало – 9 смачних та швидких рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Солоне сало в домашніх умовах — це закуска, яка виходить неймовірно ароматною та яскравою за смаком. Як засолити сало, розповідаємо у нашій готовій кулінарній добірці з дев’яти смачних та швидких рецептів. Порадуйте себе та близьких апетитною закускою власного приготування. Домашнє сало подавайте з чорним хлібом, ароматною зеленню та улюбленими соусами.

Як засолити сало у розсолі у банці

Як засолити сало у розсолі у банці, читайте у нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фото. Порадуйте себе і домашніх апетитною та яскравою за смаком закускою. Готовий продукт подавайте до столу з чорним хлібом, соліннями та іншими доповненнями до смаку.

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 40 хвилин

Порція – 0,5 кг.

Інгредієнти:

  • Сало –0,5 кг.
  • Вода – 1л.
  • Сіль – 45 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Ділимо сало на довгасті частини. Оптимальна товщина – 2 см.

Крок 3. Кип’ятимо літр води у каструлі. Остуджуємо, розмішуємо в ній сіль, додаємо горошини перцю та лаврове листя.

Крок 4. Шматки сала укладаємо в банку, доповнюємо їх часником, попередньо обробленим на кусочки.

Крок 5. Заливаємо сало підготовленим розсолом. Залишаємо при кімнатній температурі на 2 доби, потім такий же період ставимо в холодильник.

Крок 6. Обтираємо сало від розсолу та нарізаємо тонкими скибочками.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як засолити сало у розсолі у банці. Обов’язково спробуйте!

Як правильно засолити сало сухим способом

Як правильно засолити сало сухим способом, ми докладно описали у нашому покроковому рецепті з фото. Апетитне та смачне солоне сало вийде навіть у новачків. Просто дотримуйтесь простих рекомендацій. Обіцяємо, що перед домашньою закускою ніхто не зможе встояти.

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 20 хвилин

Порції –500 гр.

Інгредієнти:

  • Сало –0,5 кг.
  • Сіль – 4 ст.
  • Спеції для сала – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Чистимо шкірку гострим ножем. Розрізаємо сало на середні за розміром шматки.

Крок 3. У мисці з’єднуємо сіль зі спеціями, перемішуємо.

Крок 4. Добре обвалюємо в спеціях шматки сала.

Крок 5. Укладаємо сало у контейнер. Тримаємо під гнітом за кімнатної температури добу, потім прибираємо в холодильник ще на три дні.

Крок 6. Обтираємо сало від вологи, загортаємо в плівку та прибираємо в морозилку.

Крок 7. Підморожене сало ріжемо тонкими скибочками та пригощаємось.

Крок 8. Тепер ви знаєте, як правильно засолити сало сухим способом. Беріть на замітку!

Домашнє солоне сало з часником та перцем

Домашнє солоне сало з часником та перцем порадує не лише насиченим смаком, а й дивовижним ароматом. Подавайте апетитну закуску разом із хлібом, свіжими овочами чи соліннями. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 5 днів

Час приготування – 20 хвилин

Порції –600 гр.

Інгредієнти:

  • Сало –0,6 кг.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо шматок сала, зіскаблюємо шкірку.

Крок 2. Розділяємо продукт на три рівні частини.

Крок 3. У кожній частині робимо глибокі надрізи.

Крок 4. Натираємо шматочки сіллю. Добре втираємо в кожен надріз.

Крок 5. Також натираємо меленим чорним перцем.

Крок 6. У надрізи кладемо шматочки часнику.

Крок 7. Викладаємо сало у контейнер, доповнюємо шматочками лаврових листків.

Крок 8. Закриваємо заготівлю плівкою та прибираємо в холодильник на 5 діб. Після обтираємо від надлишків спецій.

Крок 9. Домашнє солоне сало з часником та перцем готове. Пригощайтесь!

Як засолити сало для гарячого копчення

Як засолити сало для гарячого копчення, докладно розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Порадуйте себе та близьких за допомогою нескладної кулінарної ідеї. Готовий продукт вийде неймовірно апетитним та цікавим до смаку. Байдужих не залишиться.

Час приготування – 2 тижні

Час приготування – 30 хвилин

Порція – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Сіль кухонна – 35 гр.
  • Сіль нітритна – 35 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку.

Крок 2. Перемішуємо два види солі. Частину висипаємо в глибоку форму, посипаємо перцем і доповнюємо половиною лаврового листя.

Крок 3. Сало обробляємо на шматки, добре натираємо подрібненим часником.

Крок 4. Викладаємо сало на подушку із солі.

Крок 5. Посипаємо продукт рештою сіллю і доповнюємо лавровим листям. Ставимо у холодильник на 2 тижні, можна і менше. Перші три дні перевертаємо шматочки. Потім промиваємо та обтираємо заготовки.

Крок 6. Для подальшого копчення підготовлене сало потрібно обвітрити в дегідраторі кілька годин, потім можна відправляти в коптильню.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як засолити сало для гарячого копчення. Беріть на замітку!

Засолювання сала в лушпинні цибулі

Засолювання сала в лушпинні цибулі – це нескладний і захоплюючий процес, який подужають навіть новачки. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото. Порадуйте себе та близьких апетитною та цікавою закускою. Подавайте до столу з хлібом, соліннями та іншими частуваннями до смаку.

Час приготування – 2 дні

Час приготування – 40 хвилин

Порція – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Лушпиння цибульна – 3 жмені.
  • Сіль – 150 гр.
  • Вода – 1л.
  • Перець чорний горошок – до смаку.
  • Перець запашний горошок – до смаку.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Для обвалювання:

  • Часник – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Сало ділимо на шматки середнього розміру, накопичимо ножем шкірку.

Крок 3. Заливаємо водою сіль, лушпиння та спеції. Кип’ятимо 5 хвилин і укладаємо в розсіл сало. Варимо близько 20-25 хвилин.

Крок 4. Добу остуджуємо сало у розсолі. Тримаємо у холодильнику, потім обтираємо шматочки від вологи.

Крок 5. З’єднуємо подрібнений часник зі спеціями до смаку. Можна використовувати лаврове листя та горошини перцю.

Крок 6. Обвалюємо сало у спеціях із часником.

Крок 7. Кладемо заготовку в контейнер та прибираємо в холодильник на добу.

Крок 8. Засолювання сала в лушпинні цибулі завершено. Можна пригощатись!

Домашнє солоне сало з прошарком м’яса

Домашнє солоне сало з прошарком м’яса порадує не лише насиченим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Подавайте холодну закуску разом із хлібом, свіжими овочами чи соліннями. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото.

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції –700 гр.

Інгредієнти:

  • Сало із прошарками м’яса – 0,7 кг.
  • Сіль – 7 ст.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Вода – 1,5л.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Перець запашний горошок – 10 шт.

Для обвалки сала:

  • Суміш перців – 1,5 ч.л.
  • Паприка мелена – 2 ч.л.
  • Сіль – 4 ч.л.
  • Часник – 6 зубчиків.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Сало з прошарком ділимо на рівні шматки середнього розміру. Шкірки накопичимо гострим ножем.

Крок 3. Далі готуємо гарячий розсіл. Змішуємо воду із сіллю, пластинками часнику, лавровими листками, горошинами перцю та гвоздикою. Кип’ятимо та варимо дві хвилини.

Крок 4. Кладемо сало у великий зручний контейнер, заливаємо гарячим розсолом.

Крок 5. Накриваємо заготівлю тарілкою. Після остигання прибираємо в холодильник на 3 доби.

Крок 6. Обсушуємо шматки сала. Натираємо їх сумішшю з паприки, солі, суміші перців та подрібненого часнику.

Крок 7. Загортаємо в плівку та прибираємо в морозилку на добу.

Крок 8. Домашнє солоне сало з прошарком м’яса готове. Нарізайте тонкими скибочками та подавайте до столу!

Як смачно та просто засолити сало у банці

Як смачно та просто засолити сало у банці, докладно описуємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Порадуйте себе та близьких за допомогою нескладної кулінарної ідеї. Готовий продукт вийде ситним та насиченим за смаком. Ніхто не зможе встояти!

Час приготування – 7 днів

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 2 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 2 кг.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Спеції – до смаку.

Ще:

  • Вода – 1л.
  • Сіль велика – 1 ст.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Сіль, очищений часник, лавровий лист та горошини чорного перцю кладемо у каструлю. Заливаємо водою, кип’ятимо та варимо на повільному вогні.

Крок 3. Вибираємо відповідний шматок сала. Шануємо шкірку гострим ножем.

Крок 4. Ріжемо сало на шматки середнього розміру.

Крок 5. Викладаємо сало в банку разом із лавровими листками та часником. Заливаємо маринадом. Зверху встановлюємо гніт та тримаємо при кімнатній температурі добу. Далі прибираємо у холодильник на 5-7 днів.

Крок 6. Готове сало обсушуємо та натираємо спеціями до смаку.

Крок 7. Ви дізналися, як смачно та просто засолити сало у банці. Обов’язково спробуйте!

Як швидко засолити сало у целофановому пакеті?

Як швидко засолити сало у целофановому пакеті? Розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Апетитне солоне сало вийде навіть у новачків. Обов’язково спробуйте та порадуйте себе найсмачнішою холодною закускою з ароматними спеціями.

Час приготування – 3 дні

Час приготування – 20 хвилин

Порції –300 гр.

Інгредієнти:

  • Сало –300 гр.
  • Сіль – 3 ст.
  • Спеції – до смаку.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Сало одразу ділимо на середні за розміром шматки.

Крок 2. У глибокій ємності змішуємо сіль та спеції.

Крок 3. Добре обвалюємо тут шматки сала.

Крок 4. Перекладаємо їх у целофановий пакет.

Крок 5. Доповнюємо шматочками лаврового листка.

Крок 6. Щільно зав’язуємо пакет із вмістом.

Крок 7. Тримаємо заготовку в холодильнику 3-4 дні, кілька разів на день струшуємо пакет, для кращого проникнення в солі сало і спецій. За готовністю, скуштувавши сало на сіль, їмо сало відразу або поміщаємо разом із пакетом у морозильник.

Крок 8. Тепер ви знаєте, як швидко засолити сало у целофановому пакеті. Беріть на замітку!

Засолювання сала з нітритною сіллю

Засолювання сала з нітритною сіллю – це проста та смачна кулінарна ідея для приготування апетитної закуски. Порадуйте себе та близьких солоним частуванням за допомогою нашого перевіреного рецепту. Готовий продукт можна подавати як холодну закуску, доповнивши хлібом, овочами або зеленню.

Час приготування – 1 тиждень

Час приготування – 40 хвилин

Порція – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Сіль нітритна – 10 гр.
  • Сіль кухонна – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Сало вибираємо з м’ясним прошарком, ділимо його на середні шматки за розміром. Промиваємо та обсушуємо інгредієнт.

Крок 2. З’єднуємо два види солі та перець. Перемішуємо суміш.

Крок 3. Гарненько натираємо шматочки сала сумішшю.

Крок 4. Обертаємо сало плівкою та прибираємо в холодильник на тиждень.

Крок 5. Під шматочки сала кладемо тарілку (на дно каструлі). Заливаємо водою та варимо на повільному вогні 3-4 години.

Крок 6. Далі продукт остуджуємо, промиваємо та обсушуємо.

Крок 7. Засолювання сала з нітритною сіллю завершено. Пригощайтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал