Помідори в снігу з часником – 10 найсмачніших рецептів на зиму з покроковими фото

Помідори в снігу з часником – це чудова консервація для зимового столу, що є маринуванням помідорів у часникових пластівцях, що подібно до снігу. Поєднання червоного та білого кольору в банку заготовки, дуже ефектно виглядає, і смак її виходить незвичайним та пряним. На кілограм помідор береться щонайменше 100 гр. часнику, а прянощі додаються за бажанням господині і згідно з обраним рецептом.

Помідори в снігу з часником на 1 літрову банку на зиму.

Варіант маринування помідорів у снігу з часником у літрових банках досить затребуваний та прийнятний у багатьох сім'ях порівняно з тарою іншого обсягу. Маринуємо помідори без стерилізації та способом дворазового заливання, але стерилізація банок обов'язкова. Маринад готуємо солодкий і при співвідношенні солі та цукру 1:2 і розрахунок наводиться на літр води. Доповнюємо помідори лише часниковим «снігом».

    Смачні помідори в снігу з часником і хріном

    Помідори в снігу з часником і хріном більше відносяться до варіантів гострої заготівлі, і їх відрізняє особливий, так званий смак. «Снігом» тут будуть пластівці часнику та кореня хрону, а подрібнити їх зручніше за допомогою кухонних гаджетів. У цьому рецепті доповнимо смак помідорів солодким перцем і петрушкою, але це побажанню. Маринад готуємо солодкий та маринуємо помідори зі стерилізацією.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 3 л.

    Складові:

    • Помідори – 2,5 кг.
    • Часник – 1 головка.
    • Корінь хрону – 70 гр.
    • Петрушка – 1 пучок.
    • Перець солодкий – 2 шт.

    Маринад:

    • Вода – 1.25 л.
    • Цукор – ½ ст.
    • Сіль – ¼ ст.
    • Оцет 9% -? ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Чистимо корінь хрону та зубки часнику. Петрушку промиваємо під холодною водою.

    Крок 2. Солодкий перець очищаємо від насіння з перегородками та розрізаємо на скибочки.

    Крок 3. Потім часник з хріном та перцем подрібнюємо до стану дрібної крихти за допомогою блендера або м'ясорубки та перекладаємо в окремий посуд. Додаємо до них дрібно нашатковану петрушку.

    Крок 4. Подрібнені овочі ложкою добре перемішуємо.

    Крок 5. Наперед стерилізуємо банки з кришками. Помідори промиваємо та розрізаємо на половинки, щоб краще та рівномірно промаринувалися. На дно підготовлених банок кладемо по ложці пряної суміші.

    Крок 6. Потім укладаємо в банки половинки помідорів зрізом донизу.

    Крок 7. Помідори прошаровуємо пряною сумішшю і заповнюємо банки до рівня плічок.

    Крок 8. Із зазначеної в рецепті кількості інгредієнтів варимо маринад. Оцет наливаємо в киплячий маринад і вогонь одразу вимикаємо. Гарячим маринадом заливаємо помідори у банках. Потім помідори стерилізуємо за загальними правилами стерилізації, літрові банки протягом 10-15 хвилин.

    Крок 9. Приготовлені помідори з часником та хріном герметично закупорюємо, ставимо на кришки та накриваємо «шубою». Охолоджені помідори переносимо на зберігання в холодне місце. Вдалих та смачних заготовок!

    Помідори з часником та цибулею на зиму на 1,5 літрову банку

    В основному варіанти заготівлі помідорів з часником і цибулею на зиму припускають, нарізку часточками і консервуються у вигляді салату з додаванням цибулі і рослинної олії. У цьому рецепті маринуємо зелені помідори повністю, цибулю нарізаємо пір'ям, а часник подрібнюємо слайсами або пластівцями, щоб вийшов «сніг». Готуємо зі стерилізацією. Рецепт зручний для осінніх заготовок, коли залишається багато недозрілих помідорів. Інгредієнти наведено на чотири 1,5 літрові банки.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 6 л.

    Складові:

    • Помідори зелені –3 кг.
    • Цибуля – 300 гр.
    • Часник – 200 грн.
    • Зелень – 1 пучок.
    • Лавровий лист – 4 шт.
    • Олія – 6 ст.л.

    Маринад:

    • Вода – 3 л.
    • Цукор – 9 ст.
    • Сіль – 3 ст.
    • Оцет 9% – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти згідно з рецептом. Помідори підібрати або сорти Черрі, або інші, тільки невеликі. Цибулю та часник очистити від лушпиння. Зелень промити холодною водою.

    Крок 2. Очищену цибулю нарізати великим пір'ям. Часник або нарізати тонкими слайсами, або натерти на великій тертці, щоб був схожий на пластівці снігу.

    Крок 3. Помідори очистити від плодоніжок і добре промити.

    Крок 4. Банки та кришки заздалегідь простерилізувати прийнятним для вас способом. У кожну банку покласти по одному лавровому аркуші. Потім у банки укласти чисті помідори, перекладаючи їх цибульною нарізкою та гілочками зелені. Поверх помідорів укласти подрібнений часник і в кожну 1,5 літрову банку налити по півтори ложки олії.

    Крок 5. У каструлі зварити маринад із зазначеного в рецепті розрахунку води, солі та цукру. Оцет додати до закипілого маринаду. Потім гарячим маринадом заповнити до самого верху банки з помідорами, цибулею та часником.

    Крок 6. Простерилізувати заготівлю у великій каструлі протягом 15-20 хвилин від кипіння води.

    Крок 7. Потім банки герметично закупорити та остудити у перевернутому вигляді. «Шубі» укутувати необов'язково. Помідори з цибулею та часником промаринуються лише через 2-3 тижні. Зберігати їх бажано у темному та прохолодному місці. Вдалих та смачних заготовок!

    Помідори в снігу з часником і лимонною кислотою на зиму.

    В даний час популярна заміна столового оцту в домашніх консерваціях оцтом натуральним, кислою ягодою та лимонною кислотою, і помідори з часником не виняток. Лимонна кислота є добрим консервантом, смак помідорів робить ніжнішим і добре зберігає яскравий червоний колір томатів. Технологія такої консервації не відрізняється від консервації з оцтом і кислота насипається відразу в банки. Маринуємо помідори без стерилізації.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 3 л.

    Складові:

    • Помідори -1.5 кг.
    • Часник – 1 головка.
    • Цукор – 5 ст. з гіркою.
    • Сіль – 1 ст. з гіркою.
    • Лимонна кислота – 1 год.

    Процес приготування:

    Крок 1. Трилітрові банки завчасно вимити з харчовою содою і простерилізувати зручним для вас способом. Кришки прокип'ятити. Ретельно промити вибрані для консервації помідори і наколоти плоди біля плодоніжки, щоб краще просочилися маринадом. Чисті помідори розкласти по банках, залити окропом і залишити на півгодини під прикритими кришками.

    Крок 2. Очистити від лушпиння часникові зубки та подрібнити їх на тертці або за допомогою кухонних гаджетів. Від ступеня подрібнення часнику безпосередньо залежить прозорість маринаду у банках.

    Крок 3. Після цього часу воду з банок злити через спеціальну кришку. Закип'ятити в каструлі чи чайнику чисту воду. У кожну банку насипати вказану в рецепті кількість солі з цукром та лимонною кислотою і покласти подрібнений часник. Вміст банок повторно залити окропом з чайника і банки відразу герметично закупорити.

    Крок 4. Кожну загорнуту банку через рушник взяти в руки і трохи струсити, щоб сухі інгредієнти повністю розчинилися. Потім банки з помідорами у снігу, часником та лимонною кислотою поставити на кришки, накрити «шубою» і мінімум через 12 годин перенести у прохолодне місце зберігання ваших консервацій. Подавати до столу такі помідори можна лише за місяць. Вдалих та смачних заготовок!

    Помідори в снігу з часником і гірчицею на зиму.

    Помідори в снігу з часником готують не лише за класичним варіантом, але й доповнюють їх часниковий смак прянощами, а в цьому рецепті доповнимо гірчицею, лавровим листом та горошками перців. Гірчицю візьмемо у зернах. Ця пряність додасть помідорам особливий гострий смак та буде додатковим консервантом. Пропорція спецій така сама, як і для звичайних помідорів у снігу. Маринуємо зі стерилізацією.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Помідори – 600 грн.
    • Часник – 2 голівки.
    • Гірчиця у зернах – 0.5 ст.л.
    • Лавровий лист – 1 шт.
    • Перець чорний горошок – 6 шт.
    • Перець запашний горошок – 3 шт.

    Маринад на 1 літр води:

    • Цукор – 3 ст.
    • Сіль – 1 ст.
    • Оцет 9% – 2 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу відміряти вказану в рецепті кількість спецій та прянощів для маринування помідорів.

    Крок 2. Часник очистити від лушпиння та подрібнити за допомогою блендера до стану дрібної крихти.

    Крок 3. Помідори, бажано невеликі та міцні, промити під проточною водою. Потім наколоти біля основи плодоніжки зубочисткою або вилкою і покласти в чисту простерилізовану банку.

    Для правильного розрахунку маринаду помідори залити холодною водою, потім злити і визначити об'єм води для маринаду, що важливо при великому обсязі заготовки. Потім зварити маринад з додаванням солі та цукру.

    Крок 5. У кожну банку покласти по лавровому листку, насипати горошки перців, налити по дві ложки оцту і покласти по 1-1,5 ст. ложки подрібненого часнику.

    Крок 6. Помідори залити гарячим маринадом, заповнюючи банки до верху.

    Крок 7. Банки прикрити кришками, поставити у велику та застелену рушником каструлю і налити в неї гарячу воду до рівня плічок банок. Стерилізувати помідори протягом десяти хвилин від початку кипіння води в каструлі. Потім банки з помідорами в снігу герметично закупорити, поставити на кришки і після повного остигання переставити на місце зберігання домашніх консервацій. Вдалих та смачних заготовок!

    Мариновані помідори в снігу з часником та оцтом на 3-х літрову банку.

    Мариновані помідори в снігу з часником і оцтом виграють до смаку в порівнянні зі звичайними консерваціями помідорів, а для великої родини або святкового столу заготівля в трилітрових банках досить зручна. Смак помідорів визначається солодким маринадом та великою кількістю часнику. Краще використовувати часник домашній, оскільки магазинний (китайський) може позеленіти та зіпсувати вид заготівлі. Готуємо помідори без стерилізації та консервантом беремо оцет 70%, так надійніше.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 3 л.

    Складові:

    • Помідори – 2 кг.
    • Часник – 3 ст.
    • Оцет 70% – 1 год.

    Маринад на 1 літр води:

    • Цукор – 4 ст.
    • Сіль – 2 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для цієї заготовки вибираємо невеликі помідори із щільною м'якоттю. Їх добре промиваємо під проточною водою.

    Крок 2. Трилітрові банки обов'язково стерилізуємо над гарячою парою або в духовці, хоча є холодні способи. Кришки кип'ятимо. У підготовлені банки компактно вкладаємо чисті помідори. Їх, для кращого просочування маринадом, можна наколоти зубочисткою чи вилкою.

    Крок 3. Помідори обережно заливаємо окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на півгодини.

    Крок 4. Очищаємо від лушпиння часникові зубки.

    Крок 5. Очищений часник подрібнюємо на великій тертці або за допомогою блендера, щоб вийшло на кшталт снігових пластівців. З вказаного в рецепті розрахунку спецій варимо маринад.

    Крок 6. Через півгодини воду із банок зливаємо через спеціальну кришку. У банки поверх помідорів кладемо по 3 ст. ложки подрібненого часнику та наливаємо по чайній ложці 70% оцту.

    Крок 7. Потім заливаємо помідори гарячим маринадом, заповнюючи банки до самого верху. Банки відразу герметично закупорюємо.

    Крок 8. Потім, мариновані у трилітрових банках помідори у снігу з часником та оцтом, ставимо на кришки та накриваємо на добу теплим покривалом. Такі помідори добре зберігаються не лише у підвалі, а й в умовах квартири. Смачних та вдалих заготовок!

    Помідори з часником без оцту на зиму

    Хоча консервація помідорів у будь-якому варіанті без додавання кислоти не виходить, але можливі варіанти без неї. У цьому рецепті маринуємо помідори в снігу без оцту і лише з часником та лавровим листком. Рецепт простий та швидкий. Готуємо помідори без стерилізації, з дворазовою заливкою та заливаємо перший раз не окропом, а маринадом. Помідори вийдуть із солодко-пряним і трохи гострим смаком.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Помідори – 800 грн.

    Маринад на 1,5 літра води:

    • Часник подрібнений – 2 ст.
    • Цукор – 3 ст.
    • Сіль – 1.5 ст.
    • Лавровий лист – 3 шт.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед потрібно підготувати, згідно з рецептом помідори та часник. Невеликі міцні томати добре промити і наколоти в основі плодоніжки виделкою або зубочисткою. Часник очистити та подрібнити на великій тертці.

    Крок 2. У каструлю покласти одну ложку натертого часнику, лавровий листок, насипати сіль із цукром. Ці інгредієнти залити 1,5 л чистої води, добре перемішати і маринад закип'ятити. У простерилізовану гарячим способом літрову банку компактно покласти підготовлені помідори. З маринаду витягти лавровий лист і залити помідори. Банку прикрити кришкою, що прокип'ятить, і залишити на 15 хвилин.

    Крок 3. Після цього маринад з банки перелити в каструлю і повторно довести до кипіння. У банку поверх помідорів покласти другу ложку натертого часнику.

    Крок 4. Повторно залити помідори в банку киплячим маринадом і одразу герметично закупорити. Банку з помідорами та часником без оцту поставити на кришку, щільно накрити махровим рушником і після повного остигання переставити в місце зберігання. Смачних та вдалих заготовок!

    Помідори чері в снігу з часником

    Помідори сорту “Черрі” ідеально підходять для варіанта маринування “в снігу” з часником. Гарний зовнішній вигляд тішить око, а маринад та помідори виходять неймовірно смачними завдяки прянощам та часнику. Готуємо чері зі стерилізацією та в цьому рецепті беремо помідори жовтого кольору. Інгредієнти в рецепті наведено на півлітрову банку.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 0,5л.

    Складові:

    • Помідори “Черрі” – 400 гр.
    • Часник – 5 зубків.
    • Парасолька кропу – 2 шт.
    • Листя вишні – 2 шт.
    • Лист смородини – 2 шт.

    Маринад:

    • Цукор – 4 ч.л.
    • Сіль – 1,5 ч.л.
    • Оцет винний – 1.5 ст.
    • Лавровий лист – 1 шт.
    • Гірчиця у зернах – ½ ч.л.
    • Кмин – ½ ч.л.
    • Суміш перців – 1/2 ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Спочатку потрібно добре промити банку з кришкою та помідори чері. Чисті помідори наколоти зубочисткою, укласти в банку, залити холодною водою, злити її і виміряти об'єм, що важливо при великій кількості заготівлі помідорів.

    Крок 2. На дно банки покласти промите пряне листя.

    Крок 3. Парасольки кропу розділити на невеликі суцвіття. У банку повторно укласти чері, перекладаючи їх кропом.

    Крок 4. Далі помідори залити окропом і відразу злити через спеціальну кришку. Потім чері повторно залити окропом, прикрити жерстяною кришкою та рушником на 10-15 хвилин.

    Крок 5. В окремій каструлі зварити маринад з розрахунком потрібної кількості води та вказаної в рецепті кількості спецій. У маринад, що закипів, насипати прянощі (зерна гірчиці, кмин, перці і лавровий лист) і поварити на невеликому вогні 3-4 хвилини.

    Крок 6. Очистити часникові зубки і дрібно нашаткувати. Подрібнений часник покласти поверх помідорів.

    Крок 7. У банку налити винний оцет, який додасть помідорам свій аромат, але можна замінити і їдальним, оскільки фортеця майже однакова.

    Крок 8. Залити чері в банці пряним гарячим маринадом, заповнюючи її до верху.

    Крок 9. Банку з помідорами поставити в каструлю, застелену рушником, залити гарячою водою і стерилізувати протягом 10-12 хвилин.

    Крок 10. Потім помідори «Черрі» в снігу з часником герметично закупорити, поставити банку на кришку, прикрити рушником для додаткової стерилізації і після охолодження визначити на зберігання в темне і прохолодне місце. Вдалих та смачних заготовок!

    Помідори з часником та петрушкою на зиму

    Смак заготівлі помідорів із часником та петрушкою визначається сумішшю ароматів зелені з ароматом часнику та помідори виходять – «пальчики оближеш». Для цієї заготівлі добре підходять невеликі м'ясисті помідори або сорт Черрі. У цьому рецепті беремо набір зелені: петрушку, листя селери та базилік, а чим більше зелені, тим більш насиченим буде аромат помідорів. Готуємо без стерилізації.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 4 банки по 0,75 л.

    Складові:

    • Помідори “Черрі” – 1.5 кг.
    • Петрушка – 16 гілочок.
    • Лист селери – 8 шт.
    • Базилік – 8 шт.
    • Перець запашний горошок – 8 шт.
    • Перець чорний горошок – 40 шт.

    Маринад на 1 літр води:

    • Цукор – 3 ст.
    • Сіль – 2,5 ч.л.
    • Оцет 6% – 3 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для заготівлі взяти чисті сухі банки. Помідори та листя зелені добре промити під проточною водою. Чисті помідори укласти в банки, перекладаючи їх у будь-якому порядку листям петрушки з селери та базиліком. Банки повністю заповнити.

    Крок 2. Потім помідори із зеленню в банках залити окропом, прикрити прокип'яченими кришками і залишити на 15 хвилин.

    Крок 3. Після цього часу воду з банок перелити через спеціальну кришку в каструлю і на ній зварити маринад з розрахунком вказаної в рецепті кількості солі та цукру. У закипілий маринад влити оцет і вогонь одразу вимкнути.

    Крок 4. У кожну банку насипати горошки перців і покласти часник, нарізаний тонкими слайсами, подрібнений теркою або блендером.

    Крок 5. Маринадом, що кипить, залити помідори, заповнюючи до самого верху. Банки одразу герметично закупорити.

    Крок 6. Банки з помідорами, часником та петрушкою поставити на кришки, на добу щільно накрити теплим покривалом, після остигання відправити на зберігання. Така консервація добре зберігається і за кімнатної температури. Вдалих та смачних заготовок!

    Помідори в снігу з капустою і часником

    У варіанті помідорів у снігу з капустою та часником подібність білого «снігу» на тлі червоних томатів створює дрібно нарізана капуста в суміші з часником. Закуска виходить універсальною, і всі овочі взаємно просочуються своїм ароматом та смаком, а пропорція овочів може бути різною. Рецепт простий та зручний для заготівлі великої кількості овочів. Маринуємо помідори у трилітровій банці та зі стерилізацією.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 12 л (4 трилітрові банки).

    Складові:

    • Помідори – 7 кг.
    • Капуста – 1.2 кг.
    • Часник – до смаку.

    На 1 трилітрову банку:

    • Перець солодкий – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Цукор – 100 гр.
    • Сіль – 1 ст.
    • Оцет 9% – 50 мл.
    • Гвоздика – 3 шт.
    • Перець запашний горошок – 3 шт.
    • Перець чорний горошок – 3 шт.
    • Зелень (кріп/петрушка) – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Капусту нашаткувати тонкою соломкою і перекласти в окремий посуд. До неї додати|добавляти| очищений солодкий перець, так само нарізаний тонкою соломкою.

    Крок 2. Очистити моркву та часник. Моркву подрібнити на корейській тертці, часник дрібно нарубати ножем. Цю нарізку перекласти до капусти і руками добре перемішати, щоб|аби| капуста трохи зменшилася в обсязі.

    Крок 3. Помідори промити холодною водою. На дно чистих трилітрових банок (стерилізувати не потрібно) укласти промиту зелень та насипати горошки перців із гвоздикою. Поверх зелені викласти шар чистих помідорів.

    Крок 4. Помідори накрити шаром овочевої нарізки. Таким чином, кілька шарів укласти в банки всі овочі.

    Крок 5. Потім прямо в кожну банку насипати 100 г цукру і налити трохи чистої води, щоб цукор розчинився і просочив всі овочі.

    Крок 6. Насипати в кожну банку столову ложку з|із| гіркою солі і налити потрібну кількість оцту.

    Крок 7. Залити овочі чистою холодною водою, заповнюючи банку до верху. Прикрити банки чистими кришками.

    Крок 8. Для стерилізації заготовки взяти велику каструлю на дно застелити рушник. У каструлю поставити банки і залити холодною водою до рівня плічок. Стерилізувати помідори з капустою протягом 15 хвилин від початку кипіння в каструлі. Після закінчення стерилізації банки герметично закатати та перевірити надійність закочення.

    Крок 9. Потім банки з помідорами в снігу, капустою та часником поставити на кришки (укутувати не потрібно) і після повного остигання перенести на зберігання до підвалу або іншого подібного місця. Вдалих та смачних заготовок!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал