Торт Шварцвальд “Чорний ліс”: Класичні рецепти з вишнею, кремом з рікотти, сметанним

Смачний торт Шварцвальд – це німецький десерт з шоколадно-вишневим смаком і м’якою консистенцією. Класичний рецепт десерту з’явився в Німеччині в 30-х рр. XX ст. Назва торта перекладається на українську мову як чорний ліс.

Торт Шварцвальд
Торт Шварцвальд

Загальні принципи приготування торта

Шварцвальдський торт має кілька версій історії походження. Згідно з однією з них, десерт придумав Йозеф Келлер, який працює кондитером в кафе “Аренд” в Бад-Годесберге. Одного разу він вирішив поліпшити популярний німецький десерт – шоколадний торт. Для цього кухар використовував просочення з вишневою настоянки і вишні в якості прикраси.

Такий десерт припав до смаку відвідувачам кафе і став користуватися попитом. Також існує версія, що спочатку даний торт був створений в місті Тюбінгені. Там вже давно була відома основна ідея цього десерту до його винаходу. Консервовані вишні з вершками були популярним місцевим десертом. Іноді в нього додавали вишневий шнапс. Таким чином з’явилася начинка торта, а пізніше він сам.

Назва торта може бути пов’язано з гірським регіоном Шварцвальд в Німеччині. Він відомий густим чорним лісом. Шоколадна стружка в торті нагадувала непрохідну темну гущавину. Також торт з вишневим бренді могли назвати на честь однойменного регіону, тому що саме там виробляли цей алкогольний напій. Ще десерт міг отримати таку назву, тому що асоціювався з національним костюмом дівчат з села Шварцвальд.

Шоколадна стружка символізувала чорне плаття, збиті вершки – білу блузку, а вишневі ягоди – солом’яний капелюх з червоними кулями, виготовленими з вовни.

Класичний десерт готується на основі шоколадного бісквіту, просоченого вишневим шнапс. Тісто збивають міксером для насичення киснем. Бісквіт випікають, а після ділять на коржі. Для начинки і прикраси використовують свіжі, консервовані або заморожені вишні. Ягоди можуть замочувати в лікері або коньяку, щоб вони придбали особливий аромат.

Також Чорний ліс прикрашають вершковим кремом, шоколадною стружкою, кокосовою стружкою, цукровою пудрою або шоколадним кремом. Десерт зазвичай змащують вершковим кремом з усіх боків, зверху розміщують вишні, а простір, що залишився покривають шоколадкою стружкою. Торт випікають в різних формах. Чорний ліс також можуть подавати у вигляді рулету або в келихах.

Класичний рецепт

Торт Шварцвальд, класичний рецепт якого припав до душі багатьом, готується в домашніх умовах протягом 3-4 ч. Для приготування торта можна використовувати магазинний або саморобний бісквіт. Краще зробити його самостійно.

Інгредієнти

Для десерту знадобиться форма, діаметр якої становить 20 см, а глибина – 6 см.

Класичний рецепт торта Шварцвальд

Для приготування бісквіта буде потрібно:

  • 90 г пшеничного борошна;
  • 4 яйця;
  • 120 г цукрового піску;
  • 15 г порошкоподібної какао;
  • 20 г крохмалю;
  • 1/4 ч. л. кориці;
  • 30 г вершкового масла.

Важливим компонентом в начинці торта є кіршвассер – міцний німецький алкоголь, виготовлений з нудотно чорної черешні з маленькими кістками.

Склад начинки:

  • 50-60 мл кіршвассер;
  • 400 г свіжої або мороженої вишні;
  • 200 мл води;
  • 200 г цукру.

До складу крему входить 250 г 33-35% вершків, 10 г цукру з ваніллю і 80 г гіркого шоколаду. Для прикраси торта потрібно взяти 150 г шоколаду, 1 ч. Л. цукрової пудри і 250 г 33% вершків.

Покроковий процес приготування

Торт Шварцвальд за класичним рецептом готується наступним чином:

  1. Спочатку потрібно поділити яйця на жовтки і білки. Після необхідно всипати до жовтків 60 г цукру і збивати, поки маса не стане густішим і посвітлішає.
  2. Потім слід збити віночком білки, покласти ще 60 г цукру і повторно збити. Маса повинна вийти густуватої і блискучою. Збиті білки потрібно з’єднати з жовткова сумішшю.

  3. Далі необхідно ввести в суміш какао, корицю, крохмаль, борошно і все перемішати. Після в тісто слід покласти холодний розтоплене вершкове масло і розмішати.
  4. Тепер можна розігріти духовку до 200 ° С, змастити форму для випікання маслом, присипати борошном і викласти тісто. Бісквіт в духовці потрібно випікати протягом 30 хв. Визначити готовність бісквіта можна зубочисткою. Якщо вона залишиться сухою після проколу бісквіта, то корж готовий.
  5. Потім потрібно влити в ємність вершки і нагріти разом з ванільним цукром. При цьому суміш не можна доводити до кипіння. У нагріті вершки з цукром необхідно додати шоколад і перемішати. Готовий крем потрібно відправити в морозильну камеру на 3-4 години, а після витягнути і збивати на високих оборотах, поки він не загусне і посвітлішає.
  6. На цьому етапі можна розпочати складання торта. Бісквіт необхідно порізати на 3 коржа, з сиропу витягнути вишні, 10 ягід залишити для прикраси. Перший корж потрібно полити 6-7 ст. л. сиропу. Кондитерським мішком, наповненим кремом, слід намалювати 2 кола і зробити точку в центрі коржа. Місце, що залишилося між колами потрібно заповнити вишнями, а зверху покрити кремом.
  7. Після потрібно просочити другий корж сиропом, накрити їм перший і виконати ті ж самі дії. Останній корж також необхідно полити сиропом і завершити їм збірку торта.
  8. До залишилися вершкам слід додати цукрову пудру, ретельно перемішати і відкласти 1/3 суміші для прикраси. Залишилася масою потрібно обмазати торт. З охолодженого шоколаду необхідно зробити стружку і покласти її в холодильник. Залишок шоколаду натерти на тертці. Боки торта потрібно обсипати тертим шоколадом, в центр десерту помістити шоколадну стружку, а по краях зробити вершкові розетки і покласти в них вишні.

Чорний ліс потрібно підтримати в холодильнику 2 ч. Ягоди для прикраси можна покрити цукром, розтертим в ступці.

З кремом з рікотти

Торт Шварцвальд, класичний рецепт якого видозмінений, в даному випадку подається в скляній ємності або порційних келихах.

Основні складові десерту:

  • 350 г свіжої вишні;
  • 300 г рікотти;
  • 150 г шоколадного печива;
  • 125 мл 33 % вершків;
  • 50 г шоколаду;
  • 100 г цукру;
  • 50 г цукрової пудри;
  • 25 мл вишневого кирша;
  • 1 ч. л. емульгатора для вершків;
  • екстракт ванілі.

Покрокова інструкція:

  1. Насамперед потрібно помити вишні, позбавити від кісток і хвостів. Очищені ягоди слід покласти в сотейник і кілька з них залишити для прикраси.

  2. Далі потрібно змішати цукровий пісок з ягодами в сотейнику і прокип’ятити, а після зменшити вогонь і готувати ще 7 хв.
  3. Потім слід покришити шоколадне печиво. Ягоди потрібно охолодити і додати до них вишневий Кірш.
  4. Далі необхідно змішати вершки з загущувачем, а рікотту з цукровою пудрою.
  5. У другу суміш потрібно додати трохи екстракту ванілі. Все збиті компоненти слід з’єднати і перемішати.
  6. Тепер можна зібрати десерт, виклавши на дно ємності половину покришеного печива, полив його вишневим Кіршем, виклавши зверху ягоди і покривши 1/2 крему з рікотти. В кінці десерт потрібно прикрасити залишилися печивом, кремом, тертим шоколадом і свіжими вишнями.

Десерт необхідно охолоджувати протягом 1-2 ч в холодильнику. Замість вишневого кирша можна використовувати коньяк або вишневий лікер.

З сметанним кремом

Список необхідних інгредієнтів:

  • 100 г пшеничного борошна;
  • 6 яєць;
  • 400 г цукру;
  • 2 ст. л. порошкоподібного какао;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 1 ч. Л. розпушувача;
  • 600 мл сметани;
  • 500 мл вишні в сиропі;
  • 50 г темного шоколаду.

Поетапна схема створення десерту:

  1. Для початку слід викласти сметану в сито, покрите марлею, і прибрати в холодильну камеру на 3 год.
  2. Після в просіяне борошно потрібно додати какао і розпушувач для тіста, підготувати водяну баню, заповнивши водою каструлю і нагрів її.

  3. Потім необхідно розбити у велику ємність яйце і покласти 200 г цукру. Цю ємність потрібно поставити на водяну баню і збити яйце з цукром на низьких оборотах.
  4. Далі слід зняти з вогню отриману суміш і збити на максимальній швидкості до збільшення маси в 2 рази.
  5. Потім потрібно додати в масу 1/3 частину борошна, перемішати, покласти борошно, що залишилося, влити рослинне масло і ще раз перемішати до однорідності.
  6. Тепер можна взяти форму, що має діаметр 25 см, і застелити її пергаментом. Після потрібно викласти тісто і відправити випікатися в духовку при температурі 180 ° С на 35 хв.
  7. Поки бісквіт випікається, необхідно злити сік з вишень, збити сметану з 200 г цукру до його повного розчинення. Готовий бісквіт потрібно витягнути з духовки, дати йому охолонути і порізати на 3 коржа, які потім слід просочити соком з вишні.
  8. Тепер потрібно змастити коржі сметанним кремом, розмістити на них вишні і зібрати торт. Верхню частину торта і його боки слід покрити кремом, засипати тертим шоколадом і прикрасити вишнями. Готовий десерт потрібно відправити в холодильник на 3 ч.

Від Ектора Хіменеса Браво

Торт Шварцвальд, класичний рецепт якого трохи змінив Ектор Хіменес Браво, складається з наступних інгредієнтів:

  • борошно – 125 г;
  • розпушувач тіста – 2 ч. л.;
  • какао-порошок – 3 ст. л.;
  • 200 г м’якого масла;
  • цукор – 200 г;
  • 5 курячих яєць;
  • 2 ч. л. еспресо охолодженого;
  • 100 г гіркого шоколаду від 70% какао;
  • 0,5 кг вишні без кісток;
  • 50 мл вишневого лікеру;
  • 0,4 ​​л вершків високої жирності;
  • 3-4 ст. л. цукрової пудри;
  • 4-5 ст. л. вишневого компоту;

Основні етапи готування:

  1. Насамперед потрібно розігріти духовку до 150 ° C. Потім слід підготувати форму для випікання, змастивши її борту і дно маслом. Діаметр форми повинен бути не менше 23 см.
  2. Далі слід змішати розпушувач з какао і борошном. Потім потрібно відокремити яєчні білки від жовтків, збити білки в глибокій мисці. Отримана маса повинна бути дуже густою.
  3. Тепер потрібно взяти іншу миску і збивати в ній масло з цукром до тих пір, поки суміш не вийде повітряної. Слідом потрібно відправити жовтки по одному, еспресо і попередньо розтоплений шоколад.

  4. Потім слід невеликими порціями додавати суміш борошна, какао і збитих білків в масло. Отримане тісто необхідно помістити на дно форми для випікання і розрівняти шпателем. Випікати потрібно 45-55 хв., А після викласти на блюдо.
  5. Наступним кроком буде очищення вишні від кісточок і черешків. Потрібно залишити кілька Вишеньок для прикраси торта. Далі потрібно покласти вишні в каструлю, влити вишневий лікер, додати цукор, довести суміш до кипіння і варити на повільному вогні поки вишні не стануть м’якими, а рідина не придбає консистенцію сиропу. Потім необхідно перелити все в миску і дати повністю охолонути.
  6. На даному етапі необхідно збити вершки з цукром. Цукор повинен розчинитися лише наполовину.
  7. За допомогою довгого тонкого ножа потрібно розрізати торт по горизонталі, просочити кожну частину вишневим лікером. Нижній корж потрібно змастити кремом, зверху викласти вишні і полити сиропом. Далі потрібно накрити другим коржем, рівномірно розподілити залишився крем зверху, посипати тертим шоколадом і прикрасити вишнями.

Від Юлії Смолл

Інгредієнтів вистачить на торт діаметром 16 см і вагою 1600 г. Для випічки десерту з даного рецепту потрібно наступне:

  • борошно – 160 г;
  • какао – 30 г;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • 5 курячих яєць;
  • цукор – 300 г;
  • молоко – 100 мл;
  • рослинне масло – 70 г;
  • вишня – 300 г;
  • вершки – 300 г;
  • цукрова пудра – 50г;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. желатину і 5 ч. л. води;
  • крем для вирівнювання

Торт Шварцвальд, класичний рецепт якого видозмінила Юлія Смолл, готується наступним чином:

  1. Спочатку слід змішати всі сухі інгредієнти: в просіяне борошно додати какао розпушувач для тіста і змушують, використовуючи віночок.
  2. Далі за допомогою міксера необхідно збити яйця, сіль і цукор. Збивати потрібно на високій швидкості до тих пір, поки маса не посвітлішає і не набуде пишність. Слідом потрібно додати молоко, рослинне масло і перемішати на низькій швидкості до отримання однорідності. Потім слід всипати борошно з какао і продовжувати перемішувати на низькій швидкості.
  3. Отримане тісто можна поділити на 2 рівні частини і помістити в форми для випікання. Форми слід попередньо обернути фольгою. Духова шафа потрібно розігріти до 180 ° C і випікати тісто. Готовність тіста можна перевірити за допомогою зубочистки. Для цього потрібно проткнути їй тісто. Вона повинна залишитися сухою.
  4. Готовому бісквіту потрібно дати постояти 5 хв. після випікання, витягти його з форми і дати повністю охолонути.
  5. Далі, використовуючи ніж, потрібно горизонтально розрізати обидва коржа на рівні частини.
  6. Тепер потрібно взяти заморожену вишню, промити і розморозити. Потім слід помістити вишню в сотейник разом з соком і додати 150 г цукру. Отриману суміш потрібно довести до кипіння на середньому вогні. Після закипання необхідно злити сироп в інший сотейник або каструлю, всипати цукор, що залишився і прокип’ятити до повного розчинення. Потім сиропу потрібно охолонути до кімнатної температури.
  7. Наступним кроком буде приготування крему. За допомогою міксера необхідно збити жирні вершки на середніх оборотах. Вершки повинні бути дуже холодними. Далі, коли вершки загустіють, слід додати 30 г цукрової пудри і продовжувати збивати, а через 1 хв. додати решту цукрову пудру. Тепер потрібно розтопити і нагріти желатин, дати йому трохи охолонути, додати 2 ложки збитих вершків і перемішати до однорідності. Отриману суміш слід влити тонким струменем в вершки і продовжити збивати до сильної густоти.
  8. Тепер необхідно приступити до складання торта. Всі коржі потрібно просочити сиропом і між ними викласти крем і вишню. Верхній корж необхідно обмазати кремом і відправити торт в холодильник. Після того, як торт охолоне, слід використовувати більш щільний крем для вирівнювання.

Від Олександра Селезньова

Інгредієнти:

Для бісквіта Для крему Для сиропу Для прикраси Для начинки
5 курячих яєць 600 мл жирних вершків 150 г цукру 100 г гіркого шоколаду 400 г замороженої вишні
125 г цукру 2 ст. л. цукру 150 мл води 100 г цукру
125 г борошна 30 мл вишневого сиропу 1 ст. л. крохмалю
2 ст. л. какао 3 ст. л. води
1 ч. л. розпушувача

Покрокова інструкція:

  1. Для початку потрібно розігріти духовий шафа до 180 ° С. На дно форми слід постелити пергамент, а боковини змастити олією.

  2. Далі потрібно збивати курячі яйця і цукор протягом 10 хвилин. Просіяне борошно і какао необхідно змішати з розпушувачем для тіста до однорідності, додати до збитих яєць і ще раз перемішати до однорідної маси.
  3. Потім необхідно помістити тісто в підготовлену форму діаметром 23 – 24 см і випікати в розігрітій духовці протягом 30 хв.
  4. Тепер можна приступити до готування начинки. Для цього буде потрібно заморожену вишню змішати в каструлі з цукром. Потім її потрібно поставити на вогонь і довести суміш до кипіння, а після варити ще 2 – 3 хв. У разі, якщо рідини буде дуже багато, її можна додати в сироп.
  5. Після потрібно розвести крохмаль з прохолодною водою і обережно залити в гарячу вишню. Коли суміш стане густою, її необхідно зняти з плити і дати їй охолонути.
  6. Потім потрібно зробити сироп для просочення коржів. Для цього потрібно налити в каструлю 150 мл води і додати до неї цукор. Отриману суміш потрібно закип’ятити, а після цього зняти з вогню і залити вишневим соком, що залишився після варіння вишні.
  7. У якості крему слід використовувати збиті вершки. За допомогою міксера необхідно збити вершки з цукром до сильної густоти.
  8. Далі потрібно за допомогою довгого ножа розрізати бісквіт горизонтально на 3 рівні частини. Кожен корж слід просочити сиропом. На нижній корж необхідно викласти третину збитих вершків, вишню, рівномірно розподілити по всій поверхні коржа і накрити наступним коржем, змазаним тією ж кількістю вершків. Останній корж потрібно помістити на торт, рівномірно розподілити залишок вершків зверху і з боків торта.
  9. Тепер торт потрібно прикрасити. Для цього слід розплавити темний шоколад, злити на холодну рівну поверхню і остудити. За допомогою ложки необхідно зняти з шоколаду стружку і обсипати їй верх і боки торта.

Корисні поради і рекомендації

Корисні рекомендації допоможуть поліпшити десерт. Основні з них:

  • Борошно для тіста потрібно просіяти 2 рази.
  • Торт слід готувати в приміщенні, яке не перебуває під прямими сонячними променями. В іншому випадку крем розтечеться.
  • Сливки, віночок і миску необхідно охолодити перед збиваємо. Це дозволить прискорити процес.
  • З шоколадної стружки можна зробити фігури дерев. Це додасть торту оригінальності.
  • Для прикраси випічки можна використовувати не тільки вишню, а також смородину, малину, чорницю та інші ягоди.

Популярний торт Шварцвальд – це відмінний десерт для святкового столу. Його можна готувати не тільки за класичним, але і по іншим рецептами. Подача торта може бути різноманітною.

Відео про приготування торта Шварцвальд – ЧОРНИЙ ЛІС

Торт ЧОРНИЙ ЛІС ☆ ТОРТ Шварцвальд ☆ Вишня-Шоколад:

Рейтинг
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності