Тісто на кефірі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тісто на кефірі – це смачна, ніжна та повітряна основа для випічки. Будь-яка домашня страва, приготовлена з тіста на основі кефіру, має неповторний смак та аромат, який складно з чимось переплутати. Пиріжки, біляші і навіть вареники – все це можна приготувати на власній кухні і перестати купувати готові заморожені напівфабрикати. У домашньому аналогі завжди використовуються лише якісні компоненти без додавання консервантів та ГМО. Скористайтеся нашою добіркою докладних рецептів з покроковими фото, де описується поетапно процес готування. Уважно прочитавши статтю та закупивши продукти за списком, приступаємо до кулінарного чаклунства!

Тісто на кефірі для пиріжків у духовці

Побалуємо себе та своїх рідних ніжними пиріжками на дріжджовому тісті. Головними інгредієнтами виступають сухі дріжджі та кефір, саме завдяки цьому поєднанню, тісто має м'яку та еластичну текстуру, з якою дуже просто працювати. А начинити такі ласощі можна на свій смак: заморожені ягоди, варення, джеми, а також всілякі несолодкі інгредієнти.

    Тісто на кефірі для пиріжків, смажених на сковорідці

    Якщо ви любите саме смажених пиріжків, а не печених, то візьміть собі на замітку простий і швидкий рецепт приготування кефірного тіста, яке ідеально підходить для даної страви (незалежно від того, яка начинка буде всередині).

    Час приготування – 20 хв.

    Час приготування – 5 хв.

    Порції – 13.

    Складові:

    • Борошно – 500 гр.
    • Кефір 3,2% – 250 мл.
    • Сметана 20% – 2,5 ст.л.
    • Жовтки яєчні – 1 шт.
    • Цукор-пісок – 1 ст.
    • Сіль – 1 год.
    • Сода – ½ ч.л.
    • Олія соняшникова – 1 ст.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. У глибокій ємності поєднуємо наступні компоненти: кефір, жовток, сметана, олію, сіль та цукровий пісок.

    Крок 2. Озброюємося вінчиком або вилкою і добре розмішуємо.

    Крок 3. В отриману суміш всипаємо борошно та соду.

    Крок 4. Перемішуємо інгредієнти ложкою до крихти.

    Крок 5.Пріпорошуємо робочу поверхню жменею борошна, викладаємо масу і старанно замішуємо м'яке тісто. Даємо пшеничному грудку «відпочити» близько 15 хвилин (за цей час клейковина встигне розійтися). Смачного!

    Тісто на кефірі без дріжджів для піци

    Немає нічого смачнішого та ароматнішого, ніж домашня піца з достатком начинки та тонким хрумким тістом. До того ж, величезним плюсом такої страви є той факт, що для начинки можна використовувати різні продукти, які лежать у вас в холодильнику. Однак якою б смачною не була ковбаска та сир, тісто – це основа, і ми зробимо її смачною!

    Час приготування – 25 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 6-8.

    Складові:

    • Кефір – 120 мл.
    • Масло вершкове – 60 гр.
    • Яйця – 1 шт.
    • Сіль – ½ ч.л.
    • Сода – ч.л.
    • Борошно – 230-250 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Змішуємо кефір із содою та інтенсивно розмішуємо до утворення піни.

    Крок 2. Розтоплену та охолоджену олію підливаємо в кефірну суміш. Також додаємо яйце та сіль – перемішуємо.

    Крок 3. Поступово підсипаємо муку|борошно| і заважаємо ложкою до того моменту, поки це можливо.

    Крок 4. Щільну і тугу масу викладаємо на робочий стіл (попередньо присипаємо борошном) і замішуємо руками. Еластичне тісто укладаємо в глибоку ємність, накриваємо рушником і даємо постояти близько 15-10 хвилин.

    Крок 5. Після часу розгортаємо тісто в пласт середньої товщини, змащуємо соусом і викладаємо начинку. Смачного!

    Тісто на кефірі для заливного пирога в духовці

    Заливний пиріг – це справжній порятунок господарок, тому що це ідеальний варіант, коли потрібно швидко, смачно та ситно нагодувати родину чи гостей. Завдяки рідкому тіста, ми уникаємо такого процесу, як розкочування та формування, тим самим економимо час та власні сили.

    Час приготування – 10 хв.

    Час приготування – 5 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Кефір 32% – 500 мл.
    • Борошно – 300 грн.
    • Яйця – 3 шт.
    • Цукор-пісок – 1 ст.
    • Сіль – 1 год.
    • Сода – ½ ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. У великій мисці поєднуємо яйця, кефір, сіль та цукровий пісок.

    Крок 2. Перемішуємо вінчиком до однорідності.

    Крок 3. Борошно перемішуємо із содою та всипаємо до кефірної суміші.

    Крок 4. Добре розмішуємо компоненти.

    Крок 5. Рідкувате тісто відразу можна використовувати для приготування заливного пирога. Смачного!

    Тісто на кефірі із сухими дріжджами

    Лише раз, приготувавши домашню випічку, чи то пиріг, смажені чи печені пиріжки, піца чи беляші, ви більше ніколи не будете купувати їх у кулінарії чи кондитерській. Просте та смачне тісто з сухими дріжджами чудово поєднується з овочевими, м'ясними та солодкими начинками.

    Час приготування – 50 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 7-8.

    Складові:

    • Борошно – 500-550 гр.
    • Кефір – 300 мл.
    • Яйця – 2 шт.
    • Олія – 150 мл.
    • Дріжджі (сухі) – 10 гр.
    • Молоко – 100мл.
    • Цукор-пісок – 1,5 ст.
    • Сіль – 1,5 ч. л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Молоко нагріваємо приблизно до 35-40 градусів.

    Крок 2. Підсипаємо цукровий пісок та сухі дріжджі.

    Крок 3. Розмішуємо компоненти у молоці.

    Крок 4. Прикриваємо суміш рушником і ставимо у тепле місце приблизно на 10 хвилин.

    Крок 5. Через зазначений час дріжджі повинні стати активними і утворити пухирчасту «шапочку».

    Крок 6. В окремій ємності поєднуємо кефір з олією і злегка підігріваємо.

    Крок 7. До кефіру додаємо два курячі яйця.

    Крок 8. Ретельно перемішуємо.

    Крок 9. Вливаємо опару.

    Крок 10. Ще раз розмішуємо до однорідності.

    Крок 11. В отриману масу всипаємо борошно, змішане із сіллю і заважаємо за допомогою ложки.

    Крок 12. Знову прикриваємо масу рушником і забираємо в тепле місце до збільшення його обсягом.

    Крок 13. Приблизно через півгодини тісто добре підходить і повністю готове до роботи. Смачного!

    Як приготувати тісто на кефірі?

    Головний секрет смачних біляшів – це не тільки соковита начинка з якісного м'яса, а й правильно приготовлене тісто, яке після термічної обробки матиме хрумку скоринку зовні та пористу м'яку структуру всередині.

    Час приготування – 50 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 10.

    Складові:

    • Кефір 3,2% – 1 ст.
    • Яйця – 2 шт.
    • Олія – 3 ст.л.
    • Сода – ½ ч.л.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Борошно – 3 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Склянку кефіру переливаємо в тарілку з високими бортами, додаємо соду і розмішуємо. Даємо наполягати протягом п'яти хвилин.

    Крок 2. Після закінчення часу доповнюємо кефірну масу олією, сіллю та яйцями – перемішуємо.

    Крок 3. І порціями вводимо борошно, що просіює, замішуючи тісто. Пшеничний грудку прикриваємо харчовою плівкою або рушником і прибираємо в тепле місце приблизно на півгодини.

    Крок 4. Тісто, що піднялося, скачуємо в ковбаску і розрізаємо на необхідну кількість сегментів.

    Крок 5. Кожен шматочок розгортаємо в коржик і приступаємо до формування. Смачного!

    Тісто на кефірі для хрумких чебуреків з бульбашками

    Чебуреки, приготовлені на кефірному здобному тісті з ароматною м'ясною начинкою – це неймовірно смачно, ароматно та ситно. Для того щоб приготувати тісто, яке після обсмажування буде хрумтіти – даємо йому трохи постояти в процесі приготування клейковини.

    Час приготування – 35 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 4.

    Складові:

    • Борошно – 3 ст.
    • Яйця – 3 шт.
    • Кефір -? ст.
    • Сметана – 2 ст.
    • Сіль – ½ ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Яйця розбиваємо і збовтуємо вінчиком.

    Крок 2. Вливаємо кефір, додаємо сметану та солимо.

    Крок 3. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

    Крок 4. Підсипаємо просіяне через сито пшеничне борошно.

    Крок 5. Розмішуємо і після цього перекладаємо на стіл, припорошений борошном – руками замішуємо м'яке і податливе тісто.

    Крок 6. Грудку вкриваємо рушником і наполягаємо протягом 20-25 хвилин. Після цього, розділяємо на шматочки і розгортаємо в коржики бажаного розміру – начиняємо і обсмажуємо. Смачного!

    Простий рецепт тіста на кефірі для вареників

    Коли банальна яєчня або бутерброди набридли, як сніданок чи перекушування – готуємо ніжні вареники власного «виробництва». З найпростіших і доступних продуктів, ми отримаємо неймовірно смачну страву, яка припаде до смаку всім без винятку.

    Час приготування – 45 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 10.

    Складові:

    • Кефір – 500 мл.
    • Борошно – 5-5,5 ст.
    • Сіль – 1 год.
    • Цукор-пісок – 1 ст.
    • Сода – 1,5 ч.л.
    • Яйця – 1 шт.

    Процес приготування:

    Крок 1. П'ять склянок борошна пересипаємо у велику тарілку.

    Крок 2. Підсипаємо сіль.

    Крок 3. І соду.

    Крок 4. Добре розмішуємо сухі компоненти.

    Крок 5. В окремій ємності збиваємо яйце зі столовою ложкою цукрового піску.

    Крок 6. Домагаємось утворення білої легкої піни.

    Крок 7. У центрі муки робимо поглиблення.

    Крок 8. І виливаємо яєчну суміш.

    Крок 9. Так само чинимо з кефіром (молочний продукт має бути кімнатної температури).

    Крок 10. Ретельно перемішуємо інгредієнти до однорідності, поступово переходячи на ручний заміс.

    Крок 11. Як тільки маса перестає прилипати до долонях – формуємо кулю, прикриваємо бавовняним рушником і даємо відпочити (близько 30 хвилин). Через півгодини приступаємо до ліплення вареників. Смачного!

    Тісто на кефірі для курника в духовці

    Курник – це неймовірно смачна та ситна домашня випічка, яка чудово підходить для святкового столу, а також для різноманітності звичного раціону вашої родини. Наслідуючи докладний рецепт з фото, приготуємо швидке і просте тісто, яке чудово підходить для цієї страви.

    Час приготування – 30 хв.

    Час приготування – 5 хв.

    Порції – 6-8.

    Складові:

    • Борошно – 3,5-4 ст.
    • Кефір – 1 ст.
    • Яйця – 1-2 шт.
    • Масло вершкове – 150 гр.
    • Сіль – 1 год.
    • Цукор-пісок – 3 ч. л.

    Процес приготування:

    Крок 1. У тарілку розбиваємо яйця і збовтуємо за допомогою вінчика чи виделки.

    Крок 2. Солимо і підсипаємо цукровий пісок.

    Крок 3. Слідом підливаємо розтоплене і злегка охолоджене вершкове масло.

    Крок 4. Додаємо кефір кімнатної температури і добре перемішуємо.

    Крок 5. Далі, поступово вводимо борошно, що просіює.

    Крок 6. Ложкою розмішуємо компоненти.

    Крок 7. Викладаємо масу на робочу поверхню та сухими руками замішуємо тісто.

    Крок 8. Повертаємо пшеничний грудку харчовою плівкою або укладаємо в пакет і відправляємо в холодильну камеру приблизно на 20-30 хвилин.

    Крок 9. За півгодини приступаємо до формування улюблених страв. Смачного!

    Тісто для пишних оладок на кефірі

    Ситний та смачний сніданок для всієї родини за півгодини? Легко! До вашої уваги представляється простий і швидкий рецепт приготування повітряних і пишних оладок, з приготуванням яких впорається навіть недосвідчений кулінар. А до столу така страва подається з різними добавками, наприклад, зі сметаною, згущеним молоком або ягідним джемом.

    Час приготування – 20 хв.

    Час приготування – 5 хв.

    Порції – 4.

    Складові:

    • Кефір – 250 мл.
    • Борошно – 230 гр.
    • Яйця – 1 шт.
    • Цукор-пісок – 1 ст.
    • Ванілін – 1/3 ч.л.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Сода – 1/3 ч. л.

    Процес приготування:

    Крок 1. В об'ємному посуді змішуємо яйце, цукровий пісок та ванілін.

    Крок 2. У яєчну масу наливаємо кефір, заздалегідь підігрітий приблизно до 37 градусів – розмішуємо.

    Крок 3. Тепер порціями підсипаємо борошно пшеничне і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

    Крок 4. В останню чергу додаємо соду – заважаємо та даємо тіста настоятися протягом 15 хвилин, щоб клейковина розійшлася.

    Крок 5. Після закінчення часу викладаємо борошняну масу на сковороду з розігрітою олією і випікаємо оладки. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал