Карась в сметані на сковороді – 4 смачних рецепти приготування смажених карасів з фото

Карась в сметані на сковороді — це досить апетитна страва, але багато її не люблять через кількість кісточок. Карасі – один з джерел високоякісного білка. Якщо ви займаєтеся спортом і стежте за м’язовою масою, скористайтеся підбіркою. Напевно, хоч один рецепт, та сподобається вам. Я люблю рибу різних видів і карасі не виняток. Тому іноді дозволяю собі поколупатися в кісточках.

Карась в сметані з цибулею на сковороді

Карась в сметані з цибулею на сковороді виходять надзвичайно апетитними. Любителі рибних страв не зможуть пройти повз. Рибка виходить чудовою, солодке ніжне м’ясо зводить з розуму. Із задоволенням ділюся приголомшливим рецептом і настійно раджу скористатися.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Карасі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Сметана – 100 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть складові для дивовижної рибки.

Крок 2. Карасів очистіть від луски, споріть черевці і випатрати нутрощі, відріжте голови і хвости. Сполосніть під краном, просушіть паперовими рушниками. Зробіть поздовжні надрізи з обох сторін.

Крок 3. Полийте лимонним соком, присипте сіллю і молотим перцем. Спеції ретельно утріть масажними рухами.

Крок 4. Сковорідку заздалегідь розігрійте на маленькому вогні. Налийте олію, на якій звикли смажити. Половинку цибулинки звільніть від лушпиння, нарізати півкільцями. Підсмажте до рум’яності.

Крок 5. Цибулю зніміть з сковорідки і викладіть в неї карасів. Не забудьте щедро обваляти рибку в пшеничному борошні з обох сторін. Підсмажте до рум’яності з обох сторін. Коли утворюється красива корочка, тільки тоді потрібно перевертати рибу на іншу сторону.

Крок 6. Коли риба стане рум’яною з обох сторін, зверху розподіліть сметану. Тушкуйте, накривши кришкою.

Крок 7. Поверніть до риби обсмажену цибулю, присипте подрібненим кропчиком. Вимкніть нагрів.

Крок 8. Приготованих карасів подавайте до столу. Смачного, їжте із задоволенням!

Тушковані карасі зі сметаною

Тушковані карасі зі сметаною виходять божественними! І це не просто красиві слова. Страва містить велику кількість білка. Чудово поєднується з картопляними гарнірами. Дивовижний рецепт – класний спосіб ситно і смачно повечеряти. Любителі риби стовідсотково не пройдуть повз чарівного варіанту.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Карасі – 5 шт.
  • Вода тепла – 100 мл.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для риби – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Карасів почистіть від луски, споріть черевці і випатрати нутрощі, відріжте голови і хвости. Сполосніть під краном, просушіть серветками.

Крок 2. Підготовлену рибу складіть в миску. Приправте сіллю, перцем і спеціями для риби. Пряностями ретельно натріть рибу, як ніби робите масаж.

Крок 3. На тарілку висипте пшеничне борошно для панірування і щедро обваляйте карасів з усіх боків.

Крок 4. Сковорідку заздалегідь розігрійте на маленькому вогні. Налийте олію, на якій звикли смажити. Цибулю звільніть від лушпиння, нарізати півкільцями. Підсмажте до рум’яності.

Крок 5. Цибулю зніміть з сковорідки і викладіть в неї карасів. Підсмажте до рум’яності з обох сторін. Коли утворюється хрустка скоринка, потрібно перевернути. Коли риба стане рум’яною, зверху розподіліть сметану і залийте водою. Тушкуйте, накривши кришкою.

Крок 6. Поверніть до карасиків обсмажену цибулю. Протушкуйте пару хвилин.

Крок 7. Приготованих карасів подавайте до столу, присипавши улюбленою зеленню. Смачного, їжте із задоволенням!

Карась з картоплею в сметанному соусі на сковороді

Карась з картоплею в сметанному соусі на сковороді виходять надзвичайно апетитними. На словах не поясниш, якими вони виходять дивовижними. Якщо ви любите рибу, це ваша можливість смачно і ситно нагодувати сім’ю. Пробуйте страва із задоволенням!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Карасі – 4 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Карасів почистіть від луски, споріть черевці і випатрати нутрощі. Сполосніть під краном, просушіть серветками. Рибу складіть в миску. Приправте сіллю і перцем. Пряностями ретельно натріть рибу, як ніби робите масаж.

Крок 2. Сковорідку заздалегідь розігрійте на маленькому вогні. Налийте олію, на якій звикли смажити. Викладіть карасів. Підсмажте до рум’яності з обох сторін. Коли утворюється хрустка скоринка, потрібно перевернути.

Крок 3. Обсмажену рибку зніміть з сковорідки.

Крок 4. Цибуля звільніть від лушпиння. Картоплю промийте і зніміть шкірку овочечисткою.

Крок 5. Цибулину нарізати півкільцями. Підсмажте до рум’яності.

Крок 6. Почищену картоплю наріжте кружечками.

Крок 7. Рум’яну цибулю присолити і поперчіть.

Крок 8. Розподіліть картопляні кружечки на обсмажену цибулю.

Крок 9. Візьміть сметану. У мене 15% жирності. Можна взяти ще жирніше.

Крок 10. Сметану розподіліть по картоплі.

Крок 11. Перекладіть в сковорідку золотистих караськів.

Крок 12. Зверху змастіть сметаною. Тушкуйте, накривши кришкою.

Крок 13. Приготованих Карасів присипте улюбленою зеленню. У мене кріп.

Крок 14. Подавайте до столу, розділивши на порції. Смачного, їжте ситно і корисно!

Карась без кісток, приготовані на сковороді

Карась без кісток, приготовані на сковороді – ідеальний варіант для тих, хто не їсть рибу через велику кількість кісточок. Повірте, приготувавши рибку за цим рецептом, ви не зможете відмовити собі в приголомшливій страві. Жодна кісточка вам не попадеться. Рибка буде так прожарена, що їсти можна разом з кісточками.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Карасі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте інгредієнти.

Крок 2. Карасів почистіть від луски, споріть черевці і випатрати нутрощі. Сполосніть під краном, просушіть серветками.

Крок 3. Зробіть діагональні часті надрізи приблизно через сантиметр з обох сторін. Дивіться як у мене на фотографії. За рахунок цього всі дрібні кісточки прожаряться, і абсолютно не будуть відчуватися. Присолите. Більше не потрібно ніяких спецій. Сіль гарненько втирайте масажними рухами.

Крок 4. Карасиків щедро обваляйте в пшеничному борошні з обох сторін.

Крок 5. Сковорідку заздалегідь розігрійте на маленькому вогні. Налийте олію, на якій звикли смажити. Акуратно викладіть карасів. Збільште нагрів до середнього. Підсмажте до рум’яності з обох сторін.

Крок 6. Коли утворюється апетитна хрустка скоринка, тоді потрібно перевертати.

Крок 7. Приготованих Карасів перекладіть на тарілку, задекоруйте на свій розсуд. У мене зелене листя салату.

Крок 8. Пригощайте близьких. Смачного, їжте із задоволенням!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал