Пісні цукерки – 5 смачних та корисних рецептів, ваші діти будуть у захваті

Діти просили чогось солоденького. А я давно хотіла поекспериментувати. В результаті вийшли смачні цукерки.

Цукерки з фундука

За смаком – м’який грильяж.

Пісні цукерки - 5 смачних та корисних рецептів, ваші діти будуть у захваті

  1. 150г фундука злегка обсмажити на сухій сковороді. Після того, як горіхи охолонули, очистила від шкірки. Потім перемолола горіхи в кухонному комбайні в дрібну крихту.
  2. Закинула до горіхів 80 г фініком (вага фініків вказана без кісточки). І ще раз перемолола.
    Шоколад розтопила. У мене була плитка гіркого шоколаду. Шоколад додала до горіхів. Перекрутила у комбайні. Вийшла липка маса.
  3. Виклала масу на аркуш для випікання. Накрила ще одним аркушем. Зверху прокатали качалкою.
  4. Надала форму прямокутника. Не обрізала, а притискала боки. Взагалі за допомогою ножа та качалки у мене вийшов прямокутник.
  5. Відправила його до холодильника.
    Шоколад застиг. Перед подачею нарізала на квадратики.

“Ковбаска”

Пісні цукерки - 5 смачних та корисних рецептів, ваші діти будуть у захваті

  • Фініки б/к -250 г
  • Курага – 250 г
  • Кешью – 150 г
  • Кунжут – 100 г
  • Насіння соняшнику. очищ. – 50 г

Приготування:

  1. Курагу та фініки пропустила через м’ясорубку.
  2. Кешью порубала ножем.
  3. На сухій сковороді злегка обсмажила кешью, насіння та половину кунжуту. І одразу відправила цю суміш до кураги з фініком.
  4. Перемішала, поділила на дві частини. Сформувала ковбаски. Обваляла у кунжуті. Загорнула в папір для випічки та прибрала до холодильника. За кілька годин можна їсти.

Тістечко “Картопля”

Пісні цукерки - 5 смачних та корисних рецептів, ваші діти будуть у захваті

  • Нут (відварений або консервований) – 2 скл
  • Арахісова паста – 110 гр
  • Мед – 5 ст.л. (за смаком)
  • Какао – 3 ст.л. + для обвалювання
  • Шоколад гіркий – 1 плитка (90 гр)

Приготування:

  1. У кухонному комбайні перекрутити нут.
  2. Шоколад розтопити на водяній бані чи мікрохвильовій печі.
  3. До нуту додати шоколад, какао, мед, арахісову пасту. Перемолоти. Пасту краще класти кімнатної температури. Мед додавайте до смаку.
  4. Зліпити з отриманої маси тістечка. Обваляти в какао. Дати постояти годину у холодильнику.

Кокосові цукерки

Пісні цукерки - 5 смачних та корисних рецептів, ваші діти будуть у захваті

  • Кешью – 1 скл.
  • Кокосова стружка – 2 скл
  • Ванільний цукор – 2 ч.л.
  • Мед – 5 ст.л.
  • Олія кокосова (розпалена) – 50 мл
  • Шоколад гіркий 70% – 1 плитка (за бажанням)

Приготування:

  1. Кешью залити окропом. Через годину воду злити, горіхи промити, викласти на паперову серветку, щоб забрати зайву рідину.
  2. У кухонному комбайні подрібнити кокосову стружку та кешью. Додати ванільний цукор, мед, кокосове масло. Добре перемішати.
  3. Зліпити цукерки, викласти на лист. Прибрати у холодильник.
  4. Розтопити шоколад на водяній бані. Виделкою по одній вмочити цукерки у шоколад. Викласти на лист, відправити в холодильник.

У мене вийшло 36 цукерок. Половина їх у шоколаді.

Цукерки з чорносливу та волоського горіха

Пісні цукерки - 5 смачних та корисних рецептів, ваші діти будуть у захваті

  • Чорнослив б/к – 1 скл.
  • Волоський горіх – 1 скл.
  • Пластівці вівсяні – 1 скл.
  • Шоколад 70% гіркий – 60 гр.
  • Мед – 5 ст.л.
  • Какао – 2 ст.л.

Приготування:

  1. Чорнослив залити окропом. Залишити на 30 хвилин. Промити. Дати воді стекти. Викласти на паперовий рушник.
  2. Горіхи злегка обсмажити на сухій сковороді.
  3. У комбайн завантажуємо пластівці, горіхи, шоколад. Перемелюємо в крихту. Потім додаємо чорнослив та мед.
  4. Какао насипаємо в миску чи тарілку. З отриманої маси руками катаємо маленькі кульки. Потім обвалюємо їх у какао. Складаємо на тарілку та прибираємо в холодильник.

У мене вийшло 35 цукерок.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності