Як варити розсольник – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

36233bbd8b33eec5b60bf6b235dd50e9

Розсольник – це дуже смачна та ситна страва для сімейного обіду. Як приготувати розсольник, ви дізнаєтеся з нашої перевіреної кулінарної добірки, в якій на вас чекає 9 смачних рецептів з покроковими фото та докладним описом процесу. Домашній розсольник порадує своїм насиченим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Чудова ідея для обіднього меню!

Розсольник з рисом і солоними огірками

Розсольник з рисом і солоними огірками виходить неймовірно ситним і цікавим за смаком. Приємна кислинка огірка нікого не залишить байдужим. Таке гаряче блюдо стане ідеальним рішенням для сімейного обіду. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Вода – 1.7 л.
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 4-5 ст.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Паста томатна – 1.5 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі в шкірці очищаємо.

9aff0cc27eeafe49176898ecdfc3e975

Крок 2. Невеликими кубиками або брусочками ріжемо почищену картоплю.

992847afdf16500a225fc0c78a9ce9d5

Крок 3. Дрібно нарізаємо філе птиці.

d046fd0a7eb3a86f16e99a9556a498f6

Крок 4. Викладаємо в каструлю м’ясо і картоплю, заливаємо водою. Додаємо сюди горошини перцю і лавровий лист, відварюємо 25 хвилин після закипання. У процесі варіння обов’язково прибираємо пінку.

85a820a320748d0ebe13dda13c02e0df

Крок 5. В цей час очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

33d5f2006f00b48f56c0ef3727775507

Крок 6. Натираємо очищену моркву на середній терці.

a24214677094978ac7edea2057ea33d3

Крок 7. Дрібними кубиками обробляємо солоні огірки.

2a84443db87507b8c82afc24d2d0a0ce

Крок 8. Підготовлені овочі смажимо в сковороді близько 4 хвилин. Додаємо сюди томатну пасту, вливаємо невелику кількість води, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

c50ab639d2ff45e6bdb569bc325f51d7

Крок 9. У каструлю відправляємо рис і варимо заготівлю ще 15 хвилин.

b68d739901f97d8f776dec3586537c9c

Крок 10. Додаємо сюди зажарку, солимо страву і перемішуємо. Вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися під кришкою 10 хвилин.

e012ea0fe0be81f7593e4a22885b08d6

Крок 11. Розсольник з рисом і солоними огірками готовий. Розливайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

e9944b96c3e5d09383b3766c0f6c350f

Як приготувати смачний розсольник зі свининою

Як приготувати смачний розсольник зі свининою, розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. З простим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Обов’язково беріть на замітку ідею і радуйте рідних апетитним і поживним гарячою стравою.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина на кістки – 400 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Крупа перлова – 2 жмені.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 40 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь вимочуємо перлову крупу 3 години. Свинину на кістки відварюємо до готовності. Солимо до смаку.

3b3ebb4b0014948f9d467abf4eeac090

Крок 2. Промиту крупу відварюємо в каструлі з киплячою водою.

63443cb85c4ac20e6afd1a612c03739e

Крок 3. Очищаємо картоплю і ріжемо невеликими брусочками. Відправляємо її в м’ясний бульйон і варимо 15 хвилин.

887dea5a11e69f4f5650247552494cc4

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву. Обсмажуємо їх до м’якості в сковороді з олією.

9f6a9c3854c59f6c2d8e7004ec29efa3

Крок 5. Дрібними кубиками ріжемо солоний огірок і викладаємо його в сковороду з овочами, перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.

fd7e3a2271132eaf5acd4a24350579ba

Крок 6. Засмажку викладаємо в суп, перемішуємо.

30a6064fc195845794dd0fbad11ef583

Крок 7. Додаємо сюди перлову крупу. Солимо страву за смаком, доповнюємо спеціями і варимо ще 10 хвилин.

8ae94cb73237be4a9cf19786f28bc002

Крок 8. Тепер ви знаєте, як приготувати смачний розсольник зі свининою. Подавайте до столу зі свіжою зеленню і угощайтесь!

14f3da4b23867ad8fc874273748b68bc

Розсольник з яловичиною, перловкою і солоними огірками

Розсольник з яловичиною, перловкою і солоними огірками – це знамените і улюблене багатьма гаряче блюдо для яскравого і ситного сімейного обіду. Такий суп порадує насиченим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 400 гр.
  • Крупа перлова – 200 гр.
  • Огірок солоний – 5 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі продукти і спеції за списком.

616b8f28551054917ee812999d0c256f

Крок 2. Промиваємо яловичину, заливаємо її водою і доводимо до кипіння. Потім варимо півтори години на невеликому вогні. Через 30 хвилин можна додавати перлову крупу, яку ми попередньо замочуємо в холодній воді години на 3, а краще на ніч.

5982059c5589e97b4376b8a7da23420d

Крок 3. Очищаємо і промиваємо картоплю, ріжемо її брусочками. Викладаємо в м’ясний бульйон через півтори години. М’ясо в цей час остуджуємо і відділяємо від кісток, відправляємо назад в суп.

f17206b2419786592be669479107ce84

Крок 4. Дрібними кубиками обробляємо ріпчасту цибулю.

45b5851bc5ac8fe6393239f255892b01

Крок 5. Натираємо моркву на великій терці і обсмажуємо її разом з цибулею до м’якого стану на олії.

a847f38c4da66ded84d651a8e069dd9e

Крок 6. Дрібними кубиками ріжемо солоний огірок. Додаємо його в суп разом з обсмаженими овочами, варимо 10 хвилин. Солимо частування, доповнюємо спеціями, подрібненим часником і даємо настоятися близько 20 хвилин під кришкою.

4ed6e5850ca69723fd7d2b5a85cd39b3

Крок 7. Розсольник з яловичиною, перловкою і солоними огірками готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

78ef0bbf150768b2534a4765df5791c2

Розсольник з куркою, перловкою і солоними огірками

Розсольник з куркою, перловкою і солоними огірками – це насичене за смаком і дуже ситне блюдо, яке урізноманітнює точно ваше домашнє меню. Приготувати апетитне гаряче частування зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 300 гр.
  • Крупа перлова – 2/3 ст.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок курки заливаємо водою і ставимо на плиту.

101e45df97447e0cc68c25624dc13b65

Крок 2. Варимо бульйон 1 годину після закипання, періодично прибираємо піну.

b4326f4d979af47e6d4ec29c4c8fe2ed

Крок 3. Дістаємо курку і даємо їй охолонути.

a6116ab63f0019d6fd4a8ee2751b761e

Крок 4. У готовий бульйон викладаємо перлову крупу.

e3e2d6d619fc80af38599f4bfbf612e8

Крок 5. Через 15 хвилин додаємо в бульйон подрібнений ріпчасту цибулю.

e1d0327713681c8dbf78b2c8e367b246

Крок 6. Слідом відправляємо подрібнену моркву на терці.

86d592106047d57fb6fffdffad4cc993

Крок 7. Остиглу курку відокремлюємо від кісток і ріжемо невеликим кубиком. Відправляємо в суп.

24486fb0f36f277ffeb3838a80abb295

Крок 8. Доповнюємо заготівлю лавровим листком для аромату.

5b1b93ac4bac3d2f188206fa8773dbd2

Крок 9. Невеликими шматочками ріжемо картоплю, кладемо її в суп.

6791100489705337d50ac3e795e01c1a

Крок 10. Далі відправляємо в масу подрібнені солоні огірки.

3ddd18d612f6b7f5426ffc5cf29a190e

Крок 11. Додаємо томатну пасту.

70680c604f791719bd4cd2210c124a3f

Крок 12. Перемішуємо і солимо вміст.

30b84f3ae94954827cd561308f2262a0

Крок 13. Коли всі інгредієнти супу будуть готові, додаємо подрібнений кріп.

b25719561c2d029c8667c24b4c57292f

Крок 14. Перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо страві настоятися під кришкою 15 хвилин.

4e0a9c0ee60284af43acf74946f92709

Крок 15. Розсольник з куркою, перловкою і солоними огірками готовий. Подавайте апетитний суп до столу!

938576e05e2e2e8de347a3ec51e535a6

Пісний розсольник без м’яса

Пісний розсольник без м’яса – цікавий варіант апетитного супу для тих, хто дотримується посту або не їсть м’ясо. Частування вийде дуже смачним і ситним. Подавайте до обіднього столу, а для приготування використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 0,5 ст.
  • Огірок солоний – 150 гр.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Олія – 50 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні продукти за списком.

11debe4d66fab94cb25e910ef0456961

Крок 2. Заздалегідь вимочуємо перлову крупу в холодній воді, слід потримати її кілька годин, можна залишити на ніч.

cbb36ac33b2fbb063d1600fbaecf18a8

Крок 3. Тонкими кільцями ріжемо цибулю-порей. Подрібнюємо або натираємо на терці очищену моркву.

5883d26aefa0d4223f92f5a836e2d823

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і злегка смажимо на ній цибулю-порей.

f73f9d2ebf3a2da08bcdffe9b767b7c5

Крок 5. Додаємо сюди моркву, перемішуємо і смажимо все разом кілька хвилин.

0ca560724697f4dc83d8c71d77c1b6a2

Крок 6. Викладаємо до овочів томатну пасту, ретельно перемішуємо.

9817b8f993de4d361b66c67bb92cfbde

Крок 7. Через хвилину доповнюємо заготівлю подрібненими солоними огірками. Тушкуємо все разом ще 3-4 хвилини.

a4f35b57724abd83ce40d2200d19d802

Крок 8. Відварюємо перлову крупу в каструлі, солимо і доповнюємо її спеціями. Викладаємо сюди зажарку, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. Вимикаємо плиту і даємо супу настоятися під кришкою.

07733181613c4e81d0b7dd4b9d73c3fd

Крок 9. Пісний розсольник без м’яса готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

95e480db90987109abc4ac3313041169

Розсольник з томатною пастою

Розсольник з томатною пастою – це смачне і просте у виконанні блюдо для домашнього обіду. Такий продукт порадує поживністю і апетитним зовнішнім виглядом. Для швидкого виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Урізноманітнюйте звичне меню!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Бульйон м’ясної – 1,7 л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Рис – 3 ст.л. з гіркою
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі відразу очищаємо.

033104f9c182504f3163662c6dacc86d

Крок 2. Картоплю ріжемо невеликими брусочками або кубиками.

7169389f8544f1107bc786c1c55ff7c3

Крок 3. Відправляємо картоплю в киплячий м’ясний бульйон, потім додаємо сюди рис. Варимо 15 хвилин.

648b8821a2027585ccdecc178f9a96e1

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву.

ba834fee86305c64ea757ded2503b8a2

Крок 5. Смажимо овочі на олії до м’якості. Додаємо сюди томатну пасту, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.

a20f7909bc14da88b97a10db04eaf867

Крок 6. Доповнюємо овочі подрібненим солоним огірком, перемішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин.

b1ada851d28bdfc314d7103ca0e4f166

Крок 7. Засмажку з овочів відправляємо в суп, варимо все разом близько 5-7 хвилин.

07fe83d6117857845cb97f3f6da413ec

Крок 8. Солимо і доповнюємо спеціями суп, посипаємо подрібненою зеленню. Вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися під кришкою.

28772cbc0f592fb24a4bcfd053833021

Крок 9. Розсольник з томатною пастою готовий. Пригощайтеся!

535c3c56c23e9ba07a5f2e83d9a5c3bf

Як зварити розсольник на курячому бульйоні

Як зварити розсольник на курячому бульйоні, ділимося в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. З простим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Обов’язково беріть на замітку і радуйте домашніх ситним і ароматним супом на легкому курячому бульйоні.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Бульйон курячий – 2 л.
  • Огірок солоний невеликий – 6 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 4 гілки.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Картоплю, моркву і цибулю відразу очищаємо і промиваємо.

cee858917d7f062991c8fb91414369e4

Крок 2. Заздалегідь відварюємо курячий бульйон. Для приготування супу він повинен бути в киплячому вигляді.

0c8eaa6d2a01f7583428b65215529a42

Крок 3. У киплячий курячий бульйон відправляємо кубики картоплі і рис. Курку, на якій варили бульйон, ділимо на волокна і кладемо назад в каструлю.

c86dc284762fe028443c6f2880949743

Крок 4. Тонкими кружечками ріжемо моркву і кладемо її в сковороду.

8ef97bd08eb2e6a2e55492a36a8b325b

Крок 5. Дрібними кубиками ріжемо ріпчасту цибулю.

1df087cae5d184b8f5e19e2bd50393a8

Крок 6. Натираємо огірки на великій терці.

5d8d9eaae37e9759f4eedfa6e9790783

Крок 7. Обсмажуємо цибулю і моркву на олії до м’якого стану.

57d57b06370b615f08179da23ca8fd1c

Крок 8. Додаємо сюди огірки, перемішуємо і перекладаємо все в суп. Солимо частування, доповнюємо спеціями, даємо закипіти і прибираємо з вогню.

71e7e872637471bb733cff9aa6f44f38

Крок 9. Тепер ви знаєте, як зварити розсольник на курячому бульйоні. Беріть на замітку і приступайте до приготувань!

633217cbf252de23010636a80a4c3383

Як приготувати смачний розсольник з грибами

Як приготувати смачний розсольник з грибами, детально розповідаємо в нашому рецепті з покроковими фото. Обов’язково спробуйте зварити апетитний суп в домашніх умовах. Таке частування порадує насиченим смаком, поживними властивостями і цікавим ароматом.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 300 гр.
  • Гриби печериці – 150 гр.
  • Крупа перлова – 70 гр.
  • Огірок солоний – 80 гр.
  • Помідор солоний – 130 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 130 гр.
  • Часник – 20 гр.
  • Паста томатна – 30 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Кріп – 15 гр.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

6cf6ed987e59b4869ded3f4a1f87a5d3

Крок 2. Кладемо в каструлю куряче стегно і промиту, попередньо замочену на кілька годин, перлову крупу. Сюди ж додаємо сіль і лавровий лист.

59f2ef516e535d0ce0c83e191712775d

Крок 3. Заливаємо продукти водою і ставимо на вогонь. Після закипання варимо близько 30-40 хвилин.

2c4f772cc407122c7c11e94b33cccffa

Крок 4. Через зазначений час відправляємо в суп кубики картоплі. Варимо ще 10-15 хвилин. Дістаємо куряче м’ясо з бульйону і остуджуємо його.

395969c2b08223c043d1e99db3025b06

Крок 5. Подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо їх на олії до м’якості.

74baa72b6cafe99f2fe759d0b772c446

Крок 6. Сюди ж відправляємо подрібнений солоний огірок і шампіньйони. Перемішуємо продукти і смажимо на невеликому вогні близько 10 хвилин.

18e08b94f485892a8a60be7abf3ba4ef

Крок 7. Додаємо сюди подрібнений солоний помідор і томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

eb608eb38cba64005d9d6a2e09bd2438

Крок 8. Обжарку з овочів і грибів викладаємо в суп, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин після закипання.

a012e0d6a8700bffec462872818ffdf5

Крок 9. Остигле куряче м’ясо некрупно нарізаємо і відправляємо в суп.

79e4b4157775eeda7505681ce6aabbf8

Крок 10. Додаємо сюди подрібнений часник. Солимо страву і доповнюємо спеціями. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.

75d28a4da86e5431f9566d741acff234

Крок 11. Посипаємо суп кропом, закриваємо кришкою і даємо настоятися.

dc420248288c019b8b08e8412db58d22

Крок 12. Ви дізналися, як приготувати смачний розсольник з грибами. Обов’язково пробуйте!

b29338ecac6b29fb18a9452cece83f08

Розсольник з квасолею

Розсольник з квасолею – це цікаве за смаком і поживне гаряче частування, яке урізноманітнює ваше домашнє меню. Приготувати апетитний продукт з квасолею зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Квасоля – 1 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 4 шт.
  • Бульйон – 2,5 л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Квасолю попередньо вимочуємо в теплій воді. Ми залишаємо її на ніч. Потім заливаємо свіжою водою і відварюємо до готовності. Вийшов наваристий бульйон.

830fb39a44640c784f169972b16a2295

Крок 2. Відміряємо необхідну кількість бульйону, доводимо його до кипіння.

d8d70973e2954757c6305453f01380ec

Крок 3. Очищаємо картоплю, ріжемо її середніми кубиками і викладаємо в бульйон.

61416fcd46a2ecbc82e88f8347bb452f

Крок 4. Дрібно ріжемо очищену цибулю.

f546040f773eef67f8bf54de680e576d

Крок 5. Очищену моркву обробляємо невеликими брусочками. Відправляємо її разом з цибулею в бульйон.

208f1ed6fa08cad43c24a5a3e75e4b85

Крок 6. Солоні огірки натираємо на великій терці. Викладаємо в суп, через 10 хвилин додаємо відварну квасолю. Солимо, перчимо за смаком, доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.

fa6d399acdce6160b1bbb3d94280b29e

Крок 7. Розсольник з квасолею готовий. Розливайте по тарілках і угощайтесь! Можна доповнити сметаною і ароматною зеленню.

f3bc89f43c56a7c36c635386ee3dc0b4

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал