Маринад для шашлику зі свинини – 9 кращих і найсмачніших рецептів для м’якого і соковитого м’яса

4e38ec876fba057e3cfa5d140adb451c

Маринад для шашлику зі свинини – яким у вас вийде шашлик, дуже сильно залежить від того, як було замариновано м’ясо. Якщо не замаринувати м’ясо зовсім, то під час смаження на мангалі воно стане зовсім сухим і жорстким. А правильно приготований маринад розм’якшить волокна м’яса, і воно залишиться соковитим і ніжним.

Маринад з майонезу для соковитого шашлику зі свинини

Маринад з майонезом і цибулею відмінно підійде для нежирної свинини, такий як вирізка. Завдяки йому м’ясо стане ніжним і м’яких, а за рахунок спецій дуже ароматним.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Свинина ( вирізка ) – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 750 гр.
  • Майонез – 250 гр.
  • Паприка — 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку займемося нарізкою цибулі. Очищаємо його від лушпиння, промиваємо. Дві цибулини розрізаємо на 4 частини і пюріруем в блендері. Решта цибулю нарізаємо великими кільцями.

a69b2ddaf416a975facf840905190286

Крок 2. У глибоку миску кладемо майонез. Прекрасно для маринування підходить домашній майонез, але якщо у вас немає можливості приготувати його самостійно, то скористайтеся покупним, вибираючи продукт з максимальною жирністю. До майонезу додаємо цибульне пюре і змішуємо до однорідності.

ea950caa8eb48e4bf8719ae3ba18faf0

Крок 3. Вирізку помиємо і обсушимо паперовими рушниками.

57e40a3090d3633f43644fcaaab306d2

Крок 4. Нарізаємо вирізку на довгасті великі шматки. Якщо нарізати м’ясо на шматки менше, ніж 5 на 5 сантиметрів, то воно після термічної обробки стане сухим. Відправляємо до м’яса суміш майонезу і цибулі, солимо і додаємо спеції. Перемішуємо для рівномірного розподілу маринаду.

97845fed7ddfbe4dcc4e62713ae8512c

Крок 5. У глибоку каструлю на дно викладаємо шар з кілець цибулі, зверху шар м’яса в маринаді, потім знову шар цибулевих кілець. Таким чином чинимо до того моменту поки не закінчаться продукти. Останнім шаром у вас повинен бути цибуля. Каструлю з замаринованим м’ясом накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 3-6 годин.

474c7b1665fbfa986db0dfd00f3027a2

Смачного!

Вірменський маринад для ароматного шашлику зі свинини

Вірменський маринад для шашлику готується без використання оцту або майонезу, його основний інгредієнт це нерафінована соняшникову олію. Мінімальний час маринування м’яса при такому методі 40 хв. Погодьтеся, що це дуже швидко.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

  • Свинина (шия) – 1,5 кг
  • Соняшникова олія ( нерафіновану ) – 200 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком
  • Хмелі-сунелі – за бажанням

Процес приготування:

Крок 1. В емальовану каструлю вливаємо нерафіновану соняшникову олію. Звичайно, ідеально підійде домашня, але через брак такого можна скористатися і покупним. У масло додаємо спеції. Перець повинен використовуватися виключно чорний мелений, коріандр грубого помелу, хмелі-сунелі можете додати за бажанням. Далі маринад потрібно посолити, перемішати і залишити на час, для того щоб масло ввібрало аромати спецій.

d9194fcaedcf82ba8c816af0e4e1ed5b

Крок 2. Поки маринад вбирає аромати спецій, займаємося цибулею. Очистимо її, при цьому залишаючи верхівку і корінці. При подальшій обсмажуванні вони обгорять, а у вас залишаться смачні запечені четвертинки. Нарізаємо уздовж в залежності від розміру на 4 або 6 частин. Одну цибулину нарізаємо дрібно, додаємо в масляну суміш і перетираємо. У маринад відправляємо весь цибуля і перемішуємо. Даємо час цибулі віддати свій смак і аромат маринаду.

f79ef4e4c202dbfed6e959901d5f0eb7

Крок 3. Готуємо м’ясо. Промиваємо і обсушуємо його. Нарізаємо досить крупно, так воно вийде соковитим. Відправляємо шматки м’яса в маринад.

9ea0241d2036e0842b12c1d340b2847d

Крок 4. Все ретельно перемішуємо і потім гарненько придавлюємо. Вище згадувалося, що мінімальний час маринування м’яса в такому маринаді 40 хвилин, але при необхідності його можна тримати в холодильнику до 3 днів і не переживати що воно зіпсується.

b8757b40a08c1e0eed11fcfbfa4a0bf5

Крок 5. Якщо збираєтеся смажити м’ясо не в день маринування, то посипте його зверху перцем і залийте олію так, щоб воно покривало все м’ясо.

907b2689bab3e591d55003465b4e7fd4

Смачного!

Як приготувати маринад з лимоном для м’якого шашлику зі свинини?

Класичний рецепт маринаду для шашлику можна вдосконалити, замінивши оцет лимоном. Завдяки вмісту лимонної кислоти, він додасть кислинку м’яса і, розм’якшивши волокна, зробить його м’якше. Також у шашлику, маринованого з лимоном, буде дуже приємний аромат.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Свинина ( шия ) – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1,2 кг.
  • Лимон – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Промийте м’ясо. Промокніть його паперовими рушниками для видалення вологи. Наріжте його на великі шматки прямокутної форми.

9bd8aa03622a9d163e3d609d04e5c387

Крок 2. Очистіть цибулю. Промийте її, розріжте її навпіл, а потім півкільцями.

c3442d6f34bbe0c9eab9c84fd283d2ca

Крок 3. Помийте лимон, після чого, обдайте його окропом. Це потрібно, щоб убити, всі мікроби на поверхні лимона, так як для маринаду будемо використовувати його цілком. Наріжте невеликими шматками.

b294449d6e4dfdaf3a6b388520403c63

Крок 4. Нарізане м’ясо укладіть в глибокий посуд, покриття якої не окислюється в кислому середовищі ( емальована, скляна, керамічна посуд ). Не використовуйте алюмінієвий посуд або посуд з пошкодженою поверхнею. Це не безпечно.

20b8e4041e559519d4638933e0bf5fed

Крок 5. Додайте перець. На м’ясо викладіть шар цибулі і лимона, при цьому з пари скибочок лимона видавіть сік.

36aa634ea48557d372d5cbee3d898db6

Крок 6. Викладайте шарами м’ясо, спеції і цибуля, лимон, поки не закінчаться продукти. Потім добре придавите руками, щоб цибуля і лимон пустили сік.

e4b9cee02577794373313b54b1028d51

Крок 7. Накрийте каструлю кришкою і залиште маринуватися на 7-8 годин. Після закінчення зазначеного часу, посоліть майбутній шашлик і можете нанизувати м’ясо на шампури.

454c22c24cb1cb4247d2022a8014a1fc

Смачного!

Покроковий рецепт приготування маринаду для шашлику з соєвим соусом

Соєвий соус – це універсальна приправа. Він підсилює смак м’яса в солоних стравах, покращує аромат і додає насичений колір, а також об’єднує спеції в маринадах. Відмінною рисою маринаду з соєвого соусу є швидкість маринування. Вже через годину можна приступати до обсмажування м’яса.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Свинина ( шия ) – 1 кг
  • Соус соєвий – 120 мл.
  • Часник – 3 зубчика
  • Олія ( рафінована ) – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Свіжу шийну частину свинини промиваємо під проточною водою. Видаляємо зайву вологу за допомогою паперових рушників.

f786583aa1f11ced9c833f2a9ddb6f98

Крок 2. Нарізаємо свинину на невеликі шматки і відправляємо в емальовану або скляний посуд.

0cba9ceb07371b8d712e492673190b83

Крок 3. Відокремлюємо від головки часнику 3 зубчика, очищаємо їх від лушпиння і плівки. Далі часник миємо і дрібно нарізаємо.

547ff3ec0cbe64429e9b80678e7c9def

Крок 4. У мисці змішуємо соєвий соус, часник і чорний мелений перець. Так само додаємо ложку соняшникової рафінованого масла. Воно допомагає розкритися спецій, обволікає кожен шматочок м’яса і покриває його тонкою плівкою, завдяки чому м’ясо прожарюється швидше і залишається соковитим. Додавати сіль в маринади з соєвим соусом не потрібно, він сам по собі досить солоний.

4a42cb2f56b8a599cb94fa15c8181c86

Крок 5. Готовий маринад переливаємо в ємність з нарізаним м’ясом і ретельно все перемішуємо. Ми залишаємо м’ясо в маринаді на 1-2 години. Після закінчення цього часу можна буде приступити до обсмажування м’яса на вугіллі. Так само хочеться помітити, що такий маринад підходить не тільки для свинини, але і ідеально поєднується з яловичиною, куркою і бараниною.

af2d62d823e6c41adc27b7e8a02724d5

Смачного!

Простий і смачний рецепт маринаду на кефірі для шашлику

Основна перевага маринаду для шашлику на основі кисломолочних продуктів в тому, що вони роблять м’ясо дуже ніжними і соковитими. Однак, щоб м’ясо добре розм’якшилося, знадобиться багато часу.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

  • Свинина ( шийна частина ) – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Кефір – 1 л.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину, обтираємо паперовими рушниками і нарізаємо. Шматки повинні виходити довгастими, розміром приблизно п’ять на шість сантиметрів.

d11e871174ced0e28edf463d6d93e63f

Крок 2. Очищаємо цибулю, промиваємо її і нарізаємо на невеликі шматки. Всипаємо їх в окрему ємність і трохи придавлюємо. Нам потрібно щоб цибуля пустив сік. Так само можна вчинити трохи іншим способом. Основну частину цибулі нарізати півкільцями, а одну-дві цибулини потерти на терку або подрібнити в блендері. До цибулі додаємо лавровий лист ( можна використовувати як цілісний, так і мелений ) і все перемішуємо.

ee33668f3ca918603c5d54b0af045ae1

Крок 3. У каструлю до нарізаного м’яса додаємо сіль, чорний мелений перець і лавровий лист ( молотий або цілісний ). Робимо це відповідно до своїх смаковим уподобанням.

10a381d783e6955cde91bc8d4301cb6d

Крок 4. Добре перемішуємо м’ясо зі спеціями.

2cff7d26a7c0c61498fc1056e94d0a2e

Крок 5. Потім додаємо до м’яса зі спеціями нарізану цибулю. Знову гарненько перемішуємо всі інгредієнти.

bae80a150338403f8cac7f07829743ea

Крок 6. Прийшов час додати кефір. Якщо маринувати будите нежирне м’ясо, то кефір навпаки візьміть по-жирніше. І обов’язково перевірте, щоб він не був кислим. Інакше просто зіпсуєте м’ясо таким маринадом. Замість кефіру можна використовувати натуральний йогурт або ряженку, так як для маринування м’яса потрібні кисломолочні бактерії, які міститися у всіх вищеназваних продуктах.

4d81c326019829006a7032c904307378

Крок 7. Ретельно все, перемішавши, накриваємо каструлю кришкою і відправляємо в холодильник маринуватися на 8-10 годин. Не залишайте м’ясо в кефірному маринаді при кімнатній температурі, воно може скиснути.

c6f77116e8c1a2a8e8f0e224110c13aa

Смачного!

Маринад з ківі для соковитого і м’якого шашлику

Ківі діє на м’ясо, так само як і лимон. Розм’якшує його, прибирає запах і утворює на поверхні плівку з згорнутого білка, яка не дає при смаженню виділятися соку. Однак не слід тримати м’ясо в маринаді з ківі більше 2 годин, в іншому випадку воно буде розвалюватися в руках.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Свинина ( лопатка ) – 2 кг
  • Ківі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу лопатку промийте, обсушити і наріжте на великі шматки такого розміру, щоб зручно було в подальшому, насаджувати на шампури. Нарізане м’ясо відправте в посуд підходящу для маринування. Ідеально підходить емальована і скляний посуд. Ні в якому разі не використовуйте алюмінієвий посуд, так як при вплив з кислотою вона окислюється. Потім посоліть м’ясо і приправте чорним молотим перцем.

d098420e59d5786f68481edfa009873c

Крок 2. Очистіть, промийте і наріжте цибулю. Нарізайте довільно, розмір шматків цибулі не має значення, так як в подальшому вона буде подрібнюватися в чаші блендера до стану пюре.

2cc4a932678a7c4a68ab7dfaea7cdd42

Крок 3. Після подрібнення в блендері лушпиння масу, відправте в каструлю до нарізаної свинячої лопатки. Добре перемішайте.

78cd6587f5c6e32b3e3128d2c2269ebf

Крок 4. Помийте ківі і очистіть його від шкірки. Це можна зробити за допомогою овочечистки, ножа або звичайної столовій ложки. Плоди ківі вибирайте стиглі, можна навіть переспілі. З такими плодами буде набагато простіше впоратися при очищенні від шкірки.

566ff073659c156509d32ab9a01bb80a

Крок 5. Роздавіть рукою очищені плоди ківі. Для маринаду головне, щоб вони віддали багато соку. Робіть це відразу над каструлею з м’ясом і цибулевою масою. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Закрийте каструлю кришкою або харчовою плівкою і залиште маринуватися на 2 години в прохолодне місце.

12c0239fb865e62cc2e4ec17d04286a2

Смачного!

Як приготувати простий і смачний маринад на мінералці для соковитого шашлику?

Мінеральна або проста газована вода – це бюджетний, некалорійний і нешкідливий інгредієнт маринадів для м’яса. У поєднанні зі спеціями і цибулею вона в силах зробити м’ясо смачним і соковитим. А короткий час, за яке маринад на мінералці промаринує м’ясо, робимо його ще популярнішим.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 15.

Інгредієнти:

  • Свинина ( шия ) – 3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Мінеральна вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжу свинину, найкраще шийну частину, промиваємо. Нарізаємо на шматки одного розміру, для того щоб згодом при обсмажуванні для кожного шматка потрібно однакову кількість часу. Перекладаємо нарізане м’ясо в посуд, в якій воно буде маринуватися, і відразу ж солимо. М’ясо перемішуємо.

ac0b8c68991ebaefe59dd6464831a6a9

Крок 2. Очищаємо і промиваємо цибулю. Нарізаємо тонкими півкільцями.

f186970b1dd610d0a6f96435c0ba6bce

Крок 3. Солимо цибулю і перемішуємо. Гарненько розминаємо її руками, поки цибуля не пустить сік. Потім додаємо до неї лавровий лист.

9238d49ec037531da35523eb86b685c6

Крок 4. У ємність з цибулею викладаємо нарізане м’ясо. Додаємо чорний мелений перець і ретельно перемішуємо, щоб цибуля і спеції рівномірно розподілилися по м’ясу.

36068b5d784dbcc60ae371bc0869ed0d

Крок 5. Заливаємо м’ясо з цибулею і спеціями газованої мінеральною водою або газованою питною водою.

942e1a2b58b773413f69cfe782ea9b3a

Крок 6. Ємність з м’ясом в маринаді накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 1,5-2 години при кімнатній температурі або ж відправляємо в холодильник на 5-6 годин. М’ясо відмінно промаринується як в першому, так і другому варіанті. Вибір місця, де буде маринуватися повністю залежить від тієї кількості часу, яким ви володієте.

67ba5001258b91d71b75fafafc66d28b

Смачного!

Дуже смачний гранатовий маринад для шашлику зі свинини

Для розм’якшення волокон м’яса в цьому маринаді використовується гранатовий сік, так як він має в своєму складі кислоту. Гранатовий маринад для шашлику воліють багато гурмани за те кисло-солодке цікаве після-смак, яке залишається після вживання цього м’ясного страви.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Свинина ( шия ) – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Перець чилі ( молотий ) – за смаком
  • Перець запашний ( горошок ) – 10 горошин
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кінза – 1 пучок
  • Гранатовий сік – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть свинячу шию. Вона ідеально підходить для приготування шашлику в гранатовій маринаді. Так як гранатовий сік дуже делікатно розм’якшує м’ясні волокна, то з жорстким м’ясом з прожилками він не впорається. Також не використовуйте заморожене м’ясо. При розморожуванні воно втратить частину вологи, і шашлик свідомо вийде сухим. Промийте її і наріжте невеликими шматками ( орієнтовно 4 на 5 см ).

d3c88efe9def4aa38c0333aeada766aa

Крок 2. Перекладіть нарізану свинину в глибокий таз або каструлю. Посуд повинна бути скляна, керамічна, емальована або зроблена з нержавіючої сталі. Не можна використовувати алюмінієвий посуд, так як вона окислюється під впливом гранатового соку. Посоліть і додайте мелений перець чилі згідно вашим смаковим уподобанням. Перемішайте м’ясо зі спеціями.

194cd7fa14ba6918917db9d879f025ba

Крок 3. У ступці розітріть запашний перець горошком. Не потрібно подрібнювати його до стану порошку, нехай залишаться великі шматочки перцю. Духмяний перець, розтертий в ступці, вийде набагато ароматні своїх родичів подрібнених промисловим методом.

a1e08cda543a453d41dd82d8c26930f6

Крок 4. Подрібнений запашний перець всипте в м’ясо. Ще раз добре перемішайте.

5d0d526f64598ad6430699da940a2584

Крок 5. Промийте петрушку і кінзу. Викиньте зіпсовані гілки, якщо знайдете такі в пучку зелені. Дрібно наріжте їх і відправте в таз до м’яса зі спеціями.

6313663b114e7562861e9d71ee2a909b

Крок 6. Тепер займіться цибулею. Очистіть її, помийте і наріжте напівкільцями. Додайте в таз до м’яса і знову перемішайте всі інгредієнти.

6f894276ce4db5de5878309f2a490587

Крок 7. На завершальному етапі влийте в м’ясо гранатовий сік. Ви можете скористатися соком, який продається в магазині. Тільки будьте уважні, він не повинен бути розведений, інакше м’ясо не промаринується. Буде ідеально, якщо ви вичавіть сік самі. Для цього необхідно очистити плоди граната, покласти їх в щільну марлю і продавити. Після того як залити гранатовий сік, рівномірно розподіліть вміст за тазу, накрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте маринуватися мінімум на годину. Але буде краще, якщо м’ясо в такому маринаді простоїть всю ніч.

f913e65a5695ecc6bccfe05966d9f417

Смачного!

Як приготувати томатний маринад для шашлику зі свинини?

Ви коли-небудь пробували свинину, мариновану в томатному соку? Як що немає, то обов’язково виправте це упущення. М’ясо, просочене томатним соком, набуває красивого насичений колір і не менш вражаючий смак.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Свинина ( лопаткова частина ) – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 800-900 гр.
  • Суміш перців – за смаком
  • Томатний сік – 1 л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед займемося свининою. Помиємо її, обсушимо від води і наріжемо великими шматками. Помістимо в ємність для маринування. Найкраще скористатися емальованої, скляної або пластмасовою посудом.

13212c64dc345231d10e1a60bc98976f

Крок 2. Потім очистимо, помиємо і наріжемо великими кільцями цибулю. Якщо ви хочете смажити цибулю потім разом з м’ясом, то пару цибулин розріжте іншим способом. Спочатку розділивши на 4 частини, а потім на пелюстки. Такі цибульні пелюстки відмінно нанизуються на шампури і «сідають» між шматками м’яса.

0489e4b2c4765881c8fb5e1881def1f9

Крок 3. У ємність з м’ясом відправляємо цибулю, розділяючи кільця на сегменти. Потім посолити і добре перемішаємо.

39000c2f69bd70b4912cbb7bffb5ec99

Крок 4. Далі додамо суміш перців і знову перемішаємо м’ясо.

dba40b0b290f857f2389874a54efecda

Крок 5. Прийшов час томатного соку. Якщо у вас його немає, то відмінною заміною можуть бути консервовані у власному соку томати, і навіть свіжі помідори, пюровані блендером. Не забудьте, що перед тим як зробити томатне пюре з овочів треба зняти шкіру. Для цього необхідно зробити надрізи на нижній частині томата і відправити на 1-2 хвилини в киплячу воду. Після такої нехитрої маніпуляції, шкірка з томата зніметься дуже легко. Залийте м’ясо зі спеціями і цибулею томатним соком або його альтернативою і добре перемішайте. Закрийте ємність кришкою або харчовою плівкою і залиште маринуватися на 4 години при кімнатній температурі. Якщо у вас є більший запас часу, то можна поставити м’ясо в холодильник на 6-8 годин.

283f92f9a2f5521741850feaca33629c

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал