Як приготувати картоплю фрі – 9 рецептів у домашніх умовах із покроковими фото

699f99e9bf5ad75ea8170c89d715887e

Як приготувати картоплю фрі в домашніх умовах – це питання користується популярністю, тому що рум’яні скибочки картоплі припадають до смаку кожному! Таку картоплю можна спробувати чи не в кожному закладі громадського харчування, то чому б і нам не спробувати приготувати цю страву своїми руками? Готувати апетитні брусочки можна різними способами, наприклад, використовуючи мікрохвильову піч або електрогриль. Однак, якщо з інвентарю у вас є тільки сковорода – не біда, адже фрі можна приготувати і в ній!

Хрумка картопля фрі на сковороді

Хрумка картопля фрі на сковороді готується за лічені хвилини і виходить неймовірно апетитною та золотистою. І, якщо ви і члени вашої родини люблять похрумтіти ароматною соломкою, то цей рецепт безперечно для вас: готуємо продукти і приступаємо!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Олія рослинна – 100 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Кетчуп – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. У сковорідку з товстим дном наливаємо олію і на помірному вогні доводимо до кипіння.

27d9ac0916ac942377db428fbbf86299

Крок 2. Паралельно очищаємо та промиваємо картоплю, ріжемо соломкою.

79cf63c1dd0a2ebb088ed72447cba851

Крок 3. Овочі солимо і даємо йому час обсохнути.

48ea09f2323d7245c18e3ad4cc885bec

Крок 4. Закидаємо заготовки в киплячу олію і при частому помішуванні обсмажуємо 3-4 хвилини, виловлюємо за допомогою шумівки.

3d421e53bc0574103c4cdf8c7027850a

Крок 5. Викладаємо картоплю на страву та за бажання поливаємо кетчупом – знімаємо пробу. Смачного!

21505471a640dd1ded1c52859b733888

Як приготувати картоплю фрі, як у Макдональдсі

Як приготувати картоплю фрі, як у Макдональдсі? Напевно, більшість дітей, та й багато дорослих, люблять поласувати золотистою фрі, особливо в поєднанні з улюбленим соусом. То чому б нам не повторити найвідоміший рецепт приготування та не скуштувати це диво кулінарії?

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Олія – 1 л.
  • Сіль – 4 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку з бульб, овочі обполіскуємо та ріжемо акуратною соломкою.

750c4d118fa579fcaa976a94f2814a18

Крок 2. Нарізку занурюємо в миску з прохолодною водою і залишаємо в такому вигляді на 15-20 хвилин, вода « забере зайвий крохмаль.

3ce0e80d6e4e73ec1e6942e86fe1f72e

Крок 3. Після закінчення часу старанно промакуємо картоплю паперовими рушниками з усіх боків.

25e6b36d2b395db4cecbc941ee8abdd7

Крок 4. Порожню і суху каструлю поміщаємо на конфорку і прогріваємо, потім вливаємо велику кількість олії і прогріваємо її до температури 165 градусів.

8699787bbe656badb231a5c4f6d14221

Крок 5. Закидаємо в масло невелику порцію картопляної соломки і чекаємо, поки вона спливе на поверхню –, смажимо 2-3 хвилини.

9af327c53a0ec527c64ee6f240c65f04

Крок 6. Гарячу картоплю викладаємо на паперові рушники та даємо час охолонути.

2b25492dfa8eb829fbb37344713c2a36

Крок 7. Після остигання повторно нагріваємо олію, але вже до 175 градусів. Обсмажуємо картоплю вдруге ще 3-4 хвилини.

a09a3d0bd1d980804bb41c237db5fc07

Крок 8. Промакуємо надлишки жиру серветками, солимо та перемішуємо.

Крок 9. Подаємо до столу та насолоджуємось. Смачного!

461e12c9922599282de3466297ab018e

Картопля фрі в аерогрилі

Картопля фрі в аерогрилі – це смачна і ситна страва, яку можна подати до столу як закуску, доповнивши соусом або кетчупом, а можна поєднувати з будь-якою гарячою стравою з червоного м’яса, птахи чи риби. І який би варіант не припав вам до душі, буде смачно в будь-якому випадку!

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 800 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Приправи – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену та промиту картоплю ріжемо соломкою середньої товщини, поміщаємо в ємність з холодною водою і через 10-15 хвилин насухо промакуємо паперовими рушниками.

f2c74fc064f6bd018c83ec221091c416

Крок 2. У мисці посипаємо овоч спеціями – добре перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин для просочення. Далі, збризкуємо олією і ще раз помішуємо.

3bff4e2eb2e99ab0d3265cfbcaf3a4d1

Крок 3. Висипаємо картоплю на ґрати аерогрилю (середній рівень) та готуємо 15 хвилин при температурі 230-250 градусів. Потім закуску перемішуємо та запікаємо ще близько 15-20 хвилин до утворення характерної скоринки.

26a24a5b46a6cb6d1505cdd07d5b57b9

Крок 4. Гарячу картоплю фрі солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

eb0834f3543ecc734a2d4799461c3e30

Крок 5. Висипаємо апетитну страву в піалу і приступаємо до дегустації. Смачного!

Швидкий спосіб приготування картоплі фрі у мікрохвильовій печі

Швидкий спосіб приготування картоплі фрі в мікрохвильовій печі повинен знати кожен любитель кулінарії, тому що цей рецепт завжди прийде вам на допомогу в ті моменти, коли за лічені хвилини потрібно нагодувати сім’ю чимось смачним, ароматним та гарячим.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Картопля – 250 гр.
  • Олія рослинна – 1 ч.л.
  • Паприка солодка мелена – 2 щіпки.
  • Куркума – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Спеції для картоплі – 2 щіпки.
  • Сіль – до смаку.
  • Кетчуп – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу велику картоплю очищаємо від шкірки і добре промиваємо під струменем води.

fb52c69afedd5a46d1947a061804460e

Крок 2. Ріжемо досить великою соломкою приблизно однакового розміру.

becd702b1197e15fb394b94240a7620b

Крок 3. Промиваємо у кількох водах.

e1cef5f5634124de1ee6f0b04e9d924d

Крок 4. Обсушуємо тканинним рушником, а потім висипаємо на паперові – даємо полежати близько 5 хвилин.

6a81414dd3b2afe821ab1f1f8578d02a

Крок 5. Висипаємо овоч у тарілку з високими бортиками, приправляємо та солимо, також збризкуємо олією.

42b6b056671764f74efe007c00ccd772

Крок 6. Старанно перемішуємо до рівномірного розподілу.

7e59599370767d757c0e3498a01d0608

Крок 7. Соломку розкладаємо на скляній тарілці мікрохвильової печі в один шар.

7e73a7241d33ca1e3fb88bba6d973985

Крок 8. Готуємо при максимальній потужності протягом 10 хвилин, перевертаємо та чекаємо ще 4 хвилини.

9721ea1f3cdbdd275da6952136feeedf

Крок 9. Золотисту картоплю подаємо у поєднанні з кетчупом. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

5c8dfee3b22cc0a2d7fb27d51d87d3c4

Як приготувати картоплю фрі в мікрохвильовій печі

Як приготувати картоплю фрі у мікрохвильовій печі так, щоб вона нічим не відрізнялася від тієї, що нам пропонують у закладах громадського харчування? Для цього нам знадобиться безпосередньо сам овоч, трохи олії та різноманітні ароматні спеції, які посилять смак.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Паприка солодка мелена – ½ ч.л.
  • Приправа для картоплі – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Бульби очищаємо та промиваємо.

441dd100d68112d80d6db6231a5a8394

Крок 2. Нарізаємо так, як показано на фото.

0134871201413c95621b1af14d4ef8b2

Крок 3. Замочуємо бруски у холодній воді на 6-7 хвилин, потім ще раз обполіскуємо.

616a0944f141eee07358a578a472d87c

Крок 4. Промакуємо паперовими рушниками та даємо трохи полежати.

07df56ae8e0e066ba6b0684d719776ee

Крок 5. Картоплю солимо, посипаємо приправами і збризкуємо олією – перемішуємо і залишаємо для просочення на 5 хвилин.

5629bc8c83c8684353faf1757d7540ea

Крок 6. Розкладаємо картоплю на скляному піддоні печі НВЧ і запікаємо при високій потужності 4-5 хвилин, потім перевертаємо і готуємо ще по одній хвилині доти, доки не з’явиться апетитна скоринка.

66139faa8feae7850b7722dec5ead753

Крок 7. Сервіруємо та подаємо. Смачного!

8ae6c292f00b4f6352647af65a8a899f

Картопля фрі без олії в духовці

Картопля фрі без олії в духовці – це страва, яка ідеально підійде для тих, хто не може відмовитись від шкідливої їжі, але в той же час намагається стежити за своїм харчуванням і фігурою. І незважаючи на те, що традиційно така картопля готується у фритюрі, ми її запечемо і отримаємо не менш апетитну страву.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Трави прованські – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір згідно списку.

f5af17c31d827a4489fef19498e8a10a

Крок 2. Озброюємося овочечисткою та видаляємо шкірку з овочів.

206f5571980e560496219d67654d20ef

Крок 3. Картоплю обполіскуємо і ріжемо соломкою однакової товщини.

14bde4a7daf0436b832485253e9201ee

Крок 4. Ретельно промиваємо скибочки та висипаємо на лляний рушник, залишаємо до висихання.

d998b69fd392fe7f3feb6a8cb938b152

Крок 5. Відправляємо нарізку в глибоку чашу і присипаємо ароматними травами і сіллю – добре перемішуємо.

1a1cbb1c72d80de86126c1f291b84719

Крок 6. Розкладаємо соломку в один шар на пергаменті у формі для запікання.

1bc6f6bf1ee7989944bcf8021a47fc48

Крок 7. Перші 10 хвилин запікаємо при температурі 160 градусів на пергаменті.

4895b7d4863d3fd5053b0e68619e68fd

Крок 8. Далі, прибираємо папір, перемішуємо та повертаємо в духовку ще на 20-30 хвилин.

a69f701cf69999c47ec98e30c0003527

Крок 9. Рум’яну картоплю подаємо до столу разом із улюбленими соусами та насолоджуємося. Смачного!

ff24d24867048fd0822cb407a9916011

Як зробити картоплю фрі вдома, без фритюрниці

Як зробити картоплю фрі вдома, без фритюрниці? Цей агрегат можна легко замінити товстостінним сотейником або сковородою, в якій ви впевнені. Технологія приготування в будь-якому випадку зберігається, тому що олію можна розігріти в будь-якому вогнетривкому посуді.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Картопля велика – 2-3 шт.
  • Олія соняшникова – 150-200 мл.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування чистимо та ретельно промиваємо картоплю.

3763b1af043dd90eaf804e6736f84a91

Крок 2. Нарізаємо бульби соломкою зі сторонами близько одного сантиметра.

193ab9c415224cf7654cbd3fbd9f16a9

Крок 3. Щоб позбавитися надлишків крохмалю, заливаємо бруски холодною водою і даємо постояти 20 хвилин.

f221adf356a61b7409c543afd71f6b8c

Крок 4. Потім картоплю обполіскуємо і розділимо на рушник, чекаємо, поки обсохне.

4650249133345aaae75b11b5014868db

Крок 5. Розігріваємо олію і закидаємо жменю нарізки.

ee33177f72d0644a383731fc12e95143

Крок 6. Готуємо близько 6 хвилин, періодично помішуючи шумівкою.

c9d25ae333f5a7a250d075cfd037d62b

Крок 7. Гарячу закуску промакуємо паперовими рушниками та присипаємо сіллю. Знімаємо пробу. Готуйте та отримуйте задоволення!

50f5f6e87e38691231ac625f027e4eb4

Картопля фрі з паприкою в духовці

Картопля фрі з паприкою в духовці приємно здивує вас своїм пряним та насиченим смаком, який не схожий ні на що інше! Перед золотистими брусочками картоплі неможливо встояти, тому рекомендуємо вам запікати таку закуску якомога більше!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4-5 шт.
  • Паприка солодка мелена – 1 ст.
  • Сіль – 1 ст.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Почищену картоплю обполіскуємо під водою, нарізаємо соломкою і ще раз промиваємо. Обсушуємо будь-яким зручним способом.

2518e0cf1870f430c6e1dd513ccf97f0

Крок 2. Очищаємо зубки часнику і пропускаємо через прес, з’єднуємо з паприкою, сіллю та олією.

c8568e0fbf5fddbf5d0398be6d18518f

Крок 3. Змішуємо підготовлену заправку із овочевими брусочками.

7646ef9392638043052a4f373702cd96

Крок 4. Розкладаємо скибочки на деку і запікаємо протягом 20 хвилин при 200 градусах.

9a4cb1e57f313f03dcf6e248f839acea

Крок 5. Ароматну закуску перекладаємо на тарілку сервіровки і приступаємо до трапези. Смачного!

3fd97c3ea2f2235ff38324f767a11209

Як швидко приготувати заморожену картоплю фрі

Як швидко приготувати заморожену картоплю фрі? Якщо у вашій морозильній камері завалявся пакет із вже почищеною та нарізаною картоплею, то це не привід побалувати себе рум’яними брусочками із сіллю, які стануть вам ідеальною закускою до пінного чи ситним гарніром.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Картопля фрі заморожена – 300 гр.
  • Олія рослинна – 300 мл.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо упаковку картоплі з морозильної камери, розкриваємо та висипаємо вміст у глибоку ємність.

56297b56cd2ab568bb9a1019316487a1

Крок 2. У товстостінну сковорідку наливаємо 300 мілілітрів олії, доводимо до кипіння на помірному полум’ї.

4f22f0b5d207726e1d0ef1848702e820

Крок 3. Відправляємо в олію 1-2 жмені картоплі та смажимо при частому помішуванні від 6 до 8 хвилин.

17bf27b031dd1efb4d0226e156702fa0

Крок 4. Ароматні скибочки солимо і доповнюємо меленим перцем, а також улюбленими спеціями.

460662abd522559d4deb8f7267b16703

Крок 5. Смачного!

b8699e0cc0b2a348fd595573fbff54ec

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал