Запечений мінтай у духовці – 9 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

32c96d8969345f49a76f75e151160167

Запечений мінтай у духовці – це один із найбюджетніших та найпопулярніших способів приготування рибних страв. Мінтай є досить дешевою рибою з приємним смаком та ніжним філе, у ньому немає дрібних кісточок. Рибу можна різними способами запекти в духовці: під соусом, з сиром, овочами чи грибами, у фользі чи будь-якій жароміцній формі. У вас не виникне жодних проблем із реалізаціями будь-якої кулінарної ідеї.

Філе мінтаю, запечене з картоплею в духовці

Філе мінтаю, запечене з картоплею в духовці – це ідеальна страва для вечері. А найсмачніше в ньому не мінтай, а саме картопля. При такому способі приготування картопля виходить ніжною, розсипчастою і дуже смачною. Спробуйте один раз і ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову.

Час приготування: 80 хв.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Філе мінтаю – 800 гр.
  • Твердий сир – 60 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – для змащування форми
  • Сметана – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Філе мінтаю розріжте на частини та посоліть рибу. Картоплю почистіть і помийте. З часнику та цибулі зніміть лушпиння.

30fb6a9810ce6934ff2363a05e696143

Крок 2. Наріжте картоплю тонкими кружальцями. Складіть нарізку в миску, посоліть і полийте олією.

8bbae86744ed7a5cc7a764d6cc843c2c

Крок 3. У миску зі сметаною видавіть через прес зубчики часнику, додайте сіль та перемішайте.

97ca720d52758494465be5e058082158

Крок 4. Головку цибулі наріжте тонкими півкільцями.

70e2f53c4c98c707f2704316b1fe371b

Крок 5. На дно форми, змащеної олією, покладіть філе мінтаю, змастіть його сметанним соусом. Далі покладіть шар із цибулі, його також промажте соусом. І зверху покладіть кружечки картоплі. Заготівлю посипте тертим сиром.

02c9bb346438a955670e1749867b5273

Крок 6. Запікайте мінтаю з картоплею в духовці за 200 градусів протягом години. Готову страву розділіть на порції та подавайте на стіл у гарячому вигляді. Смачного!

dc839da1e7fc87e3190d089625d2d432

Найсмачніший мінтай у духовці з овочами

Найсмачніший мінтай у духовці з овочами можна приготувати лише у духовці. У такому оригінальному виконанні страву можна подати навіть на святковий стіл. Запікається філе мінтаю разом із овочами у вигляді запіканки. Список овочів у рецепті на свій смак ви можете змінювати або доповнювати.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Філе мінтаю – 600 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Перець солодкий – 200 гр.
  • Сіль – до смаку
  • Морквина – 200 гр.
  • Олія рослинна – 10 мл.
  • Помідори – 400 гр.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Сметана 25% –100 гр.
  • Вершки 10% – 250 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожене філе мінтаю обмийте та промокніть паперовими рушниками. Викладіть його в жароміцну форму, змащену олією. Мінтаю посоліть і поперчіть.

fcc25c3d0ca4e4ff1a7fb363fe3b616b

Крок 2. Помийте овочі. Цибулю наріжте півкільцями, солодкий перець – соломкою, а моркву натріть на великій тертці. На рибу спочатку покладіть цибулю.

9e5731a090f92c6a49a4c158c772ba28

Крок 3. Далі зробіть шар із суміші перцю та моркви. Наріжте помідори тонкими кружальцями та покладіть їх наступним шаром, трохи посоліть.

79cd7ba0a458c56e2ad994e4ade26d5c

Крок 4. Твердий сир натріть на великій тертці. Для вершкового соусу з’єднайте сметану та вершки, посоліть та приправте його до смаку.

75c2da2316045751c2381c06b7555930

Крок 5. Посипте заготовку тертим сиром і залийте вершковим соусом. Запікайте мінтаю з овочами в духовці за 190 градусів протягом 40 хвилин.

ddf8bc2c0906e8e81806e0e4f9bfa295

Крок 6. Запеченому мінтаю з овочами дайте кілька хвилин, щоб остигло страву, потім розріжте на порції, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл. Смачного!

dea118746f3a00ef1c4643f8872fa760

Мінтай, запечений у фользі у духовці

Мінтай, запечений у фользі у духовці – це зручний спосіб приготування риби. А найголовніше, вам не доведеться відмивати лист після готування. Щоб зробити рибу максимально смачною та ароматною, нам знадобляться спеції та цибуля, але про все докладно в рецепті.

Час приготування: 90 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Приправа для риби – 1 ст.
  • Вода –500 мл.
  • Мінтай – 5 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Твердий сир – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 180 гр.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Розморозьте мінтаю, підготуйте необхідні овочі, сметану, сир та спеції.

eb3ad67b54fbe6cf740efa61aa46298c

Крок 2. Жароміцну форму застеліть фольгою так, щоб її половина звисала з форми. Надалі ми загортатимемо страву у фольгу.

65c7a739c1ce505def0172316bf9f1e8

Крок 3. У склянці води розведіть чайну ложку лимонної кислоти. Також можна використати лимон.

8e74631630516951453fdf9a59945ff4

Крок 4. Перекладіть рибу в глибоку ємність, щоб було зручніше перемішувати. Посоліть та додайте приправу, влийте половину склянки води з лимонною кислотою. Добре перемішайте мінтаю руками та залиште маринуватися на 10 хвилин.

17e3588d312e1edc8fb54c49a908b7d6

Крок 5. Цибулю наріжте четвертинками кілець. Залийте цибулю розчином лимонної кислоти, що залишився, залиште на 5 хвилин.

8dfb0e522246ad889280910b5e8e0087

Крок 6. Після того, як мінтай трохи промаринується, розкладіть його у жароміцній формі.

8c96e2047a7bca906fcc119f65e0a6fa

Крок 7. Зверху кладіть цибулю.

849b902e1ef9952213c7a07f7c564aca

Крок 8. Далі покладіть шар із тертої моркви.

58a3f4c565efb6a962714a0dbbc64b00

Крок 9. Полийте заготовку сметаною.

728afe0c16b9bec2e58847d8e109ec27

Крок 10. Посипте заготовку тертим сиром та вкрийте форму фольгою.

58ca7218c78c3139e4df6f79482ea90d

Крок 11. Запікайте страву в духовці за 190 градусів протягом години до отримання рум’яної сирної скоринки.

d1df90ecf22d45111b5bbdac8e1705fe

Крок 12. Злегка продавіть страву вилкою, щоб овочі просочилися рибним соком.

5d5880f0220d4fadda4ba10968eb2cd4

Крок 13. Мінтай, запечений у фользі, виходить дуже соковитим та смачним, подавайте його з гарніром із картоплі. Смачного!

ef77a8c3fb66aa4dd9f7905de3efe7b9

Смачний мінтай у сметані у духовці

Смачний мінтай у сметані в духовці готується до неподобства просто. Будь-якого дня ви легко можете зібрати та запекти улюблену страву в духовці. Крім приємного смаку, мінтай ще й дуже гармонійно поєднується з багатьма продуктами, не конкуруючи з ними до смаку, а ніби приймаючи на себе частину їхнього аромату.

Час приготування: 2 год. 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Часник гранульований – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Мінтай – 400 гр.
  • Огірки мариновані – 100 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – до смаку
  • Кріп – 4 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Огірки для рецепту беріть мариновані, солоні не підійдуть. Рибу заздалегідь розморозьте.

902a4b5e3a5dd183c7c85c191e15df65

Крок 2. Якщо у вас ціла риба, її необхідно випатрати і відрізати голову. Помийте тушку та наріжте її стейками. Відразу посоліть і приправте перцем до смаку.

c70ea37439753340e70bc3dd145c099d

Крок 3. Складіть шматочки мінтаю в жароміцну форму.

9c99125a520d4d226513ed1a3538a605

Крок 4. Кріп дрібно порубайте ножем, мариновані огірки натріть на дрібній тертці.

e220edd53d64450bb650e982628425fc

Крок 5. У мисці змішайте огірки, кріп, сметану та гранульований часник.

304ad35fd43211af45f075685801382c

Крок 6. Отриманим соусом добре промажте мінтаю у формі. Потім приберіть у холодильник для маринування на 1-1,5 години. Духовку прогрійте до 180-190 градусів.

9e87e359492d14e5f2c47491dc6f25ce

Крок 7. Запікайте мінтай у духовці протягом 30-35 хвилин. Подавати рибу можна з різноманітними гарнірами на ваш смак. Смачного!

879dc2bf55397ed6c5884449562637a5

Філе мінтаю з сиром у духовці

Філе мінтаю із сиром у духовці можна швидко приготувати для всієї родини на вечерю. Як гарнір до запеченої риби ідеально підійде картопля або варений рис. І не біда, якщо весь мінтай був з’їдений, навіть у холодному вигляді риба залишається дуже смачною.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Сік лимонний – 2 ст.
  • Мінтай – 600 гр.
  • Сіль – до смаку
  • Сир –100 гр.
  • Сметана – 2 ст.
  • Петрушка – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте мінтаю тушки або філе. Овочі помийте.

132029846ac160211d3b25a6242ab2ff

Крок 2. Рубу наріжте невеликими порційними шматочками і покладіть рівним шаром у жароміцну форму, полийте лимонний соком.

519e3b060197a8b216c685f9da0f30da

Крок 3. Щедро змастіть мінтай сметаною, посипте сіллю та меленим перцем.

4096d40d7125a196bc5a00f5ac979e04

Крок 4. Помідори наріжте часточками і покладіть шаром поверх риби.

2d5fd005165dce39a163bb1dffe6860c

Крок 5. Твердий сир натріть на великій тертці і посипте стружкою заготовку. Відправте форму в духовку, розігріту до 180 градусів на півгодини.

a8e6d1db409561e1f1fb624f931478bb

Крок 6. Страва виходить дуже ароматною, соковитою та смачною.

39d5fa1bc92d782661e44de726f862fa

Крок 7. Ножем акуратно розріжте запеченого мінтаю з помідорами та сиром на порції та подавайте на стіл. Петрушку наріжте та посипте нею готову страву вже у тарілках. Смачного!

13933b07c71f58157dbfd9dc91d393dd

Мінтай з цибулею, морквою та майонезів у духовці

Мінтай з цибулею, морквою та майонезів у духовці – це смачна та корисна страва. Його навіть можна віднести до класики, яка таким чином вписалася в кулінарний світ. У складі нічого зайвого, ви вгамуєте голод, заповніть сили і підтримайте організм корисними мікроелементами.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Мінтай – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Приправа риби – 0,5 ч.л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль – до смаку
  • Олія – для змащування форми

Процес приготування:

Крок 1. Тушки мінтаю випатрайте, помийте і наріжте порційними шматочками.

7588881d266b865e2636472305db1f56

Крок 2. Очистіть і помийте цибулю та моркву. Цибулю наріжте кільцями, а морквину натріть на великій тертці. Жароміцну форму змастіть олією. Покладіть у форму подрібнену морквину та цибулю.

fa6e4c210ca89e3dc11d9acd78640fc3

Крок 3. На овочевому шарі розташуйте шматочки мінтаю, рибу посоліть і приправте спеціями.

77b0d291c74f76b14a1da509d4983d2c

Крок 4. І нарешті, змастіть мінтаю майонезом і помістіть форму в духовку. Запікайте мінтаю з овочами в духовці за 180 градусів протягом півгодини.

a9fa183a2caf8b0aa833dafeee017bbf

Крок 5. Запеченого з овочами мінтаю під майонезом подавайте у гарячому вигляді з гарніром з картоплі чи макаронів. Смачного!

47b0117401facbf933bbb119d6ee3c49

Як приготувати філе мінтаю у брикетах у духовці

Як приготувати філе мінтаю в брикетах у духовці, щоб смачно та просто, для всієї родини та всім сподобалося – це не найскладніше завдання. Ми пропонуємо використовувати поширений спосіб запікання з пряними спеціями з вершковим соусом та під сирною шапочкою.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Трави прованські – до смаку
  • Борошно – 1 ст.
  • Філе мінтаю у брикетах – 1 кг
  • Перець мелений – до смаку
  • Вершкове масло – 1 ст.л.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Молоко –300 мл.
  • Сіль – до смаку
  • Цибуля зелена – до смаку

Процес приготування:

Крок 1. Відразу увімкніть духовку, щоб вона розігрілася до 250-275 градусів.

0e64f2cadcc8b03ba0d68bb3f7c88497

Крок 2. Філе мінтаю в брикетах розморозьте, промокніть паперовими рушниками і розкладіть на деку. Відправте рибу в духовку на 5-6 хвилин.

02ebed332e9fc98859586fa64c090e6e

Крок 3. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте до нього борошно і обсмажте помішуючи.

208a59b5d2e8e85338a40f5ff5ea48d7

Крок 4. Поступово влийте молоко та продовжуйте помішувати соус.

008b94ca481211f8fe806a1b14f18ef0

Крок 5. Сир натріть на тертці із середніми або великими осередками. Додайте половину сирної стружки до соусу і доведіть його до однорідного стану.

b6ee7d63a961392540fd1d437763f28b

Крок 6. Візьміть жароміцну форму з високими бортиками, влийте на її дно трохи вершкового соусу. Покладіть зверху мінтай, посоліть та приправте його.

9af1ea227b05bb833d90eaa3208d1f6f

Крок 7. Полийте рибу соусом та посипте прованськими травами.

f4609699f70c6064efd7a89b8c2db8bc

Крок 8. Посипте заготовку тертим сиром і відправте до духовки на 25 хвилин. Температуру духовки зменште до 230 градусів.

5fc07e34aff0a3c33042fecfdc5e675c

Крок 9. Запеченого мінтаю перед подачею посипте нарізаною зеленою цибулею. Цибулю можна замінити петрушкою або кропом, якщо вам так більше подобається. Смачного!

ea7512d4111ab809e710845feef11ab9

Дієтичний рецепт мінтаю в духовці

Дієтичний рецепт мінтаю в духовці – це рецепт для тих, хто хоче харчуватися смачно та без шкоди для фігури. Духовка ідеально підходить для приготування легких та смачних страв. Разом з мінтаєм запікатимемо і овочі. Тому питання із гарніром також вирішено.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Філе мінтаю – 2-3 шт.
  • Спеції – до смаку
  • Овочі – 500 гр.
  • Сіль – до смаку
  • Олія – для змащування форми

Процес приготування:

Крок 1. Овочі для страви можна підбирати будь-які, які вам більше подобаються або є в наявності. У нас будуть помідори, цибуля, морквина, болгарський перець та часник. Філе мінтаю розморозьте та промокніть паперовими рушниками.

0801ad4aa4481325bf676dedd419b336

Крок 2. Овочі наріжте великими шматочками, часник подрібніть. Овочеве асорті приправте та додайте подрібнений часник. Жароміцну форму змастіть олією і викладіть у неї овочі. Запікайте овочі в духовці за 180 градусів. Залежно від розміру нарізки, на запікання може піти від 15 до 30 хвилин.

bd13db51911746cd20ff7ab066efef95

Крок 3. Рибу посоліть і приправте спеціями до смаку.

a47a4d40bf2a6785174a4d5aba70f3d7

Крок 4. Дістаньте форму з духовки, зверху, на запечені овочі покладіть філе мінтаю. Відправте форму назад у духовку. Риба готується дуже швидко.

7c36e43ef3c7e58bec157c07fc91ffdf

Крок 5. Дієтичного мінтаю подавайте разом із овочами, які запікалися разом із рибою. Смачного!

6541bba5e90b0bdf9556567c005060fd

Мінтай на подушці цибулі в духовці

Мінтай на подушці цибулі в духовці – це страва, яку напевно кожному доводилося куштувати. Це один із найпопулярніших способів приготувати смачну запечену рибу. До того ж вона не пересихає і не пригорає на дно форми.

Час приготування: 24 год.

Час приготування: 10-15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Мінтай – 1 кг
  • Спеції – до смаку
  • Олія рослинна – скільки потрібно

Процес приготування:

Крок 1. Тушки мінтаю повністю розморозьте, випатрайте, добре помийте і потім наріжте порційними шматочками.

b6b2ddfa0970a1b0aaf07b6702410ca6

Крок 2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте четвертинками кілець.

ca2d48fdf6d1ea41d376bd9729894260

Крок 3. Для запікання візьміть форму із високими бортами. Спочатку сформуйте із цибулі подушку. Посоліть овочі до смаку.

cb7c03c14c500313391a4eed1e0d1976

Крок 4. Далі розташуйте шматочки мінтаю на цибульній подушці, полийте їх олією.

7249a488f27246442b65d6765c003412

Крок 5. Посоліть та приправте заготівлю спеціями.

a318a5c984f601568671eca1be969b70

Крок 6. Відправте форму з мінтаєм і цибулею в розігріту до 220 градусів духовку. Через 7 хвилин від початку запікання, дістаньте форму і змастіть мінтаю за допомогою силіконового пензлика соком, що утворився.

9995a334adc66d630e15264fb49f2502

Крок 7. Таку процедуру зі змащуванням мінтаю соком повторіть ще 2 рази. До закінчення чергового 7-хвилинного циклу страва буде готова. Подавайте мінтаю на подушці цибулі з ніжним картопляним пюре. Смачного!

a3d579028baed9b8d44df21544d42d07

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал