Маринад для шашлику зі свинини – 9 кращих і найсмачніших рецептів для м’якого і соковитого м’яса

Маринад для шашлику зі свинини – яким у вас вийде шашлик, дуже сильно залежить від того, як було замариновано м’ясо. Якщо не замаринувати м’ясо зовсім, то під час смаження на мангалі воно стане зовсім сухим і жорстким. А правильно приготований маринад розм’якшить волокна м’яса, і воно залишиться соковитим і ніжним.

Маринад з майонезу для соковитого шашлику зі свинини

Маринад з майонезом і цибулею відмінно підійде для нежирної свинини, такий як вирізка. Завдяки йому м’ясо стане ніжним і м’яких, а за рахунок спецій дуже ароматним.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Свинина ( вирізка ) – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 750 гр.
  • Майонез – 250 гр.
  • Паприка — 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку займемося нарізкою цибулі. Очищаємо його від лушпиння, промиваємо. Дві цибулини розрізаємо на 4 частини і пюріруем в блендері. Решта цибулю нарізаємо великими кільцями.

Крок 2. У глибоку миску кладемо майонез. Прекрасно для маринування підходить домашній майонез, але якщо у вас немає можливості приготувати його самостійно, то скористайтеся покупним, вибираючи продукт з максимальною жирністю. До майонезу додаємо цибульне пюре і змішуємо до однорідності.

Крок 3. Вирізку помиємо і обсушимо паперовими рушниками.

Крок 4. Нарізаємо вирізку на довгасті великі шматки. Якщо нарізати м’ясо на шматки менше, ніж 5 на 5 сантиметрів, то воно після термічної обробки стане сухим. Відправляємо до м’яса суміш майонезу і цибулі, солимо і додаємо спеції. Перемішуємо для рівномірного розподілу маринаду.

Крок 5. У глибоку каструлю на дно викладаємо шар з кілець цибулі, зверху шар м’яса в маринаді, потім знову шар цибулевих кілець. Таким чином чинимо до того моменту поки не закінчаться продукти. Останнім шаром у вас повинен бути цибуля. Каструлю з замаринованим м’ясом накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 3-6 годин.

Смачного!

Вірменський маринад для ароматного шашлику зі свинини

Вірменський маринад для шашлику готується без використання оцту або майонезу, його основний інгредієнт це нерафінована соняшникову олію. Мінімальний час маринування м’яса при такому методі 40 хв. Погодьтеся, що це дуже швидко.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

  • Свинина (шия) – 1,5 кг
  • Соняшникова олія ( нерафіновану ) – 200 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком
  • Хмелі-сунелі – за бажанням

Процес приготування:

Крок 1. В емальовану каструлю вливаємо нерафіновану соняшникову олію. Звичайно, ідеально підійде домашня, але через брак такого можна скористатися і покупним. У масло додаємо спеції. Перець повинен використовуватися виключно чорний мелений, коріандр грубого помелу, хмелі-сунелі можете додати за бажанням. Далі маринад потрібно посолити, перемішати і залишити на час, для того щоб масло ввібрало аромати спецій.

Крок 2. Поки маринад вбирає аромати спецій, займаємося цибулею. Очистимо її, при цьому залишаючи верхівку і корінці. При подальшій обсмажуванні вони обгорять, а у вас залишаться смачні запечені четвертинки. Нарізаємо уздовж в залежності від розміру на 4 або 6 частин. Одну цибулину нарізаємо дрібно, додаємо в масляну суміш і перетираємо. У маринад відправляємо весь цибуля і перемішуємо. Даємо час цибулі віддати свій смак і аромат маринаду.

Крок 3. Готуємо м’ясо. Промиваємо і обсушуємо його. Нарізаємо досить крупно, так воно вийде соковитим. Відправляємо шматки м’яса в маринад.

Крок 4. Все ретельно перемішуємо і потім гарненько придавлюємо. Вище згадувалося, що мінімальний час маринування м’яса в такому маринаді 40 хвилин, але при необхідності його можна тримати в холодильнику до 3 днів і не переживати що воно зіпсується.

Крок 5. Якщо збираєтеся смажити м’ясо не в день маринування, то посипте його зверху перцем і залийте олію так, щоб воно покривало все м’ясо.

Смачного!

Як приготувати маринад з лимоном для м’якого шашлику зі свинини?

Класичний рецепт маринаду для шашлику можна вдосконалити, замінивши оцет лимоном. Завдяки вмісту лимонної кислоти, він додасть кислинку м’яса і, розм’якшивши волокна, зробить його м’якше. Також у шашлику, маринованого з лимоном, буде дуже приємний аромат.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Свинина ( шия ) – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1,2 кг.
  • Лимон – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Промийте м’ясо. Промокніть його паперовими рушниками для видалення вологи. Наріжте його на великі шматки прямокутної форми.

Крок 2. Очистіть цибулю. Промийте її, розріжте її навпіл, а потім півкільцями.

Крок 3. Помийте лимон, після чого, обдайте його окропом. Це потрібно, щоб убити, всі мікроби на поверхні лимона, так як для маринаду будемо використовувати його цілком. Наріжте невеликими шматками.

Крок 4. Нарізане м’ясо укладіть в глибокий посуд, покриття якої не окислюється в кислому середовищі ( емальована, скляна, керамічна посуд ). Не використовуйте алюмінієвий посуд або посуд з пошкодженою поверхнею. Це не безпечно.

Крок 5. Додайте перець. На м’ясо викладіть шар цибулі і лимона, при цьому з пари скибочок лимона видавіть сік.

Крок 6. Викладайте шарами м’ясо, спеції і цибуля, лимон, поки не закінчаться продукти. Потім добре придавите руками, щоб цибуля і лимон пустили сік.

Крок 7. Накрийте каструлю кришкою і залиште маринуватися на 7-8 годин. Після закінчення зазначеного часу, посоліть майбутній шашлик і можете нанизувати м’ясо на шампури.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування маринаду для шашлику з соєвим соусом

Соєвий соус – це універсальна приправа. Він підсилює смак м’яса в солоних стравах, покращує аромат і додає насичений колір, а також об’єднує спеції в маринадах. Відмінною рисою маринаду з соєвого соусу є швидкість маринування. Вже через годину можна приступати до обсмажування м’яса.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Свинина ( шия ) – 1 кг
  • Соус соєвий – 120 мл.
  • Часник – 3 зубчика
  • Олія ( рафінована ) – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Свіжу шийну частину свинини промиваємо під проточною водою. Видаляємо зайву вологу за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Нарізаємо свинину на невеликі шматки і відправляємо в емальовану або скляний посуд.

Крок 3. Відокремлюємо від головки часнику 3 зубчика, очищаємо їх від лушпиння і плівки. Далі часник миємо і дрібно нарізаємо.

Крок 4. У мисці змішуємо соєвий соус, часник і чорний мелений перець. Так само додаємо ложку соняшникової рафінованого масла. Воно допомагає розкритися спецій, обволікає кожен шматочок м’яса і покриває його тонкою плівкою, завдяки чому м’ясо прожарюється швидше і залишається соковитим. Додавати сіль в маринади з соєвим соусом не потрібно, він сам по собі досить солоний.

Крок 5. Готовий маринад переливаємо в ємність з нарізаним м’ясом і ретельно все перемішуємо. Ми залишаємо м’ясо в маринаді на 1-2 години. Після закінчення цього часу можна буде приступити до обсмажування м’яса на вугіллі. Так само хочеться помітити, що такий маринад підходить не тільки для свинини, але і ідеально поєднується з яловичиною, куркою і бараниною.

Смачного!

Простий і смачний рецепт маринаду на кефірі для шашлику

Основна перевага маринаду для шашлику на основі кисломолочних продуктів в тому, що вони роблять м’ясо дуже ніжними і соковитими. Однак, щоб м’ясо добре розм’якшилося, знадобиться багато часу.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

  • Свинина ( шийна частина ) – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Кефір – 1 л.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину, обтираємо паперовими рушниками і нарізаємо. Шматки повинні виходити довгастими, розміром приблизно п’ять на шість сантиметрів.

Крок 2. Очищаємо цибулю, промиваємо її і нарізаємо на невеликі шматки. Всипаємо їх в окрему ємність і трохи придавлюємо. Нам потрібно щоб цибуля пустив сік. Так само можна вчинити трохи іншим способом. Основну частину цибулі нарізати півкільцями, а одну-дві цибулини потерти на терку або подрібнити в блендері. До цибулі додаємо лавровий лист ( можна використовувати як цілісний, так і мелений ) і все перемішуємо.

Крок 3. У каструлю до нарізаного м’яса додаємо сіль, чорний мелений перець і лавровий лист ( молотий або цілісний ). Робимо це відповідно до своїх смаковим уподобанням.

Крок 4. Добре перемішуємо м’ясо зі спеціями.

Крок 5. Потім додаємо до м’яса зі спеціями нарізану цибулю. Знову гарненько перемішуємо всі інгредієнти.

Крок 6. Прийшов час додати кефір. Якщо маринувати будите нежирне м’ясо, то кефір навпаки візьміть по-жирніше. І обов’язково перевірте, щоб він не був кислим. Інакше просто зіпсуєте м’ясо таким маринадом. Замість кефіру можна використовувати натуральний йогурт або ряженку, так як для маринування м’яса потрібні кисломолочні бактерії, які міститися у всіх вищеназваних продуктах.

Крок 7. Ретельно все, перемішавши, накриваємо каструлю кришкою і відправляємо в холодильник маринуватися на 8-10 годин. Не залишайте м’ясо в кефірному маринаді при кімнатній температурі, воно може скиснути.

Смачного!

Маринад з ківі для соковитого і м’якого шашлику

Ківі діє на м’ясо, так само як і лимон. Розм’якшує його, прибирає запах і утворює на поверхні плівку з згорнутого білка, яка не дає при смаженню виділятися соку. Однак не слід тримати м’ясо в маринаді з ківі більше 2 годин, в іншому випадку воно буде розвалюватися в руках.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Свинина ( лопатка ) – 2 кг
  • Ківі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу лопатку промийте, обсушити і наріжте на великі шматки такого розміру, щоб зручно було в подальшому, насаджувати на шампури. Нарізане м’ясо відправте в посуд підходящу для маринування. Ідеально підходить емальована і скляний посуд. Ні в якому разі не використовуйте алюмінієвий посуд, так як при вплив з кислотою вона окислюється. Потім посоліть м’ясо і приправте чорним молотим перцем.

Крок 2. Очистіть, промийте і наріжте цибулю. Нарізайте довільно, розмір шматків цибулі не має значення, так як в подальшому вона буде подрібнюватися в чаші блендера до стану пюре.

Крок 3. Після подрібнення в блендері лушпиння масу, відправте в каструлю до нарізаної свинячої лопатки. Добре перемішайте.

Крок 4. Помийте ківі і очистіть його від шкірки. Це можна зробити за допомогою овочечистки, ножа або звичайної столовій ложки. Плоди ківі вибирайте стиглі, можна навіть переспілі. З такими плодами буде набагато простіше впоратися при очищенні від шкірки.

Крок 5. Роздавіть рукою очищені плоди ківі. Для маринаду головне, щоб вони віддали багато соку. Робіть це відразу над каструлею з м’ясом і цибулевою масою. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Закрийте каструлю кришкою або харчовою плівкою і залиште маринуватися на 2 години в прохолодне місце.

Смачного!

Як приготувати простий і смачний маринад на мінералці для соковитого шашлику?

Мінеральна або проста газована вода – це бюджетний, некалорійний і нешкідливий інгредієнт маринадів для м’яса. У поєднанні зі спеціями і цибулею вона в силах зробити м’ясо смачним і соковитим. А короткий час, за яке маринад на мінералці промаринує м’ясо, робимо його ще популярнішим.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 15.

Інгредієнти:

  • Свинина ( шия ) – 3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Мінеральна вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжу свинину, найкраще шийну частину, промиваємо. Нарізаємо на шматки одного розміру, для того щоб згодом при обсмажуванні для кожного шматка потрібно однакову кількість часу. Перекладаємо нарізане м’ясо в посуд, в якій воно буде маринуватися, і відразу ж солимо. М’ясо перемішуємо.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо цибулю. Нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 3. Солимо цибулю і перемішуємо. Гарненько розминаємо її руками, поки цибуля не пустить сік. Потім додаємо до неї лавровий лист.

Крок 4. У ємність з цибулею викладаємо нарізане м’ясо. Додаємо чорний мелений перець і ретельно перемішуємо, щоб цибуля і спеції рівномірно розподілилися по м’ясу.

Крок 5. Заливаємо м’ясо з цибулею і спеціями газованої мінеральною водою або газованою питною водою.

Крок 6. Ємність з м’ясом в маринаді накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 1,5-2 години при кімнатній температурі або ж відправляємо в холодильник на 5-6 годин. М’ясо відмінно промаринується як в першому, так і другому варіанті. Вибір місця, де буде маринуватися повністю залежить від тієї кількості часу, яким ви володієте.

Смачного!

Дуже смачний гранатовий маринад для шашлику зі свинини

Для розм’якшення волокон м’яса в цьому маринаді використовується гранатовий сік, так як він має в своєму складі кислоту. Гранатовий маринад для шашлику воліють багато гурмани за те кисло-солодке цікаве після-смак, яке залишається після вживання цього м’ясного страви.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Свинина ( шия ) – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Перець чилі ( молотий ) – за смаком
  • Перець запашний ( горошок ) – 10 горошин
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кінза – 1 пучок
  • Гранатовий сік – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть свинячу шию. Вона ідеально підходить для приготування шашлику в гранатовій маринаді. Так як гранатовий сік дуже делікатно розм’якшує м’ясні волокна, то з жорстким м’ясом з прожилками він не впорається. Також не використовуйте заморожене м’ясо. При розморожуванні воно втратить частину вологи, і шашлик свідомо вийде сухим. Промийте її і наріжте невеликими шматками ( орієнтовно 4 на 5 см ).

Крок 2. Перекладіть нарізану свинину в глибокий таз або каструлю. Посуд повинна бути скляна, керамічна, емальована або зроблена з нержавіючої сталі. Не можна використовувати алюмінієвий посуд, так як вона окислюється під впливом гранатового соку. Посоліть і додайте мелений перець чилі згідно вашим смаковим уподобанням. Перемішайте м’ясо зі спеціями.

Крок 3. У ступці розітріть запашний перець горошком. Не потрібно подрібнювати його до стану порошку, нехай залишаться великі шматочки перцю. Духмяний перець, розтертий в ступці, вийде набагато ароматні своїх родичів подрібнених промисловим методом.

Крок 4. Подрібнений запашний перець всипте в м’ясо. Ще раз добре перемішайте.

Крок 5. Промийте петрушку і кінзу. Викиньте зіпсовані гілки, якщо знайдете такі в пучку зелені. Дрібно наріжте їх і відправте в таз до м’яса зі спеціями.

Крок 6. Тепер займіться цибулею. Очистіть її, помийте і наріжте напівкільцями. Додайте в таз до м’яса і знову перемішайте всі інгредієнти.

Крок 7. На завершальному етапі влийте в м’ясо гранатовий сік. Ви можете скористатися соком, який продається в магазині. Тільки будьте уважні, він не повинен бути розведений, інакше м’ясо не промаринується. Буде ідеально, якщо ви вичавіть сік самі. Для цього необхідно очистити плоди граната, покласти їх в щільну марлю і продавити. Після того як залити гранатовий сік, рівномірно розподіліть вміст за тазу, накрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте маринуватися мінімум на годину. Але буде краще, якщо м’ясо в такому маринаді простоїть всю ніч.

Смачного!

Як приготувати томатний маринад для шашлику зі свинини?

Ви коли-небудь пробували свинину, мариновану в томатному соку? Як що немає, то обов’язково виправте це упущення. М’ясо, просочене томатним соком, набуває красивого насичений колір і не менш вражаючий смак.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Свинина ( лопаткова частина ) – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 800-900 гр.
  • Суміш перців – за смаком
  • Томатний сік – 1 л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед займемося свининою. Помиємо її, обсушимо від води і наріжемо великими шматками. Помістимо в ємність для маринування. Найкраще скористатися емальованої, скляної або пластмасовою посудом.

Крок 2. Потім очистимо, помиємо і наріжемо великими кільцями цибулю. Якщо ви хочете смажити цибулю потім разом з м’ясом, то пару цибулин розріжте іншим способом. Спочатку розділивши на 4 частини, а потім на пелюстки. Такі цибульні пелюстки відмінно нанизуються на шампури і «сідають» між шматками м’яса.

Крок 3. У ємність з м’ясом відправляємо цибулю, розділяючи кільця на сегменти. Потім посолити і добре перемішаємо.

Крок 4. Далі додамо суміш перців і знову перемішаємо м’ясо.

Крок 5. Прийшов час томатного соку. Якщо у вас його немає, то відмінною заміною можуть бути консервовані у власному соку томати, і навіть свіжі помідори, пюровані блендером. Не забудьте, що перед тим як зробити томатне пюре з овочів треба зняти шкіру. Для цього необхідно зробити надрізи на нижній частині томата і відправити на 1-2 хвилини в киплячу воду. Після такої нехитрої маніпуляції, шкірка з томата зніметься дуже легко. Залийте м’ясо зі спеціями і цибулею томатним соком або його альтернативою і добре перемішайте. Закрийте ємність кришкою або харчовою плівкою і залиште маринуватися на 4 години при кімнатній температурі. Якщо у вас є більший запас часу, то можна поставити м’ясо в холодильник на 6-8 годин.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал