Дріжджове тісто для піци – 9 швидких та смачних рецептів тіста для піци з сухими дріжджами з покроковими фото

3ce6d88d1a958fc38107e18955d2c629

Дріжджове тісто для піци – це м’яка та ніжна основа для тих компонентів, які вам найбільше подобаються. Смачне та тонке тісто – це запорука успішної трапези на італійський манер, після якої ви відчуєте не лише почуття ситості, а й повне гастрономічне задоволення. Тому, якщо ви любитель піци, то обов’язково підберіть відповідний для себе варіант (на воді, молоці або на кефірі) і побалуйте себе домашньою стравою, яка матиме прекрасний смак і аромат, які не йдуть у жодне порівняння з фаст-фудом. Спробуйте та переконайтеся в цьому самостійно!

Дріжджове тісто на молоці для піци

Дріжджове тісто на молоці для піци – це ідеальне співвідношення інгредієнтів, яке відмінно гармонує зі всілякими начинками та соусами. Готувати таке тісто можна як руками, так і використовуючи таку техніку, як хлібопічка. Не втрачаємо жодної хвилини і приступаємо!

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Борошно – 300-350 гр.
  • Олія рослинна – 2 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо робочу миску і перемішуємо дріжджі, борошно просіяне, цукор і сіль.

c36df81a8c0242af5facca5c88df54b5

Крок 2. По центру борошняної гірки робимо поглиблення та не поспішаючи вливаємо тепле молоко.

91f7e1d2333f163f295e8ba6ad5ee68e

Крок 3. Починаємо змішувати компоненти ложкою і додаємо олію.

1ae1b6a6749412d30d91a7fd76e455d3

Крок 4. Продовжуємо замішувати тісто руками до еластичної та м’якої консистенції. Укладаємо продукт у чашу, промазану олією, та накриваємо рушником.

ee6f95a6fbd3c6b3d0f5e475276e8afb

Крок 5. Залишаємо тісто в теплому приміщенні без протягів на 50-60 хвилин, після чого розгортаємо та формуємо піцу. Смачного!

fcf239dd1e593ce47cc72615163a3b5e

Домашнє дріжджове тісто, як у піцерії

Домашнє дріжджове тісто, як у піцерії, можна запросто приготувати в домашніх умовах, причому використовуючи виключно ті продукти, які є під рукою кожного кулінара. Звичайно, потрібен час для активації дріжджів, але підсумковий результат безперечно вартий очікування.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вода тепла –200 мл.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч.л.
  • Борошно – 300 гр.
  • Олія рослинна – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою кухонних ваг відміряємо вказану кількість рідких та сухих компонентів.

049ac98f67b4d8ba4ed7bb6d1e931556

Крок 2. У ємності розводимо дріжджі та цукор у теплій воді.

cdb893f3e635e58385855335d14f7833

Крок 3. Накриваємо суміш серветкою та даємо постояти протягом 10 хвилин.

7cca55ad3fef7d756fd71373fce49659

Крок 4. Додаємо рослинну олію, сіль і борошно, яке просіяли.

f8c897e5ad589f6ba0f1c435fbc72ed1

Крок 5. Замішуємо тісто, не туге і не прилипає до долонь. Покриваємо ємність харчовою плівкою та прибираємо в теплу духовку або під батарею на 30-40 хвилин.

7380ca58940d7304ec0abfff42f5aca5

Крок 6. Через вказаний час приступаємо до формування напівфабрикатів. Готуйте та отримуйте задоволення!

e97e3321ddf0d7105126867ff00eabc2

Дріжджове тісто на кефірі для піци

Дріжджове тісто на кефірі для піци завжди виходить неймовірно м’яким та ніжним, а працювати з таким продуктом – суцільне задоволення. На відміну від води, використовуючи кисломолочну продукцію, напівфабрикат виходить дуже м’яким та еластичним, легко розкочується та не рветься.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Кефір –250 мл.
  • Борошно – 300 гр.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться викладаємо на робочий стіл.

517411e324300dbc70a5af070b1331cf

Крок 2. У ємність з високими бортами всипаємо сіль, борошно, яке просіяли, і цукор.

4806a81f2c61cd96844e89aa5b65baf9

Крок 3. Вмішуємо дріжджі.

8b5cdd3f3c081b0258492f11ff08d18f

Крок 4. По центру утворюємо поглиблення та виливаємо соняшникову олію та теплий кефір.

d32c47449af46c2bfc57fefb23008c4b

Крок 5. Зачерпуємо борошно ложкою від країв та змішуємо інгредієнти, потім переходимо на ручний заміс.

1d9386d64071c9362e07f0eaeb02230c

Крок 6. Тісто залишаємо в мисці та прикриваємо лляною серветкою.

f7dd2778aef462feb8c1b5eff73d181b

Крок 7. Залишаємо у теплому місці до збільшення в обсязі. Тісто для піци готове до подальшого використання!

8b37d18abd9816f8e0832a09e5ddbf55

Тісто для піци на воді та дріжджах швидкого приготування

Тісто для піци на воді та дріжджах швидкого приготування – це простий та популярний рецепт, тому що виходить у всіх! Тому немає нічого складного в тому, щоб відміряти необхідну кількість продуктів та змішати їх до однорідної консистенції. Спробуйте й ви!

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Вода –200 мл.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося ситом з дрібними отворами та просіюємо борошно, насичуючи компонент киснем.

e7cef9fe7c28c8988a674fd72522559d

Крок 2. У ємності з’єднуємо борошно, яке просіяли, цукор, сіль і швидкодіючі дріжджі.

68aad880244a32e6589eccf63e2c2ce1

Крок 3. По центру робимо лунку та вливаємо теплу воду.

10dbe6d3f1491365de131c40567c355a

Крок 4. Додаємо оливкову олію та замішуємо еластичне та м’яке тісто.

1b15212bf5d51fef50efc60603d8ae7a

Крок 5. Залишаємо кульку в теплій кімнаті під рушником на 35-45 хвилин. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

10d030e2145a310a7ae0f83bf7da541a

Дріжджове тісто з яйцями для піци

Дріжджове тісто з яйцями для піци – – це гарантований успіх при експериментах з італійською кухнею, бо такий продукт ще нікому не вдавалося зіпсувати! Тісто виходить м’яким, податливим та еластичним, а все завдяки курячим яйцям та вершковому маслу.

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Вода –100 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор пісок – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед ретельно перемішуємо сухі компоненти: сіль, дріжджі, борошно, яке просіяли, і цукор.

7886c687f93fa13cc8e2c83ae5e7273e

Крок 2. Вбиваємо одне яйце.

b8e30aa5e13440720a5db742338966ff

Крок 3. І вливаємо потрібну кількість теплої води.

e8a6e4870ecc478e5a2647f6c9a1a45f

Крок 4. Доповнюємо склад скибочками м’якого вершкового масла.

b5e62f5174e1fc488bd0444f2626ade3

Крок 5. Замішуємо м’яке тісто та формуємо «колобок», затягуємо ємність плівкою та ставимо в тепло на одну годину.

59e6a90f5df8397b6b6d757b74e5ed3c

Крок 6. Тісто, що піднялося, обминаємо і приступаємо до подальших дій. Смачного!

c5e64e21daa90735d97160c338a7cbc7

Дуже смачне тісто для піци на живих дріжджах

Дуже смачне тісто для піци на живих дріжджах готується просто і легко, найскладніше в процесі – це дочекатися підйому і приступити до формування напівфабрикатів з улюбленими начинками. Для гарантованого успіху купуйте дріжджі лише у перевірених виробників.

Час приготування – 2 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Вода –230 мл.
  • Дріжджі живі –ч.
  • Борошно – 350 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 20 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Холодну воду виливаємо в ємність, туди ж кришимо свіжі дріжджі.

ca3929a502f44bbde98ce6bd7afcd4af

Крок 2. Перемішуємо та солимо.

c8eed86f0713862c70e311cd1307f01b

Крок 3. Додаємо трохи цукру.

02967ea0c21c9436d033b5eb10bb38fd

Крок 4. Вливаємо оливкову олію.

7d4e1e3b113f5887294ce7f28f3038e7

Крок 5. Порціями додаємо просіяне пшеничне борошно і замішуємо тісто.

17b3617752f8bc7c97a5ae4f0bc0df6f

Крок 6. Отриману грудку накриваємо рушником і прибираємо в холодильник на всю ніч або залишаємо в теплому приміщенні на кілька годин. Готуйте та отримуйте задоволення!

dec7d46f5503ff36c891b0c992bb69fe

Дріжджове тісто для піци у хлібопічці

Дріжджове тісто для піци в хлібопічці – це чудове рішення для тих кулінарів-аматорів, які не люблять довго і втомливо вимішувати основу для чогось. На допомогу вам прийде сучасна техніка та зробить все за вас, головне – правильно відміряйте кількість кожного продукту.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно хлібопекарське – 375 гр.
  • Борошно «екстра» – 375 гр.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Сіль морська – 1 ст.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Вода –480 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться викладаємо на робочий стіл.

69092053175ff43375771a89dfcaece9

Крок 2. Воду підігріваємо до теплого стану, додаємо цукор та дріжджі – активно перемішуємо до повного розчинення.

06854a3f914f6be912d97e8ea35c7cfa

Крок 3. Залишаємо суміш на 10-15 хвилин, поки на поверхні не з’явиться «дріжджова шапочка».

fe84ef5210745dbaa94da9df3d4791f2

Крок 4. Відправляємо в чашу оливкову олію, два види борошна, що просіяли, і сіль – запускаємо програму «тісто».

0cee2eeea6e962e325a98ca37d1abae9

Крок 5. Після закінчення режиму, промазуємо долоні олією і дістаємо грудку з чаші.

822efa743079419243491392d53d4df2

Крок 6. Нариваємо продукт серветкою та залишаємо до підйому. Готуйте та отримуйте задоволення!

bb9582bd264451cf2e111337ff5a5f01

Тісто для піци з дріжджами та оливковою олією

Тісто для піци з дріжджами та оливковою олією – це популярний і дуже вдалий рецепт приготування цього напівфабрикату, придуманий відомим американським поваром-професіоналом. Спробуйте приготувати таке тісто лише одного разу, і ви назавжди забудете про покупні основи!

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода –320 мл.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У теплій воді розчиняємо цукор та дріжджі, даємо постояти 5-10 хвилин.

0c0823b1d1a6c88a0fb6e16006b93d4f

Крок 2. Вливаємо оливкову олію.

7e0a8a852dd61188c8b486bae3471c10

Крок 3. Підсипаємо просіяне пшеничне борошно та сіль.

01314aa4aadfa148b3292d574a847c07

Крок 4. Замішуємо тісто ложкою, а потім руками.

3d177a65a64ef4d1116c81ebeaff487f

Крок 5. Затягнувши плівкою, прибираємо в тепле місце на годину-півтори. Смачного!

97bfe74eae8141794845db6173279647

Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах з медом

Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах з медом мало чим відрізняється від традиційних рецептів, однак у даному варіанті цукор замінюється природним підсолоджувачем. Тому якщо раніше ви не пробували нічого подібного, то обов’язково зверніть увагу на цей рецепт!

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 10-15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Вода –150 мл.
  • Мед – 1 ст.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, згідно зі списком, виставляємо на робочий стіл.

e246fc5718eaae20dacd105d06e0e391

Крок 2. Воду нагріваємо, розчиняємо у ній мед.

854f6c44679c82dc4db83116a226465d

Крок 3. Вливаємо оливкову олію та старанно перемішуємо склад до однорідності.

a62b46cefc8c7bb13d02b9f739aa809b

Крок 4. В окремій ємності змішуємо дріжджі з просіяним пшеничним борошном.

5c59fabead693c39a78cc7814ad12820

Крок 5. Вливаємо медовий розчин у суху суміш, солимо.

1095a32e7765527dd892290fc18c9c7c

Крок 6. Старанно перемішуємо компоненти ложкою.

2ff7bfd46ef40b810e69a81d3437a8f5

Крок 7. Змащуємо долоні олією і замішуємо тісто, укладаємо кульку в тарілку, також промазану олією.

acaf1d8db4562a876a5f360a5440aa1f

Крок 8. Затягуємо напівфабрикат плівкою та залишаємо у теплому приміщенні для підйому. Готуйте та отримуйте задоволення!

5b0a78f2b7fc10a57d2364319ad0147f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал