Як варити розсольник – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Розсольник – це дуже смачна та ситна страва для сімейного обіду. Як приготувати розсольник, ви дізнаєтеся з нашої перевіреної кулінарної добірки, в якій на вас чекає 9 смачних рецептів з покроковими фото та докладним описом процесу. Домашній розсольник порадує своїм насиченим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Чудова ідея для обіднього меню!

Розсольник з рисом і солоними огірками

Розсольник з рисом і солоними огірками виходить неймовірно ситним і цікавим за смаком. Приємна кислинка огірка нікого не залишить байдужим. Таке гаряче блюдо стане ідеальним рішенням для сімейного обіду. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Вода – 1.7 л.
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 4-5 ст.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Паста томатна – 1.5 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі в шкірці очищаємо.

Крок 2. Невеликими кубиками або брусочками ріжемо почищену картоплю.

Крок 3. Дрібно нарізаємо філе птиці.

Крок 4. Викладаємо в каструлю м’ясо і картоплю, заливаємо водою. Додаємо сюди горошини перцю і лавровий лист, відварюємо 25 хвилин після закипання. У процесі варіння обов’язково прибираємо пінку.

Крок 5. В цей час очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

Крок 6. Натираємо очищену моркву на середній терці.

Крок 7. Дрібними кубиками обробляємо солоні огірки.

Крок 8. Підготовлені овочі смажимо в сковороді близько 4 хвилин. Додаємо сюди томатну пасту, вливаємо невелику кількість води, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

Крок 9. У каструлю відправляємо рис і варимо заготівлю ще 15 хвилин.

Крок 10. Додаємо сюди зажарку, солимо страву і перемішуємо. Вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися під кришкою 10 хвилин.

Крок 11. Розсольник з рисом і солоними огірками готовий. Розливайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Як приготувати смачний розсольник зі свининою

Як приготувати смачний розсольник зі свининою, розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. З простим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Обов’язково беріть на замітку ідею і радуйте рідних апетитним і поживним гарячою стравою.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина на кістки – 400 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Крупа перлова – 2 жмені.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 40 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь вимочуємо перлову крупу 3 години. Свинину на кістки відварюємо до готовності. Солимо до смаку.

Крок 2. Промиту крупу відварюємо в каструлі з киплячою водою.

Крок 3. Очищаємо картоплю і ріжемо невеликими брусочками. Відправляємо її в м’ясний бульйон і варимо 15 хвилин.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву. Обсмажуємо їх до м’якості в сковороді з олією.

Крок 5. Дрібними кубиками ріжемо солоний огірок і викладаємо його в сковороду з овочами, перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.

Крок 6. Засмажку викладаємо в суп, перемішуємо.

Крок 7. Додаємо сюди перлову крупу. Солимо страву за смаком, доповнюємо спеціями і варимо ще 10 хвилин.

Крок 8. Тепер ви знаєте, як приготувати смачний розсольник зі свининою. Подавайте до столу зі свіжою зеленню і угощайтесь!

Розсольник з яловичиною, перловкою і солоними огірками

Розсольник з яловичиною, перловкою і солоними огірками – це знамените і улюблене багатьма гаряче блюдо для яскравого і ситного сімейного обіду. Такий суп порадує насиченим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 400 гр.
  • Крупа перлова – 200 гр.
  • Огірок солоний – 5 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі продукти і спеції за списком.

Крок 2. Промиваємо яловичину, заливаємо її водою і доводимо до кипіння. Потім варимо півтори години на невеликому вогні. Через 30 хвилин можна додавати перлову крупу, яку ми попередньо замочуємо в холодній воді години на 3, а краще на ніч.

Крок 3. Очищаємо і промиваємо картоплю, ріжемо її брусочками. Викладаємо в м’ясний бульйон через півтори години. М’ясо в цей час остуджуємо і відділяємо від кісток, відправляємо назад в суп.

Крок 4. Дрібними кубиками обробляємо ріпчасту цибулю.

Крок 5. Натираємо моркву на великій терці і обсмажуємо її разом з цибулею до м’якого стану на олії.

Крок 6. Дрібними кубиками ріжемо солоний огірок. Додаємо його в суп разом з обсмаженими овочами, варимо 10 хвилин. Солимо частування, доповнюємо спеціями, подрібненим часником і даємо настоятися близько 20 хвилин під кришкою.

Крок 7. Розсольник з яловичиною, перловкою і солоними огірками готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

Розсольник з куркою, перловкою і солоними огірками

Розсольник з куркою, перловкою і солоними огірками – це насичене за смаком і дуже ситне блюдо, яке урізноманітнює точно ваше домашнє меню. Приготувати апетитне гаряче частування зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 300 гр.
  • Крупа перлова – 2/3 ст.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок курки заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 2. Варимо бульйон 1 годину після закипання, періодично прибираємо піну.

Крок 3. Дістаємо курку і даємо їй охолонути.

Крок 4. У готовий бульйон викладаємо перлову крупу.

Крок 5. Через 15 хвилин додаємо в бульйон подрібнений ріпчасту цибулю.

Крок 6. Слідом відправляємо подрібнену моркву на терці.

Крок 7. Остиглу курку відокремлюємо від кісток і ріжемо невеликим кубиком. Відправляємо в суп.

Крок 8. Доповнюємо заготівлю лавровим листком для аромату.

Крок 9. Невеликими шматочками ріжемо картоплю, кладемо її в суп.

Крок 10. Далі відправляємо в масу подрібнені солоні огірки.

Крок 11. Додаємо томатну пасту.

Крок 12. Перемішуємо і солимо вміст.

Крок 13. Коли всі інгредієнти супу будуть готові, додаємо подрібнений кріп.

Крок 14. Перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо страві настоятися під кришкою 15 хвилин.

Крок 15. Розсольник з куркою, перловкою і солоними огірками готовий. Подавайте апетитний суп до столу!

Пісний розсольник без м’яса

Пісний розсольник без м’яса – цікавий варіант апетитного супу для тих, хто дотримується посту або не їсть м’ясо. Частування вийде дуже смачним і ситним. Подавайте до обіднього столу, а для приготування використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 0,5 ст.
  • Огірок солоний – 150 гр.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Олія – 50 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні продукти за списком.

Крок 2. Заздалегідь вимочуємо перлову крупу в холодній воді, слід потримати її кілька годин, можна залишити на ніч.

Крок 3. Тонкими кільцями ріжемо цибулю-порей. Подрібнюємо або натираємо на терці очищену моркву.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і злегка смажимо на ній цибулю-порей.

Крок 5. Додаємо сюди моркву, перемішуємо і смажимо все разом кілька хвилин.

Крок 6. Викладаємо до овочів томатну пасту, ретельно перемішуємо.

Крок 7. Через хвилину доповнюємо заготівлю подрібненими солоними огірками. Тушкуємо все разом ще 3-4 хвилини.

Крок 8. Відварюємо перлову крупу в каструлі, солимо і доповнюємо її спеціями. Викладаємо сюди зажарку, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. Вимикаємо плиту і даємо супу настоятися під кришкою.

Крок 9. Пісний розсольник без м’яса готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Розсольник з томатною пастою

Розсольник з томатною пастою – це смачне і просте у виконанні блюдо для домашнього обіду. Такий продукт порадує поживністю і апетитним зовнішнім виглядом. Для швидкого виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Урізноманітнюйте звичне меню!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Бульйон м’ясної – 1,7 л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Рис – 3 ст.л. з гіркою
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі відразу очищаємо.

Крок 2. Картоплю ріжемо невеликими брусочками або кубиками.

Крок 3. Відправляємо картоплю в киплячий м’ясний бульйон, потім додаємо сюди рис. Варимо 15 хвилин.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву.

Крок 5. Смажимо овочі на олії до м’якості. Додаємо сюди томатну пасту, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.

Крок 6. Доповнюємо овочі подрібненим солоним огірком, перемішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин.

Крок 7. Засмажку з овочів відправляємо в суп, варимо все разом близько 5-7 хвилин.

Крок 8. Солимо і доповнюємо спеціями суп, посипаємо подрібненою зеленню. Вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися під кришкою.

Крок 9. Розсольник з томатною пастою готовий. Пригощайтеся!

Як зварити розсольник на курячому бульйоні

Як зварити розсольник на курячому бульйоні, ділимося в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. З простим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Обов’язково беріть на замітку і радуйте домашніх ситним і ароматним супом на легкому курячому бульйоні.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Бульйон курячий – 2 л.
  • Огірок солоний невеликий – 6 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 4 гілки.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Картоплю, моркву і цибулю відразу очищаємо і промиваємо.

Крок 2. Заздалегідь відварюємо курячий бульйон. Для приготування супу він повинен бути в киплячому вигляді.

Крок 3. У киплячий курячий бульйон відправляємо кубики картоплі і рис. Курку, на якій варили бульйон, ділимо на волокна і кладемо назад в каструлю.

Крок 4. Тонкими кружечками ріжемо моркву і кладемо її в сковороду.

Крок 5. Дрібними кубиками ріжемо ріпчасту цибулю.

Крок 6. Натираємо огірки на великій терці.

Крок 7. Обсмажуємо цибулю і моркву на олії до м’якого стану.

Крок 8. Додаємо сюди огірки, перемішуємо і перекладаємо все в суп. Солимо частування, доповнюємо спеціями, даємо закипіти і прибираємо з вогню.

Крок 9. Тепер ви знаєте, як зварити розсольник на курячому бульйоні. Беріть на замітку і приступайте до приготувань!

Як приготувати смачний розсольник з грибами

Як приготувати смачний розсольник з грибами, детально розповідаємо в нашому рецепті з покроковими фото. Обов’язково спробуйте зварити апетитний суп в домашніх умовах. Таке частування порадує насиченим смаком, поживними властивостями і цікавим ароматом.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 300 гр.
  • Гриби печериці – 150 гр.
  • Крупа перлова – 70 гр.
  • Огірок солоний – 80 гр.
  • Помідор солоний – 130 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 130 гр.
  • Часник – 20 гр.
  • Паста томатна – 30 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Кріп – 15 гр.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Кладемо в каструлю куряче стегно і промиту, попередньо замочену на кілька годин, перлову крупу. Сюди ж додаємо сіль і лавровий лист.

Крок 3. Заливаємо продукти водою і ставимо на вогонь. Після закипання варимо близько 30-40 хвилин.

Крок 4. Через зазначений час відправляємо в суп кубики картоплі. Варимо ще 10-15 хвилин. Дістаємо куряче м’ясо з бульйону і остуджуємо його.

Крок 5. Подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо їх на олії до м’якості.

Крок 6. Сюди ж відправляємо подрібнений солоний огірок і шампіньйони. Перемішуємо продукти і смажимо на невеликому вогні близько 10 хвилин.

Крок 7. Додаємо сюди подрібнений солоний помідор і томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 8. Обжарку з овочів і грибів викладаємо в суп, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин після закипання.

Крок 9. Остигле куряче м’ясо некрупно нарізаємо і відправляємо в суп.

Крок 10. Додаємо сюди подрібнений часник. Солимо страву і доповнюємо спеціями. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.

Крок 11. Посипаємо суп кропом, закриваємо кришкою і даємо настоятися.

Крок 12. Ви дізналися, як приготувати смачний розсольник з грибами. Обов’язково пробуйте!

Розсольник з квасолею

Розсольник з квасолею – це цікаве за смаком і поживне гаряче частування, яке урізноманітнює ваше домашнє меню. Приготувати апетитний продукт з квасолею зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Квасоля – 1 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 4 шт.
  • Бульйон – 2,5 л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Квасолю попередньо вимочуємо в теплій воді. Ми залишаємо її на ніч. Потім заливаємо свіжою водою і відварюємо до готовності. Вийшов наваристий бульйон.

Крок 2. Відміряємо необхідну кількість бульйону, доводимо його до кипіння.

Крок 3. Очищаємо картоплю, ріжемо її середніми кубиками і викладаємо в бульйон.

Крок 4. Дрібно ріжемо очищену цибулю.

Крок 5. Очищену моркву обробляємо невеликими брусочками. Відправляємо її разом з цибулею в бульйон.

Крок 6. Солоні огірки натираємо на великій терці. Викладаємо в суп, через 10 хвилин додаємо відварну квасолю. Солимо, перчимо за смаком, доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.

Крок 7. Розсольник з квасолею готовий. Розливайте по тарілках і угощайтесь! Можна доповнити сметаною і ароматною зеленню.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал