Страви з лаваша – 9 смачних і простих рецептів приготування з покроковими фото

Страви з лаваша – це супер швидкі частування, з якими впорається навіть дитина. Щоб приготувати вироби з лаваша, не потрібно володіти професійними навичками кулінара. Процес приготування закусок простий і легкий, а результат просто неймовірний. Частування з лаваша розфарбують звичайні будні. Рецептів багато, і кожен раз можна використовувати новий або експериментувати. Користуйтеся моєю підбіркою або проявіть трішки фантазії і дерзайте!

Лазанья з лаваша з фаршем в духовці

Лазанья з лаваша з фаршем в духовці – шикарний варіант для швидкої і смачної вечері. Практично ніхто не зможе зрозуміти, що блюдо приготовлено з лаваша. Процес приготування значно скоротиться, що дозволить заощадити час. Рецепт мега легкий і дуже апетитний. Готуйте, і не пошкодуєте!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий вірменський – 120 гр.
  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – для смаження.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Молоко – 500 мл.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину і часник позбавте від лушпиння, сполосніть і подрібніть зручним способом. Сковорідку нагрійте. Налийте олію без запаху, яким звикли користуватися. Відправте овочі обсмажуватися.

Крок 2. Слідом відправте 450 грамів м’ясного фаршу і томатну пасту. Приправте перцем і сіллю. Не забувайте перемішувати.

Крок 3. Помідори ополосніть, зробіть хрестоподібні надрізи. Викладіть в миску і залийте крутим окропом, залиште хвилин на 5.

Крок 4. Акуратно зніміть шкірку, виріжте плодоніжку і подрібніть в блендері.

Крок 5. Подрібнені помідори вилийте до м’ясної начинці. Готуйте, поки не випарується вся зайва волога.

Крок 6. У товстостінній каструлі розтопіть 40 грамів вершкового масла.

Крок 7. Насипте 30 грамів пшеничного борошна і обсмажте, постійно помішуючи.

Крок 8. Налийте 500 мілілітрів молока, посоліть і поперчіть. Перемішуючи вінчиком і розбиваючи все грудочки, доведіть до загустіння. Якщо все-таки грудочок не вдалося уникнути, протріть соус через сито або пробийте блендером.

Крок 9. Тепер зберіть лазанью. На дно викладіть ложку білого соусу. Зверху викладіть лист лаваша.

Крок 10. Знову промажте білим соусом.

Крок 11. Далі розподіліть рівним шаром обсмажений фарш з томатами і цибулею.

Крок 12. Повторіть шари, поки інгредієнти не закінчаться.

Крок 13. Сир натріть на терці. Натертий сир рівномірно розподіліть поверх промазаного білим соусом лаваша.

Крок 14. Помістіть форму в розігріту духовку приблизно на півгодини. Запікайте при 180 градусах.

Крок 15. Ніжне лазанью наріжте порційно, прикрасьте улюбленою зеленню і їжте з насолодою. Смачного!

Конвертики з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді

Конвертики з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді виходять надзвичайно соковитими. Блюдо з лаваша – чудовий варіант для апетитного і ситного сніданку. Конвертики – відмінний варіант перекусу, який дуже подобається і дітям, і дорослим. Як начинки можете використовувати все, що завгодно. Це лише один з безлічі способів.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий вірменський – 1 шт.
  • Ковбаса – 70 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручності в одному місці складіть інгредієнти для смачних конвертиків.

Крок 2. Лист лаваша розділіть на однакові прямокутники.

Крок 3. Приготуйте начинку. 70 грамів будь-колбаси наріжте соломкою. 70 грамів твердого сиру подрібніть теркою або в кухонному комбайні. Інгредієнти складіть в миску. Заправити ложкою майонезу.

Крок 4. Розмішайте начинку до однорідності.

Крок 5. Приготуйте кляр. У піалу вбийте куряче яйце, попередньо вимите і обсушіть. Заправити сіллю і молотим перцем. Вилочкою збовтайте до однорідності.

Крок 6. З одного боку лаваша розподіліть апетитну начинку в формі трикутника.

Крок 7. Поверніть трикутником.

Крок 8. Весь лаваш наповніть начинкою і поверніть трикутниками.

Крок 9. Сковорідку нагрійте. Налийте олію без запаху, яким звикли користуватися. Трикутники перекладіть в кляр, щоб яєчна маса гарненько обволокла лаваш, і викладіть їх на сковорідку. Зарум’яньте з двох сторін до золотистості.

Крок 10. Хрусткі трикутники перекладіть на тарілку для подачі і запрошуйте сім’ю до сніданку. Їжте із задоволенням. Смачного!

Лаваш з начинкою з червоної риби і вершкового сиру

Лаваш з начинкою з червоної риби і вершкового сиру – святкова версія шикарної закуски. Виконати блюдо можна буквально за 5 хвилин, а з’їсти ще швидше. Приготуйте таку закуску і ваші гості залишаться в захваті. Дивовижний смак і чудовий аромат доставить невимовні враження.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий вірменський – 1 шт.
  • Лосось слабосолоний – 80 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Вершковий сир – 3 ст.л.
  • Кріп – за смаком.
  • Часник сухий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручності складіть інгредієнти для незвичайно смачною закуски в одному місці.

Крок 2. Улюблену зелень ополосніть, обсушити і наріжте ножем. Тут кріп буде просто ідеальним.

Крок 3. Слабосолоний лосось наріжте тонкими слайсами.

Крок 4. Огірки сполосніть, просушіть і наріжте соломкою.

Крок 5. Вершковий сир з’єднайте з сіллю, меленим перцем і сухим часником. Ретельно перемішайте до однорідності.

Крок 6. На чисту поверхню викладіть лист тонкого лаваша. Промажте сиром зі спеціями, скориставшись силіконовим пензликом.

Крок 7. Зверху рівномірно розподіліть подрібнений кріп.

Крок 8. Потім розподіліть нарізаний огірочок і скибочки рибки.

Крок 9. Лаваш скачайте рулетом, загорніть в харчову плівку або складіть в пакет. Приберіть рулет хвилин на 30 в холодильник просочитися.

Крок 10. Просочився ніжний рулет розділіть на шматочки, і пригощайте рідних і близьких. Смачного!

Риба в лаваші, запечена в духовці

Риба в лаваші, запечена в духовці залишиться у вашому серці назавжди. Соковита апетитна рибка припаде до смаку всім. Цікава подача простих інгредієнтів прикрасить ваше святкове застілля. Риба немов тане в роті.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий вірменський – 2 листа.
  • Філе білої риби – 400 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сир напівтвердий – 40 гр.
  • Сметана 15% – 3 ст.л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Гірчиця діжонська – 1 ч.л.
  • Орегано сушений – за смаком.
  • Вершки 10-20% – 100 мл.
  • Гірчичне масло – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перш за все, приготуйте заливку. Куряче яйце розбийте в миску, попередньо сполоснув і обсушити його. Заправити сметаною, гірчицею, гірчичним маслом, сіллю, перцем і сушеним орегано. Гірчичне масло можна замінити будь-яким іншим.

Крок 2. Ретельно розмішайте до однорідності вінчиком або вилочкою.

Крок 3. Філе білої риби заздалегідь розморозьте і промокніть паперовими рушниками.

Крок 4. Помідори ополосніть, просушіть і наріжте кружечками.

Крок 5. 2 листа тонкого вірменського лаваша розділіть на прямокутники.

Крок 6. У центр викладіть 2 кружечка помідори.

Крок 7. Філе білої риби щедро скупайте в приготованому клярі і покладіть зверху помідорів.

Крок 8. Загорніть в лаваш. У форму для запікання викладіть конвертики з рибою.

Крок 9. Сир подрібніть на терці і складіть в залишилася заливку, налийте 100 мілілітрів вершків. Гарненько розмішайте до однорідності.

Крок 10. Коли дно форми буде заповнено конвертиками з лавашу, зверху розподіліть сирно-вершкову заливку.

Крок 11. Помістіть форму в розігріту духовку приблизно на півгодини. Запікайте при 180 градусах.

Крок 12. Вийміть форму з духовки. Злегка остудити.

Крок 13. Соковиту рибку в лаваші подавайте порційно. Їжте із задоволенням. Смачного!

Піца з лаваша на сковороді

Піца з лаваша на сковороді підкорить ваше серце раз і назавжди. Мінімум зусиль і ситна закуска на столі. Я готую таку піцу на сніданок, це дуже економить час, а сім’я залишається ситою і задоволеною. Як начинки можна використовувати різні варіанти. Вибирайте, який вам до душі.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий вірменський – 1 лист.
  • Шинка – 70 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Помідори – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. На столі складіть всі продукти для божественної піци.

Крок 2. З листа лаваша виріжте коло по діаметру сковороди.

Крок 3. Курячі яйця розбийте в піалу, попередньо сполоснув і обсушити їх. Приправте сіллю і перцем. Вінчиком збовтайте до однорідності.

Крок 4. 70 грамів шинки або будь-якого іншого ковбасного вироби наріжте тонкими скибочками.

Крок 5. Помідори ополосніть, просушіть і наріжте кружечками.

Крок 6. 40 грамів твердого сиру подрібніть на терці.

Крок 7. Сковорідку нагрійте. Налийте олію без запаху і розподіліть по всій площі. Вилийте яєчну масу.

Крок 8. Коли яєчна маса схопиться, зверху викладіть підготовлений лаваш.

Крок 9. Хвилини через 2 переверніть лаваш.

Крок 10. Потім розподіліть по всій площі скибочки шинки.

Крок 11. Поверх викладіть нарізані кружечки помідори.

Крок 12. Зверху присипте натертим сиром. Накрийте кришкою і почекайте, поки сир повністю розплавиться.

Крок 13. Улюблену зелень сполосніть, просушіть і наріжте ножем.

Крок 14. Апетитну піцу перекладіть на тарілку для подачі, присипте зеленню. Їжте з насолодою. Смачного!

Шаурма з куркою в лаваші в домашніх умовах

Шаурма з куркою в лаваші в домашніх умовах – повноцінний поживний перекус, який зручно брати з собою в дорогу або на пікнік. Процес приготування легкий, не лякайтеся, що буде потрібно багато інгредієнтів. Все до неподобства просто. З такою шаурмою впорається будь-який. І навіть той, хто не дружить з плитою. Курку можна відварити або підсмажити. Вибір за вами.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий вірменський – 2 листа.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Цибуля синій – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.л.
  • Майонез – 1,5 ст.л.
  • Кетчуп – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Головку цибулі позбавте від верхнього шару, промийте і тонко наріжте півкільцями. Перекладіть в посуд. Приправте цукром і залийте оцтом. Перемішайте. Нехай маринується. Можна використовувати кольоровий або білий цибуля на ваш розсуд.

Крок 2. Куряче філе ополосніть і обсушіть. Наріжте шматочками. Натріть спеціями – сіллю, паприкою, меленим перцем. Гарненько втирайте масажними рухами, щоб прянощі проникли в м’якоть. Залиште маринуватися хвилин на 10.

Крок 3. Мариноване куряче м’ясо обсмажте до рум’яності. Не забувайте перемішувати, щоб не пересушити.

Крок 4. Лаваш розріжте вздовж, якщо у вас великий лист.

Крок 5. Пекінську капусту наріжте соломкою. При необхідності замініть білокачанною капустою. Якщо її дрібно нашаткувати і пом’яти руками, вона стане м’якше.

Крок 6. Огірок сполосніть, просушіть і наріжте тонкими слайсами. Якщо овоч нарізати соломкою або кубиком, виділиться багато соку і лаваш розмокне.

Крок 7. З помідорами поступите так само.

Крок 8. Тепер зберіть шаурму. Лист лаваша розкладіть на чистій робочій поверхні. Промажте майонезом за допомогою силіконового пензлика. На краю розмістіть, підсмажене куряче м’ясо і маринована цибуля.

Крок 9. Зверху викладіть скибочки огірочки.

Крок 10. Далі помідори і капусту. Полийте кетчупом.

Крок 11. Загорніть вільні краї до центру. А потім щільно закрутіть рулетом. Обсмажте до хрусткої скоринки на розігрітій сухій сковорідці. Я для краси використовую сковороду гриль.

Крок 12. Обсмажену шаурму розріжте навпіл.

Крок 13. Ось такий невигадливий перекус вийшов. Їжте із задоволенням. Смачного!

Ачма з лаваша з сиром в духовці

Ачма з лаваша з сиром в духовці – блюдо для любителів сирів. Сирна начинка і тонке тісто чудово поєднуються і призводять до захвату. Ачму подають в гарячому і в остиглому вигляді. Смачніше, звичайно, з’їсти відразу після приготування, поки сирна начинка тягнеться. Мінімум інгредієнтів, а результат – шедевральний.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий вірменський – 220 гр.
  • Сир « Сулугуні » – 400 гр.
  • Сир « Моцарелла » – 200 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Молоко – 100 мл.
  • Кунжут – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. На столі підготуйте всі складові для неймовірно смачною сирної випічки.

Крок 2. 200 грамів сиру « Моцарелла » і 400 грамів « Сулугуні » натріть на терці.

Крок 3. Натерту сирну стружку гарненько перемішайте.

Крок 4. Вірменський тонкий лаваш просочені молоком.

Крок 5. За лавашу рівномірно розподіліть сирну стружку.

Крок 6. Лаваш скачайте щільним рулетом.

Крок 7. Так зробите з усіма лавашами і начинкою.

Крок 8. Дно і борту форми для запікання щедро промажте вершковим маслом.

Крок 9. Форму заповніть рулетами з лаваша і сиру, сформувавши равлика.

Крок 10. Куряче яйце збовтайте вилочкою до однорідної консистенції. Отриманої субстанцією промажте заготівлю, залишки вилийте зверху.

Крок 11. Зверху припорошити кунжутом.

Крок 12. Розігрійте духовку, встановивши на перемикачі 180 градусів. Поставте пиріг в нагріту духовку на 30-35 хвилин.

Крок 13. Обережно, щоб не обпектися, витягніть гарячий пиріг. Залиште в формі трохи охолонути. Потім перекладіть на тарілку для подачі. Наріжте пиріг і подавайте з чаєм. Смачного!

Домашні чіпси з лаваша в духовці

Домашні чіпси з лаваша в духовці підкорять вас з першого хрускоту. Ви назавжди забудете про магазинні сухариках і чіпсах. Дешева закуска до пива готується за лічені хвилини. Кожен раз можна експериментувати і готувати з різними добавками. Хрускіт зведе вас з розуму, гарантую!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

Для чіпсів з паприкою:

  • Лаваш тонкий вірменський – 90 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Паприка молота – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Для чіпсів з сиром і зеленню:

  • Лаваш тонкий вірменський – 90 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Кріп – за смаком.
  • Куркума – ½ ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Лаваш розріжте на квадратики. Для зручності візьміть кухонні ножиці.

Крок 2. Для чіпсів з паприкою нарізаний лаваш складіть в пакет. Приправте сіллю і молотою паприкою. Налийте оливкова олія або будь-яке інше без запаху.

Крок 3. Пакет зав’яжіть на вузлик так, щоб всередині залишалося вільний простір. Гарненько потрясіть пакет, щоб шматочки лаваша рівномірно просочилися спеціями.

Крок 4. Розв’яжіть пакет, перевірте, щоб всі шматочки були просякнуті спеціями. Як що немає – повторіть процедуру.

Крок 5. Деко вистелите папером для випічки або фольгою для запікання і в один шар розкладіть майбутні чіпси.

Крок 6. Помістіть деко в розігріту духовку приблизно на 10 хвилин. Запікайте при 180 градусах. Через 10 хвилин дістаньте чіпси з духовки і дайте повністю охолонути снекам.

Крок 7. Приготуйте субстанцію для чіпсів з сиром і зеленню. У миску вбийте куряче яйце, викладіть сметану, попередньо подрібнений кріп, куркуму, сіль і мелений перець.

Крок 8. Вилочкою розмішайте масу до однорідності.

Крок 9. Деко застеліть пергаментом і в один шар розкладіть квадратики лаваша, попередньо обвалявши шматочки лаваша в маси зі спеціями. Зверху присипте сирної крихтою.

Крок 10. Запікайте при 180 градусах не менше 10 хвилин.

Крок 11. Через 10 хвилин витягніть деко з духовки і остудити чіпси.

Крок 12. Охолонувши хрусткі чіпси подавайте з улюбленим соусом. Смачного!

Пиріжки з лаваша з начинкою на сковороді

Пиріжки з лаваша з начинкою на сковороді виходять чудовими. Все, що від вас потрібно, заздалегідь приготувати начинку, і збірка пиріжків не змусить себе чекати. Як начинки використовуйте все, що любите. Я обожнюю, пиріжки з капустою, тому ділюся саме цим рецептом.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий вірменський – 200 гр.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручності в одному місці складіть інгредієнти для дивовижних пиріжків. Морквину очистіть від шкірки, цибулину позбавте від лушпиння.

Крок 2. 400 грамів білокачанної капусти дрібно нарізати, пам’ятайте руками, морквину натріть на терці, цибулину наріжте. Сковорідку розжарилися. Дно змастіть олією без запаху, яким звикли користуватися. Складіть овочі.

Крок 3. Соковиті овочі пасеруйте, періодично помішуючи, 15 хвилин. Посоліть і поперчіть. Перемішайте і зніміть з плити. Перекладіть в посуд, щоб начинка охолола.

Крок 4. Листи лаваша розділіть на однакові прямокутники.

Крок 5. З одного боку лаваша розподіліть апетитну начинку.

Крок 6. Поверніть трикутником.

Крок 7. Куряче яйце збийте до однорідності. Кінчик лаваша промажте яйцем і приклейте, щоб пиріжки не розвалилися.

Крок 8. Сковорідку нагрійте. Налийте олію без запаху, яким звикли користуватися. Трикутники викладіть на сковорідку.

Крок 9. Зарум’яньте з обох сторін до красивої апетитної скоринки.

Крок 10. Хрусткі пиріжки перекладіть на тарілку для подачі і запрошуйте сім’ю до чаю. Їжте із задоволенням. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал