Торт без випічки “Дама-мадама” – дуже смачний і оригінальний десерт, простий у приготуванні

Цей торт неймовірно смачний, ароматний та оригінально красивий у розрізі.

Якщо Ви шукаєте рецепт смачного і оригінального десерту, але щоб без випічки – тоді я пропоную Вам приготувати тортик з печивом, двома видами крему та полуничним мусом. Ви можете його подати як до свого святкового столу, так і просто приготувати, щоб порадувати рідних смакотою.

Залишіть будь-ласка у коментарі будь-який смайл, якщо бачите мій допис, а якщо рецептик сподобався тисніть лайк.

Торт без випічки "Дама-мадама" - дуже смачний і оригінальний десерт, простий у приготуванні

Список потрібних інгредієнтів:

(На форму 24х24 см):

  • 1 пачка печива

Крем 1:

  • 2 вершкових пудинга
  • 4 столові ложки цукру
  • 500 мл молока
  • 200 г вершкового масла
  • За бажанням: сік, вичавлений з 1 лимона

Полуничний мус:

  • 850 г полуниці
  • 2 полуничних желе

Крем 2:

  • 660 мл вершків 30%
  • 250 г маскарпоне
  • 0,5 склянки цукрової пудри
  • 4 столові ложки желатину

Шоколадна глазур:

  • 40 г темного/молочного шоколаду
  • близько 1/3 склянки вершків 30%

Торт без випічки "Дама-мадама" - дуже смачний і оригінальний десерт, простий у приготуванні

Покроковий рецепт приготування:

  1. Змішайте пудинги та цукор з 0,5 склянки молока. Молоко, що залишилося, доведіть до кипіння. Влийте розчинені пудинги в кипляче молоко і продовжуйте помішувати, поки не утвориться гладкий густий пудинг (заварний крем). Дайте охолонути.
  2. Ретельно подрібніть полуницю та поставте варитися. У гарячу полуничну масу всипте желе, вимкніть газ і помішуйте, поки желе повністю не розчиниться. Готовий мус відставити убік, щоб він охолонув і трохи загуснув.
  3. Вершкове масло розм’якшити і збити до пишності. Невеликими порціями додати  остиглий пудинг і перемішати до однорідної маси, додати лимонний сік і швидко збити. Розкладіть печиво на піднос, вистеленому папером для випічки або харчовою плівкою. Розподіліть заварний крем, прикрийте другим шаром печива. Відкладіть 2-3 столові ложки мусу в склянку, рештою змастите печиво і прикрийте ще одним шаром печива.
  4. Залити желатин 1/4 склянки окропу, ретельно перемішати і відставити для охолодження. Вилийте вершки у високий посуд, почніть збивати, потім додайте цукрову пудру і збийте до щільності.
  5. Додайте маскарпоне у збиті вершки та перемішайте. Потім, постійно перемішуючи, повільно вливаємо желатин, що охолонув. Збити лише до об’єднання.
  6. Нанесіть крем на шар печива і прикрасьте полуничним мусом, що залишився.
  7. Приготуйте глазур, розтопивши шоколад і змішавши його із вершками. Коли трохи охолоне – полийте нею торт і дерев’яною шпажкою намалюйте зверху візерунки. Поставити торт у холодильник, бажано на ніч.

Гарного та приємного Вам приготування, та смачного чаювання!

Торт без випічки "Дама-мадама" - дуже смачний і оригінальний десерт, простий у приготуванні

Рецепт з інтернету.

Переклад – Коліжанка.нет.юа

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал