Штрудель з яблуками – 9 рецептів приготування штруделю в домашніх умовах з покроковими фото

592dd4da5c8ff7e7762b049142c1744c

Штрудель з яблуками – це ароматний та смачний печений десерт. Його назва прийшла до нас з німецької мови і дослівний її переклад позначає «вирва» або «вихор». Пиріг є тонким хрумким тістом з великою кількістю начинки з яблука. Часто до яблук також додають горіхи та спеції, такі як кориця, гвоздика або бадьян. А подають штрудель зазвичай у теплому вигляді з кулькою вершкового морозива.

Класичний штрудель із листкового тіста і яблуками

Класичний штрудель із листкового тіста і яблуками – це ніжний та соковитий десерт. І якщо використовувати вже готове листкове тісто, то вам не доведеться довго поратися з цим рецептом. Яблука для начинки вибирайте щільні та стиглі з кисло-солодким смаком.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15-25 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Яблука – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Тісто листкове дріжджове – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь дістаньте тісто з морозилки та залиште його на столі до повного розморожування, у жодному разі не розморожуйте його за допомогою мікрохвильової печі. Візьміть стиглі та соковиті яблука, помийте та просушіть їх.

2efa5e705f8e6e4e304f32d1747c9be4

Крок 2. З яблука зріжте шкірку, видаліть серцевину з насінням. М’якуш наріжте невеликими кубиками. Нарізку складіть у миску, всипте цукор та мелену корицю, збризкайте фрукти лимонним соком і добре перемішайте.

e6a5c093d73bb6d701ff98147c62bb4f

Крок 3. Прямо на пергаменті розкотіть листкове тісто в тонкий пласт 1-2 міліметри товщиною. Викладіть яблучну начинку рівномірним шаром, залишайте з країв 1-1,5 сантиметра вільного тіста.

1efe90390db41eb8c0b85e572a405f1e

Крок 4. Акуратно, щоб не порвати тісто, загорніть його в рулет, захистіть краї з обох боків. Зверху зробіть кілька не дуже глибоких діагональних надрізів ножем.

28def9e5fa3b27dd4d6e886e61e3e893

Крок 5. Розбийте куряче яйце в миску і збовтайте його вінчиком до однорідного стану. Змастіть поверхню рулету збитим яйцем за допомогою силіконового пензлика.

fbd8e95d2b8274402a5cf293519405c6

Крок 6. Штрудель перенесіть на лист і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Готуйте пиріг протягом 15-20 хвилин до апетитної рум’яної скоринки. Трохи остудіть готовий штрудель із яблуками, а потім можна подавати його на стіл. Смачного!

8a15edc697759b8e2a3f819536dc0933

Штрудель з яблуками та корицею

Штрудель з яблуками та корицею – це актуальна у будь-яку пору року випічка. Це можна сказати класика печених десертів. Тонке хрумке тісто приховує ароматну та соковиту начинку з великої кількості яблука та кориці. Штрудель чудово підходить до будь-якого гарячого напою.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20-25 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Тісто листкове – 225 гр.
  • Цукор пісок – 80 гр.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.
  • Кориця мелена – 2 ст.л.
  • Цукрова пудра – для прикраси.
  • Борошно – для посипання робочої поверхні.

Процес приготування:

Крок 1. Рецепт дуже простий та швидкий. Завдяки готовому напівфабрикату листкового тіста, ви не витратите на випічку багато часу. Поки розморожується тісто, займіться начинкою. Добре помийте яблука, розріжте кожне навпіл, видаліть коробочки. Потім кожну половинку наріжте невеликими часточками. Нарізку перекладіть у миску, всипте мелену корицю та цукор, перемішайте.

58bd601a8254d361632a70c9e674811e

Крок 2. Листкове тісто розкотіть на пергаменті, посипаному борошном. Пласт повинен вийти досить тонким, 2-3 міліметри завтовшки. На тісто розсипте панірувальні сухарі. Далі рівномірним шаром розподіліть начинку з яблука. Залишіть по краях трохи вільного тіста, щоб потім було зручно скручувати пиріг.

a4def19e6c344383840e16f0b160deab

Крок 3. Далі за допомогою пергаменту поверніть рулет. Спочатку з двох протилежних сторін трохи підверніть краї, потім, починаючи з іншого боку, акуратно поверніть рулет.

7b04824cd71fe96fbced8583161192f6

Крок 4. Перекладіть заготовку на лист швом вниз. Зробіть на ній невеликі надрізи. Запікайте штрудель із яблуками та корицею в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хвилин.

19b180b6ac7a96f22d470946b3da06a8

Крок 5. Готовий рум’яний штрудель дістаньте із духовки, посипте цукровою пудрою. Коли випічка трохи охолоне, наріжте порційно, холодним штруделем також залишається дуже смачним. Смачного!

ef96012ed8dd9c3cfdc9dde73320df15

Штрудель з яблуками із листкового бездріжджового тіста в духовці

Штрудель з яблуками із листкового бездріжджового тіста в духовці виходить таким ніжним, що від нього важко відірватися. До того ж, готувати штрудель зовсім не складно навіть у себе вдома. Бездріжджове тісто в духовці виходить хрумким і дуже добре тримає начинку всередині.

Час приготування: 80 хв.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 4 ст.
  • Окріп – 1 ст.

Для начинки:

  • Цукор пісок – 0,5 ст.
  • Кориця мелена – до смаку.
  • Яблука – 1 кг.
  • Родзинки – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед необхідно зайнятися замішуванням тіста. Закип’ятіть у чайнику воду. У миску просійте 4 склянки пшеничного борошна, зробіть у центрі заглиблення. У ямку всипте сіль і цукор, влийте олію і склянку окропу.

dea4c9c84d0e6216aecb7fb09656763f

Крок 2. Поки маса залишається гарячою, перемішуйте її вилкою чи ложкою, збираючи борошно від країв до центру. Потім, коли тісто стане густим, переходьте до ручного замісу. Вимішуйте його доти, доки тісто не стане однорідним і не липким. Закрийте його чистим рушником та залиште на 15-20 хвилин.

55ef8587e874484e5e2ecdaf20614d4f

Крок 3. Яблука для начинки добре помийте, кожне розріжте на 2-4 частини і видаліть серцевину з насінням. Потім великі частини наріжте дрібними тонкими часточками. Родзинки промийте гарячою водою та просушіть. Можна вже ввімкнути духовку та залишити її розігріватися.

dcfbc7bc4cde905be4111300b4a4cbcd

Крок 4. Тісто розріжте на чотири рівні частини. Кожен шматочок тонко розкотіть на робочій поверхні. Щоб тісто не прилипало до поверхні, просипте її борошном. Пласт тіста змастіть олією.

60dd9bba8e67813f2859312db6452413

Крок 5. Далі на тісто розподіліть яблучну начинку, додайте родзинки та посипте все цукром та меленою корицею. Начинку рівномірно розподіляйте по всіх пластах тіста.

cbcb24ea13f9b7aab3792181ac546f90

Крок 6. Потім акуратно, намагаючись не пошкодити тонке тісто, поверніть рулети.

6de12264fdd1de0ad613a024762090d6

Крок 7. Жароміцну форму змастіть олією. Беріть форму такого розміру, щоб у неї помістилися одразу всі 4 рулети. Поверхню тіста змастіть олією, посипте цукром та корицею.

be3b24b5b67005b5f498f87ff73a8f1c

Крок 8. Помістіть форму зі штруделем у духовку, розігріту до 200 градусів. Готуйте випічку протягом 40-50 хвилин. Штрудель виходить рум’яним, а запах на кухні від нього стоїть чарівний.

2b29436faf0b674ffa2fbe044b29c280

Крок 9. Перед тим як подавати штрудель з яблуками до чаю, трохи остудіть його. Смачного!

95e90d11fb82abebee36dcc4da399109

Штрудель з лаваша і яблуками

Штрудель з лаваша і яблуками – це печений десерт нашвидкуруч, який може стати вашими черговими ласощами з будь-якої нагоди. Вам не доведеться возитися з тістом і буквально за півгодини на столі буде ароматний та смачний пиріг із яблуками. За бажанням яблучну начинку завжди можна доповнити горіхами та родзинками.

Час приготування: 35 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Цукор пісок – 100 гр.
  • Родзинки – 40 гр.
  • Яблука – 700 гр.
  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 60 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3-4 ст.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Рецепт дуже швидкий, тому одразу викладіть на робочу поверхню все необхідне. Лаваш вибирайте прямокутну форму. Яблука вибирайте стиглі з кисло-солодким смаком, родзинки замочіть на кілька хвилин у гарячій воді, потім добре промийте.

60e6b1682c6352bd37669452339faa3c

Крок 2. Помийте яблука, очистіть їх від шкірки. Кожен фрукт розріжте навпіл, виріжте насіннєву коробочку і потім наріжте кубиками.

ad920c48fa064508857eb90bcd648ad2

Крок 3. Розтопіть на сковороді вершкове масло|| і викладіть яблучну нарізку, тушкуйте її до напівготовності, в процесі всипте цукор і мелену корицю.

3ec837cd9e1cc37abb17975c1a3a6e49

Крок 4. Тушковані яблука перекладіть у миску, додайте до них родзинки, перемішайте та дайте охолонути до теплого стану.

341678c8386a01f5f9f6a57ee0bb1163

Крок 5. Розстеліть на рівній поверхні лист тонкого лаваша, змастіть його топленим вершковим маслом.

0438ea8bb64e34d93035ecbe4949a138

Крок 6. Посипте лаваш панірувальними сухарями, відступаючи від країв. Далі покладіть центром яблучну начинку, її зверху ще просипте сухарями. Потім спочатку підверніть обидва короткі краї лаваша на начинку, потім поверніть рулет, починаючи з будь-якого довгого краю лаваша.

7292b851358dcda98ec6ab00c147744a

Крок 7. Лист або іншу відповідну жароміцну форму застеліть пергаментом, перекладіть на неї заготовку. У мисці збийте куряче яйце разом з топленим маслом, що залишилося. Цією сумішшю промажте лаваш зверху.

c825306950b4847fa72925ce14e9cbe3

Крок 8. Помістіть форму зі штруделем у розігріту до 200 градусів духовку. Готуйте випічку протягом 20 хвилин. Перед подачею посипте штрудель із лаваша з яблуками цукровою пудрою, наріжте порційно та прикрасьте гілочками м’яти. Смачного!

29a4cc791fdfde00dead158e2195fbae

Штрудель з листкового дріжджового тіста і яблуками

Штрудель з листкового дріжджового тіста і яблуками – це смачний та апетитний десерт, який готується дуже просто і його неможливо зіпсувати, ну хіба що спалити у духовці. Якщо ви хочете влаштувати своїм близьким та гостям затишне чаювання, то цей рецепт може стати в нагоді.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 15-25 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 40 гр.
  • Яблука – 400 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сухарі панірувальні – 20 гр.
  • Кориця мелена – до смаку.
  • Ванілін – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готове листкове дріжджове тісто можна купити у будь-якому магазині у замороженому вигляді. Його необхідно розморозити природним способом, можна, наприклад, залишити на ніч на нижній полиці в холодильнику. Робочу поверхню просипте борошном і розкотіть на ній тісто качалкою в тонкий пласт.

212e80985c27d22330c70a3a48475a3b

Крок 2. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі або на повільному вогні. Силіконовим пензликом промажте тісто топленим маслом і посипте панірувальними сухарями. Сухарі вибирайте білі дрібного помелу.

5210ab31eebf6f78bdf0065c7f6a5859

Крок 3. Добре вимийте яблука, за бажання можна очистити їх від шкірки. Розріжте кожне навпіл і видаліть серцевину з насінням. Потім наріжте фрукти тонкими дрібними часточками. Родзинки замочіть на кілька хвилин у гарячій воді, потім промийте та просушіть. Змішайте в мисці яблучну нарізку та родзинки, до начинки додайте цукор, корицю та ванілін до смаку.

54484aba6332875bc6836bfdc2d0dc0d

Крок 4. На тісто викладіть начинку і рівномірно розподіліть її, трохи відступаючи від країв тіста, щоб було зручно згортати рулет.

27d188f69570a71a823439c7c333e7f7

Крок 5. Далі акуратно, намагаючись не пошкодити тісто, поверніть рулет.

d2b83b190038eeb0e58a991be35e3090

Крок 6. Покладіть його швом униз і змастіть зверху жовтком. На той час духовка вже має бути прогріта до 180 градусів. Лист застеліть пергаментом і перемістіть на нього заготівлю.

a93f5f3dc4f898502581ba56ce00bcdf

Крок 7. Випікайте штрудель протягом 15-20 хвилин, орієнтуйтеся на вигляд тіста. Готову випічку, перш ніж подавати на стіл, остудіть. Смачного!

b1285e5ff5681e83982d8bc0fc246cf5

Яблучний штрудель із тіста філо

Яблучний штрудель із тіста філо – це легкий та ніжний десерт. Тісто філо відрізняється оригінальною текстурою та дієтичним складом. У його приготуванні використовується мінімум жирів та води, тому воно виходить таким невагомим та тонким. Воно ідеально підходить для випікання.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Сухарі панірувальні – 5 ст.
  • Мак кондитерський – 8 ст.
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Яблука – 6 шт.
  • Філо – 12 аркушів.
  • Цукор-пісок – 5 ст.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні для штруделю продукти, включаючи розморожене листя філо та стиглі соковиті яблука. Увімкніть духовку та встановіть температуру 190 градусів.

6716e40032ac9ceecbc7ba1544c8072e

Крок 2. Яблука добре помийте, від шкірки їх очищати необов’язково. Кожне яблуко розріжте навпіл, виріжте серцевину з насінням. Потім половинки наріжте дрібними шматочками.

112f76170505b9e42904d6f609d68a6c

Крок 3. Яблучну нарізку перекладіть у миску, додайте до них 8 столових ложок кондитерського маку і натріть на дрібній тертці цедру половини лимона, потім видавіть сік.

afee5edc2f6f19fbdaa2c745684f4631

Крок 4. Всипте в миску з яблуками 5 столових ложок цукру. Якщо яблука дуже солодкі, порцію можна зменшити.

9ee0815587bd2974c2787cf34ff94916

Крок 5. І останній інгредієнт у начинці – панірувальні сухарі. Ще раз перемішайте начинку.

596f6b7b6ddb1d7be06428e66b978cb0

Крок 6. Розтопіть вершкове масло|| і візьміть силіконовий пензлик, нею зручно працювати. Візьміть 4 аркуші тіста філо. Кладіть їх один на одного і промазуйте вершковим маслом.

ee02515847ea251d8a0b38171395ae82

Крок 7. Викладіть третину начинки на середину тіста, щоб з двох сторін залишилися рівні відступи по краях.

c22e8ef2bb07b12e99fd9be0651905dc

Крок 8. Спочатку підверніть краї з короткого боку, потім, починаючи від одного довгого краю, загорніть рулет. Так само загорніть два інших штруделя.

4d6c4de6f94ea815fe49a1d0e808fcd0

Крок 9. Застеліть лист пергаментом. Викладіть у форму заготівлі швами вниз. Зверху змастіть тісто топленим маслом, що залишилося. Запікайте протягом 30 хвилин.

c75b6742eb0661945035483f880ddb77

Крок 10. Штрудель з тіста філо виходить дуже смачним та оригінальним на вигляд, тоненькі шари тіста при розрізі виглядають красиво та апетитно. Смачного!

bbf0253d04f9e817b76f2113846d25cf

Штрудель з яблуками та родзинками

Штрудель з яблуками та родзинками – це смачний та улюблений багатьма європейський десерт. Пиріг формується як рулет з великою кількістю фруктової начинки. Штрудель ідеально підходить для приємного чаювання в колі близьких та друзів або просто при читанні книги на самоті за чашкою кави.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15-20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Жовток – 1 шт.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Повидло – 80 гр.
  • Яблука – 3 шт.
  • Тісто листкове – 300 гр.
  • Родзинки – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для випікання штруделю ідеально підходить готове листкове тісто. Його потрібно повністю розморозити. Помийте яблука, а родзинки замочіть у окропі, потім промийте під краном.

3e0ac1e8bbeff7979ee525fda2f0ed62

Крок 2. З яблука зріжте шкірку та видаліть насіннєві коробочки. Наріжте фрукти дрібними кубиками. У мисці змішайте начинку: викладіть яблучну нарізку, родзинки, всипте цукор та мелену корицю. Все добре перемішайте.

955c0562af70c1d6f606dfe0a38193b1

Крок 3. Рівну робочу поверхню просипте борошном, викладіть тісто і розкотіть його в тонкий пласт.

74579be20dadbc43c8fc5d9959167294

Крок 4. Далі змастіть тісто повидлом, залишаючи відступи з усіх країв. Повидло не повинно бути рідким.

f1e5fa599d1a194116b61763c4d8887a

Крок 5. Потім розподіліть начинку, залишаючи краї вільними.

94b6b7d6dad9566c3e53437cf5a9b52e

Крок 6. Далі підверніть короткі краї до начинки. Потім, починаючи від довгого краю, акуратно поверніть у рулет.

848328e6daaecf3b805704f7672bb95c

Крок 7. Рулет покладіть швом униз і його поверхню змастіть яєчним жовтком. Помістіть заготівлю на лист. Запікайте штрудель із яблуками та родзинками при 180 градусах протягом 25-30 хвилин.

b06801d724778c96fb402bcc47d96e66

Крок 8. Готовий і рум’яний штрудель з яблуками та родзинками трохи остудіть, потім наріжте порційно і можна одразу подавати його до чаю. Смачного!

968a37eb9f91f002143f246d7beaff3f

Яблучний штрудель з горіхами в духовці

Яблучний штрудель з горіхами у духовці – це ще один смачний рецепт поширеного європейського десерту. Такою випічкою можна завершити сімейний обід чи вечерю, а також приготувати його спеціально до приходу гостей. Горіхи начинку можна брати будь-які на ваш смак.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15-25 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яблука – 4 шт.
  • Гвоздика мелена – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 0,75 ст.
  • Кориця мелена – 1 щіпка
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Тісто листкове – 300 гр.
  • Горіхи – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для начинки вибирайте стиглі та щільні яблука з кисло-солодим смаком. Горіхи можете взяти одного виду або суміш кількох. Тісто перед випіканням необхідно повністю розморозити на нижній полиці у холодильнику.

b353c3c9c686d5fc9bbf2f2be5dc141a

Крок 2. Яблука вимийте під краном. Розріжте кожне спочатку навпіл, виріжте плодоніжку та насіннєву коробочку. Потім половинки наріжте кубиками невеликого розміру. На сковороді розтопіть вершкове масло||, викладіть яблучну нарізку і всипте ¾ склянки цукру. Перемішайте та готуйте начинку на помірному вогні протягом 12-15 хвилин. У процесі додайте по щіпці кориці та гвоздики.

b5b1b1147753494bd893fcb8c0eccaeb

Крок 3. Щоб тісто не прилипало до поверхні, просипте її борошном. Далі покладіть тісто і розкотіть його качалкою в тонкий пласт. Наколіть тісто вилкою по всій площі, щоб при запіканні воно не пузирилося.

2797b1647f66f56bdf941b84532e001a

Крок 4. Горіхи порубайте ножем і розсипте крихту по тісту.

733154bca3992938584cb7bff54539a2

Крок 5. Далі розподіліть по тісту остиглу яблучну начинку, трохи відступайте від країв.

f215249f6b3130991d2a633a251daee5

Крок 6. Загорніть тісто в рулет на довгій стороні. Краї з обох кінців міцно з’єднайте. Покладіть заготовку на лист швом вниз. Лист змастіть маслом або застеліть пергаментом.

553ef577bf2582be58370299135940c1

Крок 7. Випікайте штрудель за 210 градусів протягом 10 хвилин. Після цього зменште нагрівання до 180 градусів і готуйте ще 15-20 хвилин.

8c8b3aaca17909b99e575d98b546c489

Крок 8. Яблучний штрудель з горіхами дістаньте з духовки та дайте йому кілька хвилин відпочити. Потім можна посипати його цукровою пудрою та подавати на стіл. Смачного!

0f74aa6e9a44299691eeb678100d94f3

Яблучний штрудель з сиром

Яблучний штрудель з сиром – це чудовий десерт, який ви легко можете приготувати самостійно. Робити його можна із готового тіста або замісити його самостійно, що теж зовсім не складно. Зазвичай у штрудель кладуть лише яблука, але сир додасть випічці соковитості та зробить смак ще цікавішим.

Час приготування: 70 хв.

Час приготування: 25-30 хв.

Порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 130 гр.
  • Тісто філо – 1 упаковка
  • Цукрова пудра – для прикраси

Для начинки:

  • Мак кондитерський – 200 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик
  • Цукор пісок – 80 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Сік лимонний – 3 ст.
  • Молоко –200 мл.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Звичайно, можна взяти звичайне листкове тісто в магазині, але з філо штрудель буде таким, яким його подають до кафе. Тісто розморозьте. 200 г кондитерського маку промийте водою і поставте на вогонь. Проваріть його протягом 20 хвилин. Воду з маку злийте. А його подрібніть занурювальним блендером. Потім у макову масу влийте гаряче молоко і всипте приблизно 3 столові ложки цукру, перемішайте.

ffdda617f919a1954e203c645f2faace

Крок 2. Розбийте курячі яйця та відокреміть білки від жовтків. Сир змішайте із жовтками. Лимон помийте гарячою водою і зніміть цедру дрібною терткою, всипте її в сирну масу. Також всипте 5 грам звичайного та пакетик ванільного цукру, перетріть масу блендером. Білки збийте міксером до стійких піків, акуратними повільними рухами вмішайте їх у сирну масу.

782ce72771f6f6f2ad82f15635282fde

Крок 3. Яблука добре помийте та зріжте з них шкірку. Далі розріжте кожне яблуко навпіл, видаліть коробочки. Натріть фрукти на великій тертці, полийте стружку соком лимонним і перемішайте.

fe1e325352f934fa1fb4eb9903e32502

Крок 4. Зі зазначеної кількості начинки вийде три штруделі. На кожен пиріг беріть по 4 аркуші тіста філо. Розтопіть у мікрохвильовій печі або на невеликому вогні вершкове масло. Складайте листи тіста один на одного, промазуючи їх топленим маслом.

c98f24b2cec095d4714d3b0ddfec6a2e

Крок 5. Таким чином, у вас вийдуть три основи для штруделя, що складаються з 4 шарів тіста. Спочатку на кожну викладіть по третині сирної маси, потім яблучний прошарок і завершіть маковим шаром.

313c0dc58ca8739b02369b5b08a7cf33

Крок 6. Закрутіть кожну заготовку у рулет. Лист застеліть пергаментом і покладіть на нього заготівлі швами вниз. Виделкою наколіть рулети зверху, щоб виходила пара і тісто не пузирилося.

988666628b0eb56da4ed879869cc0553

Крок 7. Відправте лист з рулетами в духовку. Запікайте штрудель за 180 градусів протягом 40 хвилин. Вийміть готову випічку з духовки і дайте їй трохи охолонути під рушником. Перед подачею посипте яблучний штрудель із сиром цукровою пудрою. Смачного!

bbdef99f58ec1d0a6843a20834b4e577

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал