Запечені кабачки в духовці – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

aabf31cbcbc7c33484e9ff246bda9b8e

Запечені кабачки в духовці – це різні варіанти страв для літнього меню, корисні, малокалорійні і дуже смачні. Кабачок, хоча овоч бюджетний і з невиразним смаком, але відмінно поєднується з м’ясом, іншими овочами, сиром, грибами, різними соусами. Щільна стінка кабачка добре тримає форму і зручна для фарширування. У цій темі вам пропонуються, прості і вдалі рецепти запікання кабачків в духовці.

Човники з кабачків з фаршем в духовці

Човники з кабачків з фаршем в духовці будуть у вас не тільки смачним ситним блюдом, але і красивою подачею до столу. Кабачки для човників вибираються невеликі, щоб шкірка була ніжною, а фарш підходить будь-який. У цьому рецепті змішаний м’ясний фарш не обсмажуємо, а доповнюємо обсмаженими морквою, цибулею і м’якоттю кабачка. Змащуємо кабачки сметанним соусом і запікаємо під сиром.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок молодий – 2 шт.
  • М’ясний фарш – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Твердий сир – 50 гр.
  • Часник – 3 зубка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте з молодих кабачків 4 човники. Віддалену ложкою м’якоть залиште для фаршу.

009d797d5df812fbb1aeee458ae3b151

Крок 2. Цибулю наріжте невеликими кубиками. На великій терці подрібніть моркву. Кабачкову м’якоть наріжте ножем. На розігрітій олії обсмажте до м’якості спочатку моркву з цибулею.

6be80f4e42e0d60daf4dee0cdbd7df32

Крок 3. Потім додайте до них нарізку кабачкової м’якоті, посмажте все ще 5 хвилин і остудити.

fbcd1b1949ec3b16dc0d08a66e988f68

Крок 4. В окремий посуд перекладіть м’ясний фарш, посипте сіллю з чорним перцем і додайте овочеву засмажку. Ці інгредієнти добре перемішайте.

c967ffead58b728bd5a39338bd24fd8c

Крок 5. Для соусу в піалі перемішайте сметану з подрібненими через прес зубками часнику. Соус трохи посоліть.

0076797217d23b45b2be610a2745a136

Крок 6. Невелику форму для запікання застеліть фольгою і трохи змастіть олією. У неї укладіть кабачкові човники і всередині рясно змастіть сметано-часниковим соусом.

944ced9b1e4f486e0f67cd11c4e36591

Крок 7. Потім човники компактно заповніть м’ясним фаршем.

c8b95f24daf25a407de15b1df36467b5

Крок 8. Поверх фаршу нанесіть залишився соус і посипте човники подрібненим на дрібній терці сиром. Прикрийте кабачки другим шматком фольги і поставте в духовку на 30 хвилин при 180 ° С.

78e6c88aa781f5b9fdf036232ff6eb05

Крок 9. Через півгодини фольгу зверху приберіть і продовжите запікання ще 10 хвилин, щоб сир підрум’янився.

5da80f1467de0d323d77095f729af2e4

Крок 10. Приготовлені в духовці човники з кабачків з фаршем розкладіть по порційних тарілках і подайте до столу в гарячому вигляді. Смачного!

1136e234ebf1f63c0312bcfd5847a8e0

Як швидко і смачно запекти кабачки кружечками

Швидко і смачно запекти кабачки кружечками в цьому рецепті, можна без доповнення іншими інгредієнтами і тільки в борошняній паніровці, а смак додати пряними травами. Кабачкові кружечки вийдуть з хрусткою скоринкою, і до них відмінно підійде сметано-часниковий соус.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Борошно – ½ ст.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Пряні трави – за смаком.
  • Олія – для змащування дека.

Для соусу:

  • Сметана – 200 гр.
  • Часник – 4 зубки.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки промити і насухо витерти серветкою. Товсту шкірку краще видалити. Потім кабачки нарізати кружечками товщиною не більше 1 см. В окремому посуді змішати борошно з сіллю, чорним перцем і будь-якими пряними травами.

f177b77f8bc1d4193756790e3a81f6d0

Крок 2. Нарізку кабачків перекласти в посуд з паніруванням, прикрити харчовою плівкою і кілька разів добре струсити. Можна просто запаніровати кружечки в борошняної суміші.

0ea95a300c4d914cd296227a28ba1734

Крок 3. Включити духовку на 200 ° С. Деко застелити папером і змастити невеликою кількістю олії. Укласти на нього кабачкові кружечки і запекти протягом 15 хвилин на одній стороні. Потім їх перевернути, включити режим «Конвекція» або «Гриль» і продовжити запікання ще 15 хвилин, щоб вийшла рум’яна скоринка.

867a09aa33afba5725733b71ea7c7c59

Крок 4. В окремому посуді змішати всі інгредієнти для соусу. Приготовлені швидко і смачно запечені кабачки кружечками красиво розкласти на сервірувальне блюдо, декорувати зеленню і подати до столу гарячими в доповненні зі сметано-часниковим соусом. Смачного!

6e42d061e0b1b8a6d06fd04c5568716e

Запіканка з кабачків в духовці

Запіканка з кабачків в духовці має багато варіантів приготування: від дієтичних – до ситних м’ясних і з різними заливками. У цьому рецепті вам пропонується смачний варіант кабачкової запіканки в заливці з плавленого сиру з яйцем. Готується блюдо просто і, може бути, у вас легким і корисним вечерею.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 600 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте простий набір інгредієнтів для запіканки. Кабачки для неї підійдуть будь-які, але з молодих блюдо буде більш ніжним. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.

d018fd1f6d5619f8205d2f82f9419f5c

Крок 2. Кабачки промийте, очистіть від шкірки з насінням і м’якоть подрібніть на великій терці. Її посипте сіллю, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин для відділення соку.

310cd2d98153882f18a19abbbcda53bb

Крок 3. Потім руками сік відіжміть і перекладіть стружку кабачка в окремий посуд. Без соку, вага кабачкової маси буде приблизно 450 гр.

507e44945e1abc9f8864ed28b847daeb

Крок 4. Якісний плавлений сир наріжте невеликими кубиками і перекладіть в пластмасову піалу.

9bcff67c8e94ec17481eeaa866eb5760

Крок 5. Розтопіть сир до рідкої текстури в мікрохвильовці на максимальній потужності і в пульс-режимі по 10-15 секунд, перемішуючи після кожного прогріву.

4ee053429ab632fc74d450b44e991b22

Крок 6. Перекладіть розплавлений сир в кабачкову масу і краще рукою добре перемішайте.

41c15a5308f2c79015bb6325e2836255

Крок 7. Яйця вінчиком трохи збийте, перелийте до кабачкової маси і ще раз перемішайте.

Крок 8. Потім в цю масу перекладіть нарізку цибулі, насипте сіль з чорним перцем і ще раз перемішайте.

f456185c9998fe3254964d7fc75b45a6

Крок 9. Кабачково-сирну масу перекладіть в змащену маслом форму для запікання.

c93885f907858d11311c891b5d7af184

Крок 10. Духовку включіть на 180 ° С. Поставте запіканку в духовку на 1 годину. До кінця запікання підключіть режим «Гриль» для отримання рум’яної скоринки.

10cec4afa7131b4fc914a0218c3a0540

Крок 11. Приготовану в духовці запіканку з кабачків трохи остудити і подайте до вечері в теплому вигляді, доповнивши будь-яким соусом. Смачного!

810fb60db90dd4fc8b9d5c052f992bb8

Кабачки з майонезом, сиром і часником в духовці

Кабачки, як овоч з невираженим смаком, з майонезом, сиром і часником в духовці виходять швидкої і неймовірно смачною закускою до будь-якого столу. Блюдо виходить нежирним і менш калорійним в порівнянні з жаркою їх на сковороді. У цьому рецепті кабачки нарізаємо кружечками і запікаємо без додавання традиційних помідор.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 300 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок добре промийте, серветкою видаліть всю вологу і наріжте овоч кружечками товщиною не більше 1 см.

a761f9bcb4b00f5e6e38ce666da562cc

Крок 2. В окрему піалу покладіть майонез, через прес додайте очищені зубки часнику і добре перемішайте.

a1d6c47ba53381075ace072f840b97f1

Крок 3. Деко або форму для запікання змастіть невеликою кількістю олії і викладіть на нього кабачкові кружечки. На кожен кружок чайної ложкою покладіть майонез з часником.

b0b15419fc84cbc600742633737b4a44

Крок 4. Увімкніть духовку на 190 ° С. На великій терці подрібніть будь-який твердий сир, а до кабачків добре підходить сорт «Гауда», і рівномірно розкладіть його поверх кабачків. Запікайте кабачки протягом 20-25 хвилин.

eeba6bd825cd419af7952bc84c310258

Крок 5. Приготовлені в духовці кабачки з майонезом, сиром і часником перекладіть на порційні тарілки і відразу гарячими сервіруйте до столу. Такі кабачки будуть смачною закускою і в холодному вигляді. Смачного!

8b389ae52eb2c24494294ef40bcf7902

Дієтичні кабачки в духовці

Дієтичні кабачки в духовці без додавання масла, сиру і майонезу, досить популярні в дієтичному і ПП меню. Готуються вони просто, швидко, а смак доповнюється часником і прянощами. Для запікання підходять як молоді, так і зрілі кабачки, тільки у останніх видаляється шкірка з насінням. У цьому рецепті кабачки нарізаємо кружечками і запікаємо на решітці при періодичному перевертанні. Сіль додаємо до спечених кабачкам, щоб відразу не дали багато соку.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 4 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Майонез для подачі – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для страви. Кабачки добре промити і насухо витерти серветкою. Промити і обсушити зелень. Очистити головку часнику.

4e4a09c32f223fc965bc80b3be141f4d

Крок 2. Кабачки нарізати кружечками товщиною не більше 0,5 см. Рівномірно розкласти їх на чистій решітці для запікання. Можна відразу трохи посипати сіллю.

142a62fa5e8bbcd881d9c224edf3da94

Крок 3. Включити духовку на 180 ° С. Рештку помістити над деко, що буде акуратніше, так як кабачки трохи дадуть соку. Запекти нарізку кабачків протягом 40 хвилин. За цей час їх кілька разів перевернути, щоб вийшла рум’яна скоринка з обох сторін.

c2c8322585d80d47a1b7083fc84eba65

Крок 4. Запечені кабачки одним шаром викласти на плоске блюдо і на свій смак посипати сіллю.

7185f9d0b787fb491f873a3eff82cd20

Крок 5. Через часничницю на кожен кружок додати трохи подрібненого часнику. Потім кабачки посипати дрібно нарізаною зеленню. Приготовлені в духовці дієтичні кабачки сервірувати до столу відразу і гарячими, доповнивши за бажанням низькокалорійним майонезом, так як вони швидко стають водянистими і втрачають смак. Смачного!

c06ebab57143fda32d79ac68c4218048

Кабачки, запечені з сиром і сметаною

Кабачки, запечені з сиром і сметаною, готуються швидко і всього за 20 хвилин. Сметана в доповненні з часником і зеленню робить кабачки соковитими, ароматними і ніжними, а калорійність страви менше, ніж з традиційним майонезом. У цьому варіанті кабачки нарізаємо кружечками. До сметанного соусу додаємо кріп з часником і запікаємо під сирною скоринкою.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок середній – 1 шт.
  • Сметана 15% – 100 гр.
  • Твердий сир – 70 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 1 зубок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, відразу підготувати простий набір інгредієнтів. Промити і обсушити кабачок і кріп. Очистити часник. Сир подрібнити на середній терці.

020e3245b6c0a562d0b71ac0196e65a0

Крок 2. Кріп з часником дрібно нашаткувати. У піалі добре змішати сметану з нарізкою зелені і часнику.

6270bf1b16d9ebea9e72aeb7d33f7881

Крок 3. Кабачок нарізати тонкими кружечками і внахлест укласти в змащену маслом форму для запікання. За своїм смаком кабачки посипати сіллю з чорним перцем.

776c697e2441e6e08fc9bf32cfae8d9e

Крок 4. Рівномірно покрити кабачки сметанним соусом.

ef1454785dba92b81bbf80d2ee14b947

Крок 5. Потім посипати їх натертим сиром. Духовку включити на 180 ° С.

7cb525b32add060a8682c4d2f64670e3

Крок 6. Запекти кабачки в продовження 20 хвилин і до рум’яної сирної скоринки.

1b3ea1d19d7c7e57c053e9e92034366d

Крок 7. Приготовлені кабачки, запечені з сиром і сметаною, розкласти по порційних тарілках і подати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

d3d03f11a5ce0107f0d33d62f1e82ca4

Кабачки в яєчному клярі в духовці

Кабачки в яєчному клярі в духовці виходять менш калорійними і з менш хрусткою скоринкою в порівнянні з жаркою на сковороді, але смак у них відмінний. Варіанти кляру різні і в цьому рецепті робимо його на основі яйця, сметани, кукурудзяного крохмалю і часнику. За бажанням кабачки в клярі можна доповнити помідорами і сиром.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок середній – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зубок.
  • Сіль – за смаком.
  • Помідор – 1 шт.
  • Твердий сир – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок промити і виделкою зробити кілька поздовжніх неглибоких поглиблень.

6994acd9f47c32429813fc52d9f4dbbb

Крок 2. Потім кабачок розрізати на кружечки товщиною до 1 см. Посипати їх сіллю, залишити на 5 хвилин і потім серветкою прибрати весь сік.

43cd751948a3e21888ac6f6f191bd206

Крок 3. Для кляру в окрему піалу покласти сметану з яйцем і кукурудзяним крохмалем.

ff431fd37ecca7e5b2fea1e9c0d24ad4

Крок 4. Через прес додати зубок часнику.

c5d0ac76bb868205dfd58afa0b4a45e9

Крок 5. На окреме блюдце насипати борошно. Воно потрібне, щоб рідкий кляр не стікав з кабачків.

8a37cf4580a90ee7846194cd8d28b11d

Крок 6. Нарізку кабачків добре обваляти в борошні з обох сторін.

cfb4876d7825fa04ac7ca2bf11ed7f20

Крок 7. Потім за допомогою ложки все кружечки вмочити в кляр і викласти одним шаром в форму для запікання.

2eaf58695610e49f6f3b6da3c5e52f7c

Крок 8. Таким чином в форму укласти всі кабачкові кружечки в клярі.

8fba3a47e7867543d9eec0a992e93e1f

Крок 9. Духовку включити на 180 ° С і запекти кабачки в продовження 20-25 хвилин.

896fb022150facecb62ebc8abfd19777

Крок 10. За бажанням, на запечені в клярі кабачки розкласти нарізаний помідор з кубиками твердого сиру.

6691abae0f715e3bf178d368ff85b90b

Крок 11. Поставити кабачки в духовку ще на 10 хвилин, щоб сир розплавився. Приготовлені в духовці кабачки в клярі сервірувати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

de2a1ef1787303f75a9e65ba2eeaa468

Кабачки, запечені з баклажанами

Овочі, запечені в міксті, відрізняються більш багатим смаком і варіантом такого страви можуть бути у вас кабачки, запечені з баклажанами. Нарізка цих овочів і час готування однакові, що зручно для господині. Вам пропонується простий і швидкий рецепт запікання кабачка і баклажана, які можна подати і самостійним блюдом в пісні дні і для ПП, і гарніром до м’яса з рибою.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 400 гр.
  • Баклажан – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Прованські трави – 2 ч.л.
  • Гранульований часник – 2 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, овочі і приправи для запікання. Кабачок і баклажани добре промити, серветкою обсушити і видалити кінчики.

7f65047201a88abb405f3ea55aacf8a8

Крок 2. Кружками товщиною не більше 7 мм нарізати баклажани.

0e4061f5a501a88e78598d62bab22d16

Крок 3. Цю нарізку перекласти в окремий посуд, рясно посипати сіллю, перемішати і залишити на 15 хвилин для видалення гіркоти.

2808ca9c20b0b00e927ba21d1a6309a9

Крок 4. Такими ж за розміром і формою кружечками нарізати кабачок.

631cfeab60f057f909b5e0ad43cd5242

Крок 5. Посолені баклажани промити під проточною водою, рідина віджати і перекласти їх в інший посуд. Додати до баклажанам нарізку кабачка і насипати всі приправи з сіллю, так як кабачок несолоний.

768df2c341269e2335d285f44271a5ab

Крок 6. Потім овочі полити олією і перемішати.

f2de7db4b42b8adc669d73f74f55368b

Крок 7. Підготовлені овочі акуратно укласти в форму для запікання.

8d86ff2b37b9bd56a448e88b0059d260

Крок 8. Духовку включити на 250 ° С. Запекти овочі в продовження 20 хвилин. Якщо за цей час вони зверху почнуть підгоряти, а всередині ще не пропечуться, прикрийте блюдо шматочком фольги.

e1bd6839332f793e712744d431e7b4c5

Крок 9. Приготовлені кабачки, запечені з баклажанами сервірувати до столу гарячими, але вони будуть смачними і в холодному вигляді. Смачного!

d42cd104bfd53f471c247b03fc98216f

Кабачки в духовці з м’ясом і овочами

Кабачки в духовці з м’ясом і овочами готуються просто і будуть у вас ситним і смачним другим блюдом як для обіду, так і для святкового столу. М’ясо, береться будь-який, а кабачки вибираються молоді. Час готування у цих інгредієнтів різний, тому м’ясо обсмажується. У цьому рецепті беремо свинину з кісточкою, а набором овочів беремо кабачок, баклажан, цибуля і часник.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Свинина з кісточкою – 850 гр.
  • Кабачок – 2 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 головки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Прованські трави – за смаком.
  • Орегано свіжий – 4 гілочки.
  • Оливкова олія – 8 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промийте під проточною водою, обсушити серветкою і наріжте порційними шматочками. Натріть їх оливковою олією і посипте сіллю з прянощами.

023e515ef9b6fa7c6ff32f6c9b427c09

Крок 2. Потім шматочки м’яса обсмажте на сковороді або грилі до рум’яної скоринки з усіх боків.

d0d158a8ac0440ad2ebdbbf915c70048

Крок 3. Кабачки, баклажани і цибулю очистіть, промийте і наріжте великими шматочками довільної форми. Очищені головки часнику розріжте наполовину. Нарізку овочів укладіть на деко або в форму для запікання, посипте сіллю і поверх їх розкладіть обсмажене м’ясо.

788cff01c00993da66cebae4b53d4e27

Крок 4. Поверх м’яса покладіть для особливого аромату гілочки свіжого орегано.

36b9d60cefd504f985407c2602a66bc5

Крок 5. Потім м’ясо з овочами щільно накрийте складеної вдвічі фольгою.

dcf81cfb4f22f524ecb4a7d12b7b6a74

Крок 6. Духовку включіть на 220 ° С. Запікайте страву протягом 1,5 годин. Орегано перед подачею приберіть.

d616f7a7d20f87a9c8362918ac47086e

Крок 7. Приготовлені в духовці кабачки з м’ясом і овочами розкладіть по порційних тарілках і подайте до столу в гарячому вигляді. Смачного!

e5cde93c982beb6accc7eeda7c85af95

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал