Морквяний торт з вишнею – покроковий рецепт приготування

Дуже смачний тортик із пряними коржами та ромовою вишнею у прошарку.
Коржі виходять важкими і досить вологими, з додаванням волоських горіхів і спецій – вже готова смакота.
Вишня готується за пару днів до основного приготування.

Важлива умова для морквяної випічки. Потрібно її випікати у двох або трьох формах. Всю порцію за раз не можна виливати в одну форму. Тісто важке і не пропечеться!

Рецепт морквяного торта з ромовою вишнею

Морквяний торт з вишнею - покроковий рецепт приготування

Список потрібних інгредієнтів:

Ромова вишня:

  • 500 гр вишні
  • 100 мл води
  • 100 мл рому
  • 250 гр цукру
  • 1/2 ч. л. кориці
  • мускатний горіх на кінчику ножа

Морквяний бісквіт:

(форма 20 см)

  • 150 гр олії
  • 300 гр цукру (коричневого/тростинного/білого)
  • 5 яєць
  • 100 гр вершкового масла
  • 300 гр борошна
  • 400 гр моркви
  • 200 гр горіхів (волоські)
  • 3 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. соди
  • 2 ч. л. кориці
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха

Крем:

  • 400 гр вершкового сиру
  • 200 гр вершків 33 %
  • 150 гр цукрової пудри

Покроковий рецепт приготування:

  1. Вишню помити, видалити кісточки.
    У сотейнику поєднати цукор, воду та спеції. Прогріти на повільному вогні до розчинення цукру. Зняти з вогню та додати ром. Отриманим сиропом залити вишню, остудити та прибрати в холодильник. Дати настоятися кілька днів.
  2. Горішки потрібно промити, висушити та підсмажити на сковороді до золотистого кольору. Ви можете взяти ті, які вам більше до смаку.
  3. Далі, натерти моркву на дрібній тертці. Збити яйця з цукром до пишної білої піни. Можна брати тростинний цукор, він дає карамельний аромат випічці. Далі до яєць додаємо м’яке вершкове масло, збиваємо міксером і вводимо олію. Ще раз все збиваємо до об’єднання всіх інгредієнтів.
  4. Просіємо і перемішаємо вінчиком усі сухі компоненти – борошно, розпушувач, соду, корицю, мускатний горіх.
  5. В масляну суміш додамо сипучу суміш і перемішаємо. Потім вводимо моркву та подрібнені горіхи.
  6. Ділимо тісто на три частини і випікаємо 3 коржі при температурі 170 °С 25 хвилин або до сухої шпажки. Готові коржі обертаємо в плівку і залишаємо відпочивати щонайменше 2-4 години в холодильнику.
  7. У чаші збиваємо вершки. Секрет швидкого збивання: холодні миски, вінчики міксера та вершки.
    Як тільки маса тримає форму (стійкі піки), перестаємо збивати, щоб не перезбити.
  8. Додати вершковий сир і цукрову пудру. І
    збиваємо остаточно до однорідності. Прибираємо в холодильник.
    Нехай полежить годину, набере міцність.
    Пропорції сиру і пудри можна міняти, все залежить від вашого смаку.
  9. Ділимо крем на рівні частини, в залежності від кількості коржів. На три коржі поділити крем порівну.
    Перший корж просочити сиропом від вишні, нанести крем, зробити кремовий бортик і розподілити ромову вишню.
  10. Повторюємо маніпуляції з другим
    бісквітом і закриваємо третім не забуваємо його теж просочити.
    Відправляємо торт в холодильник на ніч.
  11. Потім покриваємо фінішним покриттям і прикрашаємо за Вашим бажанням і вподобанням.

Приємного приготування і смачного чаювання!

Якщо рецептик Вам сподобався залиште свій відгук, зберігайте його і діліться з друзями цією “вологою смакотою”.

Морквяний торт з вишнею - покроковий рецепт приготування

Автор: tosha_homecook

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал