Пишні оладки на молоці – 14 простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото

Оладки на молоці — це випічка, яка має дуже приємний та ніжний смак. Подавати оладки на молоці можна просто посипавши цукровою пудрою. Повітряні оладки можна приготувати не лише на кефірі. Молоко також підходить для замішування тіста.  Ми підібрали 14 різноманітних рецептів цієї випічки.

Покроковий рецепт приготування оладок на молоці без дріжджів

Рецепти оладок на молоці можна знайти у кухнях багатьох країн світу. Їх не тільки подають до чаю з солодкими добавками, але й використовую для приготування смачних перекушування з м’ясом або овочами. Цукру в останньому випадку слід додавати менше.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 2-3 ст.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

1. У глибоку миску розбийте яйця, всипте сіль та цукор.

2. Збийте інгредієнти до пишної піни міксером.

3. Потім влийте молоко і всипте борошно, яке просіяли, перемішайте до однорідного стану.

4. Додайте розпушувач для тіста та ще раз перемішайте. За консистенцією тісто має бути схожим на густу сметану.

5. Розігрійте сковороду, влийте олію. Викладайте тісто невеликими порціями на сковороду та обсмажуйте оладки з двох боків до золотистого кольору. Подавайте готові оладки з медом, варенням або іншими добавками на свій смак.

Смачного!

Ніжні та повітряні оладки на прокислому молоці

Смачна випічка із доступних продуктів. Якщо у вас у холодильнику випадково прокисло молоко, не поспішайте його викидати. На прокислому молоці виходять дуже смачні та пишні оладки.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Молоко прокисле – 1 ст.
  • Сода харчова – 0,25 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – 40 мл.

Процес приготування:

1. У мисці трохи збийте яйце з цукром та сіллю.

2. Потім додайте борошно, яке просіяли, і соду, перемішайте.

3. Влийте молоко, що прокисло, і замісіть тісто. Можна скористатися міксером, тоді структура буде однорідніша.

4. Поставте сковороду на вогонь, влийте олію. Столовою ложкою викладайте тісто та формуйте овальні оладки.

5. Пропікайте оладки з двох сторін, вони повинні добре підрум’янитися та стати пишними. Спочатку промокніть готові оладки паперовими рушниками від жиру, потім перекладіть їх на загальну страву та подавайте до чаю.

Смачного!

Швидкий та простий рецепт оладок на молоці без яєць

Смачні оладки без яєць на сніданок. Цей швидкий і простий рецепт допоможе вам вранці, коли потрібно нашвидкуруч щось приготувати.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Олія рослинна – 2-3 ст.л.
  • Молоко –250 мл.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Оцет – 0,5 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 2 ст.

Процес приготування:

1. Молоко трохи підігрійте, всипте в нього сіль та цукор. Соду погасіть оцтом і додайте|добавляйте| в молоко, перемішайте.

2. Борошно просійте через дрібне сито, додайте|добавляйте| в миску до молока і перемішайте.

3. Додайте в тісто столову ложку олії і ще раз добре перемішайте.

4. На середньому вогні розігрійте олію, викладіть столовою ложкою тісто і смажте оладки з двох сторін до рум’яного кольору.

5. Спочатку викладіть оладки на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.

6. Потім оладки можна подавати на стіл із варенням або медом.

Смачного!

Пишні та ніжні бездріжджові оладки на молоці з содою

Пишні оладки – один з найсмачніших і найпопулярніших сніданків. Приготування цієї випічки не потребує суворого дотримання технології та серйозної практичної підготовки.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 400 гр.
  • Молоко –250 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

1. У металевій мисці змішайте молоко з цукром, сіллю та гашеною оцтом содою. Поставте миску на вогонь, підігрійте та повністю розчиніть цукор у молоці.

2. Потім всипте в миску борошно, яке просіяли, і перемішайте інгредієнти.

3. Тісто повинне вийде густим, однорідним і без грудок.

4. На розігріту сковороду влийте олію, столовою ложкою викладіть тісто і сформуйте невеликі оладки. Між оладами залишайте проміжки, тому що при смаженні вони збільшуватимуться у розмірі.

5. Смажте оладки на середньому вогні з обох боків. Потім промокніть їх від жиру паперовими рушниками та подавайте на стіл.

Смачного!

Повітряні оладки на кислому молоці без дріжджів, як пух

Оладки готуються зазвичай із використанням кисломолочних продуктів. Найбільш пишними та повітряними оладки виходять на тісті з кислого молока. Обов’язково використовуйте тільки молоко, що повністю прокисло.

Час приготування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 250мл.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Олія рослинна – 150 мл.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте яйце та цукор. Не обов’язково збивати до утворення піни, достатньо довести до розчинення цукру.

2. Кисле молоко злегка підігрійте на повільному вогні або мікрохвильовій печі. Влийте його у яєчну масу.

3. Борошно просійте через сито прямо в миску, перемішайте.

4. Щоб у тісті не утворилося грудочок, скористайтесь блендером. Потім всипте соду і добре перемішайте тісто. Готовому тіста дайте постояти 20 хвилин.

5. На розігріту сковороду влийте олію, викладайте тісто в невеликій кількості столовою ложкою і формуйте округлі оладки. Обсмажте оладки з двох боків до золотистого кольору.

6. До оладок подавайте мед, варення чи сметану.

Смачного!

Оладки на молоці з яблуками за бабусиним рецептом

Такий рецепт оладок особливо актуальний в осінній період, коли в саду починають визрівати яблука. Яблука надають випічці особливого аромату і роблять її соковитою. Добре, якщо яблука будуть кисло-солодкими, тоді вони ідеально гармоніюватимуть із солодким тістом.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 280мл.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Цукор – 3 ст.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйце, додайте сіль та цукор. Трохи збийте інгредієнти вилкою.

2. Кисле молоко злегка підігрійте в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Влийте молоко в миску до яєчної маси та злегка перемішайте.

3. Борошно просійте через сито прямо в миску, додайте соду і замісіть тісто.

4. Помийте яблука, очистіть від шкірки і наріжте їх дрібними кубиками. Додайте яблука до тіста, перемішайте.

5. На розігріту сковороду влийте олію. За допомогою столової ложки формуйте оладки невеликого розміру та смажте їх на середньому вогні під кришкою.

6. Коли тісто схопиться і зверху з’являться бульбашки, переверніть оладки та смажте з іншого боку.

7. Паперовими серветками промокніть оладки від надлишків жиру та подавайте їх на стіл.

Смачного!

М’які та пишні оладки на сухому молоці

М’які та пористі оладки без особливих турбот. Оладки на сухому молоці виходять ніжними та ароматними, воду для тіста можна злегка підігріти і тоді сухі компоненти легше змішуватимуться.

Час приготування: 70 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.
  • Цукор – 2 ст.
  • Молоко сухе – 2 ст.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Вода –130 мл.

Процес приготування:

1. Борошно просійте через дрібне сито у миску. Додайте до неї сухе молоко та розпушувач для тіста.

2. Далі додайте цукор та сіль, перемішайте.

3. Потім додайте теплу воду та перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану. Закрийте миску чистим рушником і залиште на 20 хвилин.

4. Після цього додайте яйце та пару столових ложок олії. Замісіть густе однорідне тісто.

5. У добре прогріту сковороду влийте олію, столовою ложкою викладіть тісто у формі невеликих оладок. Смажте на помірному вогні.

6. Оладки повинні добре підрум’янитися, але не підгоріти. Подавайте оладки до чаю з варенням, згущеним молоком молоком або сметаною.

Смачного!

Бездріжджові оладки на молоці з розпушувачем

Перевірений рецепт відмінних оладок без дріжджів. Оладки подобаються дорослим та дітям. Одні люблять їсти їх з кошторисною, інші віддають перевагу варіантам по-солодше і поливають оладки варенням або медом.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6-8.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.
  • Молоко – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Олія соняшникова – за смаком.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте яйця, сіль та цукор.

2. До молока додайте 1 столову ложку оцту і залиште на 5-10 хвилин. Потім додайте молоко в миску до яєчної маси та перемішайте.

3. Далі всипте борошно, яке просіяли, і розпушувач для тіста, добре перемішайте.

4. Сковороду прогрійте, влийте трохи олії. Тісто викладайте на сковороду столовою ложкою, смажте оладки по 2-3 хвилини з кожного боку.

5. Оладки промокніть паперовими рушниками від жиру, потім перекладіть на тарілку, полийте сметаною або варенням і подавайте стіл.

Смачного!

Оладки на молоці з сухими дріжджами та яйцями

Оладки на молоці із сухими дріжджами та яйцями виходять неймовірно пишними, ніжними та апетитними. Подавайте частування до столу, доповнивши сметаною, варенням чи іншими доповненнями до смаку. Для приготування оладок використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 430 гр.
  • Молоко –200 мл.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Виливаємо вказану кількість теплого молока у глибоку миску.

Крок 2. Висипаємо сюди цукор.

Крок 3. Далі додаємо сіль.

Крок 4. Розбиваємо куряче яйце.

Крок 5. Висипаємо сухі дріжджі

Крок 6. Поступово просіюємо борошно та починаємо замішувати тісто.

Крок 7. За допомогою вінчика вимішуємо однорідне тісто без грудочок. Прикриваємо його та залишаємо у теплому місці на 30 хвилин.

Крок 8. Порційно викладаємо тісто в розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо до рум’янцю з обох боків.

Крок 9. Оладки на молоці із сухими дріжджами та яйцями готові. Пригощайтесь!

Оладки на молоці з розпушувачем

Оладки на молоці з розпушувачем кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом із покроковими фото. Готовий продукт підходить до сніданку або як поживний перекус. Порадуйте себе та близьких простим та смачним частуванням.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Молоко –200 мл.
  • Яйце велике – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Кілька хвилин збиваємо куряче яйце із цукром.

Крок 2. Виливаємо сюди молоко та перемішуємо.

Крок 3. Додаємо борошно, яке просіяли, з розпушувачем і щіпку солі.

Крок 4. Починаємо перемішувати вінчиком до однорідного стану.

Крок 5. Повинне вийти густе гладке тісто.

Крок 6. Порційно виливаємо тісто на сковороду з олією. Обсмажуємо оладки до рум’янцю з обох боків.

Крок 7. Оладки на молоці з розпушувачем готові. Можна подавати до столу та пригощатися!

Оладки з яблуками на молоці

Оладки з яблуками на молоці порадують вас цікавим смаком, соковитістю та приємною фруктовою кислинкою. Таке частування стане апетитним сніданком або доповненням до чашки гарячого чаю. Обов’язково спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода гашена – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо в глибоку миску борошно. Додаємо до неї сіль та гашену соду.

Крок 2. Розбиваємо сюди куряче яйце.

Крок 3. Висипаємо цукор та виливаємо молоко.

Крок 4. За допомогою вінчика вимішуємо вміст до однорідності та зникнення грудочок.

Крок 5. Очищаємо яблуко та ріжемо його невеликими кубиками. Викладаємо фрукт у тісто. Перемішуємо.

Крок 6. Порційно викладаємо тісто в розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо до рум’яної скоринки.

Крок 7. Оладки із яблуками на молоці готові. Швидше спробуйте!

Оладки на кислому молоці

Оладки на кислому молоці порадують вас своїм ніжним смаком та апетитним зовнішнім виглядом. На приготування оладок ви не витратите багато часу та сил. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та близьких!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Молоко кисле – 3/4 ст.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – для смаження + в тісто.

Процес приготування:

Крок 1. Виливаємо кисле молоко у глибоку миску.

Крок 2. Додаємо сіль, цукор та соду. Збиваємо вміст вінчиком до розчинення сухих продуктів.

Крок 3. Поступово просіюємо сюди борошно. Вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 4. Виливаємо трохи олії. Приблизно одну чайну ложку.

Крок 5. Перемішуємо тісто до однорідності.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією. Порційно викладаємо сюди тісто.

Крок 7. Обсмажуємо заготовки до яскравого рум’янцю з обох боків.

Крок 8. Оладки на кислому молоці готові. Подавайте до столу!

Бананові оладки на молоці

Бананові оладки на молоці порадують вас ніжним смаком, апетитним виглядом та помірною насолодою. Подавайте цікаве частування разом з філіжанкою гарячого чаю або як окрему страву до сніданку. Ваші близькі гідно оцінять таку кулінарну ідею.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Банани – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 1/4 ст.
  • Цукор – 1/4 ст.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо банани, розламуємо їх на частини та кладемо у чашу блендера.

Крок 3. Перемелюємо фрукти до однорідної кашки.

Крок 4. З’єднуємо куряче яйце із цукром.

Крок 5. Збиваємо яйця із цукром до однорідності.

Крок 6. Виливаємо в цю суміш тепле молоко. Перемішуємо.

Крок 7. Викладаємо сюди перемелений банан.

Крок 8. Висипаємо борошно з розпушувачем.

Крок 9. Вимішуємо до однорідності. Виливаємо олію, перемішуємо.

Крок 10. Порційно виливаємо тісто у сковороду.

Крок 11. Обсмажуємо частування до рум’янцю з обох боків.

Крок 12. Бананові оладки готові на молоці. Пригощайтесь!

Оладки з сиром та ковбасою на молоці

Оладки з сиром та ковбасою на молоці – це неймовірно смачна, поживна та проста у виконанні ідея для вашого столу. Подавайте частування до сніданку або як оригінальний перекус. Приготувати такі оладки зможе кожен. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 150-250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко –100 мл.
  • Ковбаса – 200 гр.
  • Твердий сир – 200 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Кріп – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти для приготування.

Крок 2. Збиваємо курячі яйця з молоком та сіллю до однорідності.

Крок 3. Викладаємо у тісто кубики ковбаси.

Крок 4. Сюди відправляємо тертий сир, перемішуємо.

Крок 5. Додаємо кубики помідорів.

Крок 6. Кладемо сюди подрібнений кріп.

Крок 7. Перемішуємо заготівлю та перчимо. Поступово просіюємо борошно та вимішуємо до складу без грудочок. Борошно беріть залежно від густоти тіста, яку ви хочете.

Крок 8. Розігріваємо сковороду з олією. Порційно викладаємо сюди тісто із начинкою. Обсмажуємо частування до рум’янцю з обох боків.

Крок 9. Оладки із сиром та ковбасою на молоці готові. Подавайте частування до столу!

ОЛАДКИ з секретиком,які не опадають – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал