Торти на 16 років хлопцю прикольний: фото

Незалежно від того, чи є мама, яка дорослішає хлопця вмілим кондитером, самостійно створює солодкі шедеври, або замовляє частування в пекарні або у приватного фахівця, необхідний запам’ятовується десерт. Торт на 16 років повинен бути стильним, смачним і відповідати тематиці святкової вечірки. Розмір десерту багато в чому залежить від передбачуваної кількості гостей. Чим більше людей буде запрошено на урочистості, тим більший знадобиться торт.

Крім того, більшість підлітків з високою ймовірністю захочуть встановити на нього свічки, щоб запалити і задути їх в один з найвідповідальніших моментів урочистості. Від цього фактора також буде залежати рекомендований тип солодкого частування. Існує безліч варіантів цікавих і оригінальних тортів, які будуть приємним сюрпризом для тінейджера. Деякі десерти можна приготувати в домашніх умовах, не володіючи серйозними кондитерськими навичками і досвідом.

Райдужний варіант

Торт на 16 років хлопцю може відрізнятися незвичайної забарвленням і яскравою декоративною обробкою. Наприклад, Райдужний є різнокольоровий повітряний бісквіт, промазаний вершковим кремом і посипаний яскравою кольоровою посипкою.

Таке частування справить велике враження на багатьох.

Які інгредієнти знадобляться

Для коржів:

  • 375 г м’якого солоного вершкового масла, плюс ще трохи для змащування форм;
  • 375 г золотистої цукрової пудри;
  • 6 великих яєць, підігрітих до кімнатної температури;
  • 375 г борошна самоподнімающейся;
  • 11,5 ч. л. розпушувача;
  • 150 мл молока;
  • блакитний і рожевий харчової барвники;
  • різнобарвна кондитерська посипання.

Для крему:

  • 250 г м’якого солоного вершкового масла;
  • 400 г цукрової кондитерської пудри, просіяного;
  • 1 стручок ванілі, тільки боби з нього;
  • 100 г жирного вершкового сиру.

Покроковий процес приготування

  1. Нагріти духовку заздалегідь до 180 ° C, змастити пом’якшеним маслом і застелити листами пергаменту 3 форми 20-сантиметрового діаметру.
  2. Щоб приготувати бісквіт, збити масло і цукор міксером або за допомогою електричного віночка протягом 5-8 хв., Або до отримання легкої і повітряної маси.

  3. Далі вливати яйця (поступово, по одному одноразово) не припиняючи процес збивання.
  4. Додати борошно, розпушувач і молоко і розмішати до отримання повністю однорідної маси.
  5. Розділити суміш між трьома мисками (при бажанні можна відміряти рівну кількість за допомогою ваг). Пофарбувати тісто в одній ємності в блакитний колір, в іншій – в рожевий, почавши з додавання декількох крапель пігменту і збільшуючи його кількість при необхідності. Залишити тісто в залишилася мисці незабарвленим.
  6. Помістити на робочій поверхні три підготовлені форми і миски з рідким тістом. Викласти 1 ст. л. блакитного тіста (з гіркою) в середину першої форми, потім – стільки ж рожевого в другу ємність і незабарвленого – в третю, потім додати ще по 1 ст. л. іншого кольору поверх кожної з них і швидко повторювати даний крок з усім тістом, чергуючи кольору, не чекаючи, поки нова порція осяде або розтечеться.
  7. Після цього дуже обережно постукати по формам і струснути їх, щоб вирівняти товщину кожної заготовки, а потім випікати їх по черзі на центральній стійці духовки протягом 25-30 хв., Або поки вони не стануть твердими на дотик. Після виймання відразу витрусити коржі з форм і залишити на решітці остигати в перевернутому вигляді.
  8. Щоб зробити крем, покласти масло, цукрову пудру і ванільні боби в більшу ємність і збивати міксером з насадками-віночками або лопатями 5 хв. , або поки суміш не стане повітряної і пишною.
  9. Додати вершковий сир і продовжувати збивання ще трохи, поки компоненти не змішаються.

  10. Далі помістити один з коржів на підставку або сервірувальний тарілку, покласти зверху 2 ст. л. крему і рівномірно розподілити, накрити другим бісквітом і повторити нанесення крему, зверху викласти третій шар.
  11. Розподілити товстий шар крему по поверхні і боків торта, зверху посипати різнобарвною яскравою кондитерської посипкою.

Морський

Торт на 16 років хлопцю в креативному оформленні може бути різним. Гарна ідея – зробити поверхню десерту імітацією моря, з якого видніються хвости грають русалок. Такі прикраси можуть здатися складними для виконання, але результат безперечно варто витрачених зусиль.

Які інгредієнти знадобляться

Для коржів:

  • 300 г пом’якшеного вершкового масла ( плюс ще трохи для форм);
  • 300 г цукрової кондитерської пудри;
  • 5 великих збитих яєць;
  • 1 ч. л. ванільною пасти;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 300 г борошна самоподнімающейся;
  • пурпурний гелевий харчовий барвник (або суміш фіолетового, синього і червоного гелевих пігментів).

Для крему:

  • 700 г цукрової кондитерської пудри;
  • 350 г пом’якшеного вершкового масла;
  • синій чи фіолетовий гелевий харчовий барвник.

Для хвостів русалок:

  • 200 г білого шоколаду;
  • 2 ч. л. золотистої або сріблястою харчової пудри.

Для прикраси:

  • їстівний перли;
  • срібляста кондитерська посипання .

Крім цього, знадобляться форми для створення хвостів русалок і морських раковин.

Покроковий процес приготування

Як зробити хвости русалок і морських черепашок:

  1. Розтопити білий шоколад в жароміцної посуді в мікрохвильовій печі сесіями по 20 сек., помішуючи після кожного нагріву.

  2. Перекласти шоколадну масу у формочки для хвоста і поставити їх на невеликому підносі в морозильну камеру на 15-20 хв. до застигання, після чого вийняти фігурки з форм
  3. Змішати золотисту або сріблясту харчову пудру з 0,25 ч. л. води і нанести отриману суміш тонким шаром на шоколадні хвости і черепашки, розкласти їх на тарілці або підносі і знову поставити в морозильник, поки вони не знадобляться.

Як приготувати коржі:

  1. Нагріти духовку заздалегідь до 180 ° C, змастити маслом і вистелити дно пергаментом у трьох 18-сантиметрових форм.
  2. За допомогою міксера збити масло, цукор, яйця, ванільну пасту, розпушувач і борошно до отримання однорідної пишної суміші.

  3. Рівномірно розділити отримане тісто між трьома формами, додати в кожну з них по кілька крапель пурпурного барвника так, щоб вийшла різна яскравість і інтенсивність кольору (від темного до світлого).
  4. Розрівняти поверхню пофарбованого тіста і випікати кожну заготовку 25 -30 хв., або поки шпажка, встромлена в середину, не вийде чистою.
  5. Через 10 хв. вийміть виймання з духовки дістати коржі з форм і перекласти на решітку верхньої стороною вниз, дати повністю охолонути.

Поки бісквіти остигають, слід зробити крем:

  1. Збити цукрову пудру і масло до повітряної блідою маси, додавши при необхідності 1 ст. л. теплої води.
  2. Відкласти половину крему в іншу миску.
  3. Розділити другу половину між трьома ємностями і пофарбувати кожну частину в різні відтінки синього: темний, насичений і світлий.

Після цього можна приступати до складання десерту:

  1. Скласти бісквіти один на одного, промазав їх між собою здебільшого білого крему, потім нанести його залишки по всій зовнішній стороні торта, рівномірно розподіляючи лопаткою, охолодити на 30 хв.
  2. Помістіть кожну з пофарбованих частин крему в окремі кондитерські пакети, і прорізати внизу кожного велике 2-сантиметрова отвір.
  3. Нанести найтемніший крем навколо нижньої частини торта 2-3 рази, потім продовжити нанесення по колу насиченим і світло-синім, створюючи поступовий колірний перехід до поверхні. Використовуючи невелику м’яку лопатку, обробити стики між кожним рядом.
  4. Далі можна змішати весь крем і перекласти його в чистий кондитерський шприц з насадкою-зірочкою, щоб отримати однотонну поверхню, або нанести зверху окремі відтінки синього, щоб імітувати морські хвилі.
  5. Нарешті, прикрасити десерт з боків і поверхні їстівним перлами, шоколадними черепашками і хвостами русалок, встромивши їх у крем. При бажанні можна посипати торт золотистої або сріблястою кондитерської посипкою.

Торт, що кидає виклик гравітації

Торт на 16 років хлопцю в стилі «предмета проти правил гравітації» вельми цікава ідея для святкового столу.

Торт на 16 років хлопцю, який кидає виклик гравітації.

Такі десерти стали справжнім модним трендом в останні роки.

Які інгредієнти знадобляться

Для шоколадних бісквітів:

  • 150 мл рослинного масла, плюс додатково для змазування;
  • 200 г борошна;
  • 8 ст. л. какао-порошку;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. соди;
  • 280 г світло-коричневого м’якого цукру;
  • 200 мл сколотин;
  • 100 мл міцної кави або еспрессо;
  • 2 ч. л. екстракту ванілі;
  • 2 великих яйця.

Для прикраси:

  • 250 г «пальчиків» або трубочок з молочного шоколаду;
  • 8 упаковок Skittles або інших схожих драже;
  • 50 г молочного шоколаду, порізаного дрібними шматочками.

Для шоколадного крему:

  • 100 г молочного шоколаду, порізаного дрібними шматочками;
  • 200 г слабосоленого пом’якшеного вершкового масла;
  • 400 г цукрової просіяного пудри;
  • 4 ст. л. какао-порошку;
  • 2 ст. л. молока.

Також знадобиться:

  • 1 гнучка соломинка;
  • 2 дерев’яних шпажки;
  • 1 маленький паперовий пакет;
  • клейка стрічка.

Покроковий процес приготування

Як приготувати шоколадні коржі:

  1. Прогріти духовку попередньо до 180 ° C, змастити маслом і вистелити пергаментом 2 20-сантиметрові в діаметрі форми.

  2. Насипати у велику миску борошно, какао-порошок, розпушувач, соду, цукор і 1 ч. л. солі і добре перемішати. Якщо в цукрі є грудочки, стиснути їх пальцями, щоб вони розбилися.
  3. Відміряти сколотини, каву, масло і ванільний екстракт, додати яйце і збивати до однорідної маси.
  4. Вилити вологі компоненти в сухі і продовжувати збивання до однорідності.
  5. Далі рівномірно розподілити суміш по 2 формам і випікати 25-30 хв., Поки виробу не підніметься, а встромлена в центр шпажка вийде чистою.
  6. Охолодити коржі в формах 10 хв., Потім перевернути на решітку, зняти пергамент з нижньої частини і дати охолонути.

Потім можна приступити до приготування крему:

  1. Покласти шоколад у жароміцних миску, закріплену над каструлею з слабо киплячою водою і нагрівати, час від часу помішуючи, поки він не розтане.

  2. Далі зняти миску з водяної бані і дати шоколадній масі трохи охолонути.
  3. Тим часом, перекласти вершкове масло і цукрову пудру в іншу велику ємність і розім’яти лопаткою, потім збити міксером до однорідної маси.
  4. У процесі збивання просіяти в масляну суміш какао, влити розтоплений шоколад і молоко.

Далі потрібно зібрати торт:

  1. Скласти коржі на блюдо сервіровки, промазав їх приблизно половиною крему.
  2. Використовуючи лопатку, покрити весь торт кремом, що залишився (поверхню і боки).
  3. Прикріпити до бічних граней шоколадні трубочки суцільним шаром, приклеюючи їх на незастиглий крем.

Нарешті, можна створювати оригінальне оформлення:

  1. Розтопити залишилися 50 г шоколаду в мікрохвильовій печі або в невеликій мисці, встановленої над каструлею з слабо киплячою водою і дати охолонути, помішуючи, поки шоколадна маса не стане однорідною консистенції.
  2. Вставити шпажку в центр торта і надіти соломинку поверх , проштовхнувши її кінець на 1-2 см всередину десерту – це додасть їй стійкості.
  3. Використовуючи ніж для столових приладів, наносити на цукеркові драже по краплині розплавленого шоколаду і приклеювати їх суцільним шаром до соломинки, починаючи знизу і просуваючись вгору до вигину. Це потрібно робити поетапно, щоб шоколад трохи застиг, перш ніж додавати ще один шар цукерок. Якщо шоколадна маса стає дуже щільною, слід просто нагріти її ще раз, поки вона не набуде потрібної консистенції.
  4. Вставити залишилася шпажку в верхню частину соломинки так, щоб вона стирчала під кутом. Помістити паперовий пакет зверху – можливо, доведеться використовувати невелику липку стрічку, щоб утримувати його на місці. Якщо будь-яка частина соломинка оголилася, потрібно заклеїти її великою кількістю драже.

  5. Викласти залишилися цукерки на торт, покривши всю його поверхню.

Динозавр

Торт на 16 років хлопцю в формі динозавра – ще одна хороша ідея подати нестандартний десерт. Ці ласощі відрізняється легкістю в приготуванні, і при цьому виглядає зробленим професійно.

Які інгредієнти знадобляться

Для бісквіта:

  • 250 г несолоного пом’якшеного вершкового масла;
  • 50 мл цільного молока;
  • 150 г цільного натурального йогурту;
  • 0,5 ч. л. ванільною пасти або екстракту;
  • 3 великих яйця;
  • 250 г білого цукру;
  • 300 г борошна самоподнімающейся;
  • 2 ч. л. розпушувача.

Для крему:

  • 300 г несолоного, дуже добре м’якого вершкового масла;
  • 450 г цукрової просіяного пудри;
  • 1 ч. л. ванільною пасти або екстракту;
  • 2 ч. л. цільного молока;
  • 2 ст. л. малинового джему (або лимонного курдів).

Для прикраси:

  • 1 кг білої цукрової мастики:
  • зелений і рожевий харчові барвники;
  • трохи просіяного цукрової пудри для розкочування;
  • маленький пакетик (38 г) драже М-Ms або Skittles.

Покроковий процес приготування

Приготування ванільного бісквіта здійснюється так:

  1. Нагріти духовку попередньо до 180 ° C, і змастити невеликою кількістю олії боку і дно двох 20-сантиметрових форм.
  2. У невеликій каструлі розтопити масло, що залишилося.
  3. Вимкнути вогонь, додати молоко, йогурт і ванільний ароматизатор, а потім яйця, добре збити виделкою.
  4. Покласти всі сухі складові і 1 ч. Л. солі у велику миску, ретельно змішати – це дозволяє пропустити просіювання, після чого додати вологі компоненти і збивати до отримання гладкого шовковистого тіста.

  5. Рівномірно вилити його в підготовлені форми і поставити на середню стійку в духовці, випікати бісквіти 25 хв., Або поки вони не піднімуться, а шпажка, встромлена в середину, не стане виходити чистою.
  6. Охолодити готові коржі в формах протягом 10 хв., потім обережно перевернути їх на решітку для охолодження і залишити в перевернутому вигляді.

Поки коржі остигають, необхідно підготувати крем:

  1. Викласти масло у велику ємність і просіяти зверху цукрову пудру.
  2. Додати ванільний ароматизатор, молоко і дрібку солі, і збивати протягом декількох хвилин за допомогою електричного міксера, поки не вийде однорідна маса.

Збірка і формування десерту здійснюються в такий спосіб:

  1. З’єднати коржі, завдавши між ними приблизно третину крему і весь джем (шарами).
  2. Розрізати торт на шість частин, потім вирізати з однієї з частин два трикутних шматочка . Охолодити все виріб в холодильнику протягом 30 хвилин, щоб бісквіт став твердим, а крем застиг.
  3. Що залишився вершковий крем забарвити невеликою кількістю зеленого харчового барвника.

  4. Розділити цукрову мастику на чотири частини: 500 г, 250 г, 150 г і 100 г.
  5. Пофарбувати 250 г в зелений колір (щоб зробити лапи) і 150 г в рожевий (щоб вийшли шипи).
  6. Покласти шматки торта на сервірувальний підніс і скласти так, щоб більша їх частина утворила тулуб динозавра і підстава його хвоста, а два вирізаних трикутника & # 8212; морду.
  7. Сформувати шматок мастики вагою 500 г так, щоб вийшов хвіст рептилії, звужується на кінці. Вирівняти інший кінець заготовки і за допомогою крему приліпити його на підставу хвоста з бісквітів.
  8. Толстой пензлем нанести зелений крем на всю поверхню фігури, включаючи хвіст з мастики.
  9. Сформувати з 100 г білої мастики очі і зуби динозавра і закріпити їх на кремі на відповідних ділянках десерту.
  10. Зліпити дві маленькі овальні фігурки, щоб вийшли передні лапи (з двома кігтями на кожній), і покласти на торт. З решти зеленої мастики сформувати задні лапи і втиснути їх верхні кінці в масляний крем на животі динозавра.
  11. Сформувати з рожевої глазурі шипи і розташуйте їх уздовж хребта і нижньої частини хвоста фігури. При бажанні з цього ж компонента можна зробити повіки.

Нарешті, прикріпити цукеркове драже по всій поверхні динозавра, в тому числі використавши 2 темних цукерки для створення зіниць.

Корисні поради

Торт на день народження хлопця (на 16 років) може бути перетворений в шедевр за допомогою простого, але оригінального оформлення. Найчастіше для прикраси десерту використовують глазур і посипання, але існує маса інших варіантів. Наприклад, при приготуванні тематичного торта великі фігурні цукерки можуть послужити їстівним реквізитом. Мармеладні рибки відмінно підійдуть до підводного темі оформлення, а з фруктів, порізаних кільцями, зручно створювати квіти.

Продукт для прикраси В якому вигляді можна використовувати
свіжі фруктицілі ягоди, скибочки полуниці або ківі
цукеркижелейні, мармеладні, шоколадні та марципанові фігурки
печивокрекери в формі тварин та інших фігур, подвійні печива з начинкою цілком і половинками
їстівні квітизацукровані фіалки або пелюстки троянд
горіхипекан, кешью цілком, або половинки волоського горіха
кокосова стружкапідсмажена або пофарбована в будь-який колір

Інші корисні поради та рекомендації, що стосуються приготування торта на день народження підлітка, виглядають наступним чином:

  • Замість того, щоб купувати кольоровий цукор або кокосову стружку для прикраси десерту, можна забарвити їх самостійно. Для цього слід помістити продукт в поліетиленовий пакет з краплею рідкого або гелевого харчового барвника, щільно закрити його і добре розім’яти руками.
  • Для отримання більш яскравих і соковитих відтінків рекомендується використовувати концентровані сухі або гелеві пігменти, а не слабші рідкі. Будь-який колір може бути доповнений металевим блиском, якщо змішати барвник з золотистою або сріблястою кондитерської пудрою і невеликою кількістю води.

  • Перед випічкою важливо переконатися, що духовка нагріта до потрібної температури. Якщо в ній буде прохолодно, бісквіт не підніметься, а якщо занадто гаряче – виріб може підгоріти. Тому потрібно розігрівати духовку за 10-15 хв. перед тим, як використовувати її, щоб вона могла нагрітися до потрібного температурного показника для випічки.
  • При приготуванні тортів точність є ключовим фактором. Тому необхідно точно відміряти всі компоненти і додавати їх в порядку, зазначеному в рецепті. Якщо кількість складових буде більше або менше, або якщо не дотримується порядок їх змішування, бісквіт може не піднятися або НЕ пропектися належним чином.
  • Слід використовувати форму такого розміру, який вказаний в рецепті. Якщо діаметр не вказано на дні ємності, потрібно виміряти його самостійно. Якщо форма виявиться занадто маленькою, тісто може вилитися через край, а дуже великий її розмір призведе до отримання коржі.
  • Для отримання ніжних легких коржів рекомендується використовувати форми з блискучою поверхнею, що добре відображають тепло. Чавунні або оснащені антипригарним покриттям ємності поглинають тепло швидше, що може привести до дуже швидкого рум’янцю виробів і подальшого підгоряння.
  • Заповнювати форми тістом слід наполовину. Це особливо важливо для нестандартних ємностей (наприклад, у вигляді серця або зірки), що мають неоднорідний діаметр.
  • Для досягнення найкращих результатів потрібно використовувати вершкове масло. Якщо воно замінюється маргарином, його жирність повинна становити не менше 65%. Не слід додавати в тісто або крем знежирене масло або збиті напівфабрикати.
  • Якщо коржі використовуються в свіжому вигляді або протягом дня після випічки, готовий торт, може зберігатися в холодильнику протягом 3 днів. Бісквіти можна спекти за 3 дні, і вони залишаться м’якими, якщо їх обернути харчовою плівкою відразу після охолодження. Крім цього, їх можна помістити в зіп-пакет (обгорнутими в плівку) і заморозити на строк до 2 місяців, щоб у потрібний момент зібрати запланований десерт на 16-річчя хлопця.

Відео про приготування торта на 16 років хлопцю

Рецепт приготування торта на 16 років хлопцю:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал