Тілапія в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тілапія в духовці – це відмінна ідея для вашого корисного і поживного обіду або вечері. Біла морська риба відрізняється ніжним смаком і низьким вмістом жиру. Її можна подавати з запеченими або свіжими овочами, крупами або іншими доповненнями. Для приготування апетитної тіляпії використовуйте готову добірку з семи покрокових рецептів з фото.

Тілапія, запечена в фользі

Тілапія, запечена в фользі, — це дуже смачна, соковита і поживна ідея для других страв. Нежирна риба відмінно доповнить ваш сімейний обід або святкову вечерю. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 6 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томати – 3 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сік лимонний – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для випікання.

Процес приготування:

Крок 1. З фольги формуємо акуратні круглі формочки з бортиками. Одна форма – одна порція.

Крок 2. Попередньо розморожуємо білу рибу, після промиваємо її і обсушуємо паперовим рушником.

Крок 3. Філе тілапії нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 4. Посипаємо рибу сіллю і спеціями за смаком, доповнюємо майонезом. Перемішуємо і даємо трохи замаринувати.

Крок 5. Нарізаємо ріпчасту цибулю тонкими кільцями.

Крок 6. Твердий сир пропускаємо через терку.

Крок 7. Очищаємо від шкірки і промиваємо картоплю. Нарізаємо тонкими колами.

Крок 8. Промиті томати нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 9. Формочки з фольги обмазуємо олією, викладаємо сюди шар з картоплі, солимо до смаку.

Крок 10. Викладаємо колечка цибулі. Солимо.

Крок 11. Помідори перемішуємо з шматочками тілапії. Викладаємо в формочки.

Крок 12. Посипаємо заготовки тертим сиром.

Крок 13. Відправляємо заготовки в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Щоб сир зверху не підгорів, на початку готування частування можна прикрити шматочком фольги.

Крок 14. Тілапія, запечена в фользі, готова. Подавайте яскраве частування до столу і пробуйте. Можна прикрасити свіжою зеленню!

Тілапія з сиром і помідорами

Тілапія з сиром і помідорами порадує вас яскравим смаком, неймовірною соковитою і поживними властивостями. Таке частування можна подавати з домашньому обіду або святкового столу. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 5 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе тілапії, промиваємо і обсушуємо рушником. Далі філе нарізаємо порційними шматочками, солимо і посипаємо чорним молотим перцем.

Крок 2. Промиваємо помідори і нарізаємо їх тонкими кружечками.

Крок 3. Твердий сир пропускаємо через велику терку.

Крок 4. Рибні шматочки викладаємо на деко з пергаментом.

Крок 5. На рибні шматочки кладемо кружечки помідорів.

Крок 6.  Посипаємо заготовки тертим твердим сиром і відправляємо їх в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Крок 7. Тілапія з сиром і помідорами готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Тілапія з картоплею в духовці

Тілапія з картоплею в духовці – це відмінна кулінарна ідея для вашого смачного і корисного домашнього меню. Подавайте блюдо на обід або вечерю. Така морська риба відрізняється низьким вмістом жиру, що сподобатися тим, хто стежить за своєю фігурою. Беріть на замітку!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 750 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 160 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Молоко – 50 мл.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для змащування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо картоплю, після нарізаємо її тонкими кружками або скибочками.

Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння і обробляємо її на тонкі колечка.

Крок 4. Пропускаємо через терку твердий сир.

Крок 5. Картоплю викладаємо на деко, промазаний олією. Посипаємо продукт сіллю і чорним молотим перцем.

Крок 6. Промиваємо і обсушуємо філе тілапії. Кладемо його на картопляний шар.

Крок 7. Розділимо цибулю по поверхні риби.

Крок 8. Обмазуємо заготівлю майонезом.

Крок 9. Посипаємо все це тертим сиром. Відправляємо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. В середині процесу доливаємо молоко.

Крок 10. Тілапія з картоплею в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу. При бажанні, можете доповнити ароматної зеленню.

Тілапія в сметані в духовці

Тілапія в сметані в духовці відрізняється ніжним приємним смаком, а також корисними і поживними властивостями. Така страва можна подавати зі свіжими овочами або гарячими гарнірами. Для приготування апетитної білої риби в домашніх умовах беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 500 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 0,5 ст.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо філе тілапії, після промиваємо його під водою і обсушуємо.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість панірувальних сухарів. Сметану відразу перемішуємо з сіллю і приправою для риби.

Крок 3. Кожен шматочок рибного філе рясно обмазуємо сметаною.

Крок 4. Після продукт в сметані обвалюємо в панірувальних сухарях.

Крок 5. Перекладаємо частування в форму для запікання, обмазану олією.

Крок 6. Запікаємо страву 15 хвилин при температурі 190 градусів. Після посипаємо сиром і запікаємо ще 5 хвилин.

Крок 7. Тілапія в сметані в духовці готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами і доповненнями!

Тілапія, запечена з овочами

Тілапія, запечена з овочами, виходить дуже соковитою, апетитною і яскравою за смаком. Подавайте її до обіду або вечері в колі сім’ї. Ваші близькі точно оцінять смак ніжною і нежирної риби в поєднанні з ароматними овочами. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 0,7 кг.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Стебла селери – 2 шт.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Спеції для риби – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе тілапії попередньо розморожуємо, промиваємо під водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Кожен шматочок риби посипаємо морською сіллю і спеціями для риби.

Крок 3. Очищаємо болгарський перець від насіння і нарізаємо його дрібними кубиками. Також подрібнюємо цибулю-порей і стебла селери. Помідори ріжемо тонкими кружечками.

Крок 4. Шматочки фольги обмазуємо олією. Викладаємо сюди трохи кубиків перцю і селери. Кладемо на овочі рибу і поливаємо її лимонним соком.

Крок 5. На рибу кладемо кружок помідора, посипаємо його подрібненим цибулею-пореєм.

Крок 6. Щільно закриваємо заготовки фольгою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 7. Тілапія, запечена з овочами, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Тілапія в вершковому соусі в духовці

Тілапія в вершковому соусі в духовці приємно здивує неймовірно ніжним смаком, а також поживними властивостями. Таке частування можна подавати зі свіжими овочами або гарячими гарнірами до сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку готову кулінарну ідею з нашої добірки.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вершки – 180 мл.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Хліб житній – 4 скибочки.
  • Трави прованські / італійські – 1 ч.л.
  • Майоран – 2 щіпки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе тілапії заздалегідь розморожуємо, промиваємо під водою і обсушуємо паперовими рушниками.

Крок 2. Нарізаємо півкільцями очищену від лушпиння ріпчасту цибулю.

Крок 3. Викладаємо цибулю в форму для запікання. На нього укладаємо рибне філе. Солимо його, посипаємо спеціями і поливаємо вершками. Пару столових ложок вершків залишаємо.

Крок 4. У глибокій тарілці з’єднуємо курячі яйця, тертий сир, подрібнений житній хліб і сіль. Ретельно вимішуємо і доповнюємо невеликою кількістю вершків.

Крок 5. Хлібно-яєчною масою обмазуємо нашу заготівлю. Поливаємо поверхню лимонним соком і оливковою олією.

Крок 6. Запікаємо страву 35 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Тілапія в вершковому соусі в духовці готова. Поділяйте на порції і подавайте до столу!

Тілапія з цибулею і морквою в духовці

Тілапія з цибулею і морквою в духовці – це дуже смачне і яскраве блюдо для вашого домашнього або святкового столу. Якщо знаєте, як цікаво приготувати ніжну морську рибку, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Вершки – 100 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Дрібно нарізаємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.

Крок 3. Морквину ріжемо дрібними кубиками.

Крок 4. Відправляємо цибулю в сковороду з олією. Смажимо овоч до прозорості.

Крок 5. Викладаємо до цибулі морквину. Перемішуємо і обсмажуємо на помірному вогні близько 10-15 хвилин. В кінці солимо і перчимо.

Крок 6. Для заливки збиваємо вінчиком курячі яйця, вершки і дрібку солі.

Крок 7. Розморожене рибне філе нарізаємо порційними шматочками. Викладаємо їх в форму для запікання. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 8. Закриваємо рибний шар морквою і цибулею.

Крок 9. Сюди ж відправляємо заливку з яєць і вершків.

Крок 10. Ставимо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо близько 20-30 хвилин.

Крок 11. Тілапія з цибулею і морквою в духовці готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал