Салати з грибами – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

ba77729a18fa2ef1f3c46e974b7fb02b

Салати з грибами – закуска з оригінальним смаком для святкового застілля і не тільки. Такі салати можна готувати хоч цілий рік. Причому склад продуктів може бути дуже різноманітний, в залежності від ваших смаків і можливостей. Для приготування холодних закусок можна використовувати свіжі шампіньйони, будь-які сушені лісові гриби або, наприклад, мариновані опеньки з магазину.

Салат з маринованими грибами і копченою куркою

Салат з маринованими грибами і копченою куркою – закуска з розряду швидких. Виглядає відмінно. Часто такий салат можна побачити на святах і банкетах. У рецепті вказано універсальний список продуктів для салату, але ви завжди можете проявити трохи фантазії і доповнити салат своїми улюбленими овочами, зеленню або спеціями.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Кріп – 4 гілки.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Опеньки мариновані – 400 гр.
  • Майонез – для заправки.
  • Грудка куряча копчена – 300 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для салату заздалегідь необхідно зварити картоплю і курячі яйця, робіть це в різних каструлях. Варена картопля натріть на великій терці, викладіть його першим шаром на плоске блюдо, посоліть, приправте меленим перцем і змастіть майонезом.

4cb428856663753370cfc9c522162325

Крок 2. Невеликий пучок зеленої цибулі помийте, просушіть і наріжте невеликими відрізками. Покладіть цибулю другим шаром і також додайте майонез.

a47ddbb6af586077fe16192dba8c3478

Крок 3. Відокремте м’ясо від кісток і шкіри. Філе копченої курки наріжте дрібними кубиками. Покладіть його третім шаром, розрівняйте і змастіть майонезом.

1dfa2777eaa444011f2cdafb195c17ca

Крок 4. Варені курячі яйця натріть на великій терці. Рівномірно розподіліть масу поверх курячого шару і добре промажте майонезом.

126f686b72ecefa972fca077df8a5946

Крок 5. Петрушку і кріп дрібно порубати ножем і посипте зеленню салат.

fe7eca15a347f1b3704f9cfd8cab981e

Крок 6. Мариновані гриби відкиньте на сито, щоб скла рідина. Покладіть їх поверх салату. Дуже великі грибочки наріжте часточками.

86148ba6cf8d22914054c4a8baa58100

Крок 7. Салат виходить не тільки смачним, але і дуже красивим, до того ж часу йде на приготування трохи. Смачного!

7e21f9f6580053617f56979bef9d7c77

Салат з грибами, куркою і ананасами

Салат з грибами, куркою і ананасами відразу ж викликає інтерес. Це не помилка і так, в цьому рецепті м’ясо буде поєднуватися з солодким фруктом. Такий незвичайний список продуктів в результаті дає дуже соковитий, незвичайний, поступово розкривається смак, обов’язково спробуйте.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Майонез – 2,5 ст.л.
  • Ананас консервований – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Гриби мариновані – 150 гр.
  • Зелень – для декору.

Для маринаду:

  • Окріп – 1 ст.
  • Сіль кухонна – 0,5 ч.л.
  • Оцет столовий – 0,5 ст.л.
  • Цукор – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе розморозьте. З консервованих ананасів і маринованих грибів злийте рідину.

1e374eaedf6e0ef1fc538b3400dafb7d

Крок 2. Філе відваріть в підсоленій воді протягом півгодини з моменту закипання. Вийміть м’ясо з бульйону, остудити і потім наріжте.

1600528998ccedcaa96f3762e481ab88

Крок 3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, обмийте. Наріжте тонкими напівкільцями і викладіть в мисочку. Далі обдайте цибулю окропом, потім додайте сіль, цукор і столовий оцет, добре перемішайте і дайте постояти хвилин 10.

124a5c73f2950ceb9fdbc418eb3fdc3c

Крок 4. Мариновані гриби наріжте часточками.

d455919b5e7a597c9364aea983248afd

Крок 5. Мариновану цибулю трохи відіжміть від маринаду і викладіть в салатницю. додайте гриби і куряче філе.

06251dc1df8bb5fbb6404b152a760a9a

Крок 6. Якщо у вас кільця консервованих ананасів, то наріжте їх кубиками. Нарізку викладіть в загальну миску.

bfd874aeade04f019463472ce5f0953f

Крок 7. Салат заправте майонезом, перемішайте і приберіть в холодильник на півгодини. Подавайте салат з грибами, куркою і ананасами в красивій салатниці, прикрасивши гілочками свіжої зелені. Смачного!

329873a7f8193578938debc0cecce17a

Салат зі смаженими грибами і куркою

Салат зі смаженими грибами і куркою – незрівнянна закуска для будь-якого випадку. Чудовий смак салату повністю виправдовує кожну хвилинку, витрачену на його приготування. До речі, блюдо можна також подавати в якості основи легкої вечері, він відмінно насичує і втамовує голод.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Квасоля стручкова – 150 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Перець болгарський солодкий – 200 гр.
  • Салат – 100 гр.
  • Соус соєвий – 4 ст.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Кунжут білий – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте всі необхідні продукти. Куряче філе розморозьте, помийте і просушіть паперовими серветками. Гриби, овочі і зелень помийте. Стручкову квасолю можна використовувати свіжу або заморожену.

548b5e05e8e856f63942353e97e15982

Крок 2. Куряче філе наріжте невеликими кубиками і викладіть в миску. Влийте соєвий соус і залиште на 20 хвилин маринувати.

a0f4388c96241f97e801e0d4599e2284

Крок 3. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте короткою соломкою. Шампіньйони наріжте пластинками.

edba73b6f9662802b892006ca22c1221

Крок 4. Нарізку з шампіньйонів викладіть на розігріту суху сковороду, смажте їх, поки не випарується вся рідина. Потім додайте трохи олії і посоліть, смажте до рум’яного кольору 5-7 хвилин. Викладіть зажарку на паперові рушники, щоб вони ввібрали надлишки олії.

7ff9542d7dbf42830299cc739403b104

Крок 5. Потім на тій же сковороді окремо обсмажте куряче філе, мариноване в соєвому соусі, до утворення рум’яної скоринки. Курку також перекладіть на паперові рушники.

d9d5eae0f9b11e64ed3739a34ad0960b

Крок 6. Окремо обсмажте на олії спочатку болгарський перець протягом 5-6 хвилин.

7e0f6c10d6274d67ce80006e4352520f

Крок 7. Потім смажте стручкову квасоля.

1c0d4abec1459ab7ceacaf4ab06d9f10

Крок 8. Листя салату добре вимийте і просушіть.

fe183f998bbc9b5959e4442c271ffa71

Крок 9. Для подачі салату візьміть широке плоске блюдо. Розкладіть на ньому листя салату, далі покладіть обсмажені гриби і курку, приправте молотим перцем за бажанням.

2aaa5d8f91d714a56789497fa26a64de

Крок 10. Зверху додайте смажені овочі, їх можна трохи посолити. Посипте салат кунжутом і можна подавати на стіл. Смачного!

d957f6cb0f4292ca97f2ac9fe87e1ca9

Простий салат з маринованими шампіньйонами

Простий салат з маринованими шампіньйонами – точно сподобається любителям грибів. Такий салат доповнить будь-яку сімейну трапезу або внесе різноманітність в святкове застілля. А мариновані шампіньйони додадуть закусці особливу пікантність. До речі, гриби можна замаринувати самостійно.

Час готування – 180 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Філе куряче – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Шампіньйони мариновані – 0,4 кг.
  • Картопля – 0,4 кг.
  • Кріп – 4 гілки.
  • Майонез – 300 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця, курку і картопля в мундирі окремо потрібно відварити.

613b6f8bbcbfe4402b025d4bd77f01ea

Крок 2. Варена куряче філе можна розібрати руками на волокна або нарізати не дуже великими кубиками.

93b7605d58f206715ab2d5a031570af9

Крок 3. Почищений варений картопля натріть на великій терці.

8b82cef3f1820f97cd45ec3115bad58d

Крок 4. Варені яйця очистіть від шкаралупи і також натріть на великій терці.

628142fa2f07aab0b295a837003b16f0

Крок 5. Головку ріпчастої цибулі очистіть і наріжте досить дрібними кубиками. Потім залийте його окропом на 10 хвилин, щоб позбутися від гіркоти. Промийте цибулю холодною водою.

417268b8048785e76035045f2540ba17

Крок 6. Кріп помийте і дрібно порубати ножем.

0ccd420b71c6e4aeeedd493a3bbce9cb

Крок 7. Салат складається особливим чином, для цього вам буде потрібно глибока миска, з рівними окружностями дна і краю бортів. На її дно викладіть мариновані шампіньйони капелюшками вниз.

1a3998496461c03431079d420c6f0a7c

Крок 8. Гриби щедро посипте рубаною зеленню. Далі покладіть шар з подрібнених курячих яєць, змастіть його майонезом.

dcc94b42e5f125284771b8b5bf93f075

Крок 9. Потім рівномірним шаром покладіть куряче м’ясо, його посоліть і приправте перцем, також змастіть майонезом.

4242d1bb97c06f80fda30f89849bdcaf

Крок 10. Далі йде шар ріпчастої цибулі, промазаного майонезом.

dcca40237253ac3b673d96051e79af9d

Крок 11. Останнім покладіть шар з тертої картоплі, його щедро змастіть майонезом. Миску з салатом приберіть в холодильник на 3-4 години.

f60329dc719b70d6b1634d96a180984f

Крок 12. Після цього дістаньте тарілку, акуратно переверніть її догори дном і викладіть салат на плоске блюдо. Такий оригінальний салат з маринованими шампіньйонами подавайте на стіл в охолодженому вигляді. Смачного!

331d014d5933e8f91a6a0c12c2b5cc4d

Салат з грибами і квасолею

Салат з грибами і квасолею – дуже поживна закуска, яка цілком може замінити вам повноцінний прийом їжі. У приготуванні можна використовувати будь-який вид квасолі: білу або червону. Також вона може бути консервована або відварна.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1.

інгредієнти:

  • Квасоля, консервована у власному соку – 1 банка.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Салат – за смаком.
  • Сухарики житні – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Майонез – для заправки.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Шампіньйони помийте і наріжте часточками. Потім обсмажте їх на олії до готовності, в процесі посоліть за смаком.

aac2a1fa8d46d4013f6940bb2d767dd2

Крок 2. Зелень помийте, просушіть і наріжте ножем в довільному порядку. Зубчик часнику очистіть від лушпиння.

e70bd12d0254737d3b84014b4714310f

Крок 3. Консервовану квасоля відкиньте на сито і промийте проточною водою.

27c4d62d6dfa48e0ea036651d85fb75d

Крок 4. Змішайте в салатниці рубану зелень, консервовану квасоля, смажені шампіньйони. Також пропустіть через прес зубчик часнику і додайте майонез, посоліть закуску за смаком. Салат перемішайте і безпосередньо перед подачею додайте житні сухарики, щоб вони не розм’якли завчасно. Смачного!

3591b20094164732d973f0113e772464

Салат « Грибна галявина » з опеньками

Салат « Грибна галявина » з опеньками – вельми оригінальна закуска, яка точно приверне увагу гостей. Саме завдяки своєму зовнішньому вигляду салат отримав таку назву. І оформляється він особливим чином, ми докладно описали всі кроки приготування в цьому рецепті.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Опеньки мариновані – 300 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати цей чудовий салат, заздалегідь відварити куряче філе в підсоленій воді, а картопля зваріть в мундирі.

b5bb5db5eb37c0092540ca46132c8589

Крок 2. Для того щоб скласти салат шарами, вам буде потрібно пластиковий контейнер в формі відерця або миска. На дно форми покладіть мариновані опеньки капелюшками вниз.

84bd0d409bb95f1f5c6c940adf1df102

Крок 3. Свіжу зелень дрібно порубати ножем і викладіть поверх грибів. Шар зелені смажте майонезом.

ea66e0bd073bc0f258f4b7c8b61b6ddb

Крок 4. Варена куряче м’ясо наріжте дрібними кубиками і покладіть його третім шаром, щедро змастіть його майонезом.

21f993d407265daa36999ea1b57cba2d

Крок 5. Почищений варений картопля натріть на великій терці. Покладіть його наступним шаром після курки і також промажте майонезом.

c4cfb54640d683e32b2acae536f2b75a

Крок 6. Завершіть збірку салату тертим сиром, на останній шар теж нанесіть майонез.

43d1d45169de1197822a11db9640453c

Крок 7. Салат « Лісова галявина » приберіть в морозилку на півгодини. Після цього проведіть ножем по краями форми і переверніть її на плоску тарілку. Додатково перед подачею можна прикрасити салат з маринованими опеньками свіжою зеленню. Смачного!

1d9fe005ffc0f1be8893b5c08fbd4a8c

Салат з грибами, куркою і чорносливом

Салат з грибами, куркою і чорносливом – дуже смачна закуска, яку зазвичай готують шарами. Салат ще дуже часто називають « Святковим », за його оригінальний склад і неординарні смакові поєднання. До речі, якщо ви не любите майонезні салати, то заправку можна замінити натуральним йогуртом.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

інгредієнти:

  • Чорнослив – 200 гр.
  • Стегна курячі – 2 шт.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банка.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 200 гр.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Окремо зваріть морквину і курячі яйця. Обидва продукти очистіть і натріть на великій терці.

71216b6ce31277dae54f991c17060ee8

Крок 2. Чорнослив залийте окропом на 20 хвилин, потім промийте, промокніть на паперових рушниках і наріжте кубиками.

cd22a3fd5570a24788ed816fb24ab893

Крок 3. Курячі стегенця зваріть в підсоленій воді. Потім остудити, м’ясо відокремте від кісток і шкірки, наріжте його дрібними шматочками.

d71020d44009834b11913899cb1c0316

Крок 4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Шампіньйони також наріжте невеликими шматочками. Обидві нарізки обсмажте на олії, в процесі посоліть і приправте до смаку.

cf677548d16a04332cebe716b196f902

Крок 5. Далі викладіть салат шарами в прозору миску в такому порядку: куряче м’ясо, гриби з цибулею, півбанки консервованої кукурудзи, чорнослив, морквина, яйця і ще половина кукурудзи. Кожен шар промазуйте майонезом. Щоб салат вийшов максимально соковитим і ніжним, потримайте його до подачі в холодильнику. Смачного!

e1c046f95f5e91c50527e24c115dead8

Салат з шинкою і грибами

Салат з шинкою і грибами легко зможе приготувати кожен. Але незважаючи на його легкість, він часто присутня в меню свят і застіль. Салат можна подати шарами або однією масою. Також нерідко закуску красиво оформляють в порційні піали і подають кожному гостю окремо.

Час готування – 1,5 ч.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4-6.

інгредієнти:

  • Шинка – 200 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Майонез – для заправки.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Помідори – 300 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.

ad22f038557a2c42b9792f361ca388a2

Крок 2. Шампіньйони помийте, потім наріжте їх кубиками.

362db0756ad6cd0033f9c19247cc87b0

Крок 3. Шинку очистіть від натуральної оболонки і наріжте кубиками.

3d50444ff49d73fb586d5575489820c8

Крок 4. Помідори помийте, наріжте овочі кубиками, а сік, який при цьому виділиться, злийте в раковину.

48f12b180251a2afcd42d8b943c51806

Крок 5. Курячі яйця заздалегідь відваріть круто, щоб до моменту приготування салату вони охололи. Очистіть їх від шкаралупи і натріть на великій терці.

3d4d59120ca7fa3fd2baf99e92a9fb24

Крок 6. На рослинній олії в сковороді обсмажте ріпчасту цибулю до м’якості.

af3451d082fbee2aca2d25085ab245e7

Крок 7. Потім додайте до цибулі нарізані шампіньйони, посоліть і приправте продукти. Смажте, поки не випарується вся рідина. Потім засмажування остудити.

6898cd39fe8af1603fbcf0f0be49fae7

Крок 8. У мисці змішайте шинку, помідори, яйця і зажарку з грибів і цибулі. Заправте салат майонезом, посоліть і приправте його до смаку.

96d558ee8ef79271ebd5c8ae4206a483

Крок 9. Салат подавайте в охолодженому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

dfb2db51241e3f5dc308df971ec12985

Салат з грибами і крабовими паличками

Салат з грибами і крабовими паличками відмінно підходить для повсякденного меню. Такі прості салати користуються великою популярністю, вони « не б’ють по гаманцю », але зате відмінно насичують. У рецепті є один маленький секрет, який робить салат неймовірно ніжним.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Палички крабові – 200 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Олія – 40 мл.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
  • Шампіньйони – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Добре помийте шампіньйони проточною водою, відваріть курячі яйця круто, очистіть ріпчаста цибуля.

ba2c7e95099aec73b4a98ec9a96406f2

Крок 2. Крабові палички витягніть з оболонки і наріжте невеликими шматочками.

f8364f3f9e19bb2cbfff29bffa41d60d

Крок 3. Розігрійте на сковорідці трохи олії, викладіть крабові палички і трохи їх обсмажте. Вони повинні повністю або частково розкрутитися, як на фото. Викладіть їх на тарілку і дайте повністю охолонути.

f5f29e6a6983a88f9ecef65335ca2c13

Крок 4. Капелюшки шампіньйонів очистіть від шкурки. Відокремте ніжки, наріжте їх кружечками, а капелюшки наріжте пластинками.

c97887d3bd80bb2a5b42b99b7c804dd3

Крок 5. Половину головки ріпчастої цибулі наріжте півкільцями.

dce94f2bc9ea04e2cad750546ad5b1b7

Крок 6. Обсмажте на олії гриби і цибулю. Під час смаження трохи посоліть продукти. Засмажку також викладіть на тарілку.

ac6ee877e8646b0962b64515a983f202

Крок 7. Очистіть від шкаралупи яйця, наріжте їх кубиками.

2e546d7ba6cb4562e98abc2f792459e8

Крок 8. Змішайте в салатниці крабові палички, яйця, зажарку з грибів і цибулі. Заправте салат майонезом, приправте молотим перцем, добре перемішайте.

d479d5126f97604cbe046a70fec7989e

Крок 9. Салат з крабовими паличками і грибами можна відразу подавати на стіл. Смачного!

299574eb1d7cd303ca5823307f6190b9

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал