Як приготувати свинячу печінку – 9 простих та смачних рецептів приготування страв з м’якої та соковитої печінки з покроковими фото

0ecc4d0dd4befd34372dd905abce28d6

Свиняча печінка – це поживна та смачна страва, яку можна приготувати з різними приправами та добавками. Вона містить багато заліза, білка та вітамінів, що робить її цінним продуктом для раціону, як дорослих, так і найменших членів сім’ї.

Для приготування страв зі свинячої печінки вам знадобляться печінка, цибуля, часник, морква, спеції та зелень. Печінка має ніжний смак та аромат, тому її зручно комбінувати з різними інгредієнтами та всілякими гарнірами, які вам подобаються: крупи, паста чи печені овочі. Подавати свинячу печінку можна як гарячою стравою, доповнивши рисом або картоплею, так і в холодному вигляді, нарізавши тонкими скибочками та прикрасивши зеленню.

У багатьох кухнях світу свиняча печінка вважається делікатесом і готується з додаванням ароматних спецій та соусів. Важливо приготувати м’ясо таким чином, щоб воно було ніжним та соковитим. Ви можете експериментувати з додаванням нових приправ та соусів, щоб створити унікальний смак страви зі свинячої печінки.

Паштет зі свинячої печінки в домашніх умовах

Паштет зі свинячої печінки в домашніх умовах – це вишукана та поживна страва, яку можна приготувати з мінімальними зусиллями. Здивуйте гостей домашнім паштетом, який не лише смачний, а й корисний. Поєднання різних спецій робить цей рецепт особливо цікавим для любителів нестандартних уподобань.

Час приготування – 2 год. 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 300 гр.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1) Під струменем води обполіскуємо печінку та очищені коренеплоди.

9671dd86fa30b0d332787bc4298a9167

2) На великі сегменти ріжемо печінку, дрібно ріжемо овочі.

b1e0e4fe9cd1e4224cf00a0e11655077

3) Морквину з цибулею обсмажуємо на розігрітій олії до розм’якшення та золотистості.

d490369694b490c37111f3351a22b67b

4) Субпродукт заливаємо холодною водою і залишаємо на 120 хвилин, щоб позбавитися гіркоти.

50d37d1d67dd78dba10006ed9897d521

5) Далі печінку викладаємо на сковорідку з олією і смажимо 20-25 хвилин. Додаємо вершкове масло та продовжуємо термічну обробку ще 10-15 хвилин.

080d83038080a4ac490e0d0a7fbffb98

6) Овочі та печінку пробиваємо блендером до гладкості та однорідності, і додаємо сіль та перець.

c471b1443d1d53a61d681961df516677

7) Перекладаємо паштет у посуд сервіровки і подаємо. Смачного!

5ef8d3e093215b5b37d17d42955792a3

Смажена свиняча печінка з цибулею на сковороді

Смажена свиняча печінка з цибулею на сковороді – це проста і ситна страва, яка відмінно підійде до столу, як гаряча закуска або основна тарілку. Хрумка скоринка печінки у поєднанні з цибулею підкорить серця навіть найвибагливіших гурманів. Рецепт ідеально підходить для швидкого приготування у будній день.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1) Очищену моркву натираємо за допомогою тертки з великими отворами.

ef88583372a0706b9e00b3cd121dc9bd

2) Головку цибулі нарізаємо підлозі або чверть кільцями.

6ba3edab21ed596668c876c4f5077cbe

3) Попередньо замочену печінку обполіскуємо та нарізаємо шматками зі сторонами по чотири сантиметри.

b106419e33a2f0b0386c549b32802a40

4) Висипаємо м’ясо на сковорідку з гарячою олією і смажимо 3 хвилини, посипаємо меленим перцем, сіллю та перевертаємо.

fb1545a9fe8a1a819c6164e908f84cfd

5) Через 5 хвилин додаємо овочі та перемішуємо склад, готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 20 хвилин.

e202eafa07b782d1363529cbb1229cd5

6) Гарячу страву розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!

1b5a008da8b72e1ee22be99bb33ce1a5

Печінковий торт зі свинячої печінки в домашніх умовах

Печінковий торт зі свинячої печінки в домашніх умовах – це незвичайна та оригінальна страва, яка точно порадує всіх членів сім’ї та здивує гостей. Соковита печінка, подрібнена в кашку та обсмажена у вигляді млинців, дивовижно поєднується з насиченими ароматами та смаками овочів, часнику та зелені.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Борошно – 5 ст.
  • Морквина – 200 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Майонез – 5 ст.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Кріп – 20 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1) Зачищаємо печінку від плівок та проток, промиваємо разом з зеленню та обсушуємо будь-яким зручним способом. Очищаємо моркву та часник, просіюємо борошно.

681390414e52b68bc2a3755437c35385

2) Морквину заливаємо водою і доводимо до кипіння, солимо та проварюємо 20 хвилин.

e0bca90f2a0ff7117e5df1bd60173e51

3) Прокручуємо субпродукт через м’ясорубку з дрібними ґратами та перекладаємо в глибоку ємність.

74290b02724f1bde8723373682a56c58

4) Додаємо яйця, борошно, молоко, перець і сіль – збовтуємо до рівномірного розподілу складових.

6a1f26dbf11f1113e0d2d593de01ba78

5) Доповнюємо «фарш» часником, пропущеним через прес.

09482263d5e3ed90ff9c410ac7f5a57c

6) Відварену моркву натираємо на тертці і змішуємо з рубаним кропом.

32f8279c8d380730af8bd66a843ee493

7) Поливаємо овочі майонезом і активно перемішуємо, злегка солимо.

4f3a90a45df9719858b0387375631480

8. Смажимо млинці: промазуємо сковорідку тонким шаром соняшникової олії та виливаємо половник печінкової маси, розділимо по поверхні та смажимо по 2 хвилини з кожного боку. Аналогічним чином чинимо з усім тістом.

39e06588ae0d58179b2fb886bb2e0615

9) Збираємо торт: покриваємо млинці начинкою та укладаємо чаркою.

31f8aadacc6218c8c899d20ec222906d

10) Забираємо в холодильник на дві години для просочення, а потім подаємо до столу, нарізавши порційними шматочками. Смачного!

51af907850df9ef0b621ac2e991967c5

Салат зі свинячої печінки

Салат зі свинячої печінки – це легка і смачна страва, яка припаде до смаку, як дітям, так і дорослим. Ніжні шматочки печінки у поєднанні із соковитими свіжими та маринованими овочами створюють яскраву та апетитну композицію. Завдяки простому рецепту та доступним інгредієнтам, ця закуска стане відмінним вибором для збалансованого прийому їжі.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча відварена – 400 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банка.
  • Болгарський солодкий перець – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Майонез – до смаку.

Процес приготування:

1) Цибулю очищаємо і ріжемо пір’ям, пасеруємо на олії до світло-коричневого відтінку.

54baa5132ea52bd519c52f0b967a2797

2) У глибоку миску натираємо на великій тертці печінку.

ccb741c22b2f69926de99582f73cc6b5

3) Додаємо дрібні кубики м’якоті солодкого перцю та солодкі зерна кукурудзи.

a2062b600899fe20a6c59df6e82089f1

4) Слідом відправляємо тертий огірок і моркву, що охолола цибулю.

ed56f24bc1fc142ef6eee417ea19a1c8

5) Посипаємо складові сіллю та заправляємо майонезом.

a73c56d1bddc1f3dd4dc74dbab54629c

6) До столу подаємо порційно або у спільній страві. Готуйте та отримуйте задоволення!

18cf68189367b1ae89f29e9baf4e9ac4

Тушкована свиняча печінка в сметані

Тушкована свиняча печінка в сметані – це ніжна та ароматна страва, яка підійде як для повсякденної вечері, так і для святкового столу. Сметана надає печінці неймовірно м’яку текстуру та приємний вершковий аромат. Рецепт відрізняється простотою приготування, що робить його ідеальним вибором для зайнятих господарок.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вода –200 мл.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Горіх мускатний мелений – 2 гр.
  • Трави сушені – 2 гр.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

1) Готуємо продукти: очищаємо овочі та ополіскуємо, промиваємо печінку.

3a8561cd65814eff42bc860115018258

2) Субпродукт ріжемо на шматочки середнього розміру.

c607e76ffa09f18d029397339802386a

3) Печінку викладаємо в миску та заливаємо молоком, даємо печінку та обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні до появи золотистості.

114e9d9fd4a063f522213b63bd683035

5) Засипаємо в жароміцний посуд чверть кільця цибулі, помішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин.

cbfef2d19067cd30bdf10cb4dea78630

6) Доповнюємо склад склянкою води, сметаною та приправами, доводимо до кипіння та зменшуємо нагрівання до мінімального. Гасимо під кришкою 30 хвилин, потім засипаємо рубаний часник і сіль.

b9ff5d6ae88d4e2ae5fb849aea987f41

7) Подаємо до столу. Смачного!

c39d48c73adb5acc848b344a0b4ccbba

Гуляш зі свинячої печінки

Гуляш зі свинячої печінки – це ситна та насичена страва, яка відмінно підійде для вечері після довгого робочого дня. Ароматний гуляш у томатному соку з ароматними спеціями та цибулею урізноманітнить ваше меню. Приготування цієї страви не займе багато часу, а результат порадує вас та ваших близьких.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 700 гр.
  • Томатний сік – 600 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1) Печінку зачищаємо від проток та плівок, за бажанням вимочуємо в молоці.

b576dd88ef45287386814398f1f45b3b

2) М’ясо нарізаємо брусками, очищені головки цибулі – півкільцями.

710bb8987187179e39817cc97c12dbf0

3) Засипаємо печінку борошном і активно перемішуємо, намагаючись покрити кожну скибочку.

11676a375d4fa3a8f177b75cf1516e8a

4) Обсмажуємо печінку на розігрітій олії до появи характерної скоринки.

1621ee2357caa83fe1d8fbca1bf3224b

5) Всипаємо цибульну нарізку і злегка пасеруємо.

6a1e1ec6194b9681fc81e5020372b97c

6) Заливаємо компоненти томатним соком, додаємо лаврушку, сіль та чорний перець – тушкуємо під кришкою 10-12 хвилин.

11a429f190f67f9e6e8f27add060f092

7) Апетитний гуляш розкладаємо по тарілках із гарніром та знімаємо пробу. Смачного!

69c6c642eea3203a53f4fd30f540131e

Печінкові котлети зі свинячої печінки

Печінкові котлети зі свинячої печінки – це оригінальна і ситна страва, яка точно припаде до смаку всій родині. Ніжні котлети з незвичайним смаком печінки будуть чудовим вибором для різноманітності звичного раціону. Гарнір до котлетів може бути будь-яким, що робить цей рецепт універсальним та цікавим.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Манка – 3-4 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку

Процес приготування:

1) Промиту та обсушену печінку ріжемо на довільні шматочки.

48bc8dfdf3dc11d4361805a6929c0c11

2) Аналогічно чинимо з цибулею.

94752b640ca4b087d8afa970dcb563e2

3) Подрібнені інгредієнти перекладаємо у чашу блендера та пюруємо.

149e1273cd5892092076c809dfcce28c

4) Додаємо яйце, мелений перець та сіль – змішуємо.

dd6d2fa7d91d39342d8b0b541334da48

5) Вмішуємо манку та залишаємо склад на 15 хвилин. Далі всипаємо борошно та перемішуємо до однорідності.

20a84180a7427d163cbe3720991be345

6) Викладаємо фарш столовою ложкою на дно гарячої сковороди з олією.

44de68c5efdfb525e11b46dd21dcbadf

7) Обсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки та подаємо до столу. Смачного!

500602d2331bf3c5794c593b5d02d1a7

Печінка свиняча з цибулею та майонезом

Печінка свиняча з цибулею та майонезом – це смачна та поживна страва, яку можна подати як холодну страву або гарячу. Соковита печінка з ароматною цибулею, заправлена майонезом, чудово доповнить будь-яку страву. Рецепт не вимагає складних інгредієнтів або тривалого процесу приготування, що робить його чудовим вибором для швидкої вечері.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сіль – 1 ст.

Процес приготування:

1) Зачищену від проток печінку промиваємо та обсушуємо, ріжемо кубиком і пануємо в борошні.

d157b86518896ba4be251fe9462a5106

2) Викладаємо основний компонент на сковороду з розігрітою олією.

e3f9f2205afb67bb10659c2a0b25096c

3) Через 5 хвилин скибочки перевертаємо і посипаємо дрібно нарізаною цибулею.

091ea9281040a7db2bae7c6946e2a0ef

4) Тушкуємо протягом 5-7 хвилин і додаємо молоко та майонез.

2e738af6a2d4a38d51829f6d3dc3c254

5) Склад перемішуємо та доводимо до кипіння. Гасимо на повільному вогні під кришкою 20 хвилин і солимо. Смачного!

336d761004b2a15966b1e1ed1c197d7e

Печінковий рулет зі свинячої печінки

Печінковий рулет зі свинячої печінки – це оригінальна та незвичайна тарілку, яка здивує ваших гостей своїм смаком та зовнішнім виглядом. Ніжна печінка у поєднанні зі спеціями та зеленню, згорнута у формі рулету з начинкою, створює неповторний смак. Цей рецепт дозволить вам порадувати близьких незвичайним частуванням, яке надовго запам’ятається.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершковий сир – 250 гр.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Олія – 30 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1) В першу чергу очищаємо та промиваємо коренеплоди. Моркву натираємо на тертці, а цибулю дрібно ріжемо.

23f50ef97881ae56ce1b176864498184

2) Печінку ретельно промиваємо та насухо промакуємо, нарізаємо кубиками середнього розміру.

19483fbc38a7a921a3be9db4e9ff3303

3) Розігріваємо олію і обсмажуємо печінку до зміни відтінку.

a6bd2372f1c0cce6032d75ee6f346011

4) До субпродукту висипаємо цибулю та пасеруємо до прозорості, тепер додаємо морквину та доводимо до розм’якшення.

876d7efe7d8175e7163667021f1949a8

5) Печінку з овочами перекладаємо в блендер, слідом вершкове масло і пробиваємо до консистенції пюре, солимо.

5d444e2d8b93d63062a1760fdab88792

6) Отриману масу розділимо по листу фольги, формуючи прямокутник завтовшки близько одного сантиметра.

e74de152aeb5960e99a386cdec7daa99

7) Поверхню змащуємо вершковим сиром та згортаємо щільний рулет. Забираємо у холод для стабілізації на 1-2 години.

00142a28cccc4302b1066330b024cfe2

8. Готовий рулет подаємо до столу, нарізавши порційні шматочки. Смачного!

de5d1df53168f4363da3b50e67088a30

Як приготувати свинячу печінку щоб була м’яка – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал