Картопля часточками запечена в духовці – 9 смачних рецептів з покроковими фото

Картопля часточками запечена в духовці – ароматна страва, запечена з рум’яною скоринкою. Воно чудово підходить як для окремої подачі, так і гарніру до м’ясного частування. Ідеальною для запікання є картопля молода, але підходить і будь-яка. Основний смак картоплі визначають приправи зі спеціями, і з них найбільш популярний часник із прованськими травами та перцем.

Картопля часточками на деку з хрусткою скоринкою

З багатьох страв з картоплі постійна популярність залишається у картоплі, запеченої часточками в духовці, і особливо з ефектом хрусткої скоринки. Для такого ефекту найкраще підходить молода картопля, але можна приготувати і зі старої. Картопляні часточки трохи варяться, щоб пішла частина крохмалю, що надає страві апетитного хрумкого смаку. Кількість інгредієнтів для цієї страви – довільна і до смаку кожної господині, а картопля береться з розрахунку 3 шт. на порцію.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Картопля – 12 шт.
  • Паприка – до смаку.
  • Сушений часник – до смаку.
  • Сухий базилік – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля (молодою або з тонкою шкіркою) ретельно та допомогою щітки промивається під проточною водою. Потім він нарізається акуратними поздовжніми часточками.

Крок 2. Картопляна нарізка протягом 5-7 хвилин вариться у воді з додаванням солі. Потім картопля відкидається на друшляк і трохи остуджується.

Крок 3. Частки перекладаються в окремий посуд, поливаються олією і посипаються сіллю і сумішшю сухих приправ. Потім вони добре перемішуються, щоб масляна суміш покрила часточки з усіх боків.

Крок 4. Деко застилається фольгою або спеціальним папером. На нього рівним шаром викладаються підготовлені картопляні часточки. Запікаються часточки в розігрітій до 180 ° С духовці 40 хвилин і до рум’яної скоринки.

Крок 5. Готова картопля розкладається по тарілках і подається до столу або з соусом або як гарнір до інших страв. Смачного!

Картопля, запечена часточками з часником

Часник (сушений або свіжий) дає незрівнянний аромат і смак багатьом стравам, у тому числі і запеченій картоплі. Таку картоплю запікають на гарнір або подають самостійною закускою. Важливо вибрати для запікання бульби з великим вмістом крохмалю, щоб утворилася рум’яна скоринка, і всередині він вийшов розсипчастим. Доповнимо картопля паприкою та прованськими травами.

Час приготування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Картопля – 500 гр.
  • Паприка мелена – 3 щіпки.
  • Сушений часник – 2 щіпки.
  • Прованські трави – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибрана для запікання картопля ретельно промивається під проточною водою, очищається від шкірки і нарізається поздовжніми часточками.

Крок 2. Картопляна нарізка перекладається в окремий посуд і посипається сухими приправами, вказаними в рецепті: паприкою та прованськими травами.

Крок 3. Потім нарізка на свій смак посипається сіллю і сушеним часником.

Крок 4. Далі картопля поливається оливковою олією і добре перемішується, щоб вона була покрита сумішшю рівномірно.

Крок 5. Посуд прикривається харчовою плівкою і картопля залишається в теплому місці на півгодини.

Крок 6. Після цього картопляні часточки перекладаються рівним шаром на застелений папером лист.

Крок 7. Запікається картопля в заздалегідь розігрітій до 200–220 градусів духовці та протягом 30 хвилин як мінімум. Приготовлену картоплю подаємо гарячим до столу. Смачного!

Картопля часточками з майонезом у духовці

Варіант запікання картоплі часточками з майонезом дозволяє господині швидко та без особливих витрат приготувати вдалий та смачний гарнір до будь-якої страви. Майонез робить картопля соковитішою і насичує смак страви. У цьому рецепті доповнимо майонез часником та кропом.

Час приготування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Складові:

  • Картопля – 10 шт.
  • Майонез – 5 ст.
  • Часник – 5 зубків.
  • Сіль за смаком.
  • Кріп (свіжий чи сушений) – 1 ст.л.
  • Спеції – до смаку.
  • Рослинна олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Вибрана для запікання картопля очищається від шкірки, промивається під проточною водою і нарізається поздовжніми часточками.

Крок 2. Очищаються від лушпиння часникові часточки і подрібнюються на часнику. В окремій піалі поєднуються 5 ст. ложок гарного майонезу з подрібненим часником.

Крок 3. Картопляна нарізка перекладається в глибокий посуд і до нього додається майонезно-часникова суміш. Потім ці інгредієнти добре перемішуються, щоб часточки були покриті сумішшю з усіх боків.

Крок 4. Форма для випікання застилається шматком фольги і змащується невеликою кількістю олії. У форму рівним шаром викладаються картопляні часточки в майонезі, і все рівномірно посипається кропом.

Крок 5. Духовка наперед розігрівається до 200 градусів. Запікаються часточки протягом 30 хвилин і до рум’яної скоринки на поверхні. Приготовлена страва подається до гарячого столу. Смачного!

Смачна картопля часточками з сиром у духовці

Картоплю готують у кожній родині і за різними рецептами, адже вона є основним продуктом нашого меню. Варіантом смачної картопляної страви може бути у вас картопля часточками, запечена із сиром у духовці. Вибираємо хороші бульби картоплі та будь-який сир, а в цьому рецепті плавлений, щоб він легко плавився. Зі спецій для картоплі беремо часник, італійські трави і перець. Подаємо запечену картоплю зі сметанним соусом.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 1.

Складові:

  • Картопля – 2 шт.
  • Сир плавлений – 50 гр.
  • Олія соняшникова – 25 гр.
  • Часник – 3 зубки.
  • Італійські трави – ½ ч.л.
  • Сметана – 50 мл.
  • Кріп – 25 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Бульби картоплі почистити, промити та нарізати однаковими поздовжніми часточками.

Крок 2. Потім часточки відварити тільки до напівготовності у воді з додаванням солі.

Крок 3. Зубки часнику почистити і дві зубки для картоплі подрібнити на часнику.

Крок 4. У піалі змішати вказану в рецепті кількість соняшникової олії з подрібненим часником та спеціями.

Крок 5. З напіввідвареної картоплі злити воду, покласти до неї приготовлену пряну суміш і акуратно перемішати, щоб суміш покрила часточки з усіх боків рівномірно.

Крок 6. Деко застелити спеціальним папером і викласти на нього рівним шаром підготовлені часточки картоплі.

Крок 7. Запекти картоплю за 180 градусів протягом 15 хвилин. За цей час на терці подрібнити плавлений сир. Посипати їм часточки і продовжити запікання ще 10-15 хвилин, щоб сир розплавився.

Крок 8. В окремій піалі змішати сметану з дрібно нарізаним кропом та до суміші додати подрібнений зубок часнику.

Крок 9. Запечена картопля перекласти на тарілку, декорувати зеленню і подати зі сметанним соусом. Смачного!

Частки картоплі, запечені у рукаві

Будь-які овочі, запечені в духовці та в рукаві, а картопляні часточки не виняток, виходять не тільки дієтичними, а й дуже смачними, а рукав зберігає їх соковитими. Змінюючи набір спецій, можна щоразу отримати новий смак картоплі. У цьому рецепті беремо часник з меленою паприкою та чорним перцем. «Підфарбуємо» часточки куркумою. Страва готується просто та швидко.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Картопля – 15 шт.
  • Часник – 5 зубків.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 год.
  • Олія – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Картопляні бульби бажано однакового розміру очистити від шкірки, промити під проточною водою і нарізати поздовжніми часточками будь-якого розміру.

Крок 2. Подрібнити на часнику очищені зубки часнику.

Крок 3. До часнику налити трохи олії, насипати паприку, куркуму та сіль.

Крок 4. Ці інгредієнти змішати до кашки. В окремому посуді добре перемішати картопляну нарізку з|із| приготовленою пряною сумішшю.

Крок 5. Потім картоплю перекласти в кулінарний рукав.

Крок 6. Кінці рукава щільно скріпити кліпсом. У рукаві зробити кілька отворів для видалення пари під час запікання.

Крок 7. Духовку розігріти до 180 градусів. Запекти картопляні часточки протягом 50 хвилин. Потім рукав обережно розрізати, перекласти приготовану картоплю на страва сервіровки і подати до столу гарячим. Смачного!

Простий та смачний рецепт картоплі часточками, запеченою у фользі

Запечена у фользі картопля завжди виходить м’якою, соковитою та ароматною за рахунок обраних приправ. Для запікання виберіть щільну картоплю, що не розварюється, щоб вона зберегла форму в готовому блюді. У цьому рецепті наріжемо картопля по-сільськи, тобто великими часточками, і запечемо в вершковому маслі.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Складові:

  • Картопля неочищена – 2 кг.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Прованські трави – 1 год.
  • Масло вершкове заморожене – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Бульби картоплі очистити від шкірки, добре промити холодною водою, нарізати великими часточками та перекласти в каструлю. Додати до картоплі лавровий лист, горошки перців та сіль за смаком. Потім залити картоплю окропом і поварити його 20 хвилин, трохи більше.

Крок 2. Після цього відвар злити. Деко застелити двома шматками фольги, складеними навхрест. Подрібнити на великій тертці наперед заморожене вершкове масло. Частину його поступово пересипати на фольгу. Потім рівним шаром укласти на фольгу напіввідварені часточки картоплі. Їх посипати чорним меленим перцем, прованськими травами та рештою натертої олії.

Крок 3. Увімкніть духовку на 200°С. Фольгу щільно загорнути. Запекти картопляні часточки протягом 20 хвилин.

Крок 4. Потім фольгу зверху розкрити і продовжити запікання ще 15 хвилин, щоб вийшла рум’яна скоринка. Готову страву розкласти по тарілках і подати гарячим до столу. Смачного!

Як запекти шматочки картоплі у сметані в духовці?

Хорошим та смачним варіантом приготування картоплі як гарніру або самостійної страви буде у вас картопля, запечена часточками у сметано-часниковому соусі. Сметана робить картопля соковитою, м’якою і надає невелику кислинку, а часник зі спеціями надасть страві особливих пікантних смакових ноток. У цьому рецепті запікаємо картопляні часточки в рукаві, але можна і просто на деку.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Складові:

  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сметана 15% – 2 ст.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Приправа для овочів – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистити від шкірки, промити під холодною водою і нарізати часточками будь-якого розміру.

Крок 2. Цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями.

Крок 3. Зубки часнику подрібнити на часнику.

Крок 4. Картопляну нарізку перекласти в окремий посуд та посипати овочевою приправою або іншими спеціями, що підходять до картоплі.

Крок 5. Потім до картоплі додати нарізку цибулі.

Крок 6. Картопля з цибулею на свій смак посипати сіллю з чорним перцем, налити рослинну олію і все добре перемішати.

Крок 7. До подрібненого часнику покласти сметану і все перемішати.

Крок 8. У кулінарний рукав перекласти підготовлені картопляні часточки зі сметанним соусом. Кінці рукава щільно скріпити кліпсами.

Крок 9. Інгредієнти в пакеті трохи перемішати руками, щоб соус рівномірно розподілився між часточками картоплі. Запекти картопля зі сметаною в духовці, заздалегідь розігрітою до 180 градусів протягом 30 хвилин.

Крок 10. Потім рукав зверху розкрити та продовжити запікання ще 10 хвилин, щоб поверхня картоплі гарно зарум’янилася. Приготовлену страву перекласти на тарілку і подати гарячим до столу. Смачного!

Частки картоплі з паприкою в домашніх умовах

Паприка добре поєднується з картоплею, надає йому насиченості кольору та особливого смаку, особливо якщо взяти паприку копчену. У цьому рецепті запікаємо картопляні часточки в паніровці з паприки та борошна. Частки виходять хрусткими зовні та з розсипчастою м’якоттю, як у кафе.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Картопля – 12 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Паприка – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очищається від шкірки, промивається під проточною водою і нарізається поздовжніми часточками. Ця нарізка перекладається у глибокий посуд.

Крок 2. Потім до картоплі наливається рослинне мало і руками все перемішується, щоб часточки були рівномірно покриті маслом.

Крок 3. У чистий пакет насипаються борошно, сіль, чорний перець та паприка. Ці сухі інгредієнти добре перемішуються.

Крок 4. Потім пакет перекладається картопляна нарізка. Пакет закривається, і картопля ретельно перемішується із сухою сумішшю, щоб вона повністю покрила картопляні часточки.

Крок 5. Деко застилає шматком паперу для випічки і на нього рівним шаром укладаються картопляні часточки в паніровці.

Крок 6. Запікається картопля по-сільськи при 200 градусах протягом 40 хвилин і до рум’яної скоринки. Готове страва подається до гарячого і з будь-яким соусом. Смачного!

Простий рецепт картоплі часточками з грибами

Класичне поєднання простих продуктів – картопля та гриби, а страва виходить ситною та дуже смачною, та й готується просто і швидко. Картоплю нарізаємо по-сільськи, тобто часточками, і в цьому рецепті запікаємо молодою. Беремо звичайні печериці. Доповнимо страву паприкою, сушеними помідорами та картопляною приправою, що смак його зробить цікавішим.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Картопля – 8 шт.
  • Печериці свіжі – 9 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Приправа для картоплі – 1 год.
  • Помідори сушені пластівцями – 1 ч.л.
  • Паприка – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуємо інгредієнти для страви згідно з рецептом та потрібною вам кількістю порцій.

Крок 2. Ретельно та зі щіточкою промиваємо молоді картопляні бульби. Потім нарізаємо їх однаковими часточками. Печериці промиваємо під проточною водою.

Крок 3. Картопляну нарізку кладемо в глибокий посуд, посипаємо сіллю та всіма спеціями. Потім наливаємо олію і все добре перемішуємо. Деко застилаємо папером, змащуємо маслом і рівним шаром викладаємо картопляні часточки зі спеціями.

Крок 4. Печериці нарізаємо довільними шматочками і перекладаємо в той самий посуд, адже частина спецій у ньому залишилася. Посипаємо гриби сіллю та перемішуємо. Потім перекладаємо їх до картоплі.

Крок 5. Запікаємо картопляні часточки з грибами протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів, але час залежить від духовки. Готову картоплю з печерицями подаємо до гарячого столу і на порційних тарілках. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал