Страви з кролика – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Страви з кролика — це дієтичне частування. М’ясо кролика добре засвоюється, його рекомендують їсти з овочевими гарнірами. Кролика тушкують, варять, смажать і запікають. Кролика використовують рідше, ніж інші низькокалорійні види м’яса, через його вартість. Кролятина цінується через високий вміст білка і незначного вмісту жиру. Якщо ви хочете урізноманітнити меню, скористайтеся цією підбіркою.

Тушкований кролик з картоплею

Тушкований кролик з картоплею сподобається всім без винятку. Повноцінне збалансована страва добре насичує і зігріває в прохолодну пору року. М’ясо виходить ніжним і м’яким, практично розпадається на волокна. Тушкова страва особливо привертає увагу чоловічої половини. Скористайтеся рецептом і радуйте улюблених чоловіків.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • М’ясо кролика – 600 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Французькі трави – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Розмарин свіжий – гілочка.
  • Вода – 100 мл.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочки кролика промийте під краном і обсушіть серветками.

Крок 2. Морквину і картоплю обполосніть або зіскребти ножем. Кожуру зніміть овочечисткою. Цибулину позбавте від лушпиння, ополосніть. Овочі крупно наріжте.

Крок 3. Зубчики часнику позбавте від лушпиння. Помідорки сполосніть і обсушіть. Розділіть на частини. Перець чилі сполосніть і наріжте кільцями.

Крок 4. У казан або товстостінну вогнетривку поливу налийте олію без запаху, яким звикли користуватися, і нагрійте на помірній температурі. Шматочки кролика підрум’яньте до красивої золотистості.

Крок 5. Коли кролик зарум’яниться, зверху викладіть нарізані овочі. Приправте сіллю, горошками перцю, французькими травами. Налийте воду. Зверху покладіть гілочку свіжого розмарину. Накрийте кришкою і тушкуйте на найменшому вогні 1,5 години.

Крок 6. М’ясо вийде м’яким і ароматним. Запашного кролика з картоплею подавайте порційно. Їжте і отримуйте задоволення! Смачного!

Тушкований кролик в сметані на сковороді

Тушкований кролик в сметані на сковороді за цим рецептом виходить божественним. Чудовий делікатес в сметані підкорить ваше серце раз і назавжди. М’яке м’ясо в сметаною підливі, чудово поєднується з картопляним пюре, макаронами або гарнірами з круп. Гарнір вибирайте за своїми смаковими уподобаннями.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Кролик – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Газована вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку кролика обполосніть.

Крок 2. Обріжте жировий прошарок і відкладіть в сторону.

Крок 3. Кролика складіть у велику ємність. Залийте газованою водою. Залиште приблизно на годину.

Крок 4. Після вимочування просушіть паперовими рушниками. Розділіть на частини.

Крок 5. Сковорідку нагрійте і викладіть обрізаний жировий прошарок.

Крок 6. Коли жир витопиться, можна приступати до обсмажування.

Крок 7. У розпечений жир складіть шматочки кролика.

Крок 8. Підрум’яньте з усіх боків.

Крок 9. Обсмажені шматочки м’яса перекладіть в миску.

Крок 10. На сковорідці залишаться засмаження, яке нам знадобляться.

Крок 11. На дно налийте гарячу воду.

Крок 12. Коли вода закипить, відправте до ароматної рідини сметану.

Крок 13. Розмішайте вінчиком до однорідності і приправте сіллю і улюбленими спеціями.

Крок 14. У сметанний соус перекладіть обсмажені шматочки кролика. Закрийте кришкою і тушкуйте на мінімальному вогні близько години. Не забувайте час від часу перевертати шматочки кролика.

Крок 15. Сметанний соус загусне, а м’ясо стане ніжним і буде відходити від кісточок. Апетитне м’ясо кролика подавайте порційно. Їжте і отримуйте задоволення!

Суп з кролика в домашніх умовах

Суп з кролика в домашніх умовах – неймовірно апетитна гаряча страва. Супчик виходить легким і добре підходить для дитячого харчування. Гаряча страва зігріває в холодну пору року. Насичений супчик готується без проблем і зусиль. Пробуйте, це незабутньо!

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • М’ясо кролика – ¼ шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис – 30 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть інгредієнти для наваристого гарячої страви.

Крок 2. Морквину сполосніть. Видаліть шкірку овочечисткою. Ріпчасту цибулю позбавте від лушпиння, обполосніть. Кролика обполосніть і складіть у великий посуд. Налийте води. Додайте одну цибулину, горошки перцю і чверть морквини. Готуйте на маленькому вогні 50 хвилин.

Крок 3. Другу цибулину наріжте гострим ножем. Частину морквину наріжте брусочками.

Крок 4. Розігріти сковорідку. Вилийте олію і пасеруйте овочі.

Крок 5. Картоплю очистіть і промийте. Через 25 хвилин в бульйон відправте одну цілу картоплю і лаврушку.

Крок 6. Що залишився картопля наріжте кубиком. Рис промийте до прозорої води.

Крок 7. Зварену картоплю дістаньте з бульйону і всипте рис.

Крок 8. Потім відправте нарізану картоплю і посоліть.

Крок 9. Цілу зварену картоплю, подрібніть і разом з засмажкою перекладіть в суп. Зелень ополосніть, просушіть і нашаткуйте ножем, відправте в суп. Відмінно підійде кріп і петрушка. Закрийте кришку. Суп залиште на плиті хвилин на 30, щоб він настоявся і трохи охолов.

Крок 10. Ароматний суп розлийте по тарілках.

Крок 11. М’ясо виходить ніжним і розвалюється на волокна, а бульйон прозорим і золотистим. Подавайте до столу. Їжте і отримуйте задоволення!

Тушкований кролик з овочами

Тушкований кролик з овочами заслуговує того, щоб його приготували на свято або на звану вечерю. Цей шедевр перевершить ваші очікування. Ароматна страва призведе в захват ваших гостей. Дивовижне поєднання інгредієнтів ідеально доповнює один одного.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • М’ясо кролика – 750 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сметана – 450 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо кролика промийте і просушіть серветками. Я використовую гомілки.

Крок 2. Розділіть на частини. Візьміть кухонні ножиці або гострий ніж.

Крок 3. Ріпчасту цибулю позбавте від лушпиння. Наріжте пір’ям.

Крок 4. Розтопіть вершкове масло. Насипте спеції, щоб вони розкрилися і віддали свої аромати.

Крок 5. Обсмажте пір’я нарізаної цибулі.

Крок 6. Далі складіть кролика, приправте сіллю і спеціями, продовжуйте готувати на помірному нагріванні.

Крок 7. Картоплю почистіть, і наріжте кубиками. Цукіні, солодкий перець і помідори сполосніть, просушіть, наріжте кубиками. Не забудьте в перці видалити серцевину. Цукіні при необхідності очистіть від шкірки і нутрощів.

Крок 8. Нарізані овочі складіть поверх кролика. Підсоліть і приправте улюбленими спеціями. Перемішайте і почекайте, поки овочі трохи осядуть.

Крок 9. Зменшіть нагрів. Викладіть 450 грамів жирної сметани. Краще брати домашню сметану, але за її відсутністю підійде і сметана магазинна. Накрийте кришкою і тушкуйте страву хвилин 40.

Крок 10. Соковитим і ароматним кроликом пригощайте друзів. Смачного!

Кролик, запечений в рукаві в духовці

Кролик, запечений в рукаві в духовці – чудовий варіант для святкової вечері. Шикарна подача, неперевершений смак, дивовижний аромат прикрасить будь-які посиденьки. Соковита страва принесе вам масу вражень і гастрономічне задоволення.

Час готування – 4 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • М’ясо кролика – 0,5 тушки.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Картопля – 400 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Суха зелень – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь підготуйте продукти. Картоплю сполосніть і почистіть від шкірки. Я використовую овочечистку, так виходить швидше і економніше. Тушку кролика ополосніть, просушіть. Підготуйте улюблені прянощі і спеції.

Крок 2. М’ясо кролика розділіть на порційні частини.

Крок 3. Кролика складіть у велику посудину, полийте олією. Я використовую соняшникову олію без запаху.

Крок 4. Далі приправте сіллю, молотим перцем і сушеною зеленню. Тут все залежить від ваших уподобань. Але не переборщить з прянощами, вони з легкістю можуть перебити смак самого м’яса. Масажними рухами утріть спеції і відставте в сторону.

Крок 5. Цибулю і зубчики часнику позбавте від лушпиння. Цибулю наріжте товстими кільцями, а часник тонкими слайсами. Складіть до кролика і перемішайте руками.

Крок 6. Далі вилийте склянку кефіру будь-якої жирності. Затягніть плівкою, приберіть в холод на 2 години, кожні півгодини діставайте і перемішуйте, щоб процес маринування відбувався рівномірно.

Крок 7. Коли м’ясо кролика добре промаринується, займіться картоплею. Наріжте її часточками, полийте ложкою олії і приправте улюбленими спеціями, у мене ті ж – сіль і перець.

Крок 8. Об’єднайте м’ясо з картоплею в загальній ємності і гарненько перемішайте руками.

Крок 9. Нагрійте духовку до 220 градусів. М’ясо з картоплею перекладіть в рукав для запікання, з двох сторін міцно зав’яжіть і зробіть кілька проколів зубочисткою. Відправте в духовку, запікайте 25 хвилин, потім знизьте температуру до 200 градусів і запікайте ще 25 хвилин.

Крок 10. Золотисте м’ясо кролика і картоплю подавайте порційно. Їжте і отримуйте задоволення!

Соковитий кролик в соєвому соусі

Соковитий кролик в соєвому соусі не просто здивує вас, ви запам’ятаєте цю страва назавжди. Цей божественний аромат і неймовірно ніжна текстура м’яса доведе до запаморочення. Такого ви точно ніколи не пробували. Духмяні прянощі чудово поєднуються і не перебивають смак дієтичного м’яса. Кролик виходить шикарним, готується без проблем, з процесом впорається кожен. Потрібно лише набратися терпіння.

Час готування – 3 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • М’ясо кролика – 1 тушка.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Лимонний сік – 3 ст.л.
  • Аджика – 1 ч.л.
  • Сметана – 250 гр.
  • Вода – 3 ст.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Розмарин – 1 ч.л.
  • Соєвий соус – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Перевірте наявність всіх продуктів для вишуканої страви з кролика.

Крок 2. Тушку кролика промийте, розділіть на порційні частини і складіть у велику ємність.

Крок 3. Приправте розмарином, лимонним соком, соєвим соусом, аджикою, майонезом, розтертою лаврушкою, сіллю і молотим перцем.

Крок 4. Добре перемішайте руками, запечатайте харчовою плівкою і поставте в холодильник або на балкон мінімум на 2 години, кожні півгодини діставайте і перемішуйте, щоб процес маринування відбувався рівномірно. Краще прибрати на ніч.

Крок 5. Цибулю і морквину позбавте від лушпиння і шкірки, наріжте великими шматочками.

Крок 6. Підрум’яньте на олії без запаху до м’якого стану.

Крок 7. Коли овочі розм’якшуватися, посоліть і поперчіть їх, приправте 4-ма зубчиками подрібненого часнику і присмачити сметаною. Тушкуйте хвилин 5 на маленькому нагріванні.

Крок 8. Далі налийте гарячу воду, і готуйте заливку до кипіння. Пізніше приберіть з плити.

Крок 9. Розжарите іншу сковорідку. Складіть кролика і на сильному вогні підрум’яньте з усіх боків. Робиться це швидко, щоб запечатати м’ясний сік всередині.

Крок 10. Красивого рум’яного кролика перекладіть в високе деко.

Крок 11. Зверху рівним шаром розкладіть приготовлену заливку і закрийте фольгою. Розігрійте духову шафу до 200 градусів. Тушкуйте ніжного кролика 40 хвилин.

Крок 12. Апетитним дієтичним м’ясом кролика пригощайте рідних. Їжте із задоволенням і насолоджуйтеся процесом!

Кролик з цибулею і морквою на сковороді

Кролик з цибулею і морквою на сковороді залишиться у вашому серці назавжди. Божественний аромат пошириться на всю кухню, а рідні будуть крутитися під ногами і з нетерпінням чекати подачі. Соковите м’ясо з ніжною підливою чудово поєднується з повітряним картопляним пюре. Мінімум складнощів – максимум компліментів і подяк.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • М’ясо кролика – 800 гр.
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 170 гр.
  • Гаряча вода – 1,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку кролика промийте і просушіть. Якщо є сумніви з приводу якості кролика, замочіть його в підсоленій воді на годину. Морквину обполосніть, зіскребти ножем або зніміть шкірку овочечисткою. Цибулину звільніть від лушпиння, ополосніть.

Крок 2. М’ясо кролика розділіть на зручні частини.

Крок 3. Морквину натріть на терці, цибулину наріжте, як вам подобається.

Крок 4. Шматки кролика щедро обваляти в пшеничному борошні.

Крок 5. Сковорідку розігрійте. Змастіть олією без запаху. Перекладіть шматочки кролика. Зарум’яньте з усіх боків, щоб всередині запечатати м’ясний сік.

Крок 6. Далі додайте порізану цибулину.

Крок 7. Слідом відправте натерту морквину, залийте сметаною, розведеною гарячою водою. Підсоліть. Доведіть до кипіння. Зменшіть нагрів до мінімального стану і тушкуйте під кришкою не менше години.

Крок 8. Соковите м’ясо ніжного кролика доповніть картопляним пюре і пригощайте сім’ю. Їжте і отримуйте задоволення! Смачного!

Ніжний кролик, тушкований в білому вині

Ніжний кролик, тушкований в білому вині – божественний делікатес, для якого зовсім не обов’язково чекати слушного моменту. Свято можна влаштувати прямо зараз, якщо у вас є тушка кролика. Вишуканий смак складно передати словами. Спробувавши одного разу, дієтичне м’ясо підкорить вас назавжди. Подяка і компліменти вам гарантовані.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • М’ясо кролика – 600 гр.
  • Вино біле сухе – 200 мл.
  • Вода – 150 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку кролика промийте і просушіть паперовими рушниками. Розділіть на частини. Сковорідку розігрійте. Змастіть олією без запаху. Перекладіть шматочки кролика. Зарум’яньте з усіх боків, щоб всередині запечатати м’ясний сік.

Крок 2. Цибулю звільніть від лушпиння, обполосніть. Наріжте зручним способом.

Крок 3. Відправте до рум’яного кролика. Тушкуйте, поки не випарується сік і цибуля не закарамелізується.

Крок 4. Влийте 200 мілілітрів білого сухого вина і 150 мілілітрів води.

Крок 5. Після закипання приправте сіллю і улюбленими спеціями, закрийте кришкою і тушкуйте на найменшому нагріванні не менше 1,5 годин.

Крок 6. Коли пройде час, алкоголь випарується, підлива загусне, а м’ясо без праці буде відходити від кісток.

Крок 7. Соковите ніжне м’ясо кролика за бажанням, доповніть улюбленим гарніром і пригощайте сім’ю. Їжте і отримуйте задоволення! Смачного!

Кролик, запечений цілком в духовці

Кролик, запечений цілком в духовці, воістину вважається святковою стравою. Таку красу можна побачити тільки на картинці. Але якщо приготувати страву за цим рецептом, картинка перетвориться в реальність. Смачно, яскраво і святково – все це поєднується в одній страві, з яким впорається навіть дилетант.

Час готування – 2 год 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Бекон – 350 гр.
  • М’ясо кролика – 1 тушка.
  • Картопля – 2 кг.
  • Сіль велика – 1 ст.л.
  • Розмарин – 5 гілочок.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть всі складові для зручності в одному місці.

Крок 2. Картоплю обполосніть і очистіть від шкірки. Я не люблю довго возитися, тому користуюся овочечисткою. Так виходить естетичніше і швидше. Почищеною картоплею заповніть великий деко, полийте олією, приправте великою сіллю, перемішайте і відставте в сторону.

Крок 3 Час зайнятися кроликом. Робочу поверхню застеліть слайсами бекону, у мене спеціальний лоток. Можна це робити на обробній дошці.

Крок 4. Тушку кролика промийте і просушіть, перекладіть поверх бекону. Кінцівки обмотайте скибочками бекону.

Крок 5. Вільні краї бекону складіть до центру так, щоб вся тушка була цілком упакована в бекон.

Крок 6. Акуратно перекладіть тушку на картоплю спинкою вгору. Важливо, щоб кролик не торкався дна дека. У зворотному випадку страва може підгоріти. Покладіть гілочки розмарину. Увімкніть духовку, встановивши 200 градусів.

Крок 7. У нагріту духовку помістіть деко з вмістом. Запікайте страву не менше години. Потім вимкніть духовку і залиште деко з кроликом всередині ще на півгодини. За цей час м’ясо дійде і відпочине, вийде соковитим і ніжним.

Крок 8. Перекладіть картоплю з кроликом на загальну тарілку. Зверху полийте соком.

Крок 9. Пригощайте гостей вишуканим м’ясом і апетитною картоплею. Їжте і отримуйте задоволення!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал