Домашній хліб в духовці – 9 простих рецептів приготування з покроковими фото

9a1726250b3715627ed4bb3e8b827184

Домашній хліб в духовці — це чудова випічка, яку зможуть повторити навіть початківці господині. У добірці зібрані варіанти елементарні і рецепти складніше. Приготування деяких рецептів досить тривалий, але нетрудомісткий. Приготувавши одного разу домашній хліб, магазинна випічка буде менш затребуваною.

Житній хліб в домашніх умовах в духовці

Житній хліб в домашніх умовах в духовці – випічка, яка може бути реалізована не тільки досвідченими кулінарами. Виріб, приготоване на кефірі, заощадить час на відміну від попереднього варіанту. Пористий хлібець з насінням підкорить любителів з першого укусу.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне в / с – 1-2 ст.
  • Кефір – 250 мл.
  • Насіння соняшнику – 40 гр.
  • Борошно житнє – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л. без гірки
  • Сода / розпушувач – 1 ч.л. без гірки / 2 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л. без гірки

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Включаємо духову шафу для розігріву, виставивши 220 ° З на температурному перемикачі.

b234eacb9ae512b413ef015ff84455df

Крок 2. У мисці об’єднуємо кефір (з вмістом жиру від 2,5%) і цукром. Здобривши олією і посолив, збовтуємо.

325ecf64edb85ae7551d906fd20be1b3

Крок 3. Підсушуємо насіння на сухій сковорідці. Засипаємо до рідкої субстанції.

989568b12247d10d258374f060d1fe2f

Крок 4. Змішуємо житнє борошно з питною содою. Соду допускається замінити розпушувачем.

d4185918ba2c5b95cf082709beb4753f

Крок 5. Отриману суміш пропускаємо через сито до рідкої суміші.

0ce6428eca15cf6496e57b2cd5c7de77

Крок 6. Перемішуємо вміст ложкою.

0916cccb17354c86b0cd5b65bc46a667

Крок 7. Порційно сиплемо просіяне пшеничне борошно.

42872c14cca8ace2a0feece10125bf66

Крок 8. Продовжуємо розмішувати лопаткою або ложкою.

6b31fabea342522d7155212600553cde

Крок 9. Вимішуємо тісто вручну, поки воно з легкістю не буде відставати від рук. Якщо є час, кому накриваємо плівкою і даємо відпочити.

c4c30f935b28b609e6a94409c92f0b50

Крок 10. Припорошивши деко мукою, з тіста формуємо буханку. Присипаємо борошном зверху. Надрізаємо неглибоко і посипаємо насінням. Відправляємо випікатися на 45 хвилин. зменшивши температуру до 200 ° С. Через півгодини протикаємо виріб шпажкою і при необхідності допікає.

b5fd0049c13065e370e60f888e9d464a

Крок 11. Відкривши дверцята, за допомогою прихваток виймаємо деко. Спечений хліб переміщаємо і охолоджуємо на решітці. Потім розрізаємо охололо виріб на шматки.

cd43496250b54d34e7f1184d08e3aaea

Крок 12. Дегустуємо, запиваючи кефіром або молоком. Смачного!

ba87b2c50ab2a66618d2450a60da6d0d

Домашній хліб на заквасці в духовці

Домашній хліб на заквасці в духовці виходить ароматним і дуже апетитним. Приготувавши випічку, ви раз і назавжди відмовитеся від покупних аналогів. Успішний результат залежить від якісної закваски. Її набуваємо в спеціальних хлібних крамницях або робимо власноруч.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Вода – 285 мл.
  • Закваска – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Розігріваємо духовку, виставивши 220 ° С на датчику температури.

Крок 2. Увечері змішуємо 2 столові ложки закваски з 85 мілілітрами теплої води і 100 грамами борошна. Вимішуємо і залишаємо під плівкою на кухонному столі.

8480dacd760b1413643e77da395d3140

Крок 3. Вранці просіюємо борошно яке залишилось у містку миску. Далі необхідно додати цукор і сіль. Перекладаємо опару.

9aa7aee585a0e8d6973dc5c2652f7d62

Крок 4. Виливаємо половину води і олія. Вимішуємо масу ложкою.

75df03ab8a56e501fc2723ae6e7a136d

Крок 5. Доливаємо воду і замішуємо до еластичності. Збираємо тісто в кулю.

f54f8a05a4acdac8b2796407bb89f236

Крок 6. Прикриваємо серветкою і чекаємо 1 годину, поки тісто підросте.

7455c7c66ab22bd6324b9474b9831b4d

Крок 7. Через годину тісто збільшиться в обсязі.

d9bbb061c71882edc20187df17e6de13

Крок 8. На деко кладемо антипригарний пергамент. Формуємо хліб. Укладаємо і чекаємо, коли заготівля підніметься, приблизно одну годину. Робимо неглибокі надрізи. У гарячу духовку вниз поміщаємо деко з гарячою водою. Розміщуємо заготівлю.

2e8802e257b4a8f4bc12176dc42d3611

Крок 9. Випікаємо 15 хвилин. Зменшивши нагрів до 180 ° С, допікає виріб 20 хвилин.

15c3497b4f4de14fc708a6757fab6541

Крок 10. Діставши спечений хліб, остуджуємо на решітці. Ріжемо на шматочки і застосовуємо за призначенням. Смачного!

28c0ea35585fdd30bfb4e67967c0954d

Хліб без дріжджів в домашніх умовах

Хліб без дріжджів в домашніх умовах приготує навіть дитина. Смачна випічка з насінням підходить до супів або для приготування бутербродів. На приготування апетитного хліба піде менше години. Кількість насіння і різновид можна відрегулювати на свій розсуд.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Борошно житнє цільно-зернове – 200 гр.
  • Просткваша / густий йогурт – 4 ст.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Гарбузове насіння – 2 ст.л.
  • Насіння соняшнику – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Ознайомившись з пропорціями, відміряємо інгредієнти. Засипаємо борошно в чашу і висипаємо сіль. Якщо хліб передбачає корисну випічку, використовуємо будь-яку цільно-зернове борошно. Для тих, хто не боїться поправитися, можна взяти пшеничне борошно. З пшеничним борошном виріб буде ніжним і схожим на булочку.

097dd2365f889ac6f791527e3e4708a6

Крок 2. Змішавши складові, розбиваємо яйце.

d1576ee58ebd31f19a006f1b12900fce

Крок 3. Кладемо 4 столові ложки кисню або інші кисломолочні продукти. Розмішуємо вміст.

4ac74d61b11c224a2f8fc658c6d65bba

Крок 4. Соду гасимо оцтом. Коли реакція пройде, виливаємо в тісто. Замість соди іноді кладуть розпушувач. Я вважаю за краще все ж соду. Погасивши її, випічка завжди виходить повітряної.

d08d4b388fe26322394a1dc209c68d65

Крок 5. Розмішавши компоненти, засипаємо гарбузове насіння і насіння соняшнику. При бажанні підсушуємо їх на сухій сковороді і ріжемо на частини. Насіння можна замінити горіхами або взагалі не класти.

3d6a3ddea02c318b034492058ede730e

Крок 6. Форму застеляємо фольгою або антипригарним папером для випічки. Перекладаємо тісто і розрівнюємо мокрою ложкою. Включаємо духовку, виставивши 180 ° С на температурному важелі.

5b77c08385728bf9d5f08007a1f064ee

Крок 7. Поміщаємо заготівлю в гарячу духовку на півгодини. Через вказаний час відкриваємо дверцята, висуваємо деко і проколюємо хліб шпажкою. Вона повинна бути сухою, якщо м’якуш пропікся.

7949ddabd439f32db2b002b0ee5e8b37

Крок 8. Акуратно виймаємо виріб, витягаємо з форми і даємо йому охолонути, перевернувши на бік і уклавши на решітці. Повітря буде циркулювати, а значить випічка швидше охолоне і не відсиріє. Охололий хліб ріжемо на скибочки. Смачного!

47d2cfd34b05a2b6c348ce3d5410667f

Як спекти пшеничний хліб в духовці

Як спекти пшеничний хліб в духовці – питання, яке часто задають початківці кулінари. Складного тут нічого немає. Все, що потрібно – взяти якісні дріжджі і запастися терпінням. У рецепті додані норі, але їх використовувати необов’язково. Добавки кожен визначає на свій смак.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 380-400 гр.
  • Вода – 240 мл.
  • Дріжджі сухі / пресовані – 5 гр. / 15 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Норі – 1-2 листа за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти за списком. Як що немає сухих дріжджів, використовуємо пресовані. При використанні пресованих дріжджів обов’язково робимо опару.

Крок 2. 5 столових ложок попередньо просіяного борошна з’єднуємо з дріжджами. Додавши теплу воду, вимішуємо, щоб не залишилося грудочок. Затягуємо плівкою і даємо піднятися. Через півгодини опара виросте.

7340220ae4b0a8c21b3478cb878220d7

Крок 3. Додаємо цукор і оливкова олію. Солимо.

5c8743dc2a9cc831919c1a75b656d35e

Крок 4. Норі дрібно кришимо. Але можна взагалі їх не використовувати. У опару висипаємо подрібнені норі і борошно яке залишилось.

c21ca6177619ebab2b43bd65ea65f669

Крок 5. Зібравши компоненти в грудку, кладемо в миску, змащену маслом. Скатавши в кулю і накривши плівкою, даємо постояти 1 годину в місці без протягів.

70e5ee766590daa3c1a9e13c85816147

Крок 6. Через годину заготівля добре підніметься.

0d3fa6a7e519713aac911bce33a37d6b

Крок 7. Обминаємо піднялося тісто і формуємо хліб. Перекладаємо в змащену маслом або попередньо вистелену якісним папером для випічки форму. Прикривши рушником, розстоюємо 40 хвилин.

17c0837ac9cec8d4339e32164ba57d84

Крок 8. Включаємо духову шафу, встановивши 200 ° С. Поміщаємо заготівлю в духовку. Випікаємо 10 хвилин, зменшуємо нагрів до 180 ° С і випікаємо ще півгодини.

8acf8d9cde00dd42a92914cee6c8b962

Крок 9. Гарячий хліб обережно, щоб не обпектися, дістаємо з форми і переміщаємо на ґрати. Чекаємо повного охолодження.

1bfad2e7a75b341bf85c9eebf558fb76

Крок 10. Розрізавши на скибочки, дегустуємо і насолоджуємося пшеничним хлібом. Смачного!

a93ae620754a35a22333565f3d4bb329

Хліб з цільно-зернового борошна в духовці

Хліб з цільно-зернового борошна борошна в духовці має неймовірний аромат і смак. Домашній цільно-зерновий хліб використовують для приготування правильних бутербродів. Рецепт ідеально підходить для всіх, хто стежить за харчуванням. Якщо слідувати інструкції і використовувати якісні продукти, випічка вийде з першого разу.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне цільно-зернове – 550 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Третина борошна просіюємо в чашу.

e5bda813ec8bbb09b693af4e1ae4fcfd

Крок 3. Засипаємо сухі дріжджі до борошна і просіюємо ще раз все разом.

Крок 4. Насипаємо цукор, заливаємо теплу воду.

f5f05835adf3045a5c7d3b077734060b

Крок 5. Гарненько вимішавши, прикриваємо і даємо піднятися.

Крок 6. Через 20 хвилин опара підніметься і стане повітряною.

58e99a57c9a91dd971fd3ed610340898

Крок 7. Розмішавши опару, солимо і додаємо оливкова олія.

Крок 8. Потроху висипаємо залишилася просіяне борошно.

6205a39406da5f1382854aa6ce1dd488

Крок 9. Замішуємо піддатливе еластичне тісто.

Крок 10. Налив ще столову ложку оливкової олії, місимо 5 хвилин, поки тісто не перестане липнути до рук.

80e6598aa8245076824b78ed89f1fd39

Крок 11. Перекладаємо тісто в чашу і накриваємо рушником. Переставляємо в тепле місце на півгодини. Обминаємо тісто і робимо в кого.

Крок 12. Вогнетривку форму змащуємо маслом і формуємо виріб. Прикривши, даємо піднятися 15 хвилин. Розігріваємо духовку, встановивши на датчику 200 ° С.

cd5fb8c690d38d30dc59dc4e3ef5fd51

Крок 13. Присипаємо борошном і робимо прорізи. Переносимо випікатися в прогріту духовку.

Крок 14. Випікаємо цільно-зерновий хліб півгодини. Дістаємо, притримуючи прихватками.

c87284175f53e0c76951639becdba82c

Крок 15. Виріб переміщаємо на решітку.

Крок 16. Ріжемо на скибочки.

b894f30aa0e48a5cbfd36ad1eb7016f2

Крок 17. Корочка виходить хрусткою, а м’якоть повітряної і пористої.

Крок 18. Натираємо корочку часником і пробуємо. Смачного!

f05f4f48cf7d54336456b2cc81915222

Як приготувати бородинський хліб в духовці

Як приготувати бородинський хліб в духовці – питання, яке вирішується простіше, ніж здається. Готовий домашній хліб ніхто не зможе відрізнити від магазинного. Як кажуть рідні, виходить він смачніше покупного. Доведеться трохи потрудитися і запашна випічка у вас на обідньому столі.

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Вода – 400 мл.
  • Борошно житнє – 300 гр.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 3 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Насіння коріандру – за смаком.
  • Житній солод – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. На кухонних вагах зважуємо продукти для приготування бородинського хліба. Прогріваємо духову шафу, встановивши на температурному перемикачі 180 ° С. Як що немає сухих дріжджів, застосовуємо сирі пресовані. Співвідношення сухих до сирих – 1 до 3.

Крок 2. У піалу кладемо 2 столових ложки солоду і заварюємо 150 мілілітрами окропу. Розмішавши, даємо охолонути. В залишилася воді розбовтуємо ложку меду.

fe6ee42c9ddddd1a31e103de88bc0868

Крок 3. У місткій ємності змішуємо 170 грамів пшеничного і 300 грамів житнього борошна, а також 3 грами якісних сухих дріжджів. Посолив, виливаємо розчинений мед і остиглий солод. Здобрюємо двома столовими ложками соняшникової олії.

be5285ddb2a5f68000f18a17db4c3f65

Крок 4. Місимо тісто і переміщаємо в чашу, змащену маслом. Прикривши, розміщуємо на столі, в місці без протягів, на 1-1,5 години. При використанні хороших дріжджів тісто підніметься швидше.

2c907ea1c4ecb0e65f607a2058ff456f

Крок 5. Маса збільшиться вдвічі і стане повітряною.

0800a1c44b23937f94d56670322b4bf7

Крок 6. Жароміцну ємність змащуємо маслом або кладемо антипригарний пергамент. Обминаємо тісто і формуємо хліб. Укладаємо в форму, промазуємо верх водою. Посипавши коріандром, злегка придавлюємо. Прикривши серветкою, залишаємо підніматися мінімум на півгодини.

61dae40bf9e35c45adb561789d854fb8

Крок 7. Поміщаємо майбутнє виріб в гарячий духову шафу на середньому рівні і випікаємо 40 хвилин.

56281a395c9aa7ff1d38479a7ecba98d

Крок 8. Проткнувши зубочисткою, перевіряємо, пропікся чи м’якуш. Якщо шпажка суха, виймаємо виріб, притримуючи прихватками, щоб не обпектися. Перевертаємо буханку на решітку і охолоджуємо.

a603988ac031b41e9a50ab48154a31b7

Крок 9. Ріжемо остиглу випічку на скибочки, готуємо бутерброди, їмо з супом або так, як подобається. Смачного!

e3346e76269f23d20fd012217f33fe21

Домашній хліб на кефірі в духовці

Домашній хліб на кефірі в духовці готується елементарно. Не потрібно заводити опару. Досить змішати інгредієнти і замісити тісто. А далі справа за духовкою. У рецепті використовується біла борошно, але можна експериментувати і замінити пшеничне борошно житній або додати обидві в рівних пропорціях.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр. + на заміс.
  • Кефір – 300 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Ознайомившись з описом, готуємо інгредієнти. Прогріваємо духовку, виставивши на регуляторі 220 ° С.

Крок 2. До просіяного борошні сиплемо сіль і цукор. Об’єднуємо складові.

b8eba2bc63ba47e5b218ac7ae4a00acd

Крок 3. Соду гасимо невеликою кількістю кефіру. Кефір беремо з вмістом жиру від 2,5%.

c4735327cc42c20e9589a7207777066b

Крок 4. Виливаємо гашену соду в суху суміш разом з іншим кисломолочним продуктом.

962b89d0201ce0c5afbceaf92081addb

Крок 5. Замішуємо тісто, при необхідності трохи підсипаючи борошно. Маса повинна з легкістю відставати від долонь. Зібравши в кого, накриваємо його пакетом і даємо постояти не менш півгодини.

349f789c110723533a923306a3a219b6

Крок 6. Через час формуємо майбутній хліб на деку, застеленому антипригарним пергаментом. Зверху робимо насічки і припилюємо борошном.

b3e7412ff147142bbfd361c669aa8e05

Крок 7. Поміщаємо хліб в духовку на 50 хвилин випікатися. Через 25 хвилин, зменшуємо нагрів до 200 ° С. Після закінчення зазначеного часу проколюємо виріб шпажкою. Якщо вона суха, значить хліб готовий.  Діставши і остудивши на решітці, приступаємо до нарізки.

18dc36286af7a2140d5f800d736b14ab

Крок 8. Домашній хліб використовуємо для бутербродів, грінок і закусок. Смачного!

f342122ac594c57613c0203055a6fa9a

Чорний хліб з часником в духовці

Чорний хліб з часником в духовці – рецепт, який варто втілити в життя хоча б раз. Приготування просте, але витратне за часом. Для рецепта використовується закваска. Я вважаю за краще домашню. Але її можна придбати в спеціалізованих хлібних крамницях. Такий хліб ідеально поєднується з салом і підходить до борщу.

Час готування – 15 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 730 гр.

Інгредієнти:

Опара:

  • Борошно житнє обдирна – 200 гр.
  • Вода – 160 гр.
  • Закваска житнє (стартер) – 20 гр.

тісто:

  • Борошно житнє обдирна – 300 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 9 гр.
  • Тмін – 9 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо всі необхідні інгредієнти.

Крок 2. З вечора в чашу кладемо закваску і наливаємо 160 грамів води. Розмішуємо до однорідності.

325656842054102f74767a4c9fd64fa1

Крок 3. До рідкої суміші кладемо 200 грамів житнього борошна.

a32703dc7e3ba36ed802559dc4af6124

Крок 4. Вимішуємо компоненти до освіти в’язкої консистенції. Накриваємо плівкою і відставляємо в сторону на 12 годин.

14cd7dd0a9e50c68c695b285a31be8ea

Крок 5. Очистивши і сполоснув часник, дрібно кришимо.

8769f34b695a056869cb9a35b8abec1e

Крок 6. Через час опара стане повітряною і збільшиться.

b5613d08d82f97dd45f6f3570d2a29c3

Крок 7. У піднялася опару наливаємо 200 грамів води. Вимішуємо дерев’яною лопаткою.

22a52d7a662cd6cc976f3815e5302d72

Крок 8. Насипаємо борошно. Приправляємо сіллю, кмином і рубаним часником.

9cab1d7594352177f4832496c2920970

Крок 9. Вимішуємо лопаткою, поки це можливо. Потім змочуємо долоні і швидко замішуємо тісто. Хлібну форму присипаємо борошном і формуємо хліб мокрими руками. Прикривши і залишивши на 2 години, даємо тіста піднятися.

cffbc2e5ad4607e8b7fd13d9b989996f

Крок 10. Включаємо духовку, виставивши на датчику максимальну температуру. Форму прибираємо на 15 хвилин в гарячу духовку. Зменшуємо нагрів до 200 ° С і випікаємо хліб ще півгодини.

22e50fab51ff027726f919ad9e9cda05

Крок 11. Перевіривши, пропеклося чи виріб, потім акуратно дістаємо і даємо постояти кілька хвилин. Перевертаємо хліб на решітку і даємо повністю охолонути. Хліб ріжемо на скибочки.

1d8ef56d20be9f97e17ac1ab7ce03a25

Крок 12. Виріб виходить запашним і пористим.

600342a235a016c047d1651c203ce6bd

Крок 13. Використовуємо його за призначенням. Смачного!

36a4091ec90dc7417794cdcab7215152

Домашній хліб з сиром в духовці

Домашній хліб з сиром в духовці – відмінний варіант для приготування бутербродів до сніданку або на перекус. Тісто готується простіше простого і на відміну від дріжджового, не вимагає великих витрат часу. Виріб моментально зникає зі столу. Досвідчені господині готують відразу подвійну порцію, щоб доставити гастрономічне насолоду близьким по максимуму.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Розпушувач – 15 гр.
  • Олія – 45 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави прованські – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, ґрунтуючись на рецептурі. Змішавши з розпушувачем борошно, просіюємо в миску і солимо.

bc89f98966ba747a5f5f204635fdbe69

Крок 2. До сухої суміші висипаємо тертий сир і приправляємо запашними прованськими травами.

30ac19061a5987e95370f9a163e2ebeb

Крок 3. Окремо наливаємо тепле молоко, 45 мілілітрів олії, додаємо попередньо вимиті і обсушені яйця. Розмішуємо до об’єднання компонентів. Даємо трохи настоятися.

1a90aa035684ba4ac17948e3f0ecc51f

Крок 4. З’єднуємо сухі і рідкі інгредієнти.

266e493ace1499d7a9fa9f01f904a9b4

Крок 5. Замісивши тісто, прикриваємо і даємо відпочити 25 хвилин. Прогріваємо духовку, виставивши на датчику 180 ° С.

c8d46c501382907aca7c8c42cf56a41c

Крок 6. Форму змащуємо маслом і перекладаємо тісто, формуючи майбутній хліб.

0f419342247afb33a47cba42aed8941e

Крок 7. Поміщаємо заготівлю в духову шафу на 35 хвилин. Через час відкривши духовку і притримуючи прихватками, проколюємо хліб шпажкою. Вона повинна бути сухою. Це означає, що хліб готовий.

aabaa47c27ce9924a6b88eba1886f8e9

Крок 8. Дістаємо виріб, даємо охолонути на решітці. Нарізавши шматочками, дегустуємо. Смачного!

659ad975fe2002fcae1ad9c015d26083

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал