Не знаєш, що приготувати? Спробуй зробити ліниві голубці

Я дуже люблю капусту в будь-якому вигляді. І м’ясо теж. Природно, при такому розкладі одним з моїх улюблених страв є голубці. Але готувати їх досить довго і непросто. Потрібно окремо парити капусту, готувати фарш, скручувати їх… Коротше кажучи, суцільна морока. Набагато простіше зробити ліниві голубці – смак практично той же, але сил і часу забирає це блюдо набагато менше.зробити ледачі голубці

Інгредієнти:

  • Рис – 1 стакан,
  • Капуста-700 г,
  • Морква – 150 г,
  • Цибуля-200 г,
  • Фарш-200-300 г,
  • Томатний соус-2 столових ложки,
  • Майонез або сметана-2 столових ложки,
  • Лавровий лист – 3 шт.,
  • Сіль, спеції за смаком.

Етапи приготування:

Для початку потрібно окремо відварити склянку рису. Можна зробити це набагато заздалегідь. Припустимо, якщо блюдо плануєте готувати ввечері, рис зваріть вранці. Капусту необхідно дрібно нашаткувати, моркву і цибулю почистити. Фарш для ледачих голубців можна використовувати не тільки свинячий, але і Асорті або курячий.

Не знаєш, що приготувати? Спробуй зробити ліниві голубці

У гусятницю наливаємо трохи рослинної олії і обсмажуємо фарш. Не потрібно сильно його засмажувати, досить, щоб м’ясо пустило сік, розм’якло і трохи посвітлішало.

Не знаєш, що приготувати? Спробуй зробити ліниві голубці

Додаємо до фаршу цибулю, порізану дрібними кубиками. Також обсмажуємо до прозорості.

Не знаєш, що приготувати? Спробуй зробити ліниві голубці

Коли цибуля придбала молочний відтінок, додаємо в гусятницю моркву, натерту на дрібній тертці. Обсмажуємо до тих пір, поки морква не стане м’якою. Не потрібно її сильно засмажувати. На цьому етапі можна додати дві щіпки солі.

Не знаєш, що приготувати? Спробуй зробити ліниві голубці

Як тільки морква стала м’якою і як ніби прив’яла, всипаємо в гусятницю капусту. Гарненько все перемішуємо, щоб зажарка рівномірно розподілилася в капусті. Заливаємо 1 склянкою холодної води, накриваємо кришку. В такому стані тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин.

Не знаєш, що приготувати? Спробуй зробити ліниві голубці

Через 20 хвилин знімаємо кришку, перемішуємо капусту ще раз, додаємо варений рис, солимо (у мене приблизно 1 чайна ложка).

Зверніть увагу! Рис можна додавати в капусту і сирим. Але в такому випадку слід його дуже добре промити і долити в гусятницю ще трохи води, щоб крупа не увібрала весь сік і блюдо вийшло не дуже сухим і забитим.

В окремій чашці потрібно змішати 2 столових ложки майонезу або сметани з такою ж кількістю томатного соусу. Заливаємо цією сумішшю вміст гусятниці. Знову потрібно все ретельно розмішати і накрити кришкою. Ми залишаємо гаситися ще на 20 хвилин.

Порада! Якщо у вас немає томатного соусу, замініть його пастою, свіжими або маринованими помідорами. Також можна використовувати кетчуп або звичайний томатний сік.

За п’ять хвилин до закінчення процесу перемішуємо вміст гусятниці, пробуємо на сіль. При необхідності досолюємо блюдо. Додаємо в нього улюблені мелені спеції (у мене по пів чайної ложки чорного меленого перцю і хмелі-сунелі) і 3 лаврових листки. Ще раз перемішуємо, накриваємо кришкою і чекаємо 5 хвилин.

Подавати до столу ліниві голубці потрібно ще гарячими. Це відмінне блюдо: ситне, смачне, ароматне. Не дивлячись на те, що тут зовсім мало м’яса, частування виходить дуже соковитим, насиченим. Якщо ви любите голубці і капусту, то вам точно сподобається цей варіант.

ВСІМ СМАЧНОГО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал