Піца з креветками – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Піца з креветками – хороша альтернатива піці з м’ясом і ковбасою, а рецепт можна вибрати на свій смак. Для випічки домашньої піци тісто підходить будь-яке, тільки тонке, але при нестачі часу можна використовувати готове. Креветки вибираються очищені і великі. Випікається піца в духовці при 180 ° С.

Піца з креветками і ананасами

Варіант приготування піци з креветками і ананасами відноситься до стилю « фьюжн », в якому з’єднуються морепродукти з ананасами. Ці інгредієнти добре поєднуються, і виходить один дуже гармонійний смак, тільки продукти повинні бути якісними. У цьому рецепті за основу піци беремо готове дріжджове прісне тісто, і з вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде одна велика піца для всієї родини.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чилі – ¼ шт.
  • Тісто дріжджове – 850 гр.
  • Базилік сухий – 1 ч.л.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Креветки – 250 гр.
  • Помідори – 100 гр.
  • Мідії ( за бажанням ) – 100 гр.
  • Йогурт – 2 ст.л.
  • Ананаси – 100 гр.
  • Томатний соус – 3 ст.л.
  • Сік лимона – ½ ч.л.
  • Часник – 1 зубок.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно рецептом, всі інгредієнти. Заморожені креветки з мідіями на 10 хвилин залийте теплою водою і потім їх очистіть.

Крок 2. Перекладіть морепродукти в окремий посуд, полийте соком лимона і перемішайте.

Крок 3. Почистіть овочі. Цибуля нашаткуйте тонкими напівкільцями. Помідори наріжте напів-кружками. Часник і гострий перець ножем дрібно наріжте.

Крок 4. Готове дріжджове тісто на присипаній борошном стільниці розкачайте в тонкий пласт, відповідно розміру форми для випікання.

Крок 5. Форму або деко трохи змастіть маслом і перекладіть на нього пласт тіста, сформувавши по краю невисокі бортики.

Крок 6. Тісто виделкою наколіть, щоб при випічці не здувався.

Крок 7. На тісто нанесіть тонкий шар томатного соусу і посипте сухим базиліком і рубаними часником і гострим перцем.

Крок 8. Потім тісто рівномірно посипте половиною подрібненого на середній терці твердого сиру.

Крок 9. Поверх сиру розкладіть півкільцями цибулі.

Крок 10. Покрийте піцу нарізаними помідорами.

Крок 11. Між помідорами рівномірно розкладіть підготовлені креветки з мідіями.

Крок 12. Консервовані ананаси наріжте невеликими шматочками і ними заповніть всі порожні місця на поверхні піци.

Крок 13. Потім всі інгредієнти полийте йогуртом і посипте іншим сиром.

Крок 14. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте піцу протягом 20-30 хвилин до розплавлення сиру і рум’яного кольору країв з тіста.

Крок 15. Приготовану піцу витягніть з духовки.

Крок 16. Акуратно перекладіть її, розрізавши навпіл, з дека на дерев’яні обробні дошки.

Крок 17. Приготовану піцу з креветками і ананасами можете сервірувати до столу, нарізавши порційними шматочками. Смачного!

Піца з креветками, сиром і помідорами

Для любителів морепродуктів хорошим варіантом буде піца з креветками, сиром і помідорами.  Помідори з сиром є обов’язковими інгредієнтами будь-якої піци при будь-якій начинці. У цьому рецепті начинкою беремо морожені креветки, смак піци доповнимо маринованими грибами.  Основою для піци з креветками беремо листкове дріжджове тісто.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове листкове заморожене – 300 гр.
  • Кетчуп – 2 ст.л.
  • Креветки варено-морожені – 200 гр.
  • Гриби мариновані – 500 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Зелень – за смаком.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Помідори – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для піци.

Крок 2. Варено-морожені креветки в окремому посуді залити теплою водою, щоб відтанули, варити їх не треба.

Крок 3. Потім їх ретельно очистити, видаливши голови з панциром.

Крок 4. Мариновані будь-які гриби відкинути на друшляк для видалення маринаду і нарізати невеликими шматочками.

Крок 5. Нарізку грибів обсмажити до легкого рум’яного кольору на розігрітій олії.

Крок 6. Заздалегідь і при кімнатній температурі розморозити тісто. Розкачати його в одному напрямку, відповідно розміром форми для випічки. Деко трохи змастити маслом і акуратно перекласти на нього розкачане тісто.

Крок 7. Потім тісто рясно і рівномірно намазати кетчупом.

Крок 8. Розкласти поверх кетчупу обсмажені гриби.

Крок 9. Між грибами розкласти підготовлені креветки.

Крок 10. Наступним шаром укласти нарізаний слайсами помідор, тільки взяти помідор м’ясистий, щоб слайси зберегли форму при випічці.

Крок 11. Посипати піцу натертим на середній терці твердим сиром і нарізаною будь-якою зеленю.

Крок 12. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати піцу протягом 25 хвилин, до розплавлення сиру і рум’яних країв тіста. Приготовану піцу з креветками, сиром і помідорами нарізати порційними шматками і сервірувати до столу гарячої. Смачного!

Піца з креветками і червоною рибою

Варіант піци з креветками і червоною рибою подобається не тільки любителям морепродуктів, адже її відрізняють ніжність текстури і особливий смак тандему креветок і червоною рибою, які не потребують надлишку приправ. Тісто для піци береться тільки прісне дріжджове на борошні, воді, оливковій олії і сухих дріжджах, щоб при випічці стало хрустким. Начинка доповнюється ніжним « Моцарелла » замість сирів твердих. У цьому рецепті доповнимо піцу солодким перцем, оливками і базиліком.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 250 гр.
  • Вода – 120 гр.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Дріжджі сухі – на кінчику чайної ложки.

Для начинки:

  • Креветки – 10 шт.
  • Скибочки лосося / форелі – 8 шт.
  • Перець болгарський – 1/4 шт.
  • Моцарелла – 50 гр.
  • Оливки чорні – 7 шт.
  • Томатний соус – за смаком.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Базилік / орегано – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тісто для піци замісити заздалегідь із зазначеного в рецепті кількості інгредієнтів і за загальними правилами замісу. Відразу включити духовку на 250 ° С. Підготовлене тісто розкачати в тонкий корж і викласти в змащену маслом форму для випічки піци. Тісто змастити томатним соусом.

Крок 2. Потім полити оливковою олією, посипати сіллю і додати трохи сухих базилік / орегано.

Крок 3. « Моцареллу » нарізати тонкими скибочками і розкласти по поверхні піци.

Крок 4. Такими ж скибочками нарізати червону рибу і розкласти між шматочками сиру.

Крок 5. Креветки заздалегідь розморозити у воді, очистити, розрізати на поздовжні половинки і рівномірно розкласти поверх інших інгредієнтів.

Крок 6. Декорувати піцу соломкою болгарського перцю і кружечками чорних оливок.

Крок 7. Запікти піцу в розігрітій духовці протягом 20 хвилин. Приготовану піцу з креветками і червоною рибою сервірувати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Піца з креветками і кальмарами

Піца з морепродуктами є смачним і простим варіантом з широкої лінійки цього популярного страви. Набір морепродуктів може бути будь-яким, в цьому рецепті готуємо піцу з креветками і кальмарами. Важливо якість цих продуктів: білий колір м’яса кальмара і пружний напівпрозорий панцир креветок, тоді піца вийде дійсно смачною. Випікаємо піцу на готовому тісті, що буде швидше, але можна замісити і своїми руками з будь-якого рецепту.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Кальмар – 200 гр.
  • Креветки – 200 гр.
  • Тісто для піци – 500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Часник – 3 зубка.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для піци. Помідори промити. Половину їх нарізати тонкими кружками, а половину подрібнити в блендері до стану пасти. Очистити часник і нарубати ножем. Зелень промити, обсушити серветкою і дрібно нашаткувати. Розморожені креветки і кальмари почистити, м’ясо кальмара нарізати тонкими кільцями.

Крок 2. Готове тісто для піци розкачати в тонкий пласт діаметром до 30 см. Його акуратно перекласти на змащений маслом деко.

Крок 3. Тісто змастити приготовленої томатною пастою. На неї викласти нарізку помідор. Поверх помідорів красиво і рівномірно розкласти кільця кальмара з креветками. Посипати піцу подрібненим часником, сіллю з чорним перцем і полити оливковою олією. Зверху покласти будь-яку зелень.

Крок 4. Духовку розігріти до 180 градусів. Запіч піцу протягом 20 хвилин і до рум’яного кольору тіста. Приготовану піцу з креветками і кальмарами нарізати порційними шматками і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Піца з креветками і мідіями

Піца з креветками і мідіями відрізняється особливим смаком, готується просто, швидко, буде у вас варіантом цієї страви з морепродуктами. Головною фішкою смаку такої піци є сирний соус, який краще підходить до креветок з мідіями, ніж томатний. У цьому рецепті беремо готове дріжджове тісто, але при бажанні і достатньому часу, тісто можна замісити своїми руками з будь-якого рецепту. Морепродукти замаринуємо в лимонно-соєвому соусі.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Креветки заморожені – 200 гр.
  • Мідії заморожені – 200 гр.
  • Тісто для піци дріжджове – 200 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Вершковий сир – 100 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для піци. Креветки і мідії розморозьте в воді кімнатної температури або як зазначено на упаковках.

Крок 2. Розморожені морепродукти промийте, перекладіть в окремий посуд, залийте соєвим соусом з соком лимона, перемішайте і залиште на 30 хвилин для маринування.

Крок 3. Готове дріжджове тісто розкачайте в тонкий корж і акуратно перекладіть на деко. Для соусу добре змішайте майонез з сиром і отриману масу нанесіть на розкачане тісто.

Крок 4. Потім поверх тіста рівномірно розкладіть замариновані креветки і мідії.

Крок 5. Помідор наріжте тонкими кружками і розкладіть поверх морепродуктів. Посипте піцу подрібненим на великій терці твердим сиром.

Крок 6. Потім ці інгредієнти покрийте тонкою майонезною сіточкою. Духовку включіть на 220 ° С.

Крок 7. Запікайте піцу протягом 7-10 хвилин до розплавлення сиру і рум’яного кольору країв тіста.

Крок 8. Приготовану піцу з креветками і мідіями сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал