Уха класична – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

5ebdb2dbcbb79f938d345fd2ba04117c

Як приготувати уху? Уха – це одне з фаворитів для поціновувачів рибних страв. Готують юшку з цілої риби, голів, хвостів, обрізків, а також з м’якоті. Для рецептів використовують різну рибу. Нескладний в приготуванні суп зварить навіть початківець кулінар. Ситне і легке частування є чудовий варіант для бездоганного обіду.

Уха з горбуші в домашніх умовах

Уха з горбуші в домашніх умовах являє собою запашне частування, яке насичує на тривалий час. Зварити уха без особливих труднощів вийде у всіх. Недорогі складові, як за помахом чарівної палички перетворюються в чудове частування. На весь процес буде потрібно не більше години.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Горбуша – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Манка – 40 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти для виконання рецепта. Очистивши цибулину, дрібно кришимо. 5 середніх картоплин детально миємо щіткою для овочів. Знімаємо шкірку економкою, ріжемо шматочками бажаної величини.

b94644b29d64ee4521ad61bf2c18396c

Крок 2. Закип’ятивши в каструльці 2 літри фільтрованої води, закидаємо картоплю і цибулю. Чекаємо повторного закипання.

61b419aec23acfe440920c4107dd0305

Крок 3. З промитої морквини знімаємо шкірку овочечисткою. Ополоснувши і порізавши, як подобається, висипаємо до овочів. Закип’ятив і зменшивши нагрів, варимо 15 хвилин.

6f495462c25fa0838f2610cbb32c0e6f

Крок 4. Обробляємо охолоджену тушку горбуші. Розрізавши черево, дістаємо нутрощі, відрубуємо хвіст, голову і позбавляємося від плавників. Промивши рибу ріжемо стейками і опускаємо в суп. Трохи додавши полум’я, чекаємо появи бульбашок. Перемикаємо вогонь на помірний і варимо хвилин 15.

436f20c306178342481eb1260ed6f3c1

Крок 5. Посолив і поперчив, тонкою цівкою засипаємо манку. Здобрюємо вершковим маслом. Закинувши лаврушку, активно помішуємо, щоб крупа не взялася грудкою, і тримаємо 5 хвилин.

06096f0b05101aa18be7991244964abe

Крок 6. Запашну зелень перебираємо, відриваємо від стебел і промиваємо. Обсушивши, дрібно нарізаємо і засипаємо в каструлю. Відразу вимикаємо газ і даємо постояти 3 хвилини.

bca9763a225f20b011a17c51396b6ceb

Крок 7. Розподіливши уху по тарілках, кладемо шматок риби і пробуємо суп. Смачного!

d25591586cc73df9d86f16c48a67d692

Уха по-фінськи з вершками

Уха по-фінськи з вершками володіє неймовірним смаком. Таке частування подають на святкові події. Блюдо виглядає чарівно. Ароматна уха на своє виконання зажадає не більше півгодини. Рецепт освоїть навіть новачок. Все гранично просто, якщо слідувати опису.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Форель – 450 гр.
  • Картопля – 450 гр.
  • Цибуля-порей – 60 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Перець запашний – 3 шт.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Масло вершкове – для смаження.
  • Вода – 1 л.
  • Вершки – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Вибираємо форель, промиваємо. При наявності цілої тушки потрошимо її самостійно, витягуємо зябра, видаляємо луску. Ополіскуємо. Тушку розрізуємо на частини.

3d5f05050fec9790105524b0de797e47

Крок 3. Кип’ятимо літр фільтрованої води. Солимо. Приправляємо запашним перцем. Занурюємо рибу. Закип’ятивши, варимо 8 хвилин. Якщо риба крупніше, перевіряємо через 10 хвилин, відходить чи м’якоть від кістки. За необхідності збільшуємо час варіння.

a69250127cace8ac55a28313fad6b7e5

Крок 4. Очистивши часник, дрібно ріжемо. Промивши цибулю-порей, нарізаємо півкільцями. Миємо кріп і нарізаємо по дрібніше.

7ee9a3621ff59b5d6a6a167ae4dc5447

Крок 5. За допомогою щітки для миття овочів миємо картоплю і моркву. Очищаємо їх економкою, подрібнюємо овочі так, як подобається.

38a9ef613d029fe49f22a68bc43525d1

Крок 6. Розтопивши вершкове масло на гарячій сковорідці, закидаємо цибулю і морквину. Пасеруємо до м’якості.

c4fcea3206547ab5f8d26ab1559c88a5

Крок 7. Проціджуємо бульйон. Рибу відставляємо в сторону.

429859bbcd239a430532304e7da068b7

Крок 8. Бульйон повертаємо в каструлю і перекладаємо засмажку. Закип’ятивши, готуємо хвилин 10.

b65f8164f2adeb374783c9b0a7cfa060

Крок 9. З риби видаляємо шкурку. М’якоть знімаємо з кісток. Ділимо на зручні шматочки.

8e4d7020757f56f95febcf5d7436fd7b

Крок 10. Промивши стручок чилі, тонко шинкуємо.

cac4638bde372b8bbd1aca0b638a7e1d

Крок 11. М’якоть форелі опускаємо в уху, присмачуємо вершками і чекаємо появи перших бульбашок, не доводячи до активного кипіння.

72be461f0a45a4c042475f6cbda7fe4c

Крок 12. Приправляємо часником і чилі. Досолюємо і перчимо. Засипаємо рубаний кріп. Кип’ятимо пару хвилин. Відключивши газ, даємо “одружитися” продуктам, залишивши на 10 хвилин.

8b6ebed2e9909d736c76761d60c6d9dd

Крок 13. Розливаємо апетитну юшку по тарілках.

d8f07740d9ef9cb65f8baae60587b5fe

Крок 14. Насолоджуємося стравою. Смачного!

a85d32c655e7f9611f95a468721eed55

Класична уха з сьомги

Класична уха з сьомги виглядає чудово. Щоб бульйон вийшов насиченим, для його варіння використовуємо обрізки, голову і хвіст. Такий бульйон можна зварити напередодні, щоб скоротити тимчасові витрати в день приготування. Сам процес варіння ухи нескладний. Вийде у кожного.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Набір для юшки (голова сьомги, плавники і хвіст) – 600 гр.
  • Філе сьомги – 400 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Петрушка – 3 гр.
  • Кріп – 3 гр.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Вода – 2,3 л.
  • Горілка – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Рибний набір для ухи і філе сьомги промиваємо. Видаляємо луску і зябра. Філе ділимо на шматочки. Поміщаємо в каструлю. Заливаємо фільтрованої водою. Розміщуємо на плиті.

a77add0b240c6da81c7e3eec9647c18d

Крок 2. Довівши до активного бурління, прибираємо піну.

ed6d5fe0b392bca2e459f20437c771c3

Крок 3. Звільняємо від лушпиння і шкірки цибулини і морквину. Промивши, ділимо одну морквину на частини. Кладемо в бульйон одну цибулину і порізану моркву. Збавивши нагрів, варимо під кришкою 1 годину.

78abec657f4bdb0438e218af8b533bdf

Крок 4. Акуратно виймаємо рибу. Виймаємо овочі і викидаємо.

1595426d4e700022afdb254457e08125

Крок 5. Картоплю промиваємо і звільняємо від шкірки. Крупно нарізаємо.

7d270174d2527c3ce62166d7c37c0a6b

Крок 6. Частину морквини ріжемо четвертинками.

b3fb55973731555d6c5c030feb304611

Крок 7. Дрібно нарізаємо другу цибулину.

8c36991f02cfceba49d5f53609c897a3

Крок 8. Промивши зелень, ріжемо по-дрібніше.

71cd426ce377f3c6c1ae1657c0ab0e79

Крок 9. Бульйон проціджуємо, щоб не попалося кісточок, переливаємо в чисту каструлю і повертаємо на вогонь. Кладемо овочі.

115620b7085264f90df5c8f757c729e0

Крок 10. Кидаємо листочки лаврового листу, горошини перцю і солимо. Прикривши, кип’ятимо 15 хвилин.

b87b83ec7087c189d476dc7bdf3aa3f1

Крок 11. Рибу відділяємо від кісточок і м’якоть перекладаємо в суп. Першим і присмачуємо горілкою. Прикривши, проварюємо 3 хвилини.

c75c8cb0b528a1964beb9f121503287a

Крок 12. У уху висипаємо зелень. Розмішавши, переміщаємо на підставку для гарячого і настоюємо хвилин 15.

0626dfd9037e19401b7f6643f370d7a6

Крок 13. Наповнюємо піали ухою.

a798c150a2e992ea33b210142dfa9b4b

Крок 14. Годуємо рідних. Смачного!

90e5dcca722a5463979d5495ff21d028

Як приготувати уху в казані на багатті

Як приготувати юшку в казані на багатті розповім сьогодні. Приготована уха на багатті володіє неповторним ароматом. Насичене блюдо з ароматом диму зведе з розуму всіх, незабутнім смаком.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

  • Риба – 1,4 кг.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Перець запашний горошком – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Помідори – 1 шт.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Розпалюємо багаття. Готуємо казан. Потрошимо рибу, очищаємо від нутрощів, дістаємо зябра і розрізаємо її на частини. Добре промиваємо в воді. Почистивши картоплю і моркву від шкірки за допомогою овочечистки, крупно нарізаємо. Звільняємо цибулину від лушпиння, розрізаємо на четвертинки.

9c6db4526b8c93b465ac7e4d076b952e

Крок 2. Кип’ятимо в казані 3 літри очищеної води. Опускаємо підготовлені морквину і картоплю і промиту петрушку. Готуємо до м’якості овочів і солимо.

d52582daeb5be714033596a17d0d5eac

Крок 3. Для аромату засипаємо запашні горошини перцю і кладемо листочки лавра.

e7d590824b45bf86815e4cbb9386c005

Крок 4. Опускаємо в киплячу основу рибу і крупно нарізаний помідор. Помідори додаємо за бажанням.

52f0728b860c5f7338f01c5d3d4618e6

Крок 5. Продовжуємо варити, поки риба не стане відходити від кісток. Готується вона швидко. Стежимо, щоб не переварити.

9188b43e91356e47e43e47f19d28d088

Крок 6. Обережно знімаємо казан з багаття. Акуратно, щоб не ошпарити, дістаємо рибу з казана. За бажанням розбираємо, відокремлюючи м’якоть від кісточок. Розливаємо по тарілках уху, кладемо рибу і дегустуємо. Смачного!

d84d2861fda9bb86cbb540c2863f2ae5

Уха з щуки в домашніх умовах

Уха з щуки в домашніх умовах зажадає мінімум інгредієнтів на реалізацію рецепта. Готування легкої страви займе якийсь час. Приготування бульйону буде відбуватися в кілька етапів. Уху з щуки подають з чорним хлібом, кулеб’яки або розстібаючи. Блюдо з золотистим бульйоном гідно святкового столу.

Час готування – 2 ч. 40 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Щука – 700 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Зелень петрушки – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Потрошимо щуку, виймаємо зябра, промиваємо рибу.

41ad3344d9a2af7bb35c899856910ff2

Крок 3. Щуку поміщаємо в каструлю і наливаємо 2,5 літра фільтрованої води. Встановлюємо на сильне полум’я.

1ee3cac534fbf90012f70efc13957ca9

Крок 4. Промивши корінь петрушки, чистимо і ріжемо кружечками.

96378177263f1f968c03176ea5c6e263

Крок 5. Очищену цибулю крупно подрібнюємо.

e45f6c100f22674cba9ab0e87b48ea66

Крок 6. Коли бульйон почне активно кипіти, прибираємо піну.

997d6ced3f93d604a969a44f006082fa

Крок 7. У каструлю відправляємо овочі. Збавивши нагрів, готуємо бульйон 1 годину. Не забуваємо знімати піну. Солимо і кип’ятимо ще 5 хвилин.

8edccad28cda2414b718b369ca98e671

Крок 8. Акуратно дістаємо щуку і перекладаємо на тарілку. При бажанні розбираємо на шматочки, видаляючи кісточки.

d9f53758e5f25f4e32ccbe604bf34545

Крок 9. Проціджуємо бульйон. Коріння петрушки на свій розсуд зберігаємо, щоб розкласти по тарілках. Охолоджуємо бульйон.

ed58a2e8b637b27dbfdb155ca24ab7c4

Крок 10. Розділивши яйця на білки і жовтки, білки збиваємо міксером.

5321c2d7709a78699810d70e67c9da53

Крок 11. До білків наливаємо 1 стакан охололого бульйону і перемішуємо.

d5978343fb6ddbccded24892ef3a94d7

Крок 12. Більшу частину бульйону переливаємо в каструлю. Освітлюємо бульйоном, змішаним зі збитими білками. Розмішавши, доводимо до кипіння. Проварюємо півгодини при найменшому кипінні.

1b38e35c2e5957dbe0c994f3d0cad012

Крок 13. Дуршлаг застеляємо декількома шарами марлі. Встановлюємо на чисту каструлю. Проціджуємо бульйон.

25639e09958b5399dd1426b3981cbd6b

Крок 14. Промиту зелень подрібнюємо.

c0fbda042e0d62ed12126d6bf89f7c6f

Крок 15. У тарілку кладемо корінь петрушки, шматочок щуки. Заливаємо бульйоном. Здобрюємо вершковим маслом і присипаємо петрушкою. Смачного!

293ae1ca82e2ae2b32febd298ee8ed84

Уха з судака

Уха з судака виходить неймовірно апетитною. Блюдо, приготоване на основі ароматного бульйону, сподобається всім. Духмяна уха займе лідируючі позиції в рейтингу перших страв. Складнощів в реалізації рецепта не виникне. Найнеприємніше в приготуванні – це обробка риби.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Судак – 500 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Морква – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло вершкове – 1 ч.л.
  • Кріп – за смаком.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти.

Крок 2. Очищаємо рибу від луски. Збирав черево, дістаємо кишки. Витягуємо зябра і очі. Промиваємо тушку.

69d6c8df158eb5a448f3776884b9c305

Крок 3. Рубаємо рибу на частини.

33f6c80465725dba2698e4984a06d9bb

Крок 4. Очищаємо корінь петрушки овочечисткою і звільняємо цибулину від лушпиння. Цибулину надрізаємо хрестом з одного боку. У каструлю кладемо цибулю і корінь петрушки. Кладемо горошини запашного перцю і лаврушку.

e7b9db07a3ba51f555b519ede7dd9ac2

Крок 5. Складаємо оброблену голову і хвіст.

28d2abeda8f3d57ad472fddafafa7c8c

Крок 6. Заливаємо літром очищеної води. Поміщаємо на помірний вогонь.

a6a20d5633fcdd9ca2c428e63f4960e4

Крок 7. Закип’ятив, мінімізуємо полум’я. Проварюємо півгодини.

a89c5de3c5e1c7ddeb6aba3082b08fe8

Крок 8. Проціджуємо бульйон. Прибираємо всі складові, вони більше не потрібні.

99f46cbfbeac71210ee3bf1edbbd4f27

Крок 9. Почистивши і ополоснувши картоплю, розрізаємо її на кубики. Закип’ятив бульйон, кладемо картопля і солимо.

dbb9c87beb10119724a6094c76646463

Крок 10. Очищену морквину нарізаємо кружечками. Закинувши в бульйон, кип’ятимо 5 хвилин.

afc5a3fba520c4551ff2bf42ebbc3ea8

Крок 11. Шматочки судака опускаємо в каструлю. Доводимо до кипіння і зменшуємо полум’я.

96a08e86d40ee82a269425bdef85d0af

Крок 12. Варимо 15 хвилин, поки не приготується риба. Пробуємо, зварилася чи картопля і чи достатньо солі. Якщо потрібно, досолюємо.

30e97bbc4ce65b807c827535afbeda2c

Крок 13. Промиваємо кріп і подрібнюємо. Уху прибираємо з плити. Посипаємо кропом.

5ce17bce663f8d014a2eb85a7dad5f1d

Крок 14. Здобрюємо вершковим маслом. Перемішавши і прикривши, даємо “ подружитися ” 10 хвилин.

cb369998703f2e7e53e4b8980b16702c

Крок 15. Тарілки заповнюємо ухою і насолоджуємося. Смачного!

e3e5eadbbad3b9e179d6f786b75ef877

Класична уха з червоної риби з картоплею

Класична уха з червоної риби з картоплею готується з обрізу. Бульйон, завдяки цьому, виходить наваристим і дуже смачним. Весь процес зажадає трохи менше години. Насичений смак рибного страви не залишає байдужих. Зварити уха не складе труднощів навіть початківцям господиням.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Обрізки сьомги – 400 гр.
  • Картопля – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вода – 3 л.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти. Промиваємо обріз сьомги. За бажанням беремо філе червоної риби. Використовуємо лосось, сьомгу або форель.

Крок 2. Очищаємо цибулю і нарізаємо будь-яким способом на свій розсуд.

099cbedc85b40b1b22856ffed674b90e

Крок 3. Промиті від піску і почищені від шкірки картопляні бульби ріжемо кубиком. Для зручності миття бульб, використовуємо щітку для миття овочів, а для очищення економку. Готуємо 3 літри окропу.

7aa0b55e572dedf0a36e9f50359356ab

Крок 4. У каструлі нагріваємо олію. Пересипавши цибулю, обсмажуємо до прозорості. Додаємо пару листочків лавра і горошки перців. Прикривши, том кілька хвилин. Засипаємо картоплю, тушкуємо 5 хвилин. Обріз розрізаємо на частини і перекладаємо в каструлю.

54ad46a0ce074bdccb03063728a1ac27

Крок 5. Вливаємо киплячу воду. Вторинно кип’ятимо. Солимо. Збавивши полум’я, збираємо піну. Продовжуємо варіння до готовності картоплі. Перевіряємо, чи все влаштовує до смаку. Досолюємо, якщо необхідно. Відключаємо конфорку. Прикриваємо і даємо постояти.

ab22dc11d600e5c7c5dc29afdc8496a9

Крок 6. Розливаємо суп по тарілках. За бажанням присмачуємо уха сметаною або вершками. Смачного!

91fb446c1d8d80133cc9d08faf722544

Домашня уха з пшоном

Домашня уха з пшоном займає 1 годину на своє приготування. Для втілення рецепта в життя можна використовувати різну рибу. В даному випадку ми взяли тріску і лосося. Легке рибне частування підійде для зустрічі важливих гостей. Уха виходить по-святковому презентабельною і красивою.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Тріска – 250 гр.
  • Лосось – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 3 гілочки.
  • Кріп – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний запашний – 4 шт.
  • Вода – 1,6 л.
  • Пшоно – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Для ухи вибираємо рибу на свій розсуд. В даному випадку по 250 грамів тріски і лосося. Можна взяти цілу тушку. Збирав, виймаємо нутрощі, видаляємо зябра і очі. Промиваємо і розрізаємо на шматки. Бульйон готуємо з голови і хвоста. Після чого проціджуємо.

Крок 2. Грунтовно миємо 50 грамів пшона.

38594d99786eff41151373ea341c60d4

Крок 3. Позбавляємо головку цибулі від лушпиння.

Крок 4. Закип’ятив воду, опускаємо цибулину, лавр і перець горошком.

1e858337986543ef12d9749f67a254e9

Крок 5. Морквину миємо щіткою для миття овочів. Звільняємо від шкірки економкою і нарізаємо кружечками.

Крок 6. Картопляні бульби промиваємо і очищаємо. Розрізаємо на кубики або брусочками.

1b364a76a4b7fe2cfb23a160e05eb989

Крок 7. У киплячу основу закидаємо овочі і пшоно. Готуємо 25 хвилин до розм’якшення.

Крок 8. Обробивши рибу, звільнивши від шкіри і кісточок, ріжемо на шматочки однієї величини. Посипаємо сіллю і цукром. Натираємо рибу. Перемішуємо. Просолившись, риба стане щільніше і не втратить форму при варінні.

db448bd510343a6d1134f9593a2bb62a

Крок 9. протикаємо овочі ножем або виделкою. Коли овочі сваряться, опускаємо рибу в каструлю. Проварюємо не більш п’яти хвилин. Видаляємо піну, яка утворилася.

Крок 10. Промиту зелень подрібнюємо і засипаємо в уха. Кип’ятимо хвилину. Перевіряємо, чи вистачає солі. Досолюємо, якщо потрібно. Виймаємо цибулину. Відключивши, закриваємо і настоюємо 20 хвилин.

3808a740a33f638624f2166f603ae832

Крок 11. Розливаємо уху по піалах. Першим за смаком. Прикрашаємо зеленню.

Крок 12. Дегустуємо блюдо і насолоджуємося неймовірним смаком. За бажанням присмачуємо сметаною. Замість хліба можна подати сухарики. Смачного!

aa80728916fad1eb04c8bc26e34462dc

Уха з коропа в домашніх умовах

Уха з коропа в домашніх умовах виходить наваристою. Блюдо володіє незвичайним смаком. Як що немає голів, використовуємо інші частини коропа. З голів обов’язково виймаємо очі і зябра, які фільтрують воду від домішок. Частини з кісточками роблять бульйон наваристим з незабутнім багатим смаком.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Голови коропа – 2 шт.
  • Картопля очищений – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Петрушка – 1 ст.л.
  • Кріп – 1 ст.л.
  • Перець чорний запашний – 5 шт.
  • Вода – 1,5 л.
  • Цибуля-порей – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Як що немає 2-х голів, беремо обріз (голову, хвіст, хребет) або цілу тушку. Позбавляємося від луски і потрошимо. Видаляємо нутрощі. З голови виймаємо зябра і очі. Протираємо порожнину паперовими рушниками, забираючи сукровицю та інші забруднення. Промиваємо тушку під краном. Розрубуємо на порційні шматки.

872a4ac0d11e3882b17c8a05c3c57a55

Крок 2. Очищаємо морквину і розрізаємо навпіл або на четвертинки. Очищаємо обидва види цибулі. Як що немає порею, нічим не замінюємо. Цибулю можна не очищати повністю, зняти лише верхній шар і обрізати кінчики. Кип’ятимо воду і закидаємо овочі. Вторинно закип’ятити, зменшуємо нагрів і варимо овочеву основу близько півгодини.

de48b69e80bb572cd05c4b434d0f619d

Крок 3. Звільнивши картопляні бульби від шкірки економкою, обмиваємо під краном і нарізаємо кубиком або бруском. Кладемо в ємність з водою і залишаємо, щоб позбутися від крохмалю, який робить бульйон каламутним. Перед закладкою зливаємо воду через друшляк і ще раз обдаємо сильною струменем з-під крана.

0d1081998dd99ea7bec838835ea431b2

Крок 4. Проваривши основу півгодини, виймаємо овочі шумівкою і викидаємо. В овочеву основу опускаємо рибні частини. Здобрюємо приправами. Кухар 5 хвилин на тихому полум’я, засипаємо картоплю і готуємо 15 хвилин. Насипаємо нашатковану зелень. Я використовую суху або заморожену. Відключивши, настоюємо 5 хвилин.

4283be301ebd84ea3031e3dd8c778923

Крок 5. Розділимо наваристу юшку по об’ємних мисок для супу. Посипаємо листочками петрушки і сідаємо за стіл. Їмо запашне блюдо, не відволікаючись, щоб не вдавитися дрібними кісточками. Смачного!

8bcdd9ba018a6f0d4ddd4fe4136473a4

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал