Страви з бананів – 9 швидких і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Страви з бананів – це величезна різноманітність смаків і ароматів, якими ви можете з легкістю побалувати себе і свою сім’ю, приготувавши ніжні і ситні страви. Завдяки натуральній насолоді яскраво-жовтих фруктів, в страви з їх додаванням, як правило, підсипають меншу кількість цукрового піску, бо солодко і так буде! З такого доступного і популярного фрукта готуються страви на будь-який смак: панкейкі, хліб, каші і навіть домашні тортики, перед якими не встоїть навіть той, хто дотримується дієти!

Бананові панкейкі на молоці

Бананові панкейкі на молоці – це прекрасний варіант ситного і оригінального сніданку, запозиченого в американській кухні. Готуються такі невеликі млинці на сковороді, але без олії, відповідно, пропускаючи цей крок, ми значно знижуємо жирність готового страви.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Молоко – 320 мл.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Банани – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відміряємо необхідну кількість всіх продуктів за допомогою кухонних ваг.

Крок 2. Яйця збиваємо з цукром і сіллю, розтоплюємо вершкове масло, банан розминаємо в пюре.

Крок 3. Три маси об’єднуємо з молоком і перемішуємо.

Крок 4. Вводимо борошно, змішану з розпушувачем.

Крок 5. Озброюємося вінчиком і вимішуємо до однорідності.

Крок 6. Невеликий ополоник тіста виливаємо на гарячу суху сковорідку, смажимо до утворення бульбашок і перевертаємо.

Крок 7. Підрум’янюємо з другої сторони і викладаємо на тарілку. Смачного!

Торт з бананами і сметаною без випічки

Торт бананами і сметаною без випічки – це ніжний і тане в роті десерт, який скрасить сімейне чаювання, а також прикрасить святковий стіл і здивує ваших гостей. Для того щоб тортик вийшов дуже смачним, його необхідно кілька годин витримати в холоді для просочення і тільки після, приступати до дегустації.

Час готування – 5 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Печиво – 500 гр.
  • Сметана – 500 мл.
  • Банани – 4-5 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Сметану ( холодну ) перемішуємо з двома видами цукрового піску і прибираємо в холодильник без кришки для охолодження. Далі, збиваємо інгредієнти до пишності.

Крок 2. У глибокий плоский посуд викладаємо шар печива і промазуємо « кремом » з сметани.

Крок 3. З бананів знімаємо шкурку, м’якоть нарізаємо кільцями.

Крок 4. На збиту сметану кладемо фрукти, закриваємо другим шаром печива.

Крок 5. Повторюємо шари до того моменту, поки не закінчаться компоненти. Після закінчення збірки змащуємо торт з усіх боків залишками крему і прибираємо в холодильник мінімум на 4 години, а краще – на ніч.

Крок 6. На ранок декоруємо десерт на свій смак і приступаємо до дегустації. Смачного!

Пиріг з бананами в духовці

Пиріг з бананами в духовці – це прекрасна заміна банальної шарлотці! Спече ніжний і неймовірно ароматний пиріжок з простих і доступних інгредієнтів, який закохує в себе з першого укусу, а далі зупинитися вже практично неможливо! У такій випічки переважає яскравий фруктовий смак.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Банани – 4 шт.
  • Цукор-пісок – ½ ст.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.
  • Олія – 1/3 ст.
  • Ром – 2-3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкурку з бананів і розминаємо за допомогою вилки або толкушки для картопляного пюре.

Крок 2. До бананової маси насипаємо цукор – перемішуємо.

Крок 3. Вбиваємо яйця і знову помішуємо.

Крок 4. Слідом відправляємо ром і просіяне борошно з розпушувачем – вмішуємо інгредієнти в тісто.

Крок 5. Доповнюємо масу олією без запаху.

Крок 6. Тісто залишаємо «відпочити» на півгодини, а тим часом змащуємо форму маслом і прогріваємо духову шафу до температури 180 градусів.

Крок 7. Переливаємо тісто в форму і печемо протягом 45-50 хвилин.

Крок 8. Остуджуємо і насолоджуємося чудовим смаком. Смачного!

Вівсяна каша з бананом

Вівсяна каша з бананом – це ідеальний сніданок, який можна запропонувати, як дорослим, так і дітям. Така страва позбавить вас від почуття голоду до самого обіду, а також зарядить енергією на весь день. Також за своїм смаком кашу можна присмачити кокосовою стружкою, рубаним шоколадом або сухофруктами.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вівсянка – 100 гр.
  • Банан – 170 гр.
  • Вода – 400 мл.
  • Цукор-пісок – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У киплячу воду засипаємо вівсянку, варимо на повільному вогні близько 20 хвилин, помішуючи.

Крок 2. Знімаємо шкурку з банана і нарізаємо колечками.

Крок 3. До вируючої каші викладаємо бананові колечка, підсипаємо цукровий сік.

Крок 4. Складові страви перемішуємо і прогріваємо ще 5 хвилин.

Крок 5. Викладаємо солодку кашу з фруктами в тарілку і приступаємо до трапези. Смачного!

Банановий хліб в духовці

Банановий хліб в духовці – це така страва, яку обов’язково варто приготувати, коли у вас залежалася парочка солодких потемнілих бананів, які вже ні у кого не викликають апетит. Доповнимо фрукти ніжним тістом, волоськими горіхами і ароматною корицею – пальчики оближеш!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Борошно – 230 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Ядра волоських горіхів – 140 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сода – ¼ ч.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Кориця молота – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок ванільний – 2 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 115 гр.
  • Пюре бананове – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Горіхи підсушуємо на сухій сковороді близько 8-10 хвилин, даємо час охолонути і ріжемо ножем на великі сегменти.

Крок 2. У глибокій ємності з’єднуємо борошно, розпушувач, корицю, два види цукрового піску, соду і сіль.

Крок 3. До сухої суміші додаємо горіхи – помішуємо.

Крок 4. В іншій тарілці збиваємо два яйця.

Крок 5. Фруктове пюре змішуємо з яйцями.

Крок 6. Також додаємо до бананів розтоплене і охолоджене вершкове масло, ретельно перемішуємо.

Крок 7. Рідку масу переливаємо в суху суміш і помішуємо лопаткою в одній напрямку до тих пір, поки борошно не зволожити. Переливаємо тісто в форму промазану маслом і присипану борошном, готуємо в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 50-55 хвилин.

Крок 8. Після закінчення термічної обробки, виймаємо хліб з форми тільки через 10 хвилин і повністю остуджуємо на решітці.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу. Смачного!

Оладки з бананом на кефірі

Оладки з бананом на кефірі – це швидка, ситна і неймовірно смачна страва, з приготуванням якої впорається навіть початківець кулінар. Здивуйте себе і свою сім’ю ніжним фруктовим сніданком, з неймовірно приємним ароматом, доповненим молотою корицею.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.
  • Кефір – 125 мл.
  • Банани – 1 шт.
  • Борошно – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Кориця молота – ½ ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Олія – 2-3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, викладаємо на робочу поверхню продукти за списком.

Крок 2. Банани розминаємо в пюре і змішуємо з цукром і лимонним соком для збереження кольору.

Крок 3. Додаємо яйце і гарненько перемішуємо.

Крок 4. Кефір злегка нагріваємо і переливаємо до фруктової маси.

Крок 5. Туди ж просіюємо борошно і підсипаємо корицю.

Крок 6. Вимішуємо тісто і доповнюємо його гашеною содою.

Крок 7. Столовою ложкою викладаємо тісто на сковороду з розігрітою олією і смажимо до утворення бульбашок на поверхні.

Крок 8. Оладки перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони.

Крок 9. Промокуємо оладки паперовими рушниками і подаємо до столу, доповнивши варенням і свіжими фруктами. Смачного!

Сирна запіканка з бананом в духовці

Сирна запіканка з бананом в духовці – це ніжна і легка страва, головним інгредієнтом якого виступають фрукти. І так як банани самі по собі дуже солодкі, ми не станемо додавати цукор в запіканку, ніж скоротимо калорійність і полегшимо все страву.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Банани – 4 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Кориця молота – ½ ч.л.
  • Екстракт ванілі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У миску викладаємо м’якоть трьох бананів, розбиваємо яйця, додаємо екстракт ванілі. За бажанням можете додати корицю.

Крок 2. Перебиваємо інгредієнти блендером.

Крок 3. Вводимо в масу сир і ще раз пробиваємо.

Крок 4. Вводимо пшеничне борошно і перемішуємо до однорідності.

Крок 5. Переміщаємо тісто в форму для запікання.

Крок 6. Відправляємо заготівлю в духову шафу, розігрітий до 180 градусів.

Крок 7. Печемо 10 хвилин і прикрашаємо верхівку бананом, розрізаним уздовж. Доводимо до готовності протягом 20-30 хвилин. Смачного!

Бананове печиво

Бананове печиво – це неймовірно ароматне і м’яке частування, яке готується з додаванням натурального меду і вершкового масла. Подібне частування дуже швидко розлітається з тарілок, завдяки своїм прекрасним смаковим характеристикам, тому заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Борошно – 320-340 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У чаші блендера збиваємо банан з м’яким вершковим маслом і яйцем.

Крок 2. Доповнюємо масу медом, цукром і содою, гаскою оцтом – помішуємо.

Крок 3. Додаємо борошно і замішуємо круте тісто, не прилипає до долонь. Обертаємо грудку тіста плівкою і прибираємо на полицю морозильної камери на півгодини.

Крок 4. Після закінчення часу розгортаємо тісто в пласт товщиною 3-4 міліметри і вирізаємо печиво.

Крок 5. Викладаємо заготовки на деко, устелений листом пекарського паперу, і готуємо при 180 градусах близько 12-15 хвилин. Смачного!

Смажені банани на сковороді

Смажені банани на сковороді – це оригінальний і натуральний десерт, який приємно здивує всіх ваших рідних. У рецепті не використовуються ніякі зайві добавки, лише цукрова пудра, яку ми будемо використовувати в якості прикраси. Спробуйте і ви пошкодуєте, не зустріли подібну ідею раніше!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Банани – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 1-2 ст.л.
  • Пудра цукрова – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З фруктів знімаємо шкірку.

Крок 2.Нарізаємо м’якоть кільцями.

Крок 3. У товстостінній сковорідці нагріваємо трохи олії без запаху.

Крок 4. Викладаємо скибочки бананів в масло і смажимо з обох сторін до світло-коричневого відтінку.

Крок 5. Лопаткою викладаємо шматочки на кілька шарів паперових рушників, які ввібрав в себе надлишки жиру.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал