Страви з морепродуктів – 9 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Страви з морепродуктів – це завжди дуже яскраві, смачні і корисні частування. З морських інгредієнтів можна приготувати велику різноманітність оригінальних закусок і не тільки. Спеціально для вас ми підготували добірку з дев’яти покрокових рецептів з покроковими фото. Обов’язково беріть на замітку і дивуйте своїх рідних!

Суп тому ям з морепродуктами

Суп тому ям з морепродуктами – смачне ресторанне блюдо, яке кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього рекомендуємо скористатися перевіреним кулінарним рецептом з нашої добірки. З докладним покроковим описом впораються навіть новачки. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Креветки – 200 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Молоко кокосове – 400 мл.

Для пасти тому ям:

  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Корінь імбиру – 5 гр.
  • Цедра лимона – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 2 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Тонкими пластинками нарізаємо перець чилі і зубчики часнику.

Крок 2. На рослинній олії обсмажуємо зубчики часнику до появи аромату.

Крок 3. Прибираємо обсмажені пластинки часнику. У маслі пару хвилин смажимо шматочки перцю чилі.

Крок 4. Підготуємо лимонну цедру і сік. Корінь імбиру натираємо на терці.

Крок 5. Обсмажені часник і перець подрібнюємо в блендері. Отриману масу кладемо в сковороду разом з цедрою, імбиром, цукром і лимонним соком. Перемішуємо і тушкуємо близько 3-5 хвилин.

Крок 6. Знову перемелюємо заготівлю блендером для отримання ніжної однорідної маси.

Крок 7. Шампіньйони промиваємо і нарізаємо. Куряче філе ставимо відварюватися.

Крок 8. Креветки очищаємо від панцира, якщо він є.

Крок 9. Відварене куряче філе остуджуємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 10. Відміряємо 400 мл курячого бульйону. Кип’ятимо його, змішуємо з кокосовим молоком і пастою тому ям. Кип’ятимо основу супу і додаємо гриби.

Крок 11. Далі викладаємо підготовлені креветки.

Крок 12. Викладаємо куряче філе. Готуємо блюдо 2-3 хвилини і прибираємо з плити.

Крок 13. Яскравий і апетитний суп тому ям з морепродуктами готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Класичний різотто з морепродуктами

Класичне різотто з морепродуктами – цікава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Подавайте частування до обіду, вечері або в якості перекусу. Побалуйте себе і близьких за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта. Обіцяємо, що ваші близькі будуть приємно здивовані.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис « арборіо » – 150 гр.
  • Креветки тигрові – 2 шт.
  • Лангустін – 2 шт.
  • Суміш морепродуктів – 250 гр.
  • Мідії – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Петрушка подрібнена – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Вино біле сухе – 150 мл.
  • Бульйон рибний – 400 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.
  • Перець каренський – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо очищений ріпчаста цибуля, часник і зелень.

Крок 2. У сковороді з оливковою олією обсмажуємо подрібнену цибулю.

Крок 3. До цибулі відправляємо роздавлені зубчики часнику для аромату.

Крок 4. Всипаємо сухий рис сорту « арборіо ». Обсмажуємо, постійно помішуючи, до зміни кольору.

Крок 5. Всипаємо в масу петрушку і вливаємо біле сухе вино. Нагріваємо до випаровування алкоголю.

Крок 6. Викладаємо сюди тигрові креветки і лангустини.

Крок 7. Вливаємо гарячий рибний бульйон. Відразу ж додаємо мідії і суміш морепродуктів.

Крок 8. Додаємо в блюдо сіль і білий мелений перець.

Крок 9. Посипаємо блюдо кайенский перцем.

Крок 10. Виймаємо з страви великі морепродукти, додаємо трохи оливкової олії. Гарненько вимішуємо рис і перекладаємо на тарілку. Доповнюємо відкладеними морепродуктами.

Крок 11. Класичний різотто з морепродуктами готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Паелья з морепродуктами в домашніх умовах

Паелья з морепродуктами в домашніх умовах – дивно смачне і колоритне блюдо іспанської кухні, яке кожен може приготувати в домашніх умовах. У здійсненні яскравою кулінарної ідеї вам допоможе перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 250 гр.
  • Бульйон рибний – 1 л.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Креветки тигрові – 5 шт.
  • Кальмари заморожені – 50 гр.
  • Мідії в раковині – 140 гр.
  • Помідори – 180 гр.
  • Квасоля стручкова – 130 гр.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Шафран нитки – 4 шт.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Перець запашний – 1/5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику і обсмажуємо їх в оливковій олії на сковороді до появи яскравого аромату.

Крок 3. Прибираємо часник і кладемо сюди тигрові креветки. Смажимо близько 4-5 хвилин.

Крок 4. Сюди ж відправляємо мідії, які заздалегідь прогріваємо 3 хвилини на сильному вогні в сотейнику, після стільки ж відварюємо на тихому вогні. Чекаємо, коли розкриються стулки. Поливаємо морепродукти лимонним соком. Окремо відварюємо кальмари.

Крок 5. Ошпарюємо і подрібнюємо помідори. Тушкуємо їх в сковороді до утворення томатної пасти.

Крок 6. Викладаємо сюди стручкову квасолю і подрібнений перець чилі.

Крок 7. Відміряємо потрібну кількість рису.

Крок 8. У томатну масу вливаємо склянку гарячого бульйону. Посипаємо заготівлю сухим рисом.

Крок 9. Доливаємо залишився гарячий бульйон. Готуємо рис близько 15-20 хвилин.

Крок 10. В кінці в масу додаємо морську сіль і спеції. Додаємо в масу морепродукти перед подачею страви.

Крок 11. Паелья з морепродуктами в домашніх умовах готова. Можна подавати до столу і пригощатися!

Локшина з морепродуктами

Локшина з морепродуктами – цікава і смачна ідея для вашого домашнього столу. Якщо ви хочете урізноманітнити звичне меню і порадувати близьких, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. З його допомогою ви легко освоїте кулінарний процес.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Морепродукти заморожені – 250 гр.
  • Локшина італійська – 250 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Вино біле сухе – 30 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Каперси – 0,5 ст.л.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібну кількість італійської локшини. Відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. Після локшину перекладаємо на сковороду з розтопленим вершковим маслом. Перемішуємо і залишаємо під кришкою.

Крок 3. Підготуємо інші інгредієнти за списком. Овочі очищаємо і промиваємо.

Крок 4. Нарізаємо цибулю пір’ям і обсмажуємо його 4 хвилини на оливковій олії. Після додаємо сіль, лавровий лист, перець і вливаємо вино.

Крок 5. Сюди ж викладаємо подрібнені помідори, які попередньо ошпарюємо і очищаємо від шкірки. Додаємо в масу подрібнений часник.

Крок 6. Кип’ятимо і промиваємо морепродукти, після викладаємо їх в овочеву масу. Тушкуємо 2-3 хвилини. Вимикаємо плиту і перемішуємо заготівлю з локшиною.

Крок 7. Апетитна локшина з морепродуктами готова. Діліть на порції і подавайте до столу з зеленню і каперсами!

Піца з морепродуктами в домашніх умовах

Піца з морепродуктами в домашніх умовах – це дуже смачне частування, перед яким буде важко встояти. Подавайте апетитну морську піцу до сімейного вечері або приходу гостей. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Морепродукти – 200 гр.
  • Орегано сушене – 1,5 ст.л.
  • Моцарела – 150 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 150 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Дріжджі сухі – 3 гр.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розчиняємо цукор в теплій воді.

Крок 2. Додаємо сюди сухі дріжджі.

Крок 3. Перемішуємо вміст.

Крок 4. Даємо опарі піднятися протягом 10-15 хвилин.

Крок 5. Далі додаємо сюди сіль і олія.

Крок 6. Просіюємо сюди борошно і замішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 7. Ми залишаємо тісто підніматися в теплому місці.

Крок 8. Помідори ошпарюємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо в блендері.

Крок 9. Додаємо сюди їдальню ложу орегано і перемішуємо.

Крок 10.  Сир натираємо на терці з середніми зубчиками.

Крок 11. Готове тісто розгортаємо і викладаємо на деко, обмазаний маслом.

Крок 12. Обмазуємо основу томатною масою.

Крок 13. Розкладаємо по поверхні морепродукти.

Крок 14. Солимо, посипаємо чорним молотим перцем.

Крок 15. Посипаємо заготівлю чайної ложкою орегано.

Крок 16. Доповнюємо частування сиром і випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 17. Яскрава і смачна піца з морепродуктами в домашніх умовах готова. Прикрашайте зеленню і подавайте до столу!

Плов з морепродуктами

Плов з морепродуктами – дуже смачна, яскрава і поживна страва для вашого столу. Подавайте частування до сімейного вечері або приходу гостей. Ваші близькі залишаться задоволені. Для приготування цікавого плову скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з нашої добірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Морепродукти – 200 гр.
  • Рис – 1 ст.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Стегно куряче / гомілку – 1 шт.
  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Шафран – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі очищаємо і промиваємо.

Крок 2. Відварюємо куряче стегно в воді. Після бульйон проціджуємо, куряче м’ясо остуджуємо і відділяємо від кісточки.

Крок 3. Нарізаємо кубиками морква, цибуля і болгарський перець.

Крок 4. Обсмажуємо овочі в сковороді з оливковою олією. Готуємо до м’якості продуктів.

Крок 5. Доповнюємо масу неочищеними зубчиками часнику, м’якоттю помідора, сіллю, спеціями і перчиком чилі.

Крок 6. Перемішуємо заготівлю і тушкуємо 15 хвилин при невеликому вогні.

Крок 7. Доповнюємо овочеву масу рисом і шафраном, обсмажуємо 3-4 хвилини.

Крок 8. Додаємо сюди курячі шматочки і вливаємо стакан бульйону. Тушкуємо до випаровування вологи. Приблизно, на це піде близько 20 хвилин.

Крок 9. Кладемо в частування морепродукти. Перемішуємо і готуємо 1-2 хвилини. Прибираємо з плити.

Крок 10. Яскравий і апетитний плов з морепродуктами готовий. Подавайте до столу!

Смажений рис з морепродуктами на сковороді

Смажений рис з морепродуктами на сковороді – оригінальна тарілку, яке точно урізноманітнює ваш домашній стіл і порадує рідних. Готуйте частування до обіду, вечері або в якості яскравого перекусу. З захоплюючим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис – 150 гр.
  • Креветки – 15 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Корінь імбиру – 30 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Масло кунжутне – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Відварюємо рис до готовності так, як написано на упаковці.

Крок 3. Нарізаємо зелену цибулю, Тонкими пластинами ріжемо часник і перець чилі. Насіння з перцю не прибираємо. Натираємо на терці корінь імбиру.

Крок 4. Розігріваємо оливкова і кунжутне масло в сковороді.

Крок 5. Обсмажуємо в маслі зелену цибулю і перець чилі, очищені і роздавлені ножем зубки часнику, подрібнений корінь імбиру і викладаємо креветки. Смажимо пару хвилин до готовності.

Крок 6. Викладаємо в загальну масу рис. Вливаємо соєвий соус, перемішуємо і обсмажуємо до готовності пару хвилин.

Крок 7. Смажений рис з морепродуктами на сковороді готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Фунчоза з морепродуктами в домашніх умовах

Фунчоза з морепродуктами в домашніх умовах – це просте у виконанні і дуже смачна страва. З його приготуванням впораються навіть новачки в кулінарній справі. Використовуйте для цього наш перевірений покроковий рецепт з фотографіями. Здивуйте своїх рідних!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Креветки заморожені – 400 гр.
  • Мідії заморожені – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сметани – 250 гр.
  • Фунчоза – 1 пачка.
  • Сіль морська – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо креветки до готовності і очищаємо їх.

Крок 2. Обсмажуємо до готовності заморожені мідії. Можна готувати їх на сковороді або в мікрохвильовці. Розморожувати морепродукт заздалегідь не потрібно.

Крок 3. Через 10 хвилин обсмажування мідій, доповнюємо їх подрібненим цибулею і часником.

Крок 4. Тушкуємо мідії з овочами 10 хвилин і викладаємо креветки.

Крок 5. Окремо відварюємо фунчозу. Готуйте, як зазначено в інструкції локшини.

Крок 6. Вливаємо до морепродуктів сметану. Додаємо морську сіль і перемішуємо. Тушкуємо ще 10 хвилин і з’єднуємо з фунчозою.

Крок 7. Фунчоза з морепродуктами в домашніх умовах готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Томатний суп з морепродуктами

Томатний суп з морепродуктами – оригінальна тарілку, яке точно урізноманітнює ваш домашній стіл і порадує рідних. Готуйте частування до сімейного обіду. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Креветки очищені – 300 гр.
  • Мідії в раковинах – 450 гр.
  • Сік томатний – 1 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера – 1 шт.
  • Бульйон овочевий – 1 л.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Тім’ян – 1 гілка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо цибулю, нарізаємо пір’ям або півкільцями. Обсмажуємо овоч в каструлі з товстим дном, з оливковою олією пару хвилин.

Крок 3. Тонкої соломкою нарізаємо моркву, селера. Продавлюємо очищені зубчики часнику.

Крок 4. Відправляємо підготовлені овочі до цибулі.

Крок 5. Вливаємо в заготівлю томатний сік.

Крок 6. Далі вливаємо овочевий бульйон. Доводимо вміст до кипіння.

Крок 7. Викладаємо в масу розморожені морепродукти. Відварюємо всі разом 5 хвилин, доповнюємо спеціями і прибираємо з плити.

Крок 8. Яскравий томатний суп з морепродуктами готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал