Вірусна випічка з 3 інгредієнтів. Що таке хліб-хмаринка, рецепт приготування.

Новий хліб, який не вимагає днів копіткого догляду за закваскою з борошна та води, перш ніж ви зможете його приготувати.
Хліб-хмаринка – це остання випічка, яка стала вірусною, і коли ви побачите, наскільки це просто, ви захочете його неодмінно приготувати.
Однак назва трохи вводить в оману. Хмарний хліб більше схожий на щось середнє між бісквітом і безе, адже він солодкий, а головним інгредієнтом є яєчний білок.
Потребуючи лише трьох інгредієнтів, рецепт став останньою харчовою тенденцією, яка стала вірусною на TikTok, і легко зрозуміти, чому.
Хмарний хліб не тільки легкий у приготуванні, на нього також приємно дивитись та ідеально підходить для демонстрації в соціальних мережах – вам потрібен знімок охолодженого торта, розірваного навпіл, м’який, губчастий всередині.

Вірусна випічка з 3 інгредієнтів. Що таке хліб-хмаринка, рецепт приготування.

(фото з мережі інтернет)

Також пекарі придумують свої власні варіації основного рецепту, додаючи харчові барвники та ароматичні екстракти, крихти печива та горіхи.
Незрозуміло, звідки насправді походить рецепт, але багато людей зараховують користувача TikTok Linqanaaa.
Важливо також зазначити, що хмарний хліб цього року відрізняється від однойменного рецепту, який став вірусом кілька років тому, свого роду низьковуглецевий хліб.

Ось як зробити базову версію хмарного хліба

Хмарний хліб – солодкий, губчастий пиріг

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 30 гр білого цукру
  • 10 гр кукурудзяного крохмалю
  • Харчові барвники (на вибір за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 150 C.
  2. Почніть збивати яєчні білки у великій мисці – ви можете скористатися ручним вінчиком, але електричний міксер пришвидшить процес. Якщо ви хочете, щоб вони виглядали легкими та пінистими.
  3. Продовжуйте збивати, поступово додаючи цукор, поки він не розчинеться повністю.
  4. Слідуйте кукурудзяним крохмалем, додаючи половину за раз, а потім, за бажанням, пару крапель харчового барвника.
  5. Збивайте, поки суміш не утворить жорсткі, глянцеві піки (не збивайте!) Потім перекиньте суміш на деко, застелене папером для випічки, та за допомогою ножа сформуйте її у округлу форму батона.
  6. Випікайте в розігрітій духовці 25 хвилин, поки зовнішня сторона не стане світло-коричневою.
  7. Залиште охолоджуватися перед подачею до столу – і розміщуючи своє відео в Інтернет, діліться враженнями з соціальними друзями!

Красивого приготування та море емоцій!
Сподобався рецепт, тоді ставте пальчик вгору!

Автор статті:  https://kolizhanka.net.ua/

Фото: з мережі інтернет

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал