Соковиті котлети з курячого фаршу – 9 смачних рецептів на сковороді з покроковими фото

Соковиті котлети з курячого фаршу – це страва, яка скоріше відноситься до дієтичних страв. І розвіює міф у тому, що дієтичне – це несмачно. Сьогоднішня добірка недарма присвячена курячим котлетам. Домогтися соковитості в приготуванні страв з курки буває непросто, але все ж таки, хто шукає варіанти, той завжди їх знайде. Тому, якщо у вас коли-небудь виникало питання, рішення знайдено! Гартуйте добірку і готуйте найніжніші курячі котлети!

Котлети по-київськи з курячого фаршу

Котлети по-київськи з курячого фаршу виходять мега ніжними і надзвичайно соковитими. Блюдо виглядає по-святковому привабливо, його хочеться з’їсти при одному тільки вигляді. Хрустка скоринка і вершкова начинка кого завгодно зведе з розуму. Це просто чудове поєднання.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 800 гр.
  • Панірувальні сухарі – 4 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 4 ст.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Вода – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кріп – 15 гр.
  • Петрушка – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти. Обмийте куряче філе і висушіть на серветках. Озбройтеся гострим ножем і розріжте куряче м’ясо на зручні шматки.

Крок 2. Зелень кропу і петрушки обдайте водою. Нарубайте ножем. Розм’якшене вершкове масло складіть в ємність. Підсоліть і приперчіть. Додайте зеленушку і розмішайте до однорідності. Потім перекладіть в пакет, сформувавши брусок або ковбаску. Добре закрутіть і помістіть в морозильник до повного застигання.

Крок 3. М’ясо перекрутіть через м’ясорубку. Перекладіть у велику ємність. Підсоліть і приперчіть. Гарненько перемішайте і відбийте. Затягніть плівкою і поставте в холод.

Крок 4. У мисочку налийте води для змочування рук. На робочу поверхню викладіть трохи фаршу і розподіліть в коржик. Відріжте шматочок вершкової начинки і помістіть в центр. Змоченими руками сформуйте м’ясні котлетки. Так зробите з усім фаршем і начинкою. Приблизно у вас вийде 4 напівфабрикату.

Крок 5. Приберіть котлетки в холод. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску. Підсоліть і перемішайте до однорідної консистенції, додайте столову ложку води. Пшеничну борошно просійте в окрему миску. А сухарики насипте в третю.

Крок 6. Підморожену котлетку обваляйте в борошні, занурте в яйце, а потім обваляйте в сухариках. Знову занурте в яєчну масу і обваляйте в паніровці. Щільно притискайте, формуючи акуратну котлетку.

Крок 7. У каструлю влийте рафіновану олію і добре розігрійте. За однією обсмажте у фритюрі котлети до красивої рівномірної скоринки. 5 хвилин цілком вистачить. Обсмажені котлети складіть на деко і помістіть в розігріту духовку. Випікайте 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Готові котлети перемістіть на тарілку. Задекоруйте зеленушки.

Крок 9. Соковитим м’ясним блюдом угощайте домашніх. Їжте смачно, ситно і з насолодою! Смачного!

Соковиті котлети з курячого фаршу в духовці

Соковиті котлети з курячого фаршу в духовці – приголомшливе блюдо, що складається з мінімуму інгредієнтів. Котлети готуються максимально просто. Дієтична версія звичайних курячих котлет. Дуже добре підходить тим, хто рахує калорії або намагається знизити масу тіла.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Вівсяні пластівці – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 15 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для домашніх курячих котлет.

Крок 2. Куряче філе обдайте під струменем води і обсушити на серветках, розділіть на шматочки.

Крок 3. Цибулину позбавте від верхнього шару і розріжте на частини.

Крок 4. М’ясо і цибуля складіть в чашу подрібнювача.

Крок 5. Подрібніть блендером до стану в’язкої маси.

Крок 6. Влийте яєчний білок.

Крок 7. Насипте вівсяні пластівці. Підсоліть за смаком.

Крок 8. Ще раз подрібніть масу.

Крок 9. Змочіть руки в воді і з в’язкого курячого фаршу зліпіть колобочки, потім придавите долонькою.

Крок 10. Проти вистеліть пекарським папером і промажте її олією. Розкладіть котлетки на відстані один від одного.

Крок 11. Деко помістіть в розігрітий духову шафу. Випікайте котлетки 20 хвилин, встановивши на важелі перемикача температури 180 градусів.

Крок 12. Апетитні котлетки перекладіть на тарілку. Доповніть улюбленими овочами або зеленушки. Їжте і насолоджуйтеся із задоволенням!

Котлети з курячого фаршу з сиром

Котлети з курячого фаршу з сиром виходять надзвичайно смачними. Ніжна і м’яка текстура не може нікого залишити байдужим. Ці котлети дуже люблять дітки. Сир надає вершковість готовому страві. Ситні і ароматні котлети їдять як повноцінне частування або в доповненні до гарніру.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Панірувальні сухарі – 7 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Курятину ополосніть під водою і обітріть серветками. Цибулеві і часник звільніть від верхнього шару.

Крок 2. М’ясо поріжте на шматочки, цибуля розріжте на пір’я, часник наріжте. Продукти перекрутіть, скориставшись м’ясорубкою або блендером.

Крок 3. Фарш складіть у велику ємність. Підсоліть і приперчіть.

Крок 4. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску.

Крок 5. Сир твердих сортів натріть теркою і висипте до фаршу. Ретельно перемішайте масу до однорідності.

Крок 6. З приготованого фаршу сліпіть колобочки і придавите руками. Присипте сухариками для панірування з обох сторін.

Крок 7. Товстостінні сковорідку поставте на вогонь, встановивши нагрів вище середнього. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Налийте рафіновану олію. Котлети розмістіть в сковороді і обсмажте з двох сторін до апетитної хрусткою скоринки.

Крок 8. Рум’яні котлетки перемістіть в вогнетривку форму і поставте в розігрітий духову шафу, виберіть на важелі температури 180 градусів. Готуйте 25 хвилин.

Крок 9. Кличте гостей і пригощайте ніжними котлетками. До речі, ці котлети я часто використовую для приготування домашніх бургерів. Насолоджуйтесь із задоволенням!

ПП дієтичні курячі котлети на пару

ПП дієтичні курячі котлети на пару виходять надзвичайно апетитними і ніжними. Дієтичні страви можуть бути дуже смачними, і тут немає ніяких перебільшень. На відміну від своїх побратимів, приготованих з курячого філе, ці котлети мега соковиті і добре приготовані.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 5 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Ароматні трави – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегна обдайте під струменем води і обсушити на серветках, відокремте від кісток і шкіри, обріжте прожилки, щоб вийшло чисте м’ясо.

Крок 2. Філе курячого стегна складіть в ємність і перебийте в фарш, скориставшись м’ясорубкою або подрібнювачем.

Крок 3. До фаршу насипте сіль, чорний і червоний перець. Приправте ароматними травами. Петрушку обдайте під струменем води і струсіть від надлишків вологи. Нашинкуйте і перекладіть до фаршу.

Крок 4. Фарш гарненько перемішайте. Затягніть плівкою і приберіть в холод. Тим часом поставте пароварку на вогонь і закип’ятіть воду.

Крок 5. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки невеликого розміру.

Крок 6. Кошик пароварки застеліть тканою серветкою або марлею. Розкладіть котлетки на відстані, щоб не злиплися і не втратили свій привабливий зовнішній вигляд.

Крок 7. Закрийте кришку і готуйте хвилин 10-15. Обережно, бережіть руки, щоб не ошпарити.

Крок 8. Через 10 хвилин перевірте готовність котлеток, при необхідності доготуйте.

Крок 9. Парові котлети розкладіть по порціях, доповніть при необхідності гарніром, задекоруйте на свій розсуд. Запрошуйте рідних до обіду. Їжте і насолоджуйтеся!

Котлети з курячого фаршу з манкою

Котлети з курячого фаршу з манкою готуються дуже просто і швидко, а в результаті виходить ніжніше м’ясне блюдо. Котлети подають в якості самостійного частування або з доповненням. Я люблю поєднання з соліннями. Котлети – завжди безпрограшний спосіб швидко і просто погодувати сімейство.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Манна крупа – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.
  • Борошно – для панірування.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте складові для ніжного страви. Фарш я використовую власного виробництва. Приготувати його простіше простого. Головне вибирати якісне добірне м’ясо. Рекомендую використовувати курячу грудку і стегно для соковитості.

Крок 2. Цибулину очистіть від лушпиння, дрібненько нарізати. Кріп обдайте під струменем води, струсіть від води і нашаткуйте.

Крок 3. Курячий фарш перекладіть в велику миску. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску. Підсоліть і приперчіть. Заправити гірчицею і вершковим маслом. Додайте зелень і цибулю. Гарненько перемішайте. Насипте манну крупу і знову вимісити.

Крок 4. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки невеликого розміру, надаючи однакову форму. Запануйте в борошні.

Крок 5. Чавунну сковорідку помістіть на вогонь, встановивши середній нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Налийте рафіновану олію. Котлетки розмістіть в сковороді і обсмажте з одного боку. Потім переверніть на другу сторону і підрум’яньте. Закрийте кришкою і вимкніть нагрів. Котлетки пропаряться і будуть дуже ніжними.

Крок 6. Золотисті котлети перекладіть на тарілку для подачі. Котлети гарні в будь-якому вигляді. Доповніть улюбленими овочами або зеленушки. Кличте до обіднього столу. Їжте смачно! Приємної насолоди!

Курячі котлети без додавання хліба

Курячі котлети без додавання хліба готуються максимально просто. Всі складові можна знайти без проблем в будь-якому магазині. Домашні котлети відмінно поєднуються з будь-якою кашею або макаронними виробами. А з вершковим картопляним пюре котлети перетворюються в кулінарний шедевр, який обожнюють діти.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Борошно цільно-зернове – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.
  • Паніровка – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину і часник очистіть від лушпиння. Куряче філе обдайте під струменем води і обсушити на серветках.

Крок 2. Курячу м’якоть поріжте на зручні шматочки.

Крок 3. Очищений цибуля і часник наріжте довільно.

Крок 4. М’ясо з цибулею і часником перекладіть в чашу блендера і пробийте до потрібної консистенції.

Крок 5. Курячий фарш перекладіть в велику миску. Підсоліть і приперчіть.

Крок 6. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску.

Крок 7. Насипте борошно. У мене цільнозерновая, але підійде і звичайна борошно. Фарш гарненько перемішайте.

Крок 8. Чавунну сковорідку помістіть на вогонь, встановіть помірний нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Налийте рафіновану олію. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки невеликого розміру. За бажанням запаніруйте. Котлети розмістіть в сковороді і обсмажте з двох сторін.

Крок 9. Курячі котлети перекладіть на тарілку, доповніть при необхідності гарніром або улюбленим соусом, задекоруйте на свій розсуд. Подавайте до столу і отримуйте задоволення від апетитної домашньої їжі! Смачного!

Смажені курячі котлети в паніровці на сковороді

Смажені курячі котлети в паніровці на сковороді виходять з апетитною хрусткою скоринкою і соковитою м’якоттю. Ніжна текстура зводить з розуму. З першого укусу ви знайдете нового фаворита серед домашніх страв. Ваше сімейство скаже дякую за ситні котлети.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти, необхідні для домашніх котлет.

Крок 2. Філе курки обдайте під струменем води і обсушити паперовими рушниками, розділіть на шматочки.

Крок 3. Цибулину позбавте від лушпиння і розріжте на частини.

Крок 4. Продукти перекрутіть, скориставшись м’ясорубкою або подрібнювачем.

Крок 5. Курячий фарш перекладіть в об’ємну ємність.

Крок 6. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску. Підсоліть і приперчіть. Всипте паприку.

Крок 7. Масу гарненько перемішайте.

Крок 8. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки невеликого розміру. Щедро обваляти їх в сухарях для панірування.

Крок 9. Товстостіння сковорідку розмістіть на плиті, встановивши середній нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Вилийте олію. М’ясні заготовки розмістіть на сковороді і підрум’яньте з обох сторін. Закрийте кришкою і вимкніть нагрів. Котлети пропаряться і будуть надзвичайно ніжними.

Крок 10. Золотисті котлети перекладіть на тарілку для подачі. Доповніть улюбленими овочами або зеленушки. Насолоджуйтесь домашньою їжею! Смачного!

М’які курячі котлети з підливою

М’які курячі котлети з підливою виходять надзвичайно яскравими і ніжними. Ці котлети хочеться з’їсти з одного тільки погляду. Апетитний соус доповнить будь-який гарнір – кашу, макарошки або овочі. Соковиті котлети сподобаються кожному без перебільшення.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Томатний соус – 1,5 ст.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Курятину обмийте і висушіть серветками. З цибулини зніміть лушпиння. Морквину помийте щіткою і зніміть шкірку овочечисткою.

Крок 2. З зубчиків часнику видаліть лушпиння. М’ясо розділіть на шматочки. Цибуля розріжте на частини. Половину цибулі відкладіть для підливи.

Крок 3. Продукти перекрутіть, скориставшись м’ясорубкою або подрібнювачем.

Крок 4. Отриману субстанцію перекладіть в об’ємну тарілку. Підсоліть і приперчіть. Масу ретельно вимісити.

Крок 5. Морквину натріть на терці. Цибулю наріжте напівкільцями.

Крок 6. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки одного розміру.

Крок 7. На чавунної розпеченій сковорідці пасеруйте цибулю з морквиною до м’якості. Не забудьте налити трохи масла, щоб вміст не пригоріло.

Крок 8. Коли овочі стануть м’якими, м’ясні заготовки розмістіть на сковороді, і залийте томатним соусом. Підсоліть, додайте лаврушку. Закрийте кришку і тушкуйте на маленькому нагріванні 20-25 хвилин.

Крок 9. М’які котлети перекладіть на тарілку для подачі. За бажанням зваріть свій найулюбленіший гарнір. Подавайте до столу і їжте смачно. Отримуйте насолоду від домашньої їжі!

Котлети з курячого фаршу з кабачками

Котлети з курячого фаршу з кабачками виходять казковими і готуються супер легко. Класний варіант для фітоняшек і зожників, які стежать за споживаними калоріями. Ніжні котлетки можна їсти навіть пізно ввечері і не боятися за відкладення на боках.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курячий фарш – 700 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Панірувальні сухарі – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Цукіні обдайте під струменем води і висушіть. Фарш приготуйте самостійно або використовуйте готовий, але перевірений і хорошої якості. Цибулину і часничок позбавте від верхнього шару.

Крок 2. Перемолоте м’ясо перекладіть в об’ємну ємність. У невеликого кабачка відріжте хвостик. Молоді плоди я не очищаю, ви дивитеся за своїм бажанням. Настругати його на терці, відіжміть від вологи і складіть до фаршу. Цибуля з часником пробийте блендером і складіть в ємність.

Крок 3. Насипте сіль і чорний перець. Масу гарненько вимісити.

Крок 4. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки невеликого розміру. Щедро обваляти їх в сухариках для панірування.

Крок 5. Товстостінні сковорідку помістіть на вогонь, встановивши середній нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Налийте рафіновану олію. Котлети розмістіть на сковороді і підрум’яньте з двох сторін. Закрийте кришкою і вимкніть нагрів. Котлетки пропаряться і будуть дуже ніжними.

Крок 6. Соковиті низькокалорійні котлети розділіть на порції. Доповніть улюбленими овочами і зеленушки. Або зваріть улюблений гарнір і пригощайте рідних і близьких. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал