Страви з креветок – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Страви з креветок – це оригінальні закуски та вишукані страви як у повсякденному раціоні, так і на святковому столі. В даний час креветки доступні, а їх приголомшливий смак та унікальні корисні властивості зробили страви з цим морепродуктом популярними. Як їх приготувати смачно і що з них можна зробити – вам допоможе вибірка запропонованих рецептів.

Салат Цезар з креветками

Салат «Цезар» з креветками буде у вас конкурентом такому ж салату з куркою, і смак його виходить більш тонким і ніжним. Інгредієнти для салату беремо класичні: черрі, пармезан, листя зеленого салату, яйце і грінки. Заправку готуємо на основі оливкової олії з гірчицею. Креветки для салату відварюємо.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Креветки – 400 гр.
  • Салат зелений – 300 гр.
  • Сир « Пармезан » – 50 гр.
  • Білий хліб – 200 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Яйце – 2 шт.
  • Черрі – 4 шт.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.

Для заправки:

  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 120 мл.
  • Оцет столовий – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 3 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Біля білого хліба видаліть кірку, і м’якуш наріжте невеликими однаковими кубиками розміром в 1 см.

Крок 2. Часник очистіть і дрібно наріжте. У сковорідці розігрійте оливкову олію, перекладіть на нього нарізку хліба з часником і обсмажте до рум’яної скоринки з усіх боків. Обсмажений хліб протягом 10 хвилин підсушити в розігрітій духовці.

Крок 3. Варено-морожені креветки відваріть в продовження 3 хвилин, додавши в воду лавровий лист. Потім їх шумівкою перекладіть на тарілку, остудити і ретельно очистіть.

Крок 4. Промийте і обсушити помідори черрі. Розріжте їх навпіл або четвертинками.

Крок 5. Для приготування заправки курячі яйця потримайте 1 хвилину в окропі, відокремте жовтки в окремий посуд, додайте зазначені в рецепті інгредієнти для заправки і 70 мл оливкової олії. Занурювальним блендером збийте їх в однорідну масу.

Крок 6. Для складання салату на салатницю укладіть промиті і розділені на шматки зелені салатні листя. Поверх їх рівномірно розкладіть грінки, нарізку черрі, відварені креветки і все полийте соусом. Посипте салат стружкою пармезану. Приготований салат «Цезар» з креветками відразу сервіруйте до столу. Смачного!

Креветки, смажені на сковороді в соєвому соусі з часником

Креветки, смажені на сковороді в соєвому соусі з часником, будуть у вас пікантним блюдом китайської кухні і ідеальною закускою до будь-якого столу. Ця страва відрізняє часниковий аромат, а соєвий соус розкриває смак креветок. Готуються креветки просто і швидко, але для смаження краще вибрати великі.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Креветки варено-морожені – 500 гр.
  • Соєвий соус – 3 ст.л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати простий набір інгредієнтів для страви.

Крок 2. Зубки часнику очистити від лушпиння і ножем дрібно нарубати.

Крок 3. У сковорідці добре розігріти ложку олії.

Крок 4. У гарячу олію перекласти нарізаний часник.

Крок 5. Його швидко обсмажити до рум’яного кольору і прибрати з сковорідки.

Крок 6. Потім в це ароматизовану олію пересипати заморожені креветки і потримати на середньому вогні, щоб розтанули.

Крок 7. Розталі креветки залити якісним соєвим соусом і можна їх трохи досолити.

Крок 8. Обсмажити креветки на великому вогні до повного випарювання соусу і рум’яного кольору з обох сторін. Креветки, смажені на сковороді в соєвому соусі з часником, відразу сервірувати до столу самостійним блюдом або використовувати для приготування інших закусок. Смачного!

Креветки в клярі на сковороді

Креветки в клярі на сковороді, як закуска або блюдо делікатесне і смачне, готуються швидко і нескладно. Для смаження вибираються великі креветки, а варіанти кляра можуть бути різні. У цьому рецепті креветки перед спекотною відварюємо, для кляру беремо рисову борошно з яйцем, і смак доповнюємо часником.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Креветки – 15 шт.
  • Часник – 3 зубка.
  • Борошно рисове – 5 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Паприка – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Сирі креветки відварити в воді з додаванням солі протягом декількох хвилин.

Крок 2. Зубки часнику очистити від лушпиння і дрібно подрібнити.

Крок 3. Відварені креветки відкинути на друшляк і розкласти на тарілці, щоб охололи.

Крок 4. Потім їх акуратно очистити, видаливши панцир з внутрішньою веною.

Крок 5. У піалу розбити куряче яйце, насипати до нього по дрібці паприки з чорним перцем і вінчиком збити.

Крок 6. Кожну креветку з усіх боків вмочити в збите яйце.

Крок 7. Потім добре обваляти в рисовому борошні.

Крок 8. У сковорідці добре розігріти оливкову олію. У неї перекласти креветки в клярі і обсмажити протягом 2 хвилин з кожного боку. До кінця обсмажування в сковорідку перекласти нарізку часнику і трохи посмажити, щоб він дав свій аромат.

Крок 9. Приготовлені на сковороді креветки в клярі перекласти на порційні тарілки і сервірувати до столу, за бажанням доповнивши будь-яким гарніром. Смачного!

Салат з креветками і авокадо

Тандем креветок і авокадо в сучасній кулінарії визнається зразковою парою, і салати на їх основі відрізняються хорошим смаком, ситністю і низькою калорійністю. Такі салати часто доповнюють іншими інгредієнтами, а заправляються, згідно з класикою, соком лайма або лимона. У цьому рецепті в салат додамо пармезан з руколою.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Креветки великі – 10 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Руккола – 1 пучок.
  • Пармезан – 60 гр.
  • Лайм – 1 шт.
  • Мед – ½ ч.л.
  • Соєвий соус – 1/3 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кедрові горішки для декору – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промийте руколою і серветкою промокніть зайву рідину.

Крок 2. Для салатної заправки відіжміть сік лайма. У піалу акуратно натріть цедру лайма, налийте оливкову олію з соком лайма, соєвий соус, додайте мед і вінчиком ці інгредієнти змішайте до однорідного стану.

Крок 3. У авокадо видаліть шкірку з кісточкою, і м’якоть наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.

Крок 4. Тонкими слайсами наріжте шматок пармезану.

Крок 5. Креветки очистіть, видаливши голови з панциром. Потім їх обсмажте на невеликій кількості оливкової олії протягом 3 хвилин з кожного боку.

Крок 6. На красиву салатницю укладіть руколу. Поверх її розкладіть нарізку авокадо, слайси сиру і обсмажені креветки. Полийте ці інгредієнти приготовленої заправкою і посипте кедровими горішками. Приготований салат з креветок і авокадо відразу сервіруйте до столу. Смачного!

Салат з креветками, помідорами і руколою

Салат з креветками, помідорами і руколою може бути у вас відмінним варіантом для святкового столу. Інгредієнти салату відмінно гармоніюють смаком і подача страви красива. У цьому рецепті креветки обсмажити, а для заправки беремо суміш оливкової олії з лимонним соком і базиліком.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Креветки очищені – 120 гр.
  • Руккола – 80 гр.
  • Помідори « Черрі » – 100 гр.
  • Часник – 1 зубок.
  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Лимон – ½ шт.
  • Базилік – 3 гілочки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для салату. Холодною водою промийте руколу.

Крок 2. Креветки заздалегідь розморозьте в холодильнику і почистіть, адже в рецепті вказано кількість очищених креветок. З половини лимона відіжміть сік і розділіть на дві частини. Часник почистіть і дрібно наріжте ножем.

Крок 3. На сковорідці розігрійте 20 мл оливкової олії. На ній швидко і на середньому вогні обсмажте часник, додайте частина соку лимона, перекладіть креветки і при помішуванні, обсмажте їх протягом 1 хвилини. Потім креветки з соком перекладіть на тарілку, щоб трохи охололи.

Крок 4. Для заправки блендером змішайте оливкову олію з іншим соком лимона і дрібно нарізаними листочками свіжого базиліка.

Крок 5. На сервірувальну салатницю укладіть руколу. Поверх її розкладіть, розрізані на половинки помідори черрі.

Крок 6. Поверх черрі рівномірно розкладіть обсмажені креветки і перелийте сік з часником.

Крок 7. В останню чергу салат полийте заправкою. Приготований салат з креветками, помідорами і руколою сервіруйте до столу відразу, інакше помідори дадуть сік і рукола втратить хрусткий смак. Смачного!

Фунчоза з креветками і овочами

Фунчозу з креветками і овочами готують в різних варіантах, від салатів до смачних страв в азіатському стилі для вечері або легкого перекусу. Овочі роблять блюдо соковитим, і набір їх вибирається за смаком. У цьому рецепті беремо солодкий перець з морквою і цибулею, готуємо блюдо на сковороді і заправляємо соусом « Теріякі ».

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Креветки маленькі – 200 гр.
  • Фунчоза – 200 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – ½ шт.
  • Цибуля біла – 1 шт.
  • Соус « Теріякі » – 100 мл.
  • Оливкова олія – 5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожені невеликі креветки перекладіть в окремий посуд і на 5 хвилин залийте повністю окропом. Потім їх остудити і очистіть.

Крок 2. Почистіть і промийте овочі. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а моркву з солодким перцем соломкою.

Крок 3. В інший посуді, згідно з інструкцією на упаковці, залийте гарячою водою фунчозу і почекайте, поки вона стане прозорою. Воду злийте.

Крок 4. У глибокій сковорідці розігрійте оливкову олію. На ній при помішуванні і протягом 3 хвилин обсмажте нарізку овочів.

Крок 5. До обсмажених овочів перекладіть очищені креветки, налийте соус « Теріякі », додайте трохи солі і пару хвилин все тушкуйте.

Крок 6. В останню чергу в сковорідку перекладіть підготовлену фунчозу, все акуратно перемішайте, вогонь вимкніть, і дайте страви пару хвилин для настоювання. Приготовану фунчозу з креветками і овочами розкладіть по тарілках і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Рис з креветками по-тайськи

Рис з креветками по-тайськи своїм новим поєднанням продуктів і незвичайним смаком внесе різноманітність в ваше домашнє меню. Для страви береться рис довгозернистий, заморожені невеликі креветки, додаються овочі з соєвим соусом і обов’язково куряче яйце. Готувати краще в вок, але можна і в звичайній сковороді.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Креветки заморожені – 300 гр.
  • Рис довгозернистий – 1 ст.
  • Часник – 2 зубки.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець гострий – ½ стручка.
  • Соєвий соус – 5 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі продукти для страви.

Крок 2. Рис добре промийте, пересипте в каструлю, залийте водою в пропорції 1: 2, додайте трохи солі і відваріть до готовності на невеликому вогні і під прикритою кришкою.

Крок 3. Почистіть і промийте моркву з солодким перцем. Наріжте овочі невеликими шматочками будь-якої форми.

Крок 4. Почистіть часник і дрібно наріжте гострий перець. У сковороді розігрійте пару ложок олії, перекладіть в неї перець і через прес зубки часнику.

Крок 5. Потім в сковороду перекладіть нарізку овочів і обсмажте їх при помішуванні на великому вогні протягом 3 хвилин.

Крок 6. До овочів перекладіть зварений рис і перемішайте.

Крок 7. Креветки заздалегідь розморозьте і почистіть, а відварювати не треба. Підготовлені креветки перекладіть в сковороду до решти інгредієнтів.

Крок 8. Потім залийте рис з креветками соєвим соусом, перемішайте і можете додати трохи солі.

Крок 9. В середині рису ложкою зробіть поглиблення, розбийте в нього куряче яйце і активно перемішайте.

Крок 10. Готуйте на невеликому вогні кілька хвилин і можете доповнити нарізаною зеленню.

Крок 11. Приготований рис з креветками по-тайськи через кільце укладіть на порційні тарілки і сервіруйте до столу гарячим. Смачного!

Тарталетки з креветками і сиром

Пікантним варіантом закуски з широкої лінійки страв з креветок у вас будуть тарталетки з креветками і сиром. Швидке приготування і французький вишукування зробили цю страву дуже популярним на нашому святковому столі. У цьому рецепті креветки обсмажуємо, а домашній сир, для більш ніжної текстури, збиваємо зі сметаною.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 10.

Інгредієнти:

  • Креветки – 120 гр.
  • Тарталетки – 10 шт.
  • Вершковий сир – 100 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Петрушка для декору – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти. Почистити часник і промити зелень. Креветки заздалегідь розморозити в природних умовах.

Крок 2. На розігрітій олії обсмажити очищені креветки в продовження 3-4 хвилин і для аромату додати до них зубок часнику.

Крок 3. Креветки зі сковороди перекласти на паперові серветки для видалення надлишку олії і остудити.

Крок 4. У чаші блендера збити домашній сир зі сметаною і зубком часнику в однорідну масу. До неї додати дрібку солі.

Крок 5. Зелену цибулю дрібно нашаткувати.

Крок 6. За тарталеткам розкласти масу з вершкового сиру. Поверх її розкласти обсмажені креветки і посипати нарізкою зеленої цибулі.

Крок 7. Приготовлені тарталетки з креветками і сиром укласти на тарілку, декорувати петрушкою і відразу сервірувати до святкового столу. Смачного!

Суп тому ям з креветками

Суп тому ям з креветками ( Том Ян Кунг ), як різновид кисло-гострих супів азіатської кухні, готується на бульйоні і нетрадиційних для нас продуктах. У цьому рецепті частина інгредієнтів замінюємо адаптованими для нашої реалії, але блюдо виходить смачне і готується нескладно.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 400 гр.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Рибний бульйон – 800 мл.
  • Помідори черрі – 240 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Кокосове молоко – 400 мл.
  • Паста тому-ям – 1 ст.л.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Листя каффір лайма – 4 шт.
  • Лайм – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для супу. Креветки розморозити і очистити. Промити шампіньйони з черрі і лаймом.

Крок 2. Шампіньйони нарізати невеликими шматочками.

Крок 3. На половинки розрізати помідори черрі.

Крок 4. Петрушку промити і нашаткувати великими шматочками.

Крок 5. Тонкими слайсами нарізати імбирний корінь і стручок гострого перцю.

Крок 6. Для супу взяти каструлю з товстим дном, розігріти в ній трохи олії і протягом 1-2 хвилин обсмажити нарізку імбиру з гострим перцем.

Крок 7. До них налити рибний бульйон, додати листи лайма і довести до кипіння.

Крок 8. У киплячий бульйон налити соєвий соус, додати пасту « Том-ям » і все перемішати.

Крок 9. Потім в бульйон перекласти нарізку шампіньйонів і промитий рис. Варити суп тому ям при періодичному помішуванні і на мінімальному вогні в продовження 10 хвилин.

Крок 10. Через 10 хвилин варіння в суп перекласти підготовлені креветки з помідорами черрі і поварити тому ям ще 5 хвилин.

Крок 11. В останню чергу налити в суп сік лайма і кокосове молоко, перемішати і варити ще кілька хвилин і до повної готовності інгредієнтів.

Крок 12. У приготований суп за своїм смаком додати сіль з часником і нарізаною петрушкою. Смак кокосового молока можна підкреслити цукром.

Крок 13. Готовий « Том Ям » з креветками розлити по тарілках і сервірувати до обіду гарячим. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал