Перерослі огірки на зиму – 9 рецептів заготовок “Пальчики оближеш” з переспілих огірків з покроковими фото

af6d2d5fb18f190789610743550f507d

Перерослі огірки на зиму — це максимально прості частування, для яких підійдуть великі плоди, непризначені для засолювання і маринування. Пожовтілі, з великими насінням, довгі, товсті – все піде в хід. У хорошого кулінара нічого не пропаде. Продукти потрібно використовувати раціонально і в цьому добірка вам стане хорошою помічницею.

Салат з перерослих огірків на зиму

Салат з перерослих огірків на зиму – соковита хрустка закуска до будь-якого м’ясного або рибному страві. Закрутка прекрасно доповнить відварний або смажену картоплю. Це ідеальне поєднання для тих, хто постить. Духмяне частування готується максимально просто. Прості інгредієнти перетворюються в кулінарний шедевр.

Час готування – 12 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Огірки переросли – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Оцет яблучний – 175 мл.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Кріп – за бажанням.
  • Перець чорний горошком – 12 шт.
  • Олія – 60 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши інгредієнти, переходимо до заготівлі переростків. Для салату можна використовувати і екземпляри поменше. Це залежить від бажання кожної господині. Перерослі овочі з товстою шкіркою попередньо доведеться очистити. Ми ж просто промиваємо, так як шкіра у плодів не дуже щільна.

0f69aa7f3482bde4c479c897902df315

Крок 2. Вимиті щіткою огірки нарізаємо тонкими часточками. Складаємо в об’ємну ємність.

347a695ca93480f2a9c122caa5c72880

Крок 3. Очищену цибулю тонко ріжемо. Очищений часник натираємо на дрібній терці або використовуємо прес. Кріп гарненько споліскуємо, обсушити, подрібнюємо. З’єднуємо всі компоненти, добре перемішавши.

8392c694d1e8e69025bbc1e05cfa61d7

Крок 4. У ємність кладемо сіль і цукор, заливаємо оцтом і скроплюємо олією. Збовтуємо емульсію виделкою.

636bb45ada3a19b0f6175f7534dc071e

Крок 5. Заливку розділимо по овочевій нарізці. Обережно розмішуємо, прикривши кришкою, прибираємо в холод на ніч.

787a1db37ff31b3ba06ce7ae8362e333

Крок 6. Металеві кришки і баночки грунтовно промиваємо. Після чого проколюємо в духовці. Або використовуємо свій звичний метод стерилізації. Я стерилізують над парою в мультиварці, наливаю в чашу воду, встановлюю решітку параварки і розміщую баночки, прогріваю 15 хвилин.

dfecc29fb5858c90df9175d35782e69a

Крок 7. Кришки кладемо в чашу мультиварки або кип’ятимо в каструльці.

bb5070ad185c6eda41135ef6f06863cc

Крок 8. Стерильні ємності наповнюємо маринованим салатом, кладемо горошки перцю. Накриваємо кришками. Об’ємну каструлю застилаємо рушником. Розміщуємо банки, доливаємо до плечиків теплу воду. Закип’ятивши, стерилізуємо заготівлю 8-10 хвилин в залежності від обсягу ємностей.

f79e471e7ebb2ef07303f23086254233

Крок 9. Гарячі баночки міцно закручуємо. Остуджуємо під ковдрою і прибираємо в підвал. Взимку відкорковуємо частування і насолоджуємося запашним салатом. Смачного!

153e9c78421451e6e63298de6b3432db

Ікра з перерослих огірків на зиму

Ікра з перерослих огірків на зиму під силу навіть дилетанту. Незвичайна ніжна закуска готується елементарно. Бюджетна заготівля виглядає цікаво. Для закатки підійде вся « некондиція » – великі, пожовклі і скручені плоди. Проста заготівля доречна для перекусів і оригінальних сніданків.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки переросли – 2 кг.
  • Томатна паста – 4 ст.л.
  • Черешкова селера – 400 гр.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Перець мелений чорний – за смаком.
  • Олія – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Огірки промиваємо за допомогою щітки для миття овочів. З морквини знімаємо тонкий шар шкірки, для зручності використовуємо овочечистку. Черешки селери ополіскуємо.

51a641b857ca5c26f3221bae18e593d3

Крок 2. Огірки ріжемо довільно, обрізаючи кінчики. Нарізку складаємо в каструлю, вливаємо 100 мілілітрів води і тушкуємо 20 хвилин.

c0a90682ff5a70aeec00f9c4a937d2a7

Крок 3. Очищену морквину ріжемо часточками. Пасеруємо на розігрітій олії, поки тушкуються огірки.

a08911abbb09e74c7c3dec3fab91369a

Крок 4. Очищаємо від нутрощів вимитий перець, нарізаємо довільно. Очистивши цибулю і часник, нарізаємо, як подобається. Стебла селери ріжемо на зручні сегменти. Пасеровану морквину прибираємо зі сковороди і вивантажуємо овочеву нарізку, доливаючи олію, обсмажуємо 15 хвилин. Не забуваємо перемішувати.

ff922008ab00c98c06161a4fc4123d7a

Крок 5. До овочів кладемо томатну пасту і обсмажуємо.

9e3c51bff474531a3c76b6b00e5ceb38

Крок 6. З’єднуємо всі компоненти в об’ємної ємності і гарненько пробиваємо занурювальним приладом до стану гладкою бархатистою текстури.

2fa6d6ff263686fe2b46b8294adb4403

Крок 7. Приправляємо спеціями на розсуд, перчимо і солимо. Продовжуємо орудувати блендером, вимішуючи приправу. Заварюємо ікру близько години, зрідка помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Щоб ікра «не стріляла», прикриваємо кришкою. Промиваємо баночки і бляшані кришки і стерилізуємо.

e12464591efa227db8d90d3e9445c8d7

Крок 8. Стерилізовану тару наповнюємо киплячою ікрою і обережно закриваємо закаточним ключем, притримуючи баночки прихваткою. Закрутки перевертаємо і укутуємо. Дочекавшись повного охолодження, переносимо до решти консервації на зберігання.

d2ca6f5c6bc57c994f1920a4fa2103d9

Крок 9. Огіркову ікру їмо за таким же принципом, як баклажанну або кабачкову.

5112b4fee10ad0ed3d098706f1d25687

Крок 10. Смак частування просто неймовірний. Смачного!

a001e4cb96ad5a7d04f9c74c3235f86c

Розсольник з переспілих огірків на зиму

Розсольник з переспілих огірків на зиму – знахідка для зайнятих господинь, холостяків і студентів. Приготована заготівля значно заощадить час. З такою заготівлею кожен зможе приготувати приголомшливий обід. Апетитна консервація стане фаворитом, гарантую.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Огірки переросли – 3 кг.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Помідори – 1,5 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Крупа перлова – 500 гр.
  • Олія – 0,5 ст.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Переростки промиваємо, при необхідності звільняємо від шкірки, нарізаємо середніми кубиками.

7cf05bb3ab1f55c503b780f5fc54faa5

Крок 2. Очистивши цибулю від кольорового шару, подрібнюємо.

c52dbb82bfe1dd59bc49814aab7fa683

Крок 3. Морквину промиваємо і знімаємо шкірку економкою. Тремо за допомогою терки.

b0b60d526609d08ae608d9bca190c997

Крок 4. Помідори, непридатні для консервації цілком промиваємо, обдаємо окропом і прибираємо шкірку. М’якоть ріжемо або перекручуємо через м’ясорубку.

1b4af3d4c21a752323241e6430c877a4

Крок 5. Перлову крупу грунтовно промиваємо.

95f94fc070d726b7aa9ace0bdd4dc1af

Крок 6. В об’ємну ємність для варіння вивантажуємо подрібнені томати. Солимо і солодимо. Наливаємо воду і олію без запаху.

343530dd67cb3c2c398197fd96ba86ad

Крок 7. Розмішавши і потушивши масу, кладемо складові. Довівши до кипіння, зменшуємо полум’я і тушкуємо третину години.

9ced7645c974c7e743347a4e07bdacb2

Крок 8. Поки вариться заготівля, готуємо ємності, промиваємо банки і кришки. Прокалюємо їх в духовій шафі. Через 20 хвилин в розсольник додаємо оцтову кислоту і проварюємо 10 хвилин.

53a75cc4fd9a55caa51471412c8694b0

Крок 9. Стерилізовані ємності наповнюємо заготівлею, закриваємо ключем. Перевернувши кришками вниз, перевіряємо, чи не пропускають чи банки повітря, укутуємо і охолоджуємо.

5a65c062e76ff57abea6cf19abd5270d

Крок 10. Закрутки прибираємо в засіки до іншої консервації. Використовуємо при необхідності швидкого приготування апетитного розсольника.

c4d8545e1e41cc8d52c7d3c640209f6a

Крок 11. У деяких випадках використовуємо, як салат. Смачного!

edb90389f4927f6b30b125ea9fbc2439

Перерослі огірки в томатній заливці на зиму – смачний рецепт

Перерослі огірки в томатній заливці на зиму – смачний рецепт, для приготування якого підійдуть великі плоди. Перестиглі помідори, які не підходять для маринування, ідеальні для переробки в томатну заливку. Пікантна закуска з солодко-гострим після-смаком наділяє повсякденну їжу оригінальністю.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Огірки переросли – 4 кг.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Часник – 2 головки.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Помідори – 2 кг.
  • Гіркий перець – 4 шт.
  • Олія нерафінована – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори-переростки грунтовно промиваємо, зануривши в крутий окріп, витримуємо пару хвилин, перекладаємо в холодну воду і позбавляємося від шкірки. Вирізаємо місце кріплення плода. Промиваємо гострий перець, звільняємо від насіння на розсуд. Овочевий набір перекручуємо в однорідну масу м’ясорубкою або блендером.

9d7217843964b71428e9fa1e16f0a178

Крок 2. Огірки промиваємо і ріжемо тонкими кружечками або брусками. Використовуємо великі, але пружні плоди. При необхідності зрізаємо пожовкла шкірку і вичищаємо м’які насіння.

fceb8604135775740ff62606d314fe23

Крок 3. Очищаємо і подрібнюємо часник.

95205f651b4900bb728e99d1f4ecfd09

Крок 4. Переливаємо томатну заготівлю в каструлю або таз, солимо, цукримо, наливаємо олію і варимо 10-15 хвилин.

b8893895c03f54808ef361f38e7c1e1d

Крок 5. Огіркову нарізку вивантажуємо в томатну заливку. Тушкуємо чверть години. Через 10 хвилин здабрюємо заготівлю оцтовою кислотою і рубаним часником. Вимиті банки і кришки прогріваємо над парою або позбавляємося від мікробів, прокаливши скло в духовці або мікрохвильовці.

7450129899a86654892cbbf5f15f5894

Крок 6. Стерилізовані банки заповнюємо киплячим салатом, закриваємо чистими бляшаними кришками, використовуючи закаточний ключ. Закрутки перевертаємо на кришки. Накриваємо ковдрою і остуджуємо. Прибираємо до іншої зимової консервації. Взимку відкорковуємо баночку і дегустуємо. Смачного!

6cce934629950808cb02d663f787bd5a

Перестиглі огірки з гірчицею на зиму в банках

Перестиглі огірки з гірчицею на зиму в банках виходять максимально апетитними. Приготування займає не більше години. Елементарний процес подужає будь-який. Закуска виходить запашною, хрусткою і соковитою. Бюджетне частування ідеально для того, щоб урізноманітнити набридлий раціон.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки перестиглі – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Кріп – 40 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Олія – 50 мл.
  • Гірчиця порошкова – 1 ч.л.
  • Гірчиця зернами – 1 ч.л.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиті і перестиглі овочі нарізаємо 5-міліметровими кружечками, а потім розрізаємо навпіл. Пожовтілу шкіру попередньо потрібно видалити. Щоб зняти тонкий шар, використовуємо овочечистку.

1c05f7413a56293fd832bf31216770cb

Крок 2. Промиваємо і обсушуємо кріп, подрібнюємо кріп. Очистивши часник, подрібнюємо теркою або тиснемо часничницею. Кількість допускається збільшити. Об’єднуємо підготовлені компоненти.

c0065948fac8224f0d9f494785ea2347

Крок 3. У товстостінний сотейник заливаємо 100 мілілітрів води, кладемо сіль, цукор, кидаємо перець і лавровий лист. Здобрюємо олією.

c314e2835fdcc5402484f96d99833d18

Крок 4. Кладемо гірчичний порошок і зерна. Проварюємо розсіл пару хвилин.

893dca8b1b8cb776d13373a7faafb84e

Крок 5. Здобрюємо 9% консервантом.

fad566f673731372cd6de6966198444b

Крок 6. Вивантажуємо в заливку запашну овочеву нарізку. Кип’ятимо приблизно 5 хвилин. Вимивши і прокаливши скляні ємності, притримуємо прихватками і заповнюємо їх киплячої огіркової масою. Закупорюємо стерильними жерстяними кришками. Щоб закрутка напевно не підтікала, завжди використовуємо тільки нові закручуються кришки.

ee54cfa8766eccabe12bcbc1a62a163a

Крок 7. Перевіряємо, чи не пропускає повітря. Остуджуємо, поклавши на бік і закрутивши в теплу ковдру. Охололу закрутку переміщаємо в підвал. Витримуємо консервацію до зими, а потім насолоджуємося. Смачного!

2737ad5da256d263e3ddb58812e6795e

Перерослі огірки з кетчупом чилі на зиму

Перерослі огірки з кетчупом чилі на зиму мають запам’ятовується пікантністю. Любителі гострих закусок неодмінно оцінять зимову закатку. Приготування великих плодів не відніме багато часу. Все гранично просто, а результат вище всяких похвал. Якщо знаєте, що приготувати з перерослих примірників, скористайтеся рецептом!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,6 кг.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Кетчуп томатний – 100 гр.
  • Кетчуп чилі – 100 гр.
  • Вода – 1,2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Перерослі огірки промиваємо, витираємо і нарізаємо часточками. Звільнивши цибулю від кольорового шару і промивши його, тонко нарізаємо.

6f43665ba5f9b580b5eaf7bc11534f75

Крок 2. Грунтовно промиваємо банки без сколів і тріщин. Кришки кип’ятимо.

23d8ea7d80382588ed08fa2cc62affff

Крок 3. Заповнюємо скляні ємності овочевою нарізкою.

3b7c1c2b9e9e52c5e661423c4e7d6358

Крок 4. Змішуємо інгредієнти для заливки. Наливаємо в каструльку воду, солимо і цукримо. Наливаємо оцет і видавлюємо по 100 грамів томатного і гострого кетчупу.

a6afbd540626041fb92990ca9ccbaeda

Крок 5. Добре розмішавши, розміщуємо на плиті і кип’ятимо.

5fb5fdb46d637812f48903e710bebf6a

Крок 6. Розділимо заливку по ємностей з огірками. Накриваємо прогрітими бляшаними кришками.

10ddb6e585b094eff1e4073fa2f255ee

Крок 7. Дно місткої каструлі вистилаємо рушником. Ставимо баночки. Доливаємо теплу воду, щоб рівень рідини був по їх плечики. Довівши до кипіння, зменшуємо нагрів і стерилізуємо баночки 20 хвилин.

b29977849c5efca126661577dbd84bd2

Крок 8. Обережно, щоб не обпектися, витягаємо за допомогою спеціальних щипців, притримуючи банки прихваткою, закупорюємо заготовки. Охолоджуємо в перевернутому положенні.

23619c25ea8956b7600a5e5e0112676b

Крок 9. Заготовки прибираємо в комору до зими. Коли захочеться урізноманітнити домашні страви, відкриваємо баночку і пробуємо. Смачного!

2f65aaf117f8c584d5a985407aad5977

Мариновані перерослі огірки на зиму

Мариновані перерослі огірки на зиму перевершать всі очікування. Овочі апетитно похрускують, незважаючи на розмір. Консервація застосовується для виконання різних холодних і гарячих страв. Заготовка прекрасно підходить для оригінального соусу, гармонійно вписується в салат олів’є або вінегрет, надає пікантність запеченої курки або відбивним.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 5 ст.л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Тільки що зняті з куща переростки вимиваємо щіткою. Позбавивши плоди від хвостиків, занурюємо у містку ємність з крижаною водою на 2-3 години, щоб овочі зберегли соковитість. Банки замочуємо в мильному розчині, використовуючи йоржик або губку. Ополіскуємо під краном. Прогріваємо в духовці або на водяній бані.

f60b22f7616f75c04ab2102fb29f8343

Крок 2. Споліскуємо трави і листя. Очищаємо часник. Відміряємо інші прянощі.

09be01f101296b219d61327f13e5b3b4

Крок 3. У стерильну банку закидаємо часникові часточки, перець, листя. Кількість спецій і прянощів збільшуємо або зменшуємо, орієнтуючись на свої переваги.

097b2ebd13ecd364cbe22e8589129624

Крок 4. Вимочені плоди обсушуємо. Щільно набиваємо ними банку, перекладаючи травами.

eca7a748462993b3eddc57f3570e9465

Крок 5. У ємність наливаємо окріп. Прогріваємо практично до охолодження. Проціджуємо рідину, повторно кип’ятимо і повторно заливаємо.

56f11481ef0a08dd8df98d317a381667

Крок 6. Ще раз зливаємо рідину, кип’ятимо і кладемо сіль.

8d6323008bb8a48c3c2fdec33182a11a

Крок 7. Цукримо маринад.

637c3531d9863c41ecb2181a38d70590

Крок 8. Довівши до кипіння, відключаємо плиту. Виливаємо половину розсолу в наповнену огірками скляну ємність. Потім заливаємо в банку оцет і доливаємо розсіл.

94b497b4a3f68d63a10df4231474cc3e

Крок 9. Накриваємо стерилізованою кришкою і закриваємо заготівлю ключем, притримуючи прихваткою або кухонним рушником гарячу ємність. Перевертаємо, перевіряємо, чи не протікає маринад. Якщо все в порядку, закутуємо чимось теплим і поступово остуджуємо протягом доби.

01f9f9be594be036a112d34e58b9439e

Крок 10. Охолоджену консервацію прибираємо в льох.

4e4ceb9ba1d05a7c66987bb055fba562

Крок 11. Використовуємо огірочки за призначенням. Смачного!

db33fd06a8ba793d86ec7a45790b1a61

Салат з перерослих огірків з цибулею на зиму

Салат з перерослих огірків з цибулею на зиму стане знахідкою для економних і раціональних господинь. Великі плоди звільняють з насіння і застосовують для чудового салату. Приголомшливий рецепт допоможе з розумом переробити переросли екземпляри.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 500-700 мл.

Інгредієнти:

  • Огірки переросли – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 35 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 15 гр.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для зимового салату. Огірки добре миємо і вимочуємо в воді пару годин.

a19285f5bfb197302d7592a7f5583b2b

Крок 2. Дістаємо овочі з води, промиваємо. Обрізаємо хвости. Нарізаємо часточками. При необхідності вичищаємо великі насіння. Нарізку складаємо в чашу.

73ea25308b27d25e0b06ade00ff484ed

Крок 3. Цибулю ріпчасту очищаємо і тонко нарізаємо. Кладемо до огірків.

41a4267e3fa2437cad7cedf393479135

Крок 4. Посипаємо овочі сіллю і цукримо. Здобрюємо рафінованою олією і вливаємо 9% консервант.

f714a207ed4b8688b3214c5a85d0018f

Крок 5. Розмішавши компоненти, маринуємо півгодини. Скляні банки вимиваємо і стерилізуємо звичним способом. Бляшані кришки потрібно прокип’ятити або прогріти в духовці.

4831f7bf87ec2dbf2d300f8acd08baf4

Крок 6. Наповнюємо стерилізовані ємності.

bfd7e8d93c352be98d8d2ce7eb0057ad

Крок 7. Прикриваємо гвинтовими кришками. У каструлю набираємо гарячу воду, кладемо на дно ганчірочку і розміщуємо банку. Рівень рідини повинен доходити до плечиків. Коли закипить вода, засікає 15 хвилин і прогріваємо заготівлю.

5df4a81c3e5685c7d93a9e742dfa01dc

Крок 8. Спеціальними щипцями дістаємо баночку, притримуємо рушником і добре закручуємо. Маємо в своєму розпорядженні заготівлю кришкою вниз і вкриваємо ковдрою.

25e76d17a15bc2f06fd399a83c0dcc76

Крок 9. Остудив, переносимо в льох. Взимку дістаємо і дегустуємо салат. Смачного!

81806a8ead76ed5e6523e2e5e3437f5f

Переспілі огірки по-корейськи на зиму

Переспілі огірки по-корейськи на зиму є незвичайною смакоти заготівлю. Закуска прекрасно доповнює головні страви. З максимально простим процесом впорається навіть початківець кулінар. Хрустка заготівля з яскравим післясмаком сподобається багатьом.

Час готування – 25 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки великі – 1,7 кг.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Часник – 8-10 зубчиків.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Морква – 200 гр.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 10 гр.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо морквину економкою, натираємо на спеціальній терці довгими смужками.

144a6c7707f589f6362f0c102a9b7483

Крок 2. Вимиті огірки нарізаємо так само, доходячи до насіння.

3a7b629a5723d5d0afcda56c6fac8fa1

Крок 3. Овочеву стружку змішуємо з приправою для моркви по-корейськи, солимо, всипаємо цукор. Додаємо рубаний часник. Здобрюємо рафінованим маслом і заливаємо оцтову кислоту.

a91aa7abd032cd8161c769f69f103546

Крок 4. Обережно розмішуємо, щоб компоненти «подружилися». Накриваємо і прибираємо в холод на добу.

e332ef7c46f782d93973014be138137b

Крок 5. Через добу, промиті стерилізовані баночки заповнюємо соковитою ароматною заготівлею.

793129716eb22ff000f8eb941ee25f05

Крок 6. У каструлю кладемо ганчірочку, розміщуємо ємності, попередньо прикривши прогрітими сухими кришками. Наливаємо теплу воду по плечики і стерилізуємо чверть години.

33d4f9fcf577d16e1215b992e04de0d8

Крок 7. Діставши з окропу, закриваємо консервацію ключем і остуджуємо в перевернутому положенні під пледом. Охолонувши баночки прибираємо в комору і насолоджуємося взимку. Смачного!

c739b31d4948158602a887db6ccd632e

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал