Шурпа на вогні в казані – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Шурпа на вогні в казані – є відомим супом у тюркських народів, який набув великого поширення на мусульманському Сході, а також у народів, що сусідять з тюрками і таджиками. Такий суп відрізняється підвищеною жирністю та постійним набором овочів. Найчастіше його готують на вогні і він виходить неймовірно смачним та ароматним.

Шурпа з яловичини на багатті в казані

Спочатку яловичина відварюється до готовності. Далі туди додається морква, перець, цибуля і картопля. Шурпа вариться ще 10 хвилин, після чого казан знімається з вогню, настоюється і подається до столу. Виходить дуже смачна та ароматна страва, яка порадує всю вашу родину.

Як зварити шурпу зі свинини в казані на багатті?

Для початку в казані обсмажується свинина. Потім вона заливається водою та вариться годину. Далі туди вирушає картопля, морква, помідори, болгарський перець та шурпа вариться півгодини. Наприкінці додається зелень, спеції, все настоюється 15 хвилин і подається до столу. Виходить надзвичайно смачно.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 40 хв.

Порції – 10.

Складові:

  • Свинина – 2 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Морква – 4 шт.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Помідори – 5 шт.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Базилік – 0.5 пучок.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину ретельно промиваємо під проточною водою, нарізаємо середніми шматочками та обсмажуємо у казані. Потім заливаємо її водою, додаємо приправи до смаку і варимо протягом години на невеликому вогні.

Крок 2. Моркву нарізаємо соломкою, картопля – кубиком і відправляємо овочі в казан до м’яса.

Крок 3. Помідори з болгарським перцем крупно нарізаємо і додаємо до інших інгредієнтів разом з очищеною цибулею.

Крок 4. Варимо шурпу протягом півгодини, після чого додаємо дрібно нарізану зелень, гострий перець, сіль та спеції. Варимо ще 15 хвилин, після чого знімаємо з вогню та даємо настоятися 20 хвилин.

Крок 5. Розливаємо гарячу шурп по тарілках і подаємо до столу зі свіжим хлібом. Смачного!

Шурпа з баранини на багатті – класичний рецепт

У казані розтоплюється курдючний жир, у якому обсмажується баранина, цибуля та морква. Далі туди додаються помідори, солодкий перець і тушкується. Потім інгредієнти заливаються водою і шурпа вариться 2 години. Наприкінці додається картопля і все вариться до готовності.

Час приготування: 4 години.

Час приготування: 1 год.

Порції – 20.

Складові:

  • Баранина – 5 кг.
  • Жир курдючний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 кг.
  • Морква – 3 кг.
  • Помідори – 2 кг.
  • Перець солодкий – 1 кг.
  • Картопля – 4 кг.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний горошком – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Спеції узбецькі – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Встановлюємо казан на вогонь і розтоплюємо курдючний жир. Баранину ретельно промиваємо під проточною водою, нарізаємо шматками середнього розміру та обсмажуємо все на сильному вогні протягом 15-20 хвилин.

Крок 2. Дістаємо м’ясо з казана і відправляємо туди нарізану моркву з цибулею. Обсмажуємо овочі до м’якості. Потім повертаємо туди м’ясо та зменшуємо вогонь.

Крок 3 Тепер додаємо нарізані помідори, солодкий перець і продовжуємо гасити.

Крок 4. Заливаємо близько 5 літрів води та варимо шурпу на невеликому вогні під кришкою протягом 2.5 годин. Наприкінці додаємо крупно нарізану картоплю, лист лавровий, спеції та чорний перець горошком. Варимо до готовності ще 15-20 хвилин і солимо до смаку.

Крок 5. Розливаємо шурпу по тарілках і подаємо до столу з огірками, помідорами, маринованою цибулею та зеленню. Смачного!

Суп шурпу з лосятини на багатті

Лосятина відварюється у казані. Далі туди додається цибуля, морква, помідори, картопля та спеції із прянощами. Все вариться до готовності, розливається по тарілках, посипається кінзою та подається до столу. Виходить дуже смачна та ситна страва, яка порадує і зігріє всю вашу родину.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 7.

Складові:

  • Лосятина – 2 кг.
  • Картопля – 2 кг.
  • Помідори – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1.5 кг.
  • Морква – 500 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Часник – 2 голівки.
  • Зелень – до смаку.
  • Кінза – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зіра – до смаку.
  • Коріандр – до смаку.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку ретельно промиваємо лосятину під проточною водою і нарізаємо її великими шматками. Потім перекладаємо м’ясо в казан, заливаємо холодною водою і встановлюємо над вогнем.

Крок 2. Кілограм цибулі очищаємо та нарізаємо кільцями.

Крок 3 Моркву очищаємо від шкірки та нарізаємо її брусочками. Після того, як вода в казані закипить, відправляємо туди нарізану цибулю з морквою.

Крок 4. Через півгодини додаємо помідори, які ми очищаємо від шкірки і нарізаємо часточками. Далі відправляємо туди цибулю, нарізану півкільцями, і скибочки болгарського перцю.

Крок 5. Через 20 хвилин додаємо очищену картоплю повністю. Через 15 хвилин відправляємо в шурпу дрібно нарізаний часник, яблуко, сіль, чорний мелений перець, зіру, коріандр та хмелі сунелі. Потім все перемішуємо та варимо ще 20 хвилин.

Крок 6. Розливаємо готову шурпу по тарілках, посипаємо її дрібно нарізаною кінзою, петрушкою, кропом і подаємо до столу. Смачного!

Шурпа на багатті зі свинячих реберців

Ребра розрізаються на невеликі шматки і обсмажуються у казані з цибулею, морквою та болгарським перцем. Потім туди додається картопля, помідори, все гаситься кілька хвилин, заливається водою і готується на невеликому вогні протягом 30-40 хвилин. Виходить дуже смачно та ароматно.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 7.

Складові:

  • Свинячі реберця – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 2-3 щіпки.
  • Зіра – 2 щіпки.
  • Зелень свіжа – 50 гр.
  • Олія – 2-3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку розрізаємо свинячі ребра на невеликі шматки. Якщо вони потрапили надто жирні, то цю частину зрізаємо.

Крок 2. У казані розігріваємо олію, викладаємо туди реберця і обсмажуємо їх до золотистої скоринки. Далі додаємо очищену і нарізану півкільцями цибулю, перемішуємо і обсмажуємо протягом 3-4 хвилин. Моркву нарізаємо кубиками та додаємо до м’яса.

Крок 3. За кілька хвилин додаємо нарізаний болгарський перець і продовжуємо обсмажувати на сильному вогні, періодично помішуючи.

Крок 4. Картоплю очищаємо, вимиваємо, нарізаємо великими шматками та відправляємо у казан. Потім додаємо нарізані помідори і все перемішуємо.

Крок 5. Через пару хвилин заливаємо воду так, щоб вона трохи покривала вміст. Доводимо суп до кипіння, додаємо спеції та варимо протягом 30-40 хвилин. Потім відправляємо в шурпу дрібно нарізаний часник, даємо настоятися, розливаємо по тарілках, посипаємо зеленню та подаємо до столу. Смачного!

Як зварити суп шурпу з курки на багатті?

Для початку курка відварюється у казані до готовності. Далі в бульйон відправляється м’ясо, цибуля з морквою, сухі спеції та все вариться протягом 15-20 хвилин. Потім у суп вирушають помідори, перець, мука, зелень і все вариться до готовності. Шурпа розливається по тарілках і подається до столу.

Час приготування: 1 год. 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 8.

Складові:

  • Курка – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 1 шт.
  • Петрушка – 0.5 пучка.
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курку ретельно промиваємо під проточною водою, розрізаємо на шматки, перекладаємо в казан, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Після того як вода закипить, знімаємо піну, що утворилася, додаємо сіль і варимо протягом години. Потім дістаємо курку з бульйону і знімаємо м’ясо з кісток.

Крок 2. Очищаємо цибулю, моркву, картопля і нарізаємо овочі великими шматочками.

Крок 3. Далі перекладаємо м’ясо з овочами у казан з бульйоном, додаємо сухі спеції, доводимо до кипіння та варимо протягом 15-20 хвилин.

Крок 4. Помідори очищаємо від шкірки та нарізаємо кубиками. У болгарського перцю видаляємо серцевину і нарізаємо соломкою. Відправляємо овочі в бульйон та варимо протягом 5-7 хвилин. Потім додаємо муку|борошно| і перемішуємо, поки|доки| вона повністю не розчиниться.

Крок 5. Наприкінці додаємо дрібно нарізану зелень, знімаємо казан з вогню, розливаємо шурпу по тарілках і подаємо до столу. Смачного!

Дуже смачна шурпа з качки на багатті

Качка обсмажується у казані разом із цибулею та морквою. Далі все заливається водою та вариться 1.5 години. Потім у казан відправляється картопля, солодкий перець, помідори, яблуко та гіркий перець. Наприкінці додається часник, зелень, шурпа настоюється протягом 10 хвилин і подається до столу.

Час приготування: 2 год. 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 9.

Складові:

  • Качка дика – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 3 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Олія – 70 мл.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч. л.
  • Кріп свіжий – 1 пучок.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Дику качку ретельно промиваємо під проточною водою та розрізаємо на кілька частин. Потрухи також використовуємо для приготування супу.

Крок 2. У казані розігріваємо олія і обсмажуємо на ньому качку до коричневої скоринки.

Крок 3. Моркву очищаємо та крупно нарізаємо. Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями. Відправляємо овочі в казан і гасимо все разом приблизно 30 хвилин.

Крок 4. Далі вливаємо воду та варимо півтори години.

Крок 5. Картоплю крупно нарізаємо. У солодкого перцю видаляємо плодоніжку з насінням і нарізаємо півкільцями. Помідори ріжемо часточками. У яблука видаляємо серцевину, розрізаємо його навпіл і шаткуємо пластинками. Часник із зеленню подрібнюємо ножем.

Крок 6. Через необхідний час відправляємо в казан картопля і через 15 хвилин додаємо солодкий перець, помідори, яблуко, стручок гіркого перцю. Солимо і перчимо на смак. Через 25 хвилин прибираємо гіркий перець, додаємо часник із зеленню та знімаємо казан з вогню.

Крок 7. Даємо готовій шурпі настоятися протягом 10 хвилин, після чого розливаємо суп по тарілках і подаємо до столу зі свіжим хлібом. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал