Груші на зиму – 9 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

18904b04ab354f794ac71ba9fe67eebd

Груші на зиму — це приголомшливі заготовки, які урізноманітнюють ваш раціон і додадуть йому яскравості. У добірці зібрані різні варіанти, як переробити смачні і соковиті фрукти. Всі закатки виходять дуже апетитними і готуються максимально просто. Користуйтеся рецептами влітку, щоб скрасити похмурі дні взимку.

Варення з груш на зиму – простий рецепт

Варення з груш на зиму – простий рецепт, який не доставить складнощів в процесі приготування. Грушеве ласощі підходить для начинки домашньої випічки, а також в якості частування до чаю. Густе варення з приємною кислинкою готується елементарно, а виходить надзвичайно смачним. Сам-то до сирних запіканка і пишним сирникам.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1 кг.
  • Окріп – 200 мл.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідні інгредієнти.

4250b31a7b9ada61724c50f9091ce863

Крок 2. Ретельно промиваємо груші.

32c7bca4a6f1d9fe7a618994942c4e4c

Крок 3. Фрукти звільняємо від серцевини і нарізаємо скибочками прийнятного розміру.

13b69a150610bc740e6a4a7683e67032

Крок 4. Лимон обдаємо окропом, обсушуємо. Тонко нарізавши, виймаємо кісточки.

680f729088e7e6fc03b7911c176e478b

Крок 5. Лимонні скибочки складаємо в вогнетривку посуд, заливаємо попередньо підготовленим окропом. Варимо кілька хвилин.

1d756420a0029a869b8379be15863eb6

Крок 6. Рідину проціджуємо від цитрусових фруктів, кладемо в неї цукор і варимо сироп, довівши до кипіння.

6654d86875223d97fdbf4b997919efcb

Крок 7. Киплячий сироп знімаємо з вогню, в нього вивантажуємо фрукти і залишаємо на годину.

81a28a78d263cf251963ba8061bb8f59

Крок 8. Тим часом ретельно вимиваємо баночки і проколюємо в мікрохвильовці при максимальній потужності.

0b643963079fb8d7895c493a872f03fb

Крок 9. Посуд з фруктами розміщуємо на конфорці, після закипання зменшуємо нагрів і варимо до прозорості часточок. Приблизно знадобиться 1 годину.

f8a9edaee1e0e6c6801d013571dda25b

Крок 10. Стерильні баночки наповнюємо гарячим грушевим ласощами. Закручуємо стерильними кришками. Охолонувші заготовки прибираємо на зберігання.

6b44d107d7653442f81e19888200e963

Крок 11. Насолоджуємося апетитним частуванням. Смачного!

4ca9305de919ad0868b369d3238079b0

Повидло з груш в домашніх умовах

Повидло з груш в домашніх умовах – чудова заготівля, яка підходить для пісочних і дріжджових пирогів, а також іншої випічки. З простим, але тривалим приготуванням впорається навіть починаюча господиня. Ароматну грушеву смакоту готують з стиглих груш. Для повидла підходять і опалі плоди.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для грушевого повидла. Промиваємо груші і витираємо насухо.

06bdb17e00496f3bf22d32c1ddac070b

Крок 2. Фрукти ділимо на сегменти, вирізаючи нутрощі і вади. Складаємо в чашу блендера. Перебиваємо до однорідності.

a36c43695f5a77a039ad6965b812734e

Крок 3. Грушеве пюре вивантажуємо в товстостінну каструлю.

77e8908ef329fb4b2ab1a925d3cdcc6d

Крок 4. Здобрюємо цукром. Розмішавши, встановлюємо на конфорку з мінімальним нагріванням.

84630474563e974b46c43069b940a89c

Крок 5. Помішуючи, доводимо до кипіння. Зрідка помішуючи, варимо 1,5 години до загустіння.

dfe3b39a9647afa70b17945dabcf3b89

Крок 6. В окремій каструлі кип’ятимо воду, опускаємо кришки, зверху розміщуємо решітку і прогріваємо вимиті банки. Простерилізувавши 10 хвилин, дістаємо на рушник і даємо їм обсохнути.

d71a6835f95c6a80ab2fe6f8c374b65e

Крок 7. Сухі банки наповнюємо киплячим грушевим повидлом.

5a025204b19f9f205f526d088e97b099

Крок 8. Закупорюємо стерильними кришками. Закутавши в ковдру, залишаємо охолоджуватися.

aa91bd0ffcedce38c5721b4dd5c17c4f

Крок 9. Ароматне повидло зберігаємо в коморі. Використовуємо ласощі на розсуд. Смачного!

b315b5edccd274cc2cab07164a5c6a13

Заготівля пюре з груш

Заготівля пюре з груш виходить неймовірно апетитною. Грушеве пюре – відмінний спосіб переробки стиглих опалих плодів. Цікавий процес під силу навіть недосвідченим кулінарам. Духмяне пюре використовують для начинки або їдять зі свіжозавареним чаєм.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 1,3 кг.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 0,5 ч.л.
  • Вода – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Зваживши інгредієнти, переходимо до заготівлі грушевого пюре.

Крок 2. Стиглі соковиті плоди промиваємо, витираємо і обрізаємо кінчики. При необхідності видаляємо вади.

ed64b6a948c16117dc02e230456e2f10

Крок 3. Фрукти ділимо на часточки, вирізаючи серцевину. Очищена маса – 1 кілограм.

Крок 4. Дольки перекладаємо в казан. Додаємо воду і проварюємо 10 хвилин, не забуваючи помішувати. Зменшивши нагрів і прикривши, тушкуємо до м’якості.

2d6f136b32d7e607f9008e8e24002fb7

Крок 5. Знадобиться приблизно півгодини.

Крок 6. Пробиваємо груші блендером.

c04407135cee38746f7a09368a0b2edd

Крок 7. До однорідної маси додаємо лимонку і цукор. Розмішавши, кип’ятимо 7 хвилин.

Крок 8. У ємність занурюємо банки і кришки, вимиваємо за допомогою губки. Ополіскуємо під краном.

4eed8a5be38393495ce387c8bce6d770

Крок 9. Набравши в каструлю воду, кладемо в неї промиті кришки. Встановлюємо решітку і розміщуємо банки. Стерилізуємо на помірному вогні 20 хвилин.

Крок 10. Після стерилізації даємо обсохнути банкам і кришкам.

255d1bc15f335d2fe7b8c70626ed3750

Крок 11. Стерильні ємності заповнюємо грушевим пюре.

Крок 12. Закручуємо гвинтовими кришками. Остуджуємо під рушником в перевернутому стані.

f93e1091466b4f31761dbc9ed7c9f1bf

Крок 13. Переносимо в підвал і зберігаємо до зими.

Крок 14. Використовуємо за призначенням. Смачного!

6a312d8043b0c6531af6e56f2df301f4

Груші в сиропі на зиму

Груші в сиропі на зиму займуть не більше півгодини. З рецептом впорається навіть дитина. Груші без тривалої термічної обробки зберігають максимум корисних властивостей. Смачна заготівля виходить схожою на консервовані фрукти, які використовують для приготування тортів.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

На півлітрову банку:

  • Груші невеликі – 8-10 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Кориця молота – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для апетитного закатки.

4acc68a70ed79e759a2fd1661ba264b5

Крок 2. Маленькі плоди добре промиваємо.

1c9ec8041c443eca37abc863b3661d9f

Крок 3. Фрукти ділимо навпіл, видаливши хвостики.

ed2af4d50235b6442910ecdab8eb7555

Крок 4. Ложкою виймаємо насіннєву коробку. Кладемо оброблені груші в розчин з холодної води і лимонки. Вода повинна бути кислуватою.

630ab676a0fbf4786df86f55b26c879e

Крок 5. Попередньо промиваємо і проколюємо невеликі баночки. Заповнюємо їх грушами, укладаючи зрізом вниз.

0b8f80d2f8f1c4852b5df9994dbd84b6

Крок 6. Заливаємо фрукти крутим окропом. Витримуємо під кришкою 5 хвилин.

975bed500595023c4fc40ebcc1763aa1

Крок 7. Виливаємо рідина в каструльку, цукримо.

6f975619eac5d7b5eee0a41ab1516148

Крок 8. Здобрюємо корицею. Кип’ятимо сироп.

b1a6df82eec71a208fecf9c21efd0bb8

Крок 9. Киплячою заливкою заливаємо груші.

a4f2c94cce21b1af85704b27bff13ddd

Крок 10. Щільно закриваємо баночки і охолоджуємо.

3972fcae6dc54f3cb5a6479e95c7b042

Крок 11. Зберігаємо в коморі. Смачного!

f31ffefd5b465698aa12c79d1988c1fd

Груші у власному соку на зиму

Груші у власному соку на зиму ідеально підходять для прошарку бісквітних тортів. Солодкоїжки просто обожнюють грушеву ароматну заготівлю і готові їсти її просто так. Приготована заготовка підходить для збірки та інших десертів. Обов’язково готуйте, в магазині таке ласощі не купити!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Груші – 1,5 кг.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Лимонна кислота – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти, вибираємо стиглі щільні плоди. Груші повинні зберегти свою цілісність.

8d8393cf9c0f4628a2c767dfef350903

Крок 2. Банки і кришки замочуємо в содовому розчині і гарненько миємо за допомогою йоржика. Залишки содового розчину змиваємо під краном.

Крок 3. Готуємо окріп і закидаємо в нього кришки, на каструлю встановлюємо решітку і розміщуємо ємності шийкою вниз. Процес стерилізації займе третину години.

94c98fb61e5cb05768d37389239e8083

Крок 4. Гарячі банки і кришки остуджуємо і даємо їм обсохнути.

Крок 5. Груші ретельно промиваємо. Якщо плоди не плануємо очищати, використовуємо силіконову щітку для миття овочів.

8c9f10e6d37558469337a8568091948a

Крок 6. Зрізаємо кінчики і прибираємо шкірку економкою.

Крок 7. Розрізавши навпіл, дістаємо серцевину, а потім ріжемо на сегменти середнього розміру. У очищеному вигляді груші становлять 1 кілограм.

7c3a04abfd8fa3c424d8c37df891c0d3

Крок 8. Фрукти засипаємо лимонкою і цукром, гарненько перемішуємо.

Крок 9. Розкладаємо фруктову суміш по стерильних баночках якомога щільніше.

f0f15364d4a23f9bd477b3ce8181f9b1

Крок 10. Накривши сухими чистими кришками, поміщаємо в високу каструльку, дно якої вистелено ганчірочкою. Доливаємо теплу воду по плечики банок, закип’ятити, зменшуємо вогонь і стерилізуємо баночки півгодини.

Крок 11. Через час груші уваряться.

951817b334d3c9f379375f18cfd54695

Крок 12. Акуратно дістаємо одну ємність і розділимо її вміст по іншим баночкам, щоб вони стали повними.

Крок 13. Накривши кришками, стерилізуємо ще чверть години. Обережно дістаємо гарячі заготовки і щільно закриваємо. Закутавши, остуджуємо в перевернутому стані.

73d662c92e83f9888b6e19dfb45e35cf

Крок 14. Закрутки зберігаємо в холодильній камері.

Крок 15. Використовуємо ласощі на розсуд. Смачного!

a030b3e00faa4bded6dcf47ac8d3f295

Конфітюр з груш на зиму

Конфітюр з груш на зиму виходить неймовірно запашним і максимально апетитним. Грушеве частування їдять просто так з чаєм або використовують для збірки десертів і випічки. Для приготування ароматного конфітюра знадобиться не більше півгодини. Для рецепта застосовують стиглі соковиті плоди.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Груші очищені – 2 кг.
  • Цукор-пісок – 1 кг.
  • Пектин / Желейна суміш – 2 упаковки.
  • Кориця молота – за смаком.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Гвоздика – 2 бутона.
  • Ванільний цукор – 1 упаковка.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо всі інгредієнти, необхідні для грушевого конфітюру.

880a414233b314f423b0d4909526fb45

Крок 2. Підготовлені банки і кришки промиваємо із застосуванням харчової соди. Стерилізуємо звичним способом. Кришки проколюємо або кип’ятимо.

a52ff17f1991bf333d85332a66a44e3e

Крок 3. Промиті груші сортуємо, відбираючи половину великих примірників. Пружні великі плоди очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібними скибочками.

cb4c5f4b5c34b8904a2b890b1d37db01

Крок 4. Решта фрукти, не очищаючи від шкірки, але видаливши серцевину, нарізаємо по-більше.

2bc7fa0043b43755ca119fa79d5342fb

Крок 5. Зважуємо фрукти в очищеному вигляді і відміряємо пропорційно цукор, відповідно до інструкції на упаковці пектину.

e07c53db6023b750e37252ff195e0a12

Крок 6. Неочищені плоди складаємо в стакан блендера і подрібнюємо.

8471afa1da1a95782a6a8dd0b70910b9

Крок 7. Пюре перекладаємо в товстостінну каструлю, вивантажуємо очищені шматочки. Змішавши пектин з цукром, висипаємо до груш.

967fa3e75910f5c3070200b65596ff83

Крок 8. З вимитого лимона знімаємо цедру і кладемо в каструльку. Приправляємо прянощами і ванільним цукром.

25ccc60ae8d476858ac8b103dbc80f7e

Крок 9. Розмістивши на вогні, при постійному помішуванні чекаємо закипання. У киплячу масу засипаємо цукор і додаємо лимонний сік.

c5f4bd47243b7823e7d662ca136b9dfb

Крок 10. Після вторинного закипання варимо ласощі 3 хвилини. Відключивши нагрів, дістаємо лимонну цедру і бутончики гвоздики.

45eefa7f17ba20fd6cd9aeb5aa3b23fc

Крок 11. Духмяний конфітюр розділимо по стерильних ємностей і закручуємо кришками. Перевернувши догори дном, залишаємо на 5 хвилин. Повертаємо в звичайне положення і, закутавши в ковдру, остуджуємо.

b2a071c089e04e8d7e73d9f8b8904197

Крок 12. Заготовки прибираємо на зберігання, а взимку дістаємо, відкорковуємо баночку і мастимо на свіжу булочку. Смачного!

69a1df39521eb7cfedfb93b3011402c8

Заготівля грушевого джему на зиму

Заготівля грушевого джему на зиму знайома багатьом. Кожна господиня готує солодкість по-своєму. Я пропоную скористатися моїм рецептом, який ніколи мене не підводив. Густе запашне частування підходить до млинчиків і оладками, сирникам і запіканкам. Від одного тільки аромату паморочиться голова, а спробувавши, зникає дар язички.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Кориця молота – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Не відкладаючи в довгий ящик, готуємо інгредієнти для дивовижного грушевого джему.

61bea3c2d00c349aafc89f2ccc551108

Крок 2. Ретельно промивши фрукти, очищаємо плоди від шкірки і нутрощів. Ділимо на зручні частини.

ce106551cfcd47f9e219d33ffa8d3854

Крок 3. Очищені плоди складаємо в чашу подрібнювача.

2d64a65ebe5e7281bd1a60f816e1a04f

Крок 4. Пробиваємо фрукти до стану пюре.

5459ec4821d4f307cbcfa85b6516c80f

Крок 5. Масу перекладаємо в товстостінну каструлю. Кладемо цукор і ароматну корицю.

ba37b24768d765fb0181133b7e0dbb1a

Крок 6. Добре розмішавши, встановлюємо на плиті. Після закипання зменшуємо нагрів і проварюємо півгодини.

65fb95216bb223681f2a99325c8b2b8b

Крок 7. Гарячу масу знімаємо з вогню і акуратно перебиваємо погружним приладом.

f906ac670a15ff45548c156b3bf48832

Крок 8. У зручну каструлю наливаємо воду і ставимо кип’ятити. Тим часом добре промиваємо баночки і кришки. У окріп закидаємо кришки, ставимо решітку і встановлюємо на неї ємності дном вгору. Стерилізуємо 15 хвилин. Стерильні банки і кришки охолоджуємо і даємо предметів просохнути.

34c9bca799cce39aa6d806488abf227b

Крок 9. Гарячим джемом наповнюємо ємності і міцно закручуємо. Накриваємо пледом і чекаємо повного охолодження. Після переміщаємо в комору.

4ade9081a0574ac646a95cec68e575f6

Крок 10. Грушеві ласощі подаємо до чаю. Смачного!

037c48d64c252a2f6ec7864deb0505bc

Варення з груш часточками

Варення з груш часточками виходить неймовірно апетитним. Бурштинове частування виглядає дуже привабливо. Дольки добре тримають форму і своїм ароматом ваблять ласунів. Для приготування застосовують тільки пружні фрукти з щільною текстурою. Грушеве варення підходить в якості начинки для пирогів і ласощі до чаю.

Час готування – 24 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Груші очищені – 1,2 кг.
  • Цукор-пісок – 1,2 кг.
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для грушевого ласощі. Банки і кришки ретельно вимиваємо, використовуючи харчову соду. Прокалюємо в духовій шафі або мікрохвильовці.

Крок 2. Змішавши цукор з водою, готуємо сироп.

bba9a772e870e8c213af52df7a0c5744

Крок 3. Тим часом грунтовно вимиваємо груші, витираємо і зчищаємо з них шкірку. Для зручності використовуємо економку.

Крок 4. Ділимо плоди на сегменти.

ee5ab96f03178145e4bbdda5504f43e4

Крок 5. Видаляємо серцевину.

Крок 6. Таким чином, обробляємо всі груші. Плоди в очищеному вигляді становлять 1 кілограм 200 грамів.

aa11cf82a9b175c4e12d2ea2eb6afe99

Крок 7. Тепер четвертинки ріжемо скибочками товщиною не більше 4-х міліметрів.

Крок 8. Часточки вивантажуємо в товстостінну каструлю.

3f23baeb3aa3e7df6452113cee02e2b4

Крок 9. До цього часу сироп вже готовий.

Крок 10. Акуратно заливаємо грушеві часточки киплячим сиропом.

7c1df83cbb96c678fab92e5e36a3d56b

Крок 11. Настоюємо 3 години.

Крок 12. Через час каструльку поміщаємо на вогонь. Закип’ятив, тушкуємо 8 хвилин і відключаємо нагрів. Даємо охолонути.

d953fb805bb57abbe05ea7bf7a2620c7

Крок 13. Розмістивши на вогні, повторюємо всі дії.

Крок 14. Остудивши повністю, розміщуємо на вогні і знову проварюємо 8 хвилин.

16fe6aacf26548d01d7578e032a76c83

Крок 15. Після повного охолодження ставимо на плиту і після появи бульбашок відварюємо приблизно годину.

Крок 16. Гарячою масою наповнюємо стерилізовані баночки.

22ea65f6f30995a2da469cd8ce0cb917

Крок 17. Закриваємо сухими чистими кришками.

Крок 18. Закриваємо за допомогою ключа.

5faed190ee3bbb1c0ce6bdf09624c77c

Крок 19. Охолодивши закрутки під ковдрою, прибираємо їх в комору.

Крок 20. Бурштинове ласощі подаємо з чаєм.

1df289902d934ad769c1cd53a2feed6d

Крок 21. Прозорі грушеві часточки добре тримають форму і тануть в роті.

Крок 22. Смачного!

14d2ca38d5461755962c579aa12a35c2

Мариновані груші на зиму

Мариновані груші на зиму – відмінна закуска. Якщо ви любитель розносолів і мочених частувань, цей рецепт для вас. Закуска виходить хрусткою і соковитою. Для страви вибирають міцні щільні плоди, опадиші тут не підійдуть. Незвичайне пахуче частування здивує кожного без винятків.

Час готування – 5 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 240 гр.
  • Вода – 900 мл.
  • Сіль – 1 ст.л. без гірки.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тверді плоди без вад і прянощі.

1aebd636eb37ce2ab93a2f17ef4f0770

Крок 2. У очищеній воді розбовтуємо сіль і цукримо.

6ce1495414bde06760a60cf875251262

Крок 3. Довівши до кипіння, проварюємо пару хвилин, щоб все крупинки розчинилися. Виливаємо оцтову кислоту і розмішуємо. Довівши до кипіння, прибираємо з вогню і злегка охолоджуємо.

Крок 4. Фрукти добре промиваємо, ріжемо на 4 частини, не забуваючи вирізати насіннєву коробку. Хвостики не обрізаємо.

02c531a8045203fa97625f669a1bbe76

Крок 5. Груші кладемо в розсіл і витримуємо 3 години.

744cebb7d0738e27a8d3a9d593adb7f2

Крок 6. Попередньо промиваємо ємності для консервації, застосувавши харчову соду або миючий засіб, споліскуємо в чистій воді. Прокалюємо банки в духовці або прогріваємо над парою. Кришки обдаємо крутим окропом. Кладемо в баночки лаврушку і інші прянощі.

f2554f8c80f8ebfb82ca24b2c2f21bfb

Крок 7. Ємність з грушами нагріваємо до утворення дрібних бульбашок і вимикаємо плиту.

b2de79a9e28d80920ef89865970ef7ed

Крок 8. Що наситилися маринадом фрукти розділимо по баночках.

3c29bd4d326b5b64a5dbde4a477bdefb

Крок 9. Тим часом кип’ятимо заливку і гарячу розділимо по заготівлях.

e5941ada9de61d02361f78502ac61339

Крок 10. Накриваємо стерильними кришками.

Крок 11. Озброївшись ключем, закриваємо закатки.

c84838b3d974d7006710a54a10c93d2a

Крок 12. Перевернувши і укутав, залишаємо остигати.

94eab73b8d7eab26ac5c81ab4ae6e016

Крок 13. Консервацію переносимо в місце з зимовими запасами і заготівлями.

Крок 14. Пригощаємо рідних і близьких оригінальною закускою. Смачного!

f0f278ad1f0ac673a63d8e0353441209

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал