Як приготувати оладки класичні – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

f78390767cfe28f2c3efd19641e02f10

Оладки – це популярна українська страва, яку готують у кожній родині на свій лад. Але в цій статті ми зібрали найкращі та перевірені рецепти приготування оладок, на основі найрізноманітніших продуктів: молока свіжого та кислого, кефіру та сметани. Також, у цій добірці ви з легкістю зможете виявити рецепти кабачкових оладок, а також дріжджових. Така страва ідеально підходить для ситного сніданку або перекусу – обов’язково спробуйте!

Пишні оладки на молоці

Пишні оладки на молоці – це страва, яка стане для вас і вашої родини, неймовірно апетитним і ароматним сніданком, після якого ви ще довго не відчуєте ненависне почуття голоду. Оладки виходять злегка щільними, але, тим не менш, завдяки розпушувачі, дуже повітряними.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл.
  • Борошно – 1,5-2 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість сухих і рідких компонентів.

4eac46f73ad5c7abf5056ada94feaf51

Крок 2.  У ємність насипаємо цукор і розбиваємо яйце.

122eaaea866f7070f00a9fdda0895af5

Крок 3. Злегка солимо.

eb750981e18a95875fdbc602ed0ee547

Крок 4. Розбиваємо за допомогою вінчика.

6fb1f05f5d9d5b75157a31dfa0168463

Крок 5. Висипаємо розпушувач і третю частину борошна.

e571c3ea85c0520d29d0a01c23ae4c6b

Крок 6. Вливаємо половину молока і перемішуємо до однорідної консистенції, поступово додаємо борошно яке залишилось з молоком.

cd0eaa8de98267699dd892137065f88e

Крок 7. У сковорідці розігріваємо соняшникову олію і ложкою розділимо тісто, формуючи оладки. Готуємо на помірному вогні півтори-дві хвилини.

b0514e10ffb2095f78d9bedfc2903316

Крок 8. Перевертаємо і підсмажуємо з другої сторони.

9a9b59640a732cef9a3e4d5700852fb6

Крок 9. Промакуємо паперовими рушниками і подаємо до столу. Смачного!

049871b642cb095d79e58d8aadfeca66

Смачні оладки з кабачків на сковороді

Смачні оладки з кабачків на сковороді – це простий рецепт для любителів соковитих зелених овочів. Такі оладки за бажанням можна доповнити тертим на терці сиром або скибочками вареної ковбаси, але навіть без додаткових компонентів, вам буде непередавано смачно!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 300 гр.
  • Кефір – 120 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 60 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Борошно рисове – 2 ст.л.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо куряче яйце в глибоку ємність, солимо і перчимо.

16355d70eda6af10b033bed0c488dd96

Крок 2. Виливаємо кефір і змішуємо компоненти вінчиком, додаємо соду.

4e55b517eb500ac5c48a28a5ac1e4cd0

Крок 3. М’якоть кабачка подрібнюємо за допомогою бурачною терки і викладаємо в підготовлену суміш.

4cc4fb78334814b2d08a723078f30f7f

Крок 4. Слідом натираємо на терці сир.

c5b9674249b6276839f6fd66172180ab

Крок 5. Доповнюємо склад рубаним кропом і старанно перемішуємо.

4e12b5c52bb47f3b829e2ce4e7b7f4d8

Крок 6. Вводимо трохи борошна і ще трохи вимішуємо.

d3e084cd29e92beea717b0537484e03d

Крок 7. Смажимо оладки на олії по 3-4 хвилини з кожного боку і перед подачею промакуємо від надлишку жиру паперовими рушниками.

9ae5a5609c2db50db1fe9bdb56caf3b3

Крок 8. Смачного!

855ceb0fa1aa09a6ee5ac12dc7e76839

Сирні оладки на кефірі

Сирні оладки на кефірі – це десерт з мінімальної кількості інгредієнтів, який своїм смаком і текстурою більше нагадує всіма улюблені сирники. Подавати таке частування рекомендується зі всілякими джемами, варенням або згущеним молоком.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідна кількість сиру викладаємо в миску і розминаємо зубцями вилки.

c762e47b20690730a13fff6fe573a740

Крок 2. До сиру насипаємо цукор і сіль, виливаємо кефір – змішуємо або пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції.

5185e745cb96a31ff8b50b17bc86f2d1

Крок 3. Борошно перемішуємо з содою і відправляємо в сирну масу, замішуємо тісто.

4f5ec974c0d9372761b1576303e53c18

Крок 4. Наливаємо олію в сковороду і прогріваємо, за допомогою столової ложки викладаємо тісто і підрум’янюємо оладки.

513e6b66a9e84b4dd46a3e97d22a1cca

Крок 5. Через 4 хвилини напівфабрикати перевертаємо, доводимо до золотистості і зменшуємо нагрів до мінімуму. Прикривши кришкою, доводимо до готовності.

47a8b48b681c3dd0eca9c811aee14a73

Крок 6. Здобрюємо улюбленим варенням і знімаємо пробу. Смачного!

511b2c1aa05b383ccc1fceaa19871ca9

Оладки на молоці з дріжджами

Оладки на молоці з дріжджами – це справжнісінькі пампушки, які припадуть до смаку всім: від малого до великого. Звичайно, на приготування доведеться витратити трохи більше часу, ніж на звичайні оладки, але підсумковий результат виразно варто цього – повірте!

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Дріжджі свіжі / сухі – 20 гр. / 2 ч.л.
  • Молоко тепле – 500 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – 2 ст.л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. 20 грам пресованих дріжджів кришимо в робочу глибоку ємність, додаємо цукор.

214a0f41ea35c018d53d5d08ec326926

Крок 2. Заливаємо теплим молоком і ретельно перемішуємо.

92cb2efd87f5241ac2f8f6720bb8b38c

Крок 3. У дріжджовий розчин просіюємо стакан пшеничного борошна і знову розмішуємо складові.

0c7f9a35faec50fdb3a748f691c07a6c

Крок 4. Опару накриваємо рушником на 60 хвилин і переносимо в тепле приміщення.

71a09aa14021fbe1698d773e885c6b7e

Крок 5. У піднялася опару переливаємо розколоті яйця, висипаємо залишки борошна, змішані з сіллю.

8ba405ea1a3392ce6af7f1719da4127c

Крок 6. В останню чергу підливаємо олію і залишаємо тісто для вистоювання ще на півгодини.

4a00670681ee6cdf3597d1fba9290936

Крок 7. Розігріваємо сковорідку з соняшниковою олією, столовою ложкою (рекомендується змочити в воді), зачерпуємо тісто і викладаємо на дно вогнетривкої посуду. Смажимо оладки на відстані один від одного на невеликому нагріванні з двох сторін.

7c1158a5bbfcb205e068d0452190f47d

Крок 8. Пишні і апетитні оладки подаємо до столу в гарячому або теплому вигляді. Смачного!

a5e7b56ad5c15b9732df2e8c04d52c57

Пишні оладки на кефірі з яблуками

Пишні оладки на кефірі з яблуками – це страва, яка прекрасно підходить для подачі до столу під час сімейного сніданку або полудня. Провівши біля плити зовсім небагато часу і витративши мінімум зусиль, ви приємно здивуєте своїх рідних м’якими і ароматними оладками!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Кефір – 150-170 мл.
  • Борошно – 3-4 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст.л.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Цукровий пісок і яйця розтираємо виделкою.

571970265684a9b0ef1690911b327623

Крок 2. Висипаємо в яєчну суміш борошно і ретельно перемішуємо.

0566f68978da8df124479bf03bb48f6e

Крок 3. Підливаємо в масу кефір – помішуємо.

fe14ac7b2030823ed030ceb0bd7702c1

Крок 4. Яблучну м’якоть подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

d35cf95c367bc77236cd892c30314b1d

Крок 5. Пересипаємо фруктову стружку в тісто і змішуємо.

83435d2ea0600e8c289dacc6be260af5

Крок 6. Розігріваємо соняшникову олію і ложкою викладаємо масу, обсмажуємо оладки з двох сторін до рум’яної скоринки.

b38dd690a4c3e8c78c56cc42470653ba

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

532cded2a7bb117a017e2c378d32a41e

Класичні печінкові оладки

Класичні печінкові оладки готуються швидко і просто особливо, якщо у вас під рукою є блендер з гострими ножами. Для гармонійного смаку крім субпродуктів, до складу також входять овочі і трохи борошна. А доповнити оладки можна відварними макаронами або крупами.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 2-3 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір: очищаємо цибулю від лушпиння, з субпродукту видаляємо протоки і плівки.

f5674e9e3b5c86f1b7993db16913eb5d

Крок 2. Викладаємо печінку в чашку блендера.

c7c33237cbe7b3fb045593713eb84c61

Крок 3. Додаємо ріпчасту цибулю і пробиваємо компоненти.

76f1fef7f1158942459b60a98a17ff41

Крок 4. Приправляємо «фарш» сіллю і молотим перцем – знову включаємо блендер.

33f0af74b19631b60356da4617dc4e9a

Крок 5. Переливаємо масу в піалу і доповнюємо борошном – ретельно перемішуємо.

987c26ada85b1186dc75da2cd48a3693

Крок 6. Зачерпуємо тісто ложкою і викладаємо на гарячу сковорідку з олією, підрум’янюємо з обох сторін приблизно по три хвилини.

034f194ac8d49948d4349b57dfaa7a29

Крок 7. Гарячу страву подаємо до столу негайно. Смачного!

dbe7b15ef8bde104d4fd910b03eccd5e

Як приготувати оладки на кислому молоці?

Як приготувати оладки на кислому молоці? Відповідь: дуже просто, швидко і смачно! Використовуючи виключно ті інгредієнти, що завжди є під рукою, посмажимо рум’яні оладки і побалуємо себе ніжним і ароматним стравою, яке ідеально підійде до чашечки чаю або кави.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450-500 гр.
  • Молоко кисле – 500 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У ємності з високими бортиками розколоти яйця з цукром і сіллю.

cd4c92885116d3f36ae5dae4d467d390

Крок 2. Виливаємо кисле молоко і соняшникову олію.

337eca10dd065804bdbb22da4bbfd79a

Крок 3. Висипаємо чайну ложку соди і перемішуємо.

df0915371f0fc25fd79ad032ff1a323b

Крок 4. Поступово висипаємо пшеничне борошно і замішуємо тісто.

728d35ffecd8f0e3c10474d0b49b1622

Крок 5. Отримавши тісто, по консистенції нагадує густу сметану, ставимо миску в тепле приміщення і залишаємо на 20 хвилин.

a5023442a04334840284766e189db29a

Крок 6. Смажимо оладки на рослинній олії з двох сторін до утворення характерної скоринки.

0ccc307f21faf805a802ef5567ffb0a2

Крок 7. Викладаємо золотисті оладки на блюдо. Смачного!

083a1efff3aa98c46a7f64bd321cde5c

Смачні оладки на сметані

Смачні оладки на сметані – це ситний і неймовірно смачний варіант для пізнього сніданку, який оцінять гідно навіть найвитонченіші гурмани. А для готування нам будуть потрібні лише прості і доступні продукти: яйця, борошно і інша кисломолочна продукція.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Сметана – 4 ст.л.
  • Кефір – 250 мл.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню все необхідне.

2ddb3d3e5aff3c158194837811bbcbc1

Крок 2. У глибоку ємність кладемо сметану і розбиваємо яйця.

4a94147764c76fd59f87dce22caaa93f

Крок 3. Висипаємо цукор і збиваємо.

642c96e4a242f7fdea99ddb21102b163

Крок 4. Виливаємо підігрітий кефір і ретельно перемішуємо.

cd71dd6dc9365a5400e6f46f368d8364

Крок 5. Вводимо борошно і замішуємо однорідне тісто без грудочок.

a2ca9c340a6ca2014e7af304a92c5c20

Крок 6. Додаємо трохи соди і знову перемішуємо.

9130dede16e969f8a7356c280a925979

Крок 7. Смажимо оладки на соняшниковій олії по 2 хвилини з двох сторін.

d20c37c1aa4e57cabc006b33ee7bcf9e

Крок 8. Сервіруємо і подаємо до столу, доповнивши улюбленим варенням. Смачного!

d0b0095d9b250f02d43902a3b53fe39c

Як приготувати оладки з гарбуза

Як приготувати оладки з гарбуза, приготовані в духовій шафі – це страва з розряду правильного харчування, особливо якщо замінити звичайний цукор підсолоджувачем. І якщо ви є любителем помаранчевого овоча, то ви просто зобов’язані спробувати такий спосіб приготування!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Олія – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбузову м’якоть ріжемо довільними скибочками.

3bf62934a1352e47121bba813d43afc1

Крок 2. Подрібнюємо яскравий овоч будь-яким зручним способом.

4d2c593ab1e464585d9c01db65bff550

Крок 3. До гарбузової маси розбиваємо одне куряче яйце.

69cf52382bedbcc97dd716ee33513c12

Крок 4. Висипаємо цукор і борошно.

a01849ae4365dff7f2072459a4465545

Крок 5. Перемішуємо і розігріваємо духовку до 180 градусів.

f1dd0e4f71de8d49e1b4c82579bbe54e

Крок 6. Деко вистилаємо фольгою і викладаємо тісто ложкою, залишаючи невелику відстань між оладками. Випікаємо 12-15 хвилин, перевертаємо і повертаємо в духовку ще на 6-8 хвилин.

5fef37e66809f6455b85d9a2c0d7aa0d

Крок 7. Знімаємо пробу і насолоджуємося. Смачного!

bd5bafd38867238025a7aeb45996c134

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал