Як приготувати оладки класичні – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Оладки – це популярна українська страва, яку готують у кожній родині на свій лад. Але в цій статті ми зібрали найкращі та перевірені рецепти приготування оладок, на основі найрізноманітніших продуктів: молока свіжого та кислого, кефіру та сметани. Також, у цій добірці ви з легкістю зможете виявити рецепти кабачкових оладок, а також дріжджових. Така страва ідеально підходить для ситного сніданку або перекусу – обов’язково спробуйте!

Пишні оладки на молоці

Пишні оладки на молоці – це страва, яка стане для вас і вашої родини, неймовірно апетитним і ароматним сніданком, після якого ви ще довго не відчуєте ненависне почуття голоду. Оладки виходять злегка щільними, але, тим не менш, завдяки розпушувачі, дуже повітряними.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл.
  • Борошно – 1,5-2 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість сухих і рідких компонентів.

Крок 2.  У ємність насипаємо цукор і розбиваємо яйце.

Крок 3. Злегка солимо.

Крок 4. Розбиваємо за допомогою вінчика.

Крок 5. Висипаємо розпушувач і третю частину борошна.

Крок 6. Вливаємо половину молока і перемішуємо до однорідної консистенції, поступово додаємо борошно яке залишилось з молоком.

Крок 7. У сковорідці розігріваємо соняшникову олію і ложкою розділимо тісто, формуючи оладки. Готуємо на помірному вогні півтори-дві хвилини.

Крок 8. Перевертаємо і підсмажуємо з другої сторони.

Крок 9. Промакуємо паперовими рушниками і подаємо до столу. Смачного!

Смачні оладки з кабачків на сковороді

Смачні оладки з кабачків на сковороді – це простий рецепт для любителів соковитих зелених овочів. Такі оладки за бажанням можна доповнити тертим на терці сиром або скибочками вареної ковбаси, але навіть без додаткових компонентів, вам буде непередавано смачно!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 300 гр.
  • Кефір – 120 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 60 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Борошно рисове – 2 ст.л.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Олія – для смаження.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо куряче яйце в глибоку ємність, солимо і перчимо.

Крок 2. Виливаємо кефір і змішуємо компоненти вінчиком, додаємо соду.

Крок 3. М’якоть кабачка подрібнюємо за допомогою бурачною терки і викладаємо в підготовлену суміш.

Крок 4. Слідом натираємо на терці сир.

Крок 5. Доповнюємо склад рубаним кропом і старанно перемішуємо.

Крок 6. Вводимо трохи борошна і ще трохи вимішуємо.

Крок 7. Смажимо оладки на олії по 3-4 хвилини з кожного боку і перед подачею промакуємо від надлишку жиру паперовими рушниками.

Крок 8. Смачного!

Сирні оладки на кефірі

Сирні оладки на кефірі – це десерт з мінімальної кількості інгредієнтів, який своїм смаком і текстурою більше нагадує всіма улюблені сирники. Подавати таке частування рекомендується зі всілякими джемами, варенням або згущеним молоком.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідна кількість сиру викладаємо в миску і розминаємо зубцями вилки.

Крок 2. До сиру насипаємо цукор і сіль, виливаємо кефір – змішуємо або пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції.

Крок 3. Борошно перемішуємо з содою і відправляємо в сирну масу, замішуємо тісто.

Крок 4. Наливаємо олію в сковороду і прогріваємо, за допомогою столової ложки викладаємо тісто і підрум’янюємо оладки.

Крок 5. Через 4 хвилини напівфабрикати перевертаємо, доводимо до золотистості і зменшуємо нагрів до мінімуму. Прикривши кришкою, доводимо до готовності.

Крок 6. Здобрюємо улюбленим варенням і знімаємо пробу. Смачного!

Оладки на молоці з дріжджами

Оладки на молоці з дріжджами – це справжнісінькі пампушки, які припадуть до смаку всім: від малого до великого. Звичайно, на приготування доведеться витратити трохи більше часу, ніж на звичайні оладки, але підсумковий результат виразно варто цього – повірте!

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Дріжджі свіжі / сухі – 20 гр. / 2 ч.л.
  • Молоко тепле – 500 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – 2 ст.л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. 20 грам пресованих дріжджів кришимо в робочу глибоку ємність, додаємо цукор.

Крок 2. Заливаємо теплим молоком і ретельно перемішуємо.

Крок 3. У дріжджовий розчин просіюємо стакан пшеничного борошна і знову розмішуємо складові.

Крок 4. Опару накриваємо рушником на 60 хвилин і переносимо в тепле приміщення.

Крок 5. У піднялася опару переливаємо розколоті яйця, висипаємо залишки борошна, змішані з сіллю.

Крок 6. В останню чергу підливаємо олію і залишаємо тісто для вистоювання ще на півгодини.

Крок 7. Розігріваємо сковорідку з соняшниковою олією, столовою ложкою (рекомендується змочити в воді), зачерпуємо тісто і викладаємо на дно вогнетривкої посуду. Смажимо оладки на відстані один від одного на невеликому нагріванні з двох сторін.

Крок 8. Пишні і апетитні оладки подаємо до столу в гарячому або теплому вигляді. Смачного!

Пишні оладки на кефірі з яблуками

Пишні оладки на кефірі з яблуками – це страва, яка прекрасно підходить для подачі до столу під час сімейного сніданку або полудня. Провівши біля плити зовсім небагато часу і витративши мінімум зусиль, ви приємно здивуєте своїх рідних м’якими і ароматними оладками!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Кефір – 150-170 мл.
  • Борошно – 3-4 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст.л.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Цукровий пісок і яйця розтираємо виделкою.

Крок 2. Висипаємо в яєчну суміш борошно і ретельно перемішуємо.

Крок 3. Підливаємо в масу кефір – помішуємо.

Крок 4. Яблучну м’якоть подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 5. Пересипаємо фруктову стружку в тісто і змішуємо.

Крок 6. Розігріваємо соняшникову олію і ложкою викладаємо масу, обсмажуємо оладки з двох сторін до рум’яної скоринки.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Класичні печінкові оладки

Класичні печінкові оладки готуються швидко і просто особливо, якщо у вас під рукою є блендер з гострими ножами. Для гармонійного смаку крім субпродуктів, до складу також входять овочі і трохи борошна. А доповнити оладки можна відварними макаронами або крупами.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 2-3 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір: очищаємо цибулю від лушпиння, з субпродукту видаляємо протоки і плівки.

Крок 2. Викладаємо печінку в чашку блендера.

Крок 3. Додаємо ріпчасту цибулю і пробиваємо компоненти.

Крок 4. Приправляємо «фарш» сіллю і молотим перцем – знову включаємо блендер.

Крок 5. Переливаємо масу в піалу і доповнюємо борошном – ретельно перемішуємо.

Крок 6. Зачерпуємо тісто ложкою і викладаємо на гарячу сковорідку з олією, підрум’янюємо з обох сторін приблизно по три хвилини.

Крок 7. Гарячу страву подаємо до столу негайно. Смачного!

Як приготувати оладки на кислому молоці?

Як приготувати оладки на кислому молоці? Відповідь: дуже просто, швидко і смачно! Використовуючи виключно ті інгредієнти, що завжди є під рукою, посмажимо рум’яні оладки і побалуємо себе ніжним і ароматним стравою, яке ідеально підійде до чашечки чаю або кави.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450-500 гр.
  • Молоко кисле – 500 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У ємності з високими бортиками розколоти яйця з цукром і сіллю.

Крок 2. Виливаємо кисле молоко і соняшникову олію.

Крок 3. Висипаємо чайну ложку соди і перемішуємо.

Крок 4. Поступово висипаємо пшеничне борошно і замішуємо тісто.

Крок 5. Отримавши тісто, по консистенції нагадує густу сметану, ставимо миску в тепле приміщення і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 6. Смажимо оладки на рослинній олії з двох сторін до утворення характерної скоринки.

Крок 7. Викладаємо золотисті оладки на блюдо. Смачного!

Смачні оладки на сметані

Смачні оладки на сметані – це ситний і неймовірно смачний варіант для пізнього сніданку, який оцінять гідно навіть найвитонченіші гурмани. А для готування нам будуть потрібні лише прості і доступні продукти: яйця, борошно і інша кисломолочна продукція.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Сметана – 4 ст.л.
  • Кефір – 250 мл.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню все необхідне.

Крок 2. У глибоку ємність кладемо сметану і розбиваємо яйця.

Крок 3. Висипаємо цукор і збиваємо.

Крок 4. Виливаємо підігрітий кефір і ретельно перемішуємо.

Крок 5. Вводимо борошно і замішуємо однорідне тісто без грудочок.

Крок 6. Додаємо трохи соди і знову перемішуємо.

Крок 7. Смажимо оладки на соняшниковій олії по 2 хвилини з двох сторін.

Крок 8. Сервіруємо і подаємо до столу, доповнивши улюбленим варенням. Смачного!

Як приготувати оладки з гарбуза

Як приготувати оладки з гарбуза, приготовані в духовій шафі – це страва з розряду правильного харчування, особливо якщо замінити звичайний цукор підсолоджувачем. І якщо ви є любителем помаранчевого овоча, то ви просто зобов’язані спробувати такий спосіб приготування!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Олія – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбузову м’якоть ріжемо довільними скибочками.

Крок 2. Подрібнюємо яскравий овоч будь-яким зручним способом.

Крок 3. До гарбузової маси розбиваємо одне куряче яйце.

Крок 4. Висипаємо цукор і борошно.

Крок 5. Перемішуємо і розігріваємо духовку до 180 градусів.

Крок 6. Деко вистилаємо фольгою і викладаємо тісто ложкою, залишаючи невелику відстань між оладками. Випікаємо 12-15 хвилин, перевертаємо і повертаємо в духовку ще на 6-8 хвилин.

Крок 7. Знімаємо пробу і насолоджуємося. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал