Моя ІДЕАЛЬНА Паска! Здобна, волокниста, м’яка і волога!

Моя ІДЕАЛЬНА Паска! Здобна, волокниста, м'яка і волога!
Моя ІДЕАЛЬНА Паска! Здобна, волокниста, м’яка і волога!

Дорогі мої, хочу розповісти Вам як приготувати паску вологу і здобну. Тісто виходить дуже солодке і досить важке. Я люблю такі паски найбільше! Головне впевненість в собі, гарний настрій і у Вас в цьому році вийдуть найсмачніші паски.

3 шт. по 440 гр.

Діаметр форми 11 см., Висота 8.5 см.

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури!

Інгредієнти:

  • 100 мл. теплого молока
  • 25 гр. свіжих дріжджів (8 гр.сухих)
  • 200 гр. цукру
  • +/- 550 гр. пшеничного борошна
  • 100 гр. сметани (у мене 25%)
  • 100 гр. вершкового масла
  • 2 середніх яйця
  • 30 гр. олії (3 ст.л.)
  • 0,5 ч.л. солі, ваніль

По бажанню:

  • 20 гр. коньяку (2 ст.л.)
  • 1 ч.л. куркуми

Додатково 200 гр.:

  • 70 гр. сушена журавлина
  • 70 гр. цукати
  • 60 гр. родзинки

Глазур:

  • 100 гр. цукрової пудри + 2 ст.л. води
  • 0,5 ч.л. желатину + 1 ст.л. води
  • 1 ч.л. лимонного соку

Паска волога здобна – Покроковий рецепт

  1. Вливаємо тепле молоко воно не має бути гарячим, таким злегка тепленьким.
  2. Додаємо в нього свіжі дріжджі, з свіжими тоді буде добре підніматися. Додаємо 1 столову ложку цукру з загальної кількості і перемішуємо, потім додаємо близько трьох столових ложок борошна із загальної кількості, повинно вийти консистенція сметани.
  3. Прикриваємо і залишаємо в теплому місці для підйому на 15-20 хвилин.
  4. Якщо опара добре підійшла, значить можна продовжувати замішувати тісто.
  5. У глибокій мисці змішуємо яйця, цукор, що залишився, сіль і ванілін або ванільний цукор і збиваємо в таку пишну піну.
  6. Тепер додаємо м’яке вершкове масло, можна його повністю розтопити, як вам зручніше. Щоб паски були такими більш вологими м’якими, потрібно додавати відразу, тобто не розводити в клейковину. Влийте сметану і за бажанням можна додати 2 столові ложки якогось алкоголю, тоді паски залишаються довше свіжими.
  7. Додайте одну чайну ложку куркуми буквально для кольору вона не дає ніякого смаку запаху, просто красиво жовтенький колір буде.
  8. Тепер перемішуємо міксером на маленькій швидкості секунд 10 до однорідності. Тепер додаємо опару і борошно 420 гр., потім вимішуйте тісто руками.
  9. Додаємо олію і вимішуємо вже з нею. В процесі вимішування можна додати борошна. Тісто повинно не липнути до рук, вимішуємо легко, так як виходить досить жирне. Тісто добре тримає форму і не розпливається, але в той же час воно не тверде таке дуже м’яке і податливе.
  10. Перекладаємо його в яку-небудь мисочку побільше щоб не прилипало, змащуємо трішки олією, викладаємо тісто, прикриваємо плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці до збільшення в 2,5 рази. На це може піти і годину і дві звичайно ж все залежить від температури та інших умов.

Сьогодні будемо використовувати цукати, родзинки і журавлину.

  1. Заливаю окропом на 10-15 хвилин
  2. Тісто розподіліть на столі, посипте трішки борошном, додайте цукати за смаком.
    Якщо робити тісто по пропорціям то виходить по вазі в 1420 гр., виходить 3 паски по 475 гр., приблизно кожен шматочок тіста.
  3. Сформуйте з тіста кульку, щоб верх був рівний.
  4. Перекладаємо в формочку. Форму заповнюємо приблизно наполовину якщо заповнене 1/3 тоді вийдуть більш повітряними. Форми діаметром 11 см і 8 см заввишки.
  5. Прикриваємо паски зверху і ставимо всторонку для збільшення приблизно в 2 рази.
  6. Духовка розігріта до 200 градусів, потім зменшите температуру до 180 і випікайте паски до готовності.
  7. Перекладаємо паски на рушник періодично перекочуємо, щоб вони не відлежали бочок.

Сьогодні приготуємо глазур на желатині.

  1. По чайній ложці желатину додаємо 1 столову ложку води залишаємо для набухання на хвилин 10-15.
  2. У каструльці змішуємо 100 г цукрової пудри, по столовій ложці води та додаємо чайну ложку лимонного соку і перемішуємо. Доводимо до кипіння. Як варіант замість цукрової пудри, можна використовувати цукор головне щоб він повністю розчинився. Коли сироп закипів, прибираємо з вогню і додаємо набряклий желатин, перемішуємо до однорідності.
  3. Відразу ж збиваємо міксером приблизно три-п’ять хвилин в таку пишну щільну масу.
  4. Готово!

Відео-рецепт

Всім гарного святкування Великодня. До речі, за посиланням ви можете привітати з Великоднем рідних та близьких.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал