Медовий торт «Корівка» – покроковий рецепт з фото

Домашній, простий, та неймовірно смачний торт. У його складі – медові коржі з додаванням какао і крем на основі сметани і вареного згущеного молока, який за смаком і кольором дуже нагадує цукерки «Корівка». Раджу Вам зберегти та приготувати цю смакоту!

Медовий торт «Корівка» - покроковий рецепт з фото

Для рецепта вам знадобиться:

Для тіста:

  • 600 г борошна
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 150 г меду
  • 150 г вершкового масла
  • 30 г какао-порошку
  • 1 ч. ложка соди

Для крему:

  • 500-700 г сметани 30-40% (або 1,2 кг сметани 15-20%)
  • 380 г вареної згущенки

Вага торта близько 2 кг

Рецепт приготування:

Сметанний крем готується з жирної сметаною, жирністю 30% і вище і сметана просто збивається з цукром. Але якщо такої сметани немає, то можна взяти сметану меншої жирності і попередньо її відважити. Сметану викладаємо в мішок для відважування сиру або можна просто скласти марлю в 4 шари і застелити цією марлею друшлак. Підвішуємо і залишаємо на кілька годин.

З сметани вийде зайва сироватка, вона стане більш густою, щільною і її легко можна буде збити з цукром в крем.

Всипаємо какао-порошок до борошна, розмішуємо і просіюємо.

Курячі яйця збиваємо з цукром. Дуже сильно збивати не потрібно.

Вершкове масло розтоплюємо.

Мед перекладаємо в глибокий сотейник, ставимо на плиту, розтоплюємо і нагріваємо до дуже гарячого. Не потрібно кип’ятити, оптимально довести до температури 70 ° С. Всипаємо негашену соду. Сода вступає в реакцію з кислотою, що міститься в меді, і в результаті виходить висока красива піна.

У цукрово-яєчну суміш виливаємо розтоплене вершкове масло, розмішуємо і поступово додаємо медову пінку.

Але не чекаємо поки суміш повністю охолоне, відразу вмішуємо борошно з какао. Спочатку замішуємо ложкою, а коли ложка буде насилу провертатися, переходимо на робочу поверхню. Замішуємо м’яке, рухоме тісто. Не намагайтеся, щоб тісто у вас вийшло абсолютно гладким і не липким, невелика липкість цілком може залишатися.

Тісто ділимо в залежності від бажаної кількості коржів. Я поділила на 8 частин. Кожен шматочок підкочуємо і накриваємо, щоб тісто не обвітрювалося.

Розкочуємо до бажаної товщини, в коло бажаного розміру. Я розкочувала коржі дуже тонко, до товщини приблизно 1-2 мм. При бажанні ви можете розгортати трохи товщі. Кожен корж густо наколюємо виделкою

і випікаємо в попередньо розігрітій до 160-180 ° С духовці до готовності. Печеться корж приблизно 5-7 хвилин. Поки в духовці перший корж, розгортаємо другий і так далі. В результаті у мене вийшло 13 коржів діаметром 20 см.

Прикрашати торт ми будемо крихтою. Для цього залишки тіста тонко розгортаємо, випікаємо, даємо повністю охолонути і розминаємо в крихту. Крихта нам знадобиться різного розміру. Зверху ми будемо викладати великі шматочки, які будуть як цятки у корови, тому красиві і великі шматочки відкладаємо, а все інше розмелюємо в дуже дрібну крихту.

Готується крем дуже просто – розмішуємо згущене молоко і сметану. Розмішуємо за допомогою міксера, але дуже акуратно, щоб крем не перебити.

Згущенку треба попередньо дістати з холодильника і дати зігрітися до кімнатної температури. Готовий крем обов’язково спробуйте. Якщо вирішите, що крем недостатньо солодкий, то додайте в крем трохи цукрової пудри. Я не додавала.

Щоб не помилитися з кількістю крему на кожен корж – розкладаємо всі коржі на робочій поверхні і на коржі ділимо крем.

Невелика кількість крему, приблизно як на один корж, залишаємо.

На тарілку для торта по черзі викладаємо коржі і промазуємо їх кремом.

Залишеним кремом вирівнюємо боки торта. Зверху розкладаємо великі шматочки, щоб вийшли цятки як у корови. Дрібною крихтою прокидаємо борти торта.

Торт залишаємо на робочому столі на 1-1,5 години, щоб коржі встигли просочитися. Потім прибираємо його на кілька годин в холодильник і торт готовий.

Приємного вам чаювання!

Відео рецепт:

Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал