Перерослі огірки на зиму – 9 рецептів заготовок “Пальчики оближеш” з переспілих огірків з покроковими фото

Перерослі огірки на зиму — це максимально прості частування, для яких підійдуть великі плоди, непризначені для засолювання і маринування. Пожовтілі, з великими насінням, довгі, товсті – все піде в хід. У хорошого кулінара нічого не пропаде. Продукти потрібно використовувати раціонально і в цьому добірка вам стане хорошою помічницею.

Салат з перерослих огірків на зиму

Салат з перерослих огірків на зиму – соковита хрустка закуска до будь-якого м’ясного або рибному страві. Закрутка прекрасно доповнить відварний або смажену картоплю. Це ідеальне поєднання для тих, хто постить. Духмяне частування готується максимально просто. Прості інгредієнти перетворюються в кулінарний шедевр.

Час готування – 12 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Огірки переросли – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Оцет яблучний – 175 мл.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Кріп – за бажанням.
  • Перець чорний горошком – 12 шт.
  • Олія – 60 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши інгредієнти, переходимо до заготівлі переростків. Для салату можна використовувати і екземпляри поменше. Це залежить від бажання кожної господині. Перерослі овочі з товстою шкіркою попередньо доведеться очистити. Ми ж просто промиваємо, так як шкіра у плодів не дуже щільна.

Крок 2. Вимиті щіткою огірки нарізаємо тонкими часточками. Складаємо в об’ємну ємність.

Крок 3. Очищену цибулю тонко ріжемо. Очищений часник натираємо на дрібній терці або використовуємо прес. Кріп гарненько споліскуємо, обсушити, подрібнюємо. З’єднуємо всі компоненти, добре перемішавши.

Крок 4. У ємність кладемо сіль і цукор, заливаємо оцтом і скроплюємо олією. Збовтуємо емульсію виделкою.

Крок 5. Заливку розділимо по овочевій нарізці. Обережно розмішуємо, прикривши кришкою, прибираємо в холод на ніч.

Крок 6. Металеві кришки і баночки грунтовно промиваємо. Після чого проколюємо в духовці. Або використовуємо свій звичний метод стерилізації. Я стерилізують над парою в мультиварці, наливаю в чашу воду, встановлюю решітку параварки і розміщую баночки, прогріваю 15 хвилин.

Крок 7. Кришки кладемо в чашу мультиварки або кип’ятимо в каструльці.

Крок 8. Стерильні ємності наповнюємо маринованим салатом, кладемо горошки перцю. Накриваємо кришками. Об’ємну каструлю застилаємо рушником. Розміщуємо банки, доливаємо до плечиків теплу воду. Закип’ятивши, стерилізуємо заготівлю 8-10 хвилин в залежності від обсягу ємностей.

Крок 9. Гарячі баночки міцно закручуємо. Остуджуємо під ковдрою і прибираємо в підвал. Взимку відкорковуємо частування і насолоджуємося запашним салатом. Смачного!

Ікра з перерослих огірків на зиму

Ікра з перерослих огірків на зиму під силу навіть дилетанту. Незвичайна ніжна закуска готується елементарно. Бюджетна заготівля виглядає цікаво. Для закатки підійде вся « некондиція » – великі, пожовклі і скручені плоди. Проста заготівля доречна для перекусів і оригінальних сніданків.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки переросли – 2 кг.
  • Томатна паста – 4 ст.л.
  • Черешкова селера – 400 гр.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Перець мелений чорний – за смаком.
  • Олія – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Огірки промиваємо за допомогою щітки для миття овочів. З морквини знімаємо тонкий шар шкірки, для зручності використовуємо овочечистку. Черешки селери ополіскуємо.

Крок 2. Огірки ріжемо довільно, обрізаючи кінчики. Нарізку складаємо в каструлю, вливаємо 100 мілілітрів води і тушкуємо 20 хвилин.

Крок 3. Очищену морквину ріжемо часточками. Пасеруємо на розігрітій олії, поки тушкуються огірки.

Крок 4. Очищаємо від нутрощів вимитий перець, нарізаємо довільно. Очистивши цибулю і часник, нарізаємо, як подобається. Стебла селери ріжемо на зручні сегменти. Пасеровану морквину прибираємо зі сковороди і вивантажуємо овочеву нарізку, доливаючи олію, обсмажуємо 15 хвилин. Не забуваємо перемішувати.

Крок 5. До овочів кладемо томатну пасту і обсмажуємо.

Крок 6. З’єднуємо всі компоненти в об’ємної ємності і гарненько пробиваємо занурювальним приладом до стану гладкою бархатистою текстури.

Крок 7. Приправляємо спеціями на розсуд, перчимо і солимо. Продовжуємо орудувати блендером, вимішуючи приправу. Заварюємо ікру близько години, зрідка помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Щоб ікра «не стріляла», прикриваємо кришкою. Промиваємо баночки і бляшані кришки і стерилізуємо.

Крок 8. Стерилізовану тару наповнюємо киплячою ікрою і обережно закриваємо закаточним ключем, притримуючи баночки прихваткою. Закрутки перевертаємо і укутуємо. Дочекавшись повного охолодження, переносимо до решти консервації на зберігання.

Крок 9. Огіркову ікру їмо за таким же принципом, як баклажанну або кабачкову.

Крок 10. Смак частування просто неймовірний. Смачного!

Розсольник з переспілих огірків на зиму

Розсольник з переспілих огірків на зиму – знахідка для зайнятих господинь, холостяків і студентів. Приготована заготівля значно заощадить час. З такою заготівлею кожен зможе приготувати приголомшливий обід. Апетитна консервація стане фаворитом, гарантую.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Огірки переросли – 3 кг.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Помідори – 1,5 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Крупа перлова – 500 гр.
  • Олія – 0,5 ст.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Переростки промиваємо, при необхідності звільняємо від шкірки, нарізаємо середніми кубиками.

Крок 2. Очистивши цибулю від кольорового шару, подрібнюємо.

Крок 3. Морквину промиваємо і знімаємо шкірку економкою. Тремо за допомогою терки.

Крок 4. Помідори, непридатні для консервації цілком промиваємо, обдаємо окропом і прибираємо шкірку. М’якоть ріжемо або перекручуємо через м’ясорубку.

Крок 5. Перлову крупу грунтовно промиваємо.

Крок 6. В об’ємну ємність для варіння вивантажуємо подрібнені томати. Солимо і солодимо. Наливаємо воду і олію без запаху.

Крок 7. Розмішавши і потушивши масу, кладемо складові. Довівши до кипіння, зменшуємо полум’я і тушкуємо третину години.

Крок 8. Поки вариться заготівля, готуємо ємності, промиваємо банки і кришки. Прокалюємо їх в духовій шафі. Через 20 хвилин в розсольник додаємо оцтову кислоту і проварюємо 10 хвилин.

Крок 9. Стерилізовані ємності наповнюємо заготівлею, закриваємо ключем. Перевернувши кришками вниз, перевіряємо, чи не пропускають чи банки повітря, укутуємо і охолоджуємо.

Крок 10. Закрутки прибираємо в засіки до іншої консервації. Використовуємо при необхідності швидкого приготування апетитного розсольника.

Крок 11. У деяких випадках використовуємо, як салат. Смачного!

Перерослі огірки в томатній заливці на зиму – смачний рецепт

Перерослі огірки в томатній заливці на зиму – смачний рецепт, для приготування якого підійдуть великі плоди. Перестиглі помідори, які не підходять для маринування, ідеальні для переробки в томатну заливку. Пікантна закуска з солодко-гострим після-смаком наділяє повсякденну їжу оригінальністю.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Огірки переросли – 4 кг.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Часник – 2 головки.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Помідори – 2 кг.
  • Гіркий перець – 4 шт.
  • Олія нерафінована – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори-переростки грунтовно промиваємо, зануривши в крутий окріп, витримуємо пару хвилин, перекладаємо в холодну воду і позбавляємося від шкірки. Вирізаємо місце кріплення плода. Промиваємо гострий перець, звільняємо від насіння на розсуд. Овочевий набір перекручуємо в однорідну масу м’ясорубкою або блендером.

Крок 2. Огірки промиваємо і ріжемо тонкими кружечками або брусками. Використовуємо великі, але пружні плоди. При необхідності зрізаємо пожовкла шкірку і вичищаємо м’які насіння.

Крок 3. Очищаємо і подрібнюємо часник.

Крок 4. Переливаємо томатну заготівлю в каструлю або таз, солимо, цукримо, наливаємо олію і варимо 10-15 хвилин.

Крок 5. Огіркову нарізку вивантажуємо в томатну заливку. Тушкуємо чверть години. Через 10 хвилин здабрюємо заготівлю оцтовою кислотою і рубаним часником. Вимиті банки і кришки прогріваємо над парою або позбавляємося від мікробів, прокаливши скло в духовці або мікрохвильовці.

Крок 6. Стерилізовані банки заповнюємо киплячим салатом, закриваємо чистими бляшаними кришками, використовуючи закаточний ключ. Закрутки перевертаємо на кришки. Накриваємо ковдрою і остуджуємо. Прибираємо до іншої зимової консервації. Взимку відкорковуємо баночку і дегустуємо. Смачного!

Перестиглі огірки з гірчицею на зиму в банках

Перестиглі огірки з гірчицею на зиму в банках виходять максимально апетитними. Приготування займає не більше години. Елементарний процес подужає будь-який. Закуска виходить запашною, хрусткою і соковитою. Бюджетне частування ідеально для того, щоб урізноманітнити набридлий раціон.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки перестиглі – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Кріп – 40 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Олія – 50 мл.
  • Гірчиця порошкова – 1 ч.л.
  • Гірчиця зернами – 1 ч.л.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиті і перестиглі овочі нарізаємо 5-міліметровими кружечками, а потім розрізаємо навпіл. Пожовтілу шкіру попередньо потрібно видалити. Щоб зняти тонкий шар, використовуємо овочечистку.

Крок 2. Промиваємо і обсушуємо кріп, подрібнюємо кріп. Очистивши часник, подрібнюємо теркою або тиснемо часничницею. Кількість допускається збільшити. Об’єднуємо підготовлені компоненти.

Крок 3. У товстостінний сотейник заливаємо 100 мілілітрів води, кладемо сіль, цукор, кидаємо перець і лавровий лист. Здобрюємо олією.

Крок 4. Кладемо гірчичний порошок і зерна. Проварюємо розсіл пару хвилин.

Крок 5. Здобрюємо 9% консервантом.

Крок 6. Вивантажуємо в заливку запашну овочеву нарізку. Кип’ятимо приблизно 5 хвилин. Вимивши і прокаливши скляні ємності, притримуємо прихватками і заповнюємо їх киплячої огіркової масою. Закупорюємо стерильними жерстяними кришками. Щоб закрутка напевно не підтікала, завжди використовуємо тільки нові закручуються кришки.

Крок 7. Перевіряємо, чи не пропускає повітря. Остуджуємо, поклавши на бік і закрутивши в теплу ковдру. Охололу закрутку переміщаємо в підвал. Витримуємо консервацію до зими, а потім насолоджуємося. Смачного!

Перерослі огірки з кетчупом чилі на зиму

Перерослі огірки з кетчупом чилі на зиму мають запам’ятовується пікантністю. Любителі гострих закусок неодмінно оцінять зимову закатку. Приготування великих плодів не відніме багато часу. Все гранично просто, а результат вище всяких похвал. Якщо знаєте, що приготувати з перерослих примірників, скористайтеся рецептом!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,6 кг.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Кетчуп томатний – 100 гр.
  • Кетчуп чилі – 100 гр.
  • Вода – 1,2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Перерослі огірки промиваємо, витираємо і нарізаємо часточками. Звільнивши цибулю від кольорового шару і промивши його, тонко нарізаємо.

Крок 2. Грунтовно промиваємо банки без сколів і тріщин. Кришки кип’ятимо.

Крок 3. Заповнюємо скляні ємності овочевою нарізкою.

Крок 4. Змішуємо інгредієнти для заливки. Наливаємо в каструльку воду, солимо і цукримо. Наливаємо оцет і видавлюємо по 100 грамів томатного і гострого кетчупу.

Крок 5. Добре розмішавши, розміщуємо на плиті і кип’ятимо.

Крок 6. Розділимо заливку по ємностей з огірками. Накриваємо прогрітими бляшаними кришками.

Крок 7. Дно місткої каструлі вистилаємо рушником. Ставимо баночки. Доливаємо теплу воду, щоб рівень рідини був по їх плечики. Довівши до кипіння, зменшуємо нагрів і стерилізуємо баночки 20 хвилин.

Крок 8. Обережно, щоб не обпектися, витягаємо за допомогою спеціальних щипців, притримуючи банки прихваткою, закупорюємо заготовки. Охолоджуємо в перевернутому положенні.

Крок 9. Заготовки прибираємо в комору до зими. Коли захочеться урізноманітнити домашні страви, відкриваємо баночку і пробуємо. Смачного!

Мариновані перерослі огірки на зиму

Мариновані перерослі огірки на зиму перевершать всі очікування. Овочі апетитно похрускують, незважаючи на розмір. Консервація застосовується для виконання різних холодних і гарячих страв. Заготовка прекрасно підходить для оригінального соусу, гармонійно вписується в салат олів’є або вінегрет, надає пікантність запеченої курки або відбивним.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 5 ст.л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Тільки що зняті з куща переростки вимиваємо щіткою. Позбавивши плоди від хвостиків, занурюємо у містку ємність з крижаною водою на 2-3 години, щоб овочі зберегли соковитість. Банки замочуємо в мильному розчині, використовуючи йоржик або губку. Ополіскуємо під краном. Прогріваємо в духовці або на водяній бані.

Крок 2. Споліскуємо трави і листя. Очищаємо часник. Відміряємо інші прянощі.

Крок 3. У стерильну банку закидаємо часникові часточки, перець, листя. Кількість спецій і прянощів збільшуємо або зменшуємо, орієнтуючись на свої переваги.

Крок 4. Вимочені плоди обсушуємо. Щільно набиваємо ними банку, перекладаючи травами.

Крок 5. У ємність наливаємо окріп. Прогріваємо практично до охолодження. Проціджуємо рідину, повторно кип’ятимо і повторно заливаємо.

Крок 6. Ще раз зливаємо рідину, кип’ятимо і кладемо сіль.

Крок 7. Цукримо маринад.

Крок 8. Довівши до кипіння, відключаємо плиту. Виливаємо половину розсолу в наповнену огірками скляну ємність. Потім заливаємо в банку оцет і доливаємо розсіл.

Крок 9. Накриваємо стерилізованою кришкою і закриваємо заготівлю ключем, притримуючи прихваткою або кухонним рушником гарячу ємність. Перевертаємо, перевіряємо, чи не протікає маринад. Якщо все в порядку, закутуємо чимось теплим і поступово остуджуємо протягом доби.

Крок 10. Охолоджену консервацію прибираємо в льох.

Крок 11. Використовуємо огірочки за призначенням. Смачного!

Салат з перерослих огірків з цибулею на зиму

Салат з перерослих огірків з цибулею на зиму стане знахідкою для економних і раціональних господинь. Великі плоди звільняють з насіння і застосовують для чудового салату. Приголомшливий рецепт допоможе з розумом переробити переросли екземпляри.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 500-700 мл.

Інгредієнти:

  • Огірки переросли – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 35 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 15 гр.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для зимового салату. Огірки добре миємо і вимочуємо в воді пару годин.

Крок 2. Дістаємо овочі з води, промиваємо. Обрізаємо хвости. Нарізаємо часточками. При необхідності вичищаємо великі насіння. Нарізку складаємо в чашу.

Крок 3. Цибулю ріпчасту очищаємо і тонко нарізаємо. Кладемо до огірків.

Крок 4. Посипаємо овочі сіллю і цукримо. Здобрюємо рафінованою олією і вливаємо 9% консервант.

Крок 5. Розмішавши компоненти, маринуємо півгодини. Скляні банки вимиваємо і стерилізуємо звичним способом. Бляшані кришки потрібно прокип’ятити або прогріти в духовці.

Крок 6. Наповнюємо стерилізовані ємності.

Крок 7. Прикриваємо гвинтовими кришками. У каструлю набираємо гарячу воду, кладемо на дно ганчірочку і розміщуємо банку. Рівень рідини повинен доходити до плечиків. Коли закипить вода, засікає 15 хвилин і прогріваємо заготівлю.

Крок 8. Спеціальними щипцями дістаємо баночку, притримуємо рушником і добре закручуємо. Маємо в своєму розпорядженні заготівлю кришкою вниз і вкриваємо ковдрою.

Крок 9. Остудив, переносимо в льох. Взимку дістаємо і дегустуємо салат. Смачного!

Переспілі огірки по-корейськи на зиму

Переспілі огірки по-корейськи на зиму є незвичайною смакоти заготівлю. Закуска прекрасно доповнює головні страви. З максимально простим процесом впорається навіть початківець кулінар. Хрустка заготівля з яскравим післясмаком сподобається багатьом.

Час готування – 25 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки великі – 1,7 кг.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Часник – 8-10 зубчиків.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Морква – 200 гр.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 10 гр.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо морквину економкою, натираємо на спеціальній терці довгими смужками.

Крок 2. Вимиті огірки нарізаємо так само, доходячи до насіння.

Крок 3. Овочеву стружку змішуємо з приправою для моркви по-корейськи, солимо, всипаємо цукор. Додаємо рубаний часник. Здобрюємо рафінованим маслом і заливаємо оцтову кислоту.

Крок 4. Обережно розмішуємо, щоб компоненти «подружилися». Накриваємо і прибираємо в холод на добу.

Крок 5. Через добу, промиті стерилізовані баночки заповнюємо соковитою ароматною заготівлею.

Крок 6. У каструлю кладемо ганчірочку, розміщуємо ємності, попередньо прикривши прогрітими сухими кришками. Наливаємо теплу воду по плечики і стерилізуємо чверть години.

Крок 7. Діставши з окропу, закриваємо консервацію ключем і остуджуємо в перевернутому положенні під пледом. Охолонувши баночки прибираємо в комору і насолоджуємося взимку. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал