Салат з кальмарами та крабовими паличками – 7 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Салат з кальмарами та крабовими паличками – це оригінальна закуска, яка стане цікавою ідеєю для свята або домашнього столу. Любителі морепродуктів точно оцінять таку страву. Для приготування використовуйте нашу кулінарну добірку з семи найсмачніших рецептів з покроковими фото.

Морський салат з кальмарами, крабовими паличками та креветками

Морський салат з кальмарами, крабовими паличками та креветками – це неймовірно смачне частування, яке можна швидко та нескладно приготувати. Справжня морська закуска виходить досить ситною, при цьому легкою та приємною. Можна подавати до вечері чи у свята.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кальмар маринований – 120 гр.
  • Палички крабові – 80 гр.
  • Креветки – 150 гр.
  • Авокадо – 0,5 шт.
  • Листя салату – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 5 пір’я.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сік лимонний – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Підготуємо всі необхідні продукти, які зазначені у списку вище.

  2. Промиваємо листя салату, обсушуємо їх та розриваємо руками на невеликі шматочки. Зелень викладаємо на велику тарілку.

  3. Очищене авокадо обробляємо на великі скибки і їх розкладаємо салатним листям.

  4. Сюди викладаємо маринований кальмар. Ви можете використовувати і свіжі тушки, попередньо відваривши їх у воді одну хвилину в окропі та нарізавши соломкою.

  5. Креветки варимо дві хвилини в киплячій підсоленій воді. Потім морепродукт остуджуємо та очищаємо. Викладаємо на салат.

  6. Додаємо скибочки крабових паличок. Все це посипаємо сіллю, чорним меленим перцем, подрібненою зеленою цибулею та поливаємо оливковою олією.

  7. Морський салат з кальмарами, крабовими паличками та креветками готовий. Пригощайтесь!

Салат з крабовими паличками, кальмарами, яйцем, огірком та кукурудзою

Салат з крабовими паличками, кальмарами, яйцем, огірком та кукурудзою – це дуже смачне, яскраве та привабливе кулінарне рішення для вашого свята чи фуршету. Закуска порадує апетитним зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Спробуйте приготувати!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кальмари –300 гр.
  • Палички крабові – 200 гр.
  • Свіжий огірок – 120 гр.
  • Кукурудза консервована –120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 70 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти. Огірки заздалегідь промиваємо, крабові палички повністю розморожуємо.

  2. Курячі яйця занурюємо в сотейник з окропом і варимо близько 8 хвилин, потім охолоджуємо в крижаній воді і очищаємо.

  3. Розморожений і промитий кальмар занурюємо на одну-дві хвилини киплячу підсолену воду. Після остуджуємо.

  4. Розморожені крабові палички ріжемо на невеликі брусочки і викладаємо у місткий посуд, зручний для вимішування салату.

  5. Такими ж брусочками нарізаємо огірки та відправляємо їх до крабових паличок.

  6. Охолоджені тушки кальмарів ріжемо тонкою соломкою. Викладаємо у нашу заготівлю.

  7. Очищаємо відварені яйця і акуратно обробляємо їх ножем. Приєднуємо до інших продуктів.

  8. У цю масу опускаємо консервовану кукурудзу і доповнюємо все це майонезом.

  9. Спираючись на свої смакові уподобання, можна додати трохи солі, а також необхідно все добре розмішати. Забираємо частування настоювати на холодильнику на 30 хвилин.

  10. Салат з крабовими паличками, кальмарами, яйцем, огірком та кукурудзою готовий. Ставте на стіл та пригощайтеся!

Салат з кальмарами, крабовими паличками, сиром та яйцем

Салат з кальмарами, крабовими паличками, сиром і яйцем виходить ніжним і приємним за смаком. Цікаву кулінарну ідею оцінять любителі простих страв із морських продуктів. Готовий салат порадує апетитним зовнішнім виглядом, а на процес приготування підуть лічені хвилини.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Кальмар – 0,7 кг.
  • Палички крабові – 200 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Сир фета – 200 гр.
  • Огірок маринований – 150 гр.
  • Майонез – 300 гр.
  • Соус устричний – 70 гр.

Процес приготування:

  1. Підготуємо наш основний інгредієнт. Розморожуємо та очищаємо від плівок тушки кальмарів, після відварюємо їх одну хвилину в киплячій підсоленій воді.

  2. Морепродукт повністю остуджуємо та ріжемо акуратно тонкою соломкою.

  3. Розморожуємо крабові палички та знімаємо з них целофанову обгортку.

  4. Очищені палички ріжемо дрібним кубиком і відправляємо в ємність із морепродуктом.

  5. Відварюємо курячі яйця та витягуємо їх із шкаралупи.

  6. Рубаємо відварені яйця на невеликі брусочки. Інгредієнти відправляємо до загального посуду.

  7. Беремо трохи маринованих огірків. Частину залишаємо для соусу.

  8. Їх нарізаємо тонкими брусочками, при необхідності віджимаємо від зайвої вологи та відправляємо у салат.

  9. Ми використовуємо сир фета. За бажання його можна замінити іншим м’яким сиром.

  10. Натираємо сир на великій тертці та відправляємо в нашу заготівлю.

  11. У глибоку ємність відправляємо частину майонезу та устричний соус.

  12. Два компоненти добре розмішуємо між собою до одержання ніжного соусу.

  13. Майонез, що залишився, з’єднуємо з маринованими огірками, що залишилися. Їх необхідно натерти на дрібній тертці.

  14. Майонез із дрібними огірками ретельно розмішуємо. Так ми отримали два соуси і можемо заправляти ними салат окремо чи одразу.

  15. Салат з кальмарами, крабовими паличками, сиром та яйцем готовий. Оцінюйте ідею!

Салат з крабовими паличками, кальмарами та пекінською капустою

Салат з крабовими паличками, кальмарами та пекінською капустою – це цікава закуска для домашнього столу чи сімейних свят. Холодне частування відрізняється ніжним смаком, поживністю та апетитною привабливою подачею. Особливо таке кулінарне рішення сподобається шанувальникам морських продуктів.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кальмар – 250 гр.
  • Крабові палички – 150 гр.
  • Капуста пекінська – 250 гр.
  • Кукурудза консервована –150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – 15 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 5 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі необхідні продукти за списком.

  2. Розморожуємо морепродукт – кальмар. Ці тушки заливаємо окропом і залишаємо на 2 хвилини. Далі цю воду зливаємо.

  3. Очищаємо тушки від плівок та нутрощів. Знову заливаємо сильним окропом буквально на дві хвилини і одразу ж зливаємо його.

  4. Потім тушки занурюємо у крижану воду рівно на 30 секунд.

  5. Дістаємо остиглі тушки з води та ріжемо на акуратну соломку. Якщо продукт вийшов вологим, його можна обсушити паперовими рушниками.

  6. Відварені курячі яйця обробляємо на невеликі кубики.

  7. Дрібно ножем шаткуємо пекінську капусту.

  8. Розморожені та звільнені від целофану крабові палички нарізаємо невеликими шматочками.

  9. Дрібно шаткуємо зелень. Нарізаємо тільки листя, стебла викидаємо.

  10. Відмірюємо потрібну кількість консервованої кукурудзи, всю рідину з неї зливаємо.

  11. У глибоку містку ємність відправляємо усі підготовлені продукти.

  12. Поливаємо їх майонезом і сюди продавлюємо часник. Додаємо сіль та ароматний мелений перець.

  13. Починаємо перемішувати заготовку до рівномірного розподілу заправки.

  14. Таке частування можна ненадовго поставити в холодильник для кращого просочення.

  15. Салат з крабовими паличками, кальмарами та пекінською капустою готовий. Порадуйте себе новим смаком!

Царський салат з крабовими паличками, кальмарами, креветками та червоною ікрою

Царський салат з крабовими паличками, кальмарами, креветками та червоною ікрою стане справжньою родзинкою вашого святкового столу. Така холодна закуска по-справжньому дивує не лише своїм цікавим смаком, а й ефектним зовнішнім виглядом завдяки прикрасі червоної ікри.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кальмари – 200 гр.
  • Палички крабові – 100 гр.
  • Креветки –100 гр.
  • Ікра червона – 35 гр.
  • Яєчний білок варений – 2 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти. Яйця потрібно заздалегідь відварити. У салаті ми використовуватимемо лише білки. Жовтки використовуйте на власний розсуд в інших стравах.

  2. Розморожені крабові палички нарізаємо тонкими акуратними смугами.

  3. Тушки кальмарів варимо у киплячій підсоленій воді не більше двох хвилин.

  4. Потім морепродукт остуджуємо та обробляємо на таку ж акуратну соломку, як і крабові палички.

  5. Соломкою ріжемо та яєчні білки.

  6. Усі підготовлені продукти викладаємо у містку ємність.

  7. Сюди ж занурюємо відварені та очищені креветки. Нарізати їх не потрібно.

  8. Усі інгредієнти злегка солимо та поливаємо майонезом.

  9. Акуратно розмішуємо вміст миски та доповнюємо це все зверху червоною ікрою. Також ікру можна додавати порційно.

  10. Царський салат крабовими паличками, кальмарами, креветками та червоною ікрою готовий. Пригощайтесь!

Салат з кальмарами, крабовими паличками та помідорами

Салат з кальмарами, крабовими паличками та помідорами порадує приємним смаком, соковитістю та яскравим зовнішнім виглядом. Апетитна закуска підійде для святкового столу, також її можна подавати як легку домашню вечерю. Завдяки доданню морепродукту з високим вмістом білка салат вийде досить поживним.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кальмари – 200 гр.
  • Палички крабові – 200 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 1 шт.
  • Сир – 70 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Майонез – 45 гр.

Процес приготування:

  1. Розморожуємо крабові палички, очищаємо їх та обробляємо на тонкі смуги.

  2. У солодкого перцю видаляємо все насіння та плодоніжку. Овоч ріжемо соломкою. Також обробляємо помідори.

  3. Розморожуємо тушки кальмарів, очищаємо їх і проварюємо в киплячій підсоленій воді рівно 2 хвилини. Якщо перетримати, продукт вийде жорстким і несмачним.

  4. Остуджуємо морепродукт, нарізаємо його так само соломкою.

  5. Усі підготовлені компоненти викладаємо у містку тарілку. Сюди натираємо на тертці сир.

  6. Поливаємо це все майонезом, солимо, перчимо і доповнюємо подрібненим часником. Добре все розмішуємо.

  7. Салат з кальмарами, крабовими паличками та помідорами готовий. Швидше спробуйте апетитну та привабливу закуску!

Салат з крабовими паличками, кальмарами та червоною рибою

Салат з крабовими паличками, кальмарами та червоною рибою виходить напрочуд смачним, поживним та привабливим. Яскравий морський салат приготувати дуже просто. Така закуска чудово виглядатиме на святковому столі або послужить апетитною сімейною вечерею.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кальмари – 3 шт.
  • Палички крабові – 4 шт.
  • Риба червона слабосолона – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – до смаку.
  • Йогурт натуральний – до смаку.

Процес приготування:

  1. Розморожуємо та очищаємо креветки від плівок. Рекомендуємо зробити так: заливаємо морепродукт окропом на хвилину і після опускаємо в холодну воду. Після цього акуратно знімаємо плівку.

  2. Підготовлені тушки кальмара ріжемо тонкою соломкою. Викладаємо морський інгредієнт у глибоку миску.

  3. Розморожені крабові палички ріжемо дрібним кубиком. Приєднуємо до соломки із кальмару.

  4. На такі ж акуратні кубики ріжемо слабосолону червону рибу. Занурюємо її у загальну заготівлю.

  5. Відварюємо яйця, знімаємо з них шкаралупу і далі подрібнюємо продукт. Викладаємо у салат.

  6. Поливаємо салат натуральним йогуртом, солимо та доповнюємо продавленим часником. Добре все розмішуємо.

  7. Салат з крабовими паличками, кальмарами та червоною рибою готовий. Прикрашайте на свій смак і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал