Суп з вермішеллю – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

28586930f8910d24f41102425d57fb14

Суп з вермішеллю – легке перша страва для всієї родини. Готувати її можна хоч кожен день. За рахунок свого універсального складу, наваристого бульйону і густої консистенції, суп відмінно насичує і зігріває зсередини. Бульйон можна варити на курячому м’ясі, на яловичині з кісточкою, додавати м’ясні фрикадельки або взагалі варити суп на молоці. Варіантів супу з вермішеллю дуже багато.

Суп зі смаженою вермішеллю

Суп зі смаженою вермішеллю – оригінальний рецепт знайомого вам першої страви. Склад його дуже простий і доступний, а технологія приготування не викличе ніяких питань. Смажена вермішель додасть бульйону яскравий колір і більш насичений смак.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Курка (стегнова частина) – 200 гр.
  • Вода – 1,5 л.
  • Картопля – 200 гр.
  • Вермішель – 80 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Морквина – ½ шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти. Частини курячої тушки обмийте під краном. Почистіть картопля, цибуля і морквину.

e62d0151354ba84ffeee691749b2247f

Крок 2. Покладіть м’ясо в каструлю і залийте холодною водою. Помістіть ємність на вогонь, доведіть до кипіння і варіть курячий бульйон протягом 10 хвилин. Пінку з поверхні прибирайте.

dcdd975f9d0d2cb6e1b19d5ed85cf922

Крок 3. Картоплю наріжте кубиками невеликого розміру.

1f9377f48675fc1174d99a871c68c9ef

Крок 4. Додайте картоплю в бульйон. Зачекайте повторного закипання і засічіть 20 хвилин, картопля повинна стати м’яким.

1a802638bb1eff7c60a8cd4caa0e682a

Крок 5. Наріжте половину цибулини дрібними кубиками, морквину натріть на дрібній терці.

759bf4e37df5746f1a2e68385306d83b

Крок 6. Прогрійте сковороду, влийте олію. Смажте подрібнені овочі протягом 3 хвилин. Готову овочеву зажарку викладіть на тарілку.

81d3177ed60e2957d1e84c839645d0c7

Крок 7. Додайте на сковорідку ще трохи масла і викладіть вермішель. Смажте її до карамельного кольору, періодично помішуючи. Потім перекладіть її на тарілку.

98e8529d7caf253083c82253264f3e4c

Крок 8. Коли картопля буде готова, витягніть з нього м’ясо. Бульйон посоліть за смаком.

9b682fe0935142fd1758d36054c8a038

Крок 9. У суп додайте обсмажену вермішель і зажарку, доведіть його до кипіння.

8018e22c4a99fb87ecc8a0a782e36627

Крок 10. Варена куряче м’ясо відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Викладіть його в суп, також додайте лавровий лист, проваріть протягом 3 хвилин.

f08da9abcb3212c3d2a9709d39ebe3b1

Крок 11. В кінці приготування додайте рубану зелень і свіжомолотий чорний перець, перемішайте суп і приберіть каструлю з вогню.

fe01768e035adf6e60fc5a586e9a0e79

Крок 12. Подавайте суп з смаженою вермішеллю в гарячому вигляді. Смачного!

9d0f42da459e606472f6c22653f0180d

Суп з вермішеллю, куркою і картоплею

Суп з вермішеллю, куркою і картоплею – одне з перших страв, яке приходить на розум, коли потрібно швидко приготувати обід. Якщо у вас мало досвіду в кулінарній справі, то сміливо можете використовувати наш детальний рецепт для приготування смачного і наваристого супу.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 600-700 гр.
  • Голені курячі – 0,6 кг.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Морквина – 100 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Вермішель – 30-50 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Вода – 2-2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Ми будемо використовувати для варіння бульйону курячі гомілки, але можна використовувати і інші частини курячої тушки. Необхідні овочі очистіть і помийте проточною водою.

a0a0abef66a731a98dfa97f916e0b5c2

Крок 2. М’ясо складіть в каструлю, залийте його 2-2,5 літрами холодної води. На сильному вогні доведіть воду до кипіння, потім зберіть піну, зменшіть нагрів і варіть бульйон 15-20 хвилин. Знову піну, яка утворилася прибирайте.

288aacd6bcd8d1923b47d92e9f6095c5

Крок 3. Цибулю наріжте кубиками, а морквину натріть на великій терці. Потім обсмажте овочі на олії протягом 5-7 хвилин на середньому вогні. В процесі посоліть і поперчіть за смаком, додайте лавровий лист.

dd6cf15b0a650e6751ba1d92143c8bdb

Крок 4. Картоплю наріжте кубиками невеликого розміру.

6ad0ba4e22d074cbedbd4e77c1bbcf1a

Крок 5. У курячий бульйон додайте овочеву засмажування і нарізану картоплю.

4f54745bbab9a261c8ab328e237c33d9

Крок 6. Через 10 хвилин витягніть з бульйону лавровий лист і варене м’ясо. Куряче м’ясо відокремте від кісток і наріжте довільними шматочками.

9a02f399282d790e2d93af19b29f0852

Крок 7. Поверніть м’ясо в суп, додайте вермішель, посоліть і поперчіть його за смаком. Через 3 хвилини приберіть каструлю з вогню.

5e00035a605f4987d55b6431a4b85e33

Крок 8. Суп з куркою, картоплею і вермішеллю виходить дуже смачним і наваристим, подавайте його на обід в гарячому вигляді. За бажанням можна прикрасити блюдо свіжою зеленню. Смачного!

0b73c2c9b92740c0504862297f623965

Грибний суп з вермішеллю

Грибний суп з вермішеллю – кулінарне завдання, впоратися з якою під силу кожної господині. І, звичайно, будь-який суп перетворюється з додаванням грибів, особливо, якщо це сушені лісові гриби. Аромат буде просто карколомним, і ваші домашні будуть з нетерпінням чекати обіду, щоб спробувати цей чудовий суп.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Гриби лісові заморожені / свіжі / сушені – 400 гр.
  • Картопля – 240 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вермішель дрібна – 35 гр.
  • Сіль кухонна – 0,5 ч.л.
  • Олія – для смаження.
  • Вода – 1,4 л.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морквина – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте все необхідне для варіння супу. У тому числі вам знадобиться каструля з товстими стінками.

e8d6d9d53936427d8f1e33d5469d7496

Крок 2. Картоплю почистіть, добре помийте і наріжте невеликими кубиками. Покладіть нарізку в каструлю. Залийте овочі водою і доведіть до кипіння. Потім зменшіть нагрів до мінімального і варіть картоплю під кришкою протягом 20 хвилин.

0b1e307743178923d62df6dc3171b356

Крок 3. Очищену цибулю наріжте кубиками, а морквину натріть на терці. На добре прогрітому рослинній олії обсмажте ці овочі до м’якості.

e971164cfebdbff4bd90c0f09f2e17cf

Крок 4. Після цього додайте заморожені гриби і продовжуйте смажити все разом на сильному вогні, часто помішуючи, до випаровування всієї вологи.

5c7d6134a0df21d25071300be1a73387

Крок 5. Засмажку викладіть в каструлю з картоплею. Бульйон посоліть і приправте лавровим листом. Також в цей час всипте дрібну вермішель. Перемішайте суп і продовжуйте готувати ще 5-6 хвилин.

ceebf544fdad2e2d22c14f88d80f78fe

Крок 6. Смачний грибний суп з вермішеллю готовий, подавайте його на обід в гарячому вигляді з скибочкою свіжого хліба. Смачного!

f42384d388c7640dd0fd9421309eb071

Молочний суп з вермішеллю

Молочний суп з вермішеллю – блюдо з дитячого меню, проте багато дорослих не відмовляють собі в задоволенні також їм поласувати. Готується він дуже просто і швидко. Молочний суп можна їсти на сніданок або вечерю, коли не хочеться навантажувати організм важкої їжею.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вермішель – 80 гр.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Масло вершкове – 30 гр. + для подачі
  • Цукор – 1,5 ст.л. або за смаком
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Весь список продуктів перед вами.

f66d31336040d8b1857eb022d7827025

Крок 2. У каструлю влийте молоко. Поставте ємність на вогонь і доведіть його до кипіння, стежте за тим, щоб воно не втекло.

e853af558b93aa5a860030dcb223661d

Крок 3. У кипляче молоко всипте сіль і цукор. Кількість цукру можна регулювати за своїм смаком.

7b8ab89d64cc05b5640f52ab7257ac0f

Крок 4. Також додайте в молоко вермішель. Перемішайте суп і на максимальному вогні доведіть його до кипіння.

8c5aafa73d608fc1c5622d3087608ca6

Крок 5. Потім зменшіть вогонь і варіть суп протягом трьох хвилин, помішуючи ложкою. Час варіння залежить від виду макаронів, стежте за тим, щоб вони не перетворилися в кашу.

20e9e470e41bf71616d337ce443b6f46

Крок 6. Коли вермішель буде готова, додайте в суп вершкове масло, перемішайте, щоб масло повністю розчинилося.

98180856a927dbab04c45c5908571ac2

Крок 7. Приберіть каструлю з вогню, укутати її в рушник і залиште на 5 хвилин. Після цього молочний суп з вермішеллю розлийте по тарілках і подавайте на стіл. Можна додатково покласти в кожну порцію по шматочку масла. Смачного!

cd4fbac6b1f0a91eb21610bbb026e7c9

Суп з вермішеллю і фрикадельками

Суп з вермішеллю і фрикадельками – яскравий і ситний супчик. Для фрикадельок можна використовувати різні види м’яса. Якщо хочете отримати більш легкий і дієтичний варіант, то краще взяти курячий фарш. У цій страві немає нічого незвичайного, але люблять його і їдять із задоволенням все від малого до великого.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Зелень – за смаком.
  • Вермішель – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для фрикадельок можна використовувати готовий курячий фарш або зробити його самостійно з курячого філе.

23093e679b64070d105fc2432c083279

Крок 2. Фарш перекладіть в миску, посоліть і поперчіть за смаком. Масу добре перемішайте і відбийте про дно миски. Потім вологими руками сліпіть невеликі фрикадельки.

3ec118883e040bfdd82753dd75fb4c51

Крок 3. У каструлю влийте воду, закип’ятіть її. Потім додайте трохи солі і викладіть фрикадельки.

9bb5f663e0a285ca965c998185cba094

Крок 4. Почистіть картоплю, помийте і наріжте кубиками.

ee4914ed7c57c42903a25a230c145c3f

Крок 5. У каструлю до фрикадельок викладіть нарізану картоплю, перемішайте і продовжуйте варити на середньому вогні протягом 10 хвилин.

dc5e0ba6c5dd907d0a4cab9c71e59c88

Крок 6. З головки ріпчастої цибулі зніміть лушпиння, обмийте і наріжте дрібними кубиками.

3819707b93ea65c104431d5f258ee120

Крок 7. Очистіть овочечисткою морквину, натріть її на великій терці.

3ddd95bf2eb7db97ee6a547242ff40e9

Крок 8. Просушіть сковороду на сильному вогні, потім влийте на розігріту поверхню олія. Обсмажте цибулю і морквину на середньому вогні протягом 4-5 хвилин до м’якості. Овочеву засмажування викладіть в каструлю, додайте також перець і лавровий лист, перемішайте. Продовжуйте варити суп 5-7 хвилин.

d14c3df954518fd8d3e2aef228f646aa

Крок 9. В останню чергу додайте в суп коротку вермішель, варіть протягом 3-5 хвилин, час від часу помішуючи.

d331b0903459b3e8d6d05cf6b830da04

Крок 10. Коли суп з вермішеллю і фрикадельками буде готовий, додайте рубану зелень і розливайте по тарілках. Смачного!

5635bed602aa6d76d9d45d2c0d22d9cc

Суп з вермішеллю і плавленим сиром

Суп з вермішеллю і плавленим сиром – це швидке і просте блюдо з насиченим вершковим смаком і ароматом. Напевно, вершковий суп з вермішеллю стане одним з ваших найулюбленіших. Плавлений сирок потрібно вибирати тільки високої якості з натуральним складом.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тушка куряча (будь-які частини) – 250 гр.
  • Сирок плавлений – 100 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – ½ шт.
  • Вермішель – 2-3 ст.л.
  • Спеції – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Почистіть картопля і промийте його під краном. Потім наріжте овочі невеликими кубиками.

eabfed174a75e72cda311bcf2db338dd

Крок 2. Також очистіть цибулю і морквину. Ці овочі дрібно наріжте. Можна натерти морквину на великій терці.

ac896527fc6d8988251c9cd2ed891d65

Крок 3. Частини курки промийте під краном і складіть в каструлю. Влийте холодну воду і поставте варитися. Для варіння бульйону буде потрібно приблизно 25 хвилин.

ec29b67989955dddb4526f8769135b84

Крок 4. Варену курку витягніть з бульйону і остудити.

d3f1a2a2172e1040d74fc4a2fbcc338b

Крок 5. Потім відокремите м’ясо від кісток і розберіть його на невеликі шматочки.

ba55cc74cecd69b818db08080cccb8ff

Крок 6. Курячий бульйон доведіть до кипіння, викладіть цибулю, картопля і морквину. Варіть суп ще 20-25 хвилин на невеликому вогні при слабкому кипінні.

ae1c11451b78b7d7a434ea196b7dc3c6

Крок 7. Плавлений сирок наріжте невеликими шматочками, так він швидше розплавиться в бульйоні.

427dbc5fe0f0e6444339ee8860b7aac8

Крок 8. Коли овочі будуть готові, викладіть в суп куряче м’ясо, плавлений сир, сіль, лавровий лист, спеції за смаком, подрібнену зелень і часник, а також додайте вермішель, перемішайте і варіть суп 5-6 хвилин до того моменту, поки сир не розійдеться в бульйоні.

b606fbea5a9e3946b233a25bf5a2047a

Крок 9. Суп з плавленим сиром можна відразу подавати на стіл в гарячому вигляді. Смачного!

a325542c6f6e992b410c53022ce67ffb

Суп з м’ясом і вермішеллю

Суп з м’ясом і вермішеллю – це відмінне блюдо для обіду. Наваристий м’ясний бульйон – це натуральний джерело білка і колагену. А овочі, спеції і вермішель в складі супу роблять його смачним, густим і ситним. Таке збалансоване блюдо можна давати і дітям.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 600-800 гр.
  • Вермішель – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Суцвіття гвоздики сушені – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Приготування будь-якого супу починається з бульйону. Покладіть м’ясо в каструлю, залийте його холодною водою і поставте ємність на вогонь.

6cc502ccd5a6ea32adbe6e65132f1c02

Крок 2. Доведіть бульйон до кипіння. Коли на поверхні буде з’являтися пінка, збирайте її. Після закипання зменшіть нагрів до мінімального і варіть бульйон протягом години.

10463129190913257089aef8c8b1cfb4

Крок 3. Поки вариться м’ясо, очистіть овочі і помийте зелень. У бульйон викладіть овочі, стебла петрушки, лавровий лист, перець горошком і сушену гвоздику. Варіть до м’якості овочів.

5fbb5fd233a1305777fb32b755a5b21b

Крок 4. Готові овочі витягніть з бульйону, а м’ясо продовжуйте варити до готовності.

70c76b6313939900a70821e670026310

Крок 5. Після цього м’ясо витягніть, остудити і наріжте порційними шматками. М’ясний бульйон процідіть, повторно закип’ятіть, посоліть за смаком і викладіть в нього вермішель. Коли вермішель буде готова, додайте м’ясо і рубану зелень.

d754a29be0e9567939a0ff82bcc13609

Крок 6. Суп з м’ясом і вермішеллю подавайте відразу після приготування, можна доповнити його шматочком свіжого хліба. Смачного!

58995a4c4866269ae9ae70002f84be92

Суп з вермішеллю, картоплею і ковбасою

Суп з вермішеллю, картоплею і ковбасою – мабуть, самий бюджетний варіант першої страви для обіду в будній день. Для бульйону можна використовувати будь-яку ковбасу, яка більше подобається. Звичайно, ковбаса повинна бути вищого сорту з натурального м’яса.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Вермішель – 100-150 гр.
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Олія – для смаження.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Вода – 2,5 л.
  • Петрушка – ½ пучка.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі для супу почистіть і помийте. Картоплю наріжте кубиками середніми за розміром. У каструлю влийте приблизно 2,5 літра води і закип’ятіть її. Після цього викладіть картоплю і варіть його на повільному вогні 10-15 хвилин.

ada9e5edf32e94762faa262f82bdea14

Крок 2. Цибулину наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на великій терці.

1c02199b9fe30c58a167b625c4e03549

Крок 3. Варену ковбасу очистіть від натуральної оболонки і наріжте соломкою або кубиками.

a3facafca4b12fc808ad43d072ed72ad

Крок 4. На рослинній олії обсмажте подрібнену морквину і цибулю до м’якості.

f4164aa401582ef10d2dfc6297f27bf3

Крок 5. Коли картопля буде готова, викладіть в каструлю ковбасу, овочеву зажарку, посоліть і приправте суп за смаком. Всипте вермішель, перемішайте суп і готуйте 5-7 хвилин.

eb5da821ee1b91d051d895a2e65e6c44

Крок 6. Швидкий і ситний суп з вермішеллю, картоплею і ковбасою готовий, можна збирати на стіл. Зелень додавайте безпосередньо перед подачею. Смачного!

17ecd0c24e6d29cf41d9245a0f126f8c

Швидкий суп з вермішеллю і тушонкою

Швидкий суп з вермішеллю і тушонкою зазвичай вариться або при дефіциті часу, або при відсутності кулінарних навичок. І тим не менше блюдо виходить ситним, смачним і відмінно заповнює сили. І тушонка, до речі, також буває різна. Не хочете жирний суп – беріть курячу або індичу тушонку.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тушонка – 250-300 гр.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
  • Вермішель – 60 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Картопля невеликий – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло вершкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі почистіть і помийте. Наріжте картоплю кубиками, а цибуля дуже дрібно в довільному порядку, морквину натріть на великій терці.

a767c05da1a4a53b0b601b03e72254e2

Крок 2. Картопляну нарізку перекладіть в каструлю, залийте її холодною водою і поставте на вогонь. Доведіть воду до кипіння і варіть картоплю на повільному вогні 15 хвилин до м’якості.

489402988fba22b62d9f79368f536f7a

Крок 3. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте на ньому цибулю і морквину до рум’яного кольору. Перекладіть зажарку в бульйон, перемішайте і проваріть 3-4 хвилини. Після цього викладіть тушонку.

56b370160254bbb70aee190f671c8aec

Крок 4. Коли бульйон знову закипить, всипте вермішель, перемішайте і варіть суп 2-3 хвилини. Зубчик часнику дрібно порубати ножем і додайте в суп.

2df81916b9b866d56f5fd6fe8b29d5e8

Крок 5. Готовий суп з тушонкою приберіть з вогню і дайте йому настоятися протягом 5 хвилин, потім можна розливати його по тарілках. Смачного!

34dab9653da89558b8d93d514e2c4ece

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал