Пиріг “Подушка” – проста, ніжна і ароматна випічка в домашніх умовах

Пиріг шоколадний, ароматний, із підручних інгредієнтів, дуже простий та швидкий у приготуванні.
Якщо дати постояти в холодильнику, то правда стає як подушка: м’який та дуже ніжний.

За бажання можна пограти зі смаком, додавши в шоколадне тісто якусь ягоду, а в сирну начинку кокосову стружку, наприклад.

Пиріг "Подушка" - проста, ніжна і ароматна випічка в домашніх умовах

Список інгредієнтів:

Для начинки:

  • 200 г сиру,
  • 30 г сметани,
  • 30 г цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 20 г кукурудзяного крохмалю.

Рецепт приготування начинки:

  1. До сиру додати сметану, звичайний і ванільний цукор, добре перемішати і пробити занурювальним блендером до однорідності.
  2. Всипати кукурудзяний крохмаль і вмішати його за допомогою силіконової лопатки. Вийде гладка маса без грудочок, яку потрібно перекласти у кондитерський мішок. Якщо немає кондитерського, можна використовувати звичайний пакет, зрізавши в нього куточок.

Пиріг "Подушка" - проста, ніжна і ароматна випічка в домашніх умовах

Для тіста: (форма 19 см)

  • 3 яйця,
  • 80 г цукру,
  • 100 г молока,
  • 50 г рослинної олії,
  • 150 г пшеничного борошна,
  • 30 г какао,
  • 5 г розпушувача,
  • ½ чайної ложки солі.

Рецепт приготування тіста:

  1. До яєць кімнатної температури всипати цукор і збити міксером, поступово збільшуючи швидкість
    від мінімальної до максимальної.
  2. Маса стане світлішою, стане щільнішою і збільшиться в обсязі в 3-4 рази (для такого результату я працювала близько 5 хвилин ручним міксером).
  3. Влити молоко кімнатної температури, олію та перемішати за допомогою силіконової лопатки.
  4. В окремій мисці змішати борошно, що заздалегідь вже просяне, какао, розпушувач, сіль і об’єднати в 2-3 заходи з яєчно-цукровою масою за допомогою силіконової лопатки або на найнижчих обертах міксера.
  5. У форму вилити шоколадне тісто (я використовувала роз’ємне кільце, обгорнуте фольгою), поверх викласти у вигляді решітки сирну масу. Пиріг "Подушка" - проста, ніжна і ароматна випічка в домашніх умовах
  6. По кожній лінії потрібно пройтися двічі.
  7. Випікати в попередньо розігрітій до 160° С духовці до готовності (40-50 хвилин).
  8. Готовий пиріг остудити, витягти із форми, розрізати вздовж сирних смужок на порційні шматочки і подавати до столу.

Пиріг "Подушка" - проста, ніжна і ароматна випічка в домашніх умовахПиріг "Подушка" - проста, ніжна і ароматна випічка в домашніх умовах

Примітка для тих, хто рахує свої калорії! Орієнтовне КБЖУ на 100 г: 279/11/11/34.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал