Рис з овочами на сковороді – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Рис з овочами на сковороді – це не плов і не рисова каша, а смачна самостійна страва або гарнір, яке має деякі особливості в приготуванні. Овочі для рису підходять будь-які, і страва нерідко доповнюється м’ясними продуктами. Просте готування і доступність інгредієнтів дозволяє господині урізноманітнити домашнє меню, приготувати рис на сковороді з будь-якого рецепту.

Рис з куркою і овочами на сковороді

Рис з куркою і овочами на сковороді буде у вас і альтернативою плову, і швидким блюдом до вечері або обіду. Готувати можна з будь-якими частинами курки, а в цьому рецепті беремо куряче філе. Рис для страви підійде будь-який. З овочів додамо морква з цибулею і солодким перцем, які блюдо зроблять соковитим.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Рис – 1 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода / бульйон – 2 ст.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти.

Крок 2. Овочі почистіть і промийте. Цибулину наріжте невеликими кубиками.

Крок 3. Морква подрібніть ножем або на терці. Перець наріжте такими ж кубиками, як і цибуля.

Крок 4. Промийте холодною водою куряче філе, обсушити серветкою і наріжте середніми кубиками або брусочками.

Крок 5. У сковорідці розігрійте олію, обсмажте на ньому нарізку овочів. Потім додайте шматочки філе і обсмажте його при помішуванні лопаткою протягом пару хвилин.

Крок 6. Рис кілька разів промийте холодною водою і серветкою зайву вологу промокніть. Пересипте його до обсмаженим інгредієнтам. За бажанням рис можна трохи обсмажити.

Крок 7. Потім ці інгредієнти на свій смак посипте сіллю з чорним перцем і налийте 2 склянки кип’яченої води або бульйону. Сковорідку щільно прикрийте кришкою і тушкуйте рис на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Перемішувати інгредієнти під час тушкування не треба.

Крок 8. Приготований на сковороді рис з куркою і овочами перемішайте, зніміть пробу і сервіруйте до вечері. Смачного!

Рис по-китайськи з яйцем і овочами

Рис по-китайськи з яйцем і овочами, як і всі страви цієї кухні, простий в приготуванні і схожий на гарячий салат і плов одночасно, але смак зовсім інший. Основою страви є зварений рис з обсмаженим яйцем, а овочі можна використовувати будь-які. Готувати рис краще в сковороді вок і на суміші масел – лляне, кунжутне, арахісове, тоді смак буде унікальний.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Рис довгозернистий – 500 гр.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Горох зелений – 40 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви. Рис ретельно промити і відварити до готовності. Почистити і промити овочі.

Крок 2. Цибуля з морквою і перцем нарізати тонкою соломкою. У вок сковороді загострити олія і швидко обсмажити нарізку моркви і цибулі протягом 2 хвилин. Потім додати зелений горошок з нарізкою солодкого перцю і посмажити ще 2 хвилини.

Крок 3. Збити вінчиком яйця і обсмажити їх на інший сковороді при помішуванні, як яєчню-базіку.

Крок 4. У вок до обсмажених овочів перекласти зварений рис, перемішати з овочами, щоб не залишилося дрібних грудочок і все посмажити 3 хвилини. Потім додати обсмажені яйця, насипати сіль з чорним перцем і паприкою, налити соєвий соус, ще раз перемішати і через хвилину вогонь вимкнути.

Крок 5. Приготований рис по-китайськи з яйцем і овочами перекласти на порційні тарілки і сервірувати до столу, доповнивши китайськими приправами. Смачного!

Рис з овочами і креветками на сковороді

Рис з овочами і креветками на сковороді відноситься до страв азіатської кухні, і строгих рецептів його приготування немає, а інгредієнти, і особливо овочі, можна додавати будь-які. У цьому рецепті беремо заморожені креветки, морква з солодким перцем і додамо яйце з соєвим соусом, що буде в азіатському стилі.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Креветки морозиво – 300 гр.
  • Рис довгозернистий – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Часник – 2 зубки.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець чилі – ½ стручка.
  • Соєвий соус – 5 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно з рецептом всі інгредієнти для страви. Креветки розморозьте і почистіть. Відварювати їх не потрібно.

Крок 2. Почистіть часник. Гострий перець дрібно наріжте. Розігрійте в сковорідці олія, перекладіть перець і додайте подрібнені через прес зубки часнику.

Крок 3. Рис промийте, як для плову, і відваріть до готовності в співвідношенні з водою 1: 2. Рис на свій смак відразу посолите.

Крок 4. Почистіть і промийте моркву з солодким перцем, бажано червоного кольору. Овочі наріжте тонкою соломкою або кубиками.

Крок 5. Нарізку цих овочів перекладіть до обсмаженому часнику, перемішайте і посмажте на великому вогні при помішуванні 3 хвилини.

Крок 6. До овочів пересипте зварений рис, і все перемішайте.

Крок 7. Потім в сковорідку перекладіть очищені креветки.

Крок 8. Разом з креветками налийте до рису соєвий соус і все перемішайте ще раз.

Крок 9. В середині рису ложкою зробіть поглиблення, в нього розбийте куряче яйце і відразу всі інгредієнти активно розмішайте для рівномірного розподілу яйця. Обсмажте рис ще кілька хвилин.

Крок 10. В останню чергу додайте до страви подрібнену зелень і вогонь вимкніть.

Крок 11. Приготований на сковороді рис з овочами і креветками красиво розкладіть по порційних тарілках.

Крок 12. Декоруйте його на свій смак і можете сервірувати до столу. Блюдо виходить самодостатнім, тому доповнювати різними добавками необов’язково. Смачного!

Овочеве різотто з овочами

Варіантом смачного, та й малокалорійного страви з рису на сковороді може бути у вас овочеве різотто. Воно має іншу технологію приготування на відміну від плову: бульйон додається до рису в міру випарювання, що смак рису робить іншим. Рис для страви вибирається з високим вмістом крохмалю, а набори овочів можуть бути різними. Фінальним штрихом овочевого різотто повинен бути твердий сир.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Рис круглий шліфований – 200 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Селера листової – 2 стебла.
  • Часник – 3 зубка.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Бульйон м’ясний – 500-700 мл.
  • Зелень для подачі – за смаком.
  • Твердий сир для подачі – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для овочевого різотто підготуйте, згідно з рецептом. Овочі почистіть і промийте.

Крок 2. Цибулю з селерою і солодким перцем дуже дрібно наріжте. У сковорідці розігрійте олію і на ньому, викладаючи по черзі, по 3-4 хвилини обсмажуйте овочеву нарізку.

Крок 3. До обсмажених овочів додайте подрібнений часник і насипте добре промитий рис. Обсмажте рис при помішуванні, до прозорості.

Крок 4. Потім половником порційно наливайте в сковорідку м’ясний бульйон і готуйте рис на невеликому вогні під прикритою кришкою, додаючи чергову порцію після википання попередньої. Таким способом тушкуйте рис з овочами до повної готовності.

Крок 5. Помідор очистіть від шкірки, обдавши окропом і дрібно наріжте.

Крок 6. Перекладіть помідор в уже готовий рис, на свій смак насипте сіль з чорним перцем, все перемішайте і через пару хвилин вогонь вимкніть.

Крок 7. На дрібній терці подрібніть шматок твердого сиру, краще « Пармезан ». Зелень дрібно нашаткуйте. І змішайте з сиром.

Крок 8. Приготоване на сковороді овочеве різотто розкладіть по порційних тарілках, посипте сиром із зеленню і блюдо сервіруйте до столу. Смачного!

Рис з м’ясом і овочами на сковороді

Рис з м’ясом і овочами на сковороді готується швидко, просто і буде у вас хорошим вечерею для невеликої сім’ї. У цьому рецепті беремо свинину, але вибрати м’ясо можна і інше. З овочів до рису з м’ясом додамо цибулю з солодким перцем. М’ясо обсмажити з цибулею, а потім додамо солодкий перець з рисом, і через півгодини блюдо буде готово. Рис, щоб вийшов розсипчастим, беремо пропарений або довгозернистий.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини – 200 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Рис – ½ ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Каррі – 1 щіпка.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Окріп – 300 мл.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промийте і наріжте невеликими шматочками. У глибокій сковорідці розігрійте три ложки олії і на великому вогні обсмажте на ньому шматочки м’яса до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 2. Цибулину очистіть, наріжте маленькими кубиками, додайте до м’яса і так само на великому вогні обсмажте до легкого рум’яного кольору.

Крок 3. Солодкий перець почистіть, наріжте великими шматочками і перекладіть в сковороду.

Крок 4. Пропарений рис трохи промийте холодною водою і пересипте до решти інгредієнтів. Залийте рис з овочами і м’ясом 300 мл окропу, за своїм смаком додайте сіль, дрібку каррі, лавровий лист і все перемішайте.

Крок 5. Сковороду закрийте кришкою і тушкуйте блюдо на невеликому вогні протягом 25-30 хвилин. За цей час рис вбере всю рідину і вийде розсипчастим.

Крок 6. Приготований на сковороді рис з м’ясом і овочами перекладіть на порційні тарілки, і блюдо сервіруйте до столу гарячим, посипавши будь-якою зеленню. Смачного!

Рис із замороженими овочами на сковороді

Рис добре поєднується з овочами в будь-якому варіанті виконання, і набір заморожених овочів дозволяє господині в будь-який час швидко приготувати блюдо на сковороді. Для рису відмінно підійде мексиканська суміш, що складається з моркви, солодкого перцю, горошку, кукурудзи і квасолі. Шокова заморозка цих овочів зберігає всі їх корисні властивості, і блюдо виходить смачним.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Набір заморожених овочів – 500 гр.
  • Рис – 250 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Блюдо готується швидко, тому відразу підготуйте, згідно з рецептом, простий набір інгредієнтів. Овочеву заморожену суміш можна взяти з будь-яким складом.

Крок 2. На середньому вогні трохи розігрійте суху сковороду, в неї пересипте заморожені овочі і трохи обсмажте.

Крок 3. Рис промийте, пересипте до обсмажених овочів, додайте на свій смак сіль з будь-якими приправами. Замість солі і приправ можна додати до рису соєвий соус.

Крок 4. Потім ці інгредієнти залийте гарячою водою в співвідношенні з рисом 2: 1. Додайте до них нарізане шматочками вершкове масло.

Крок 5. Сковороду закрийте кришкою. Тушкуйте рис на невеликому вогні протягом 20 хвилин і при помішуванні. Приготований на сковороді рис із замороженими овочами перекладіть на порційні тарілки, доповніть зеленню і сервіруйте до столу з гарніром або самостійним блюдом. Смачного!

Рис з грибами і овочами

Рис з грибами і овочами готують для гарніру до м’яса і рибі, або основною стравою для пісного столу, а готування на одній сковороді дозволяє все зробити просто і швидко. У цьому рецепті беремо свіжі шампіньйони, але гриби підходять будь-які і особливо сухі. Нейтральний смак шампіньйонів доповнимо кетчупом і соєвим соусом, рис замочимо, щоб швидше приготувався, а з овочів візьмемо цибулю з морквою.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кетчуп / томатний соус – 100 гр.
  • Соєвий соус – 3 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Рис кілька разів промийте і залийте водою, поки будуть смажитися гриби і овочі.

Крок 2. Шампіньйони почистіть, обполосніть і наріжте шматочками будь-якої форми.

Крок 3. У сковорідці розігрійте дві ложки олії і перекладіть в неї нарізку грибів.

Крок 4. Цибулю і моркву почистіть, промийте і наріжте тонкими брусочками.

Крок 5. Шампіньйони обсмажте до рум’яного кольору і повного випарювання грибного соку.

Крок 6. До грибів перекладіть нарізку овочів.

Крок 7. Ці інгредієнти на свій смак посипте сіллю з чорним перцем або іншими приправами. При помішуванні обсмажте овочі протягом декількох хвилин.

Крок 8. Воду з замоченого рису злийте і перекладіть його в сковорідку.

Крок 9. Потім лопаткою все добре перемішайте.

Крок 10. Додайте до рису кетчуп або томатний соус.

Крок 11. Ці інгредієнти перемішайте ще раз.

Крок 12. Налийте в сковорідку дві склянки гарячої води.

Крок 13. В останню чергу додайте до рису соєвий соус і перемішайте.

Крок 14. Тушкуйте рис під закритою кришкою на невеликому вогні протягом 20 хвилин. За цей час він вбере всю рідину і стане розсипчастим.

Крок 15. Приготований рис з грибами і овочами можете сервірувати до столу, красиво переклавши на порційні тарілки. Смачного!

Смажений рис по-тайськи з овочами

Варіант приготування смаженого рису по-тайськи з овочами, на відміну від китайського смаженого рису передбачає використання тільки тайського рису з жасмином, тобто сорту « Жасмин » і оливкового або арахісового масла. Ця страва часто доповнюють куркою або креветками. У цьому рецепті готуємо рис по-тайськи тільки з набором овочів і яйцем. Рис відварюємо, і смак страви доповнимо соєвим соусом і смаженим арахісом.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Рис « Жасмин » – ½ ст.
  • Зелений горошок – 2 ст.л.
  • Капуста брюссельська – 5 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 2 ст.л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубка.
  • Арахіс – 1 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Масло арахісове – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Бринза – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відваріть до готовності рис « Жасмин ». Відразу підготуйте, згідно з рецептом, інші інгредієнти. Цибуля і морква наріжте невеликими кубиками. Часник дрібно наріжте. На сухій сковороді обсмажте арахіс.

Крок 2. У сковорідці розігрійте арахісове масло і на великому вогні обсмажте на ньому нарізку моркви і цибулі.

Крок 3. До кінця обсмажування додайте до них подрібнений часник.

Крок 4. У піалі виделкою або вінчиком змішайте яйце з молоком.

Крок 5. У сковорідку до обсмажених овочів налийте 1 або 2 ложки соєвого соусу, тоді сіль можна не додавати.

Крок 6. Потім до овочів перекладіть зварений рис, перемішайте і посмажте його 1 хвилину.

Крок 7. Залийте рис яєчно-молочною сумішшю.

Крок 8. Потім відразу до рису насипте зелений горошок, додайте розрізану на половинки брюссельську капусту, і активно все перемішайте. Сковороду прикрийте кришкою і на мінімальному вогні блюдо доведіть до готовності.

Крок 9. Готову страву спробуйте на смак, якщо потрібно, додайте сіль з чорним перцем.

Крок 10. Приготований смажений рис по-тайськи з овочами розкладіть по порційних тарілках, посипте обсмаженим арахісом і бринзою і блюдо сервіруйте до столу. Смачного!

Смажений рис з морквою і цибулею

Смажений рис з морквою і цибулею буде у вас простим і смачним гарніром до будь-якого м’ясного або рибному страві, а в пісні дні – самостійним ситною стравою. У цьому простому рецепті смак смаженого рису доповнимо тільки свіжим кропом, без різних приправ, що зробить звичайний гарнір незвичайним.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Рис – 1.5 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – ¼ ст.
  • Вода – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Рис на друшляк ретельно промити під холодною проточною водою і залишити на пару хвилин, щоб вся рідина скла.

Крок 2. Почистити і промити цибулю з морквою. Цибулю нарізати маленькими кубиками, а моркву подрібнити на дрібній або середній терці.

Крок 3. У сковороді добре розігріти олію і до м’якості обсмажити на ньому нарізку цибулі.

Крок 4. Перекласти до цибулі натерту моркву, перемішати і посмажити все ще 5-7 хвилин.

Крок 5. Потім до овочів перекласти підготовлений рис і посмажити його при помішуванні лопаткою протягом 3-4 хвилин, щоб рис просочився маслом і став прозорим.

Крок 6. Залити рис трьома склянками окропу. Додати сіль за своїм смаком і перемішати ще раз. Готувати рис на невеликому вогні і сковороду кришкою не закривати.

Крок 7. Пучок кропу промити і дрібно нашаткувати.

Крок 8. Готувати рис до повного вбирання їм всієї рідини і до готовності.

Крок 9. Потім в рис перекласти нарізаний кріп, перемішати, потомити ще 1 хвилину і вогонь вимкнути.

Крок 10. Сковороду закрити кришкою і залишити рис на 20 хвилин, що зробить його розсипчастим.

Крок 11. Приготований смажений рис з морквою і цибулею можна сервірувати до столу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал