Бутерброди з червоною ікрою – 9 рецептів на святковий стіл з покроковими фото

Бутерброди з червоною ікрою — це вишукана закуска для будь-якого свята, фуршету або просто посиденьок. Необов’язково потрібен привід, щоб приготувати цю яскраву смакоту і порадувати своїх рідних і близьких. Бутерброди підійдуть для перекусу або сніданку.

Варіантів закуски мільйони, можна імпровізувати на ходу і експериментувати. Тільки досвідченим шляхом придумуються кулінарні шедеври. У цій збірці зібрані найпопулярніші бутерброди з ікрою. Напевно, якісь рецепти ви знаєте. Тому нагадую і сподіваюся, що добірка виявиться вам корисною!

Бутерброди з червоною ікрою, маслом і лимоном

Бутерброди з червоною ікрою, маслом і лимоном виходять неймовірно яскравими і надзвичайно апетитними. Всі інгредієнти підібрані настільки ідеально, що додавати що-небудь буде зайвим. Бутерброди – відмінна закуска для дружніх посиденьок.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Багет – 0,5 шт.
  • Червона ікра – 1 баночка.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Лимон – ¼ шт.
  • Кріп – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Багет, але можна використовувати і звичайний батон або чіабатту, наріжте скибочками. Озбройтеся спеціальним хлібним ножем, щоб шматочки залишалися рівними і красивими. Підсушіть багет на розігрітій сковороді гриль без використання масла.

Крок 2. Підсушений хлібець щедро промажте вершковим маслом.

Крок 3. Зелень кропу сполосніть і струсіть від зайвої вологи. Гілочки кропу розкладіть по змащеним хлібним шматочках.

Крок 4. Червону ікру розподіліть зверху. Ікра чудово поєднується з ароматним кропчиком.

Крок 5. Лимон сполосніть і обсушіть, наріжте кружечками. Кожен кружечок розділіть на часточки. Лимонними часточками задекоруйте бутерброди. Святкові яскраві бутерброди подавайте до столу. Подавайте апетитне частування! Пригощайте улюблених людей і насолоджуйтеся із задоволенням!

Бутерброд з червоною ікрою і авокадо

Бутерброд з червоною ікрою і авокадо – чудове частування, повз якого складно пройти. Жоден фуршет не обходиться без цієї простої, але смачною закуски. Мінімум зусиль і святкові бутерброди готові. Яскраво, смачно і ситно!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Червона ікра – 40 гр.
  • Сир плавлений – 80 гр.
  • Авокадо – 0,5 шт.
  • Цибуля зелена – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, візьміть продукти згідно з рецептурою.

Крок 2. Білий хліб, але можна використовувати і звичайний батон, багет або чіабатту, наріжте скибочками. Озбройтеся спеціальним хлібним ножем, щоб шматочки залишалися рівними і красивими. Скибочки хліба розріжте по діагоналі і промажте плавленим сиром.

Крок 3. Стигле авокадо вимийте і обсушіть, розріжте навпіл, попередньо видаливши кісточку. Другу половинку збережіть для салату або інший закуски. Половинку авокадо наріжте скибочками і викладіть на одну сторону кожного бутерброда.

Крок 4. Червону ікру розподіліть по порожньому місцю.

Крок 5. Зелений цибулька сполосніть і струсіть від зайвої вологи. Наріжте тонкими пір’ячками і задекоруйте бутерброди. Яскраві і ошатні бутерброди подавайте до столу і кличте гостей. Смачного!

Бутерброди з червоною рибою і ікрою

Бутерброди з червоною рибою і ікрою – дивовижна закуска, діамант на вашому святковому святі. Любителі морепродуктів не пройдуть повз апетитних бутербродів. Таку закуску я часто готую на велику компанію. Швидко, просто і легко, а головне – надзвичайно смачно!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Батон – 2 скибочки.
  • Червона ікра – 60 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Лосось слабосолоний – 60 гр.
  • Огірки – 0,5 шт.
  • Петрушка – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Батон, але можна використовувати і багет, білий хліб або чіабатту, наріжте скибочками за допомогою спеціального хлібного ножа, щоб шматочки залишалися рівними і красивими.

Крок 2. Розігріти сковорідку і підрум’яньте хлібні шматочки без масла.

Крок 3. Хрусткий хлібець тонко промажте вершковим маслом.

Крок 4. Візьміть слабосолоний лосось. Наріжте його скибочками. Огірочок сполосніть і просушіть, за допомогою фігурного ножа наріжте смужками. Зелень сполосніть і струсіть від зайвої вологи.

Крок 5. На змащений батон, на одну сторону, покладіть рибні шматочки. Поруч викладіть шматочки огірочки. Червону ікру розподіліть по порожньому місцю. З гілочки петрушки обірвіть листочки і задекоруйте ними бутерброди. Кличте гостей і подавайте апетитне частування! Смачного!

Святкові бутерброди з червоною ікрою з яйцем

Святкові бутерброди з червоною ікрою і яйцем виходять мега апетитними. А щоб їх приготувати потрібно мінімум зусиль і часу. Жодне сімейне свято не обходиться без цього кулінарного шедевра. Готуйте і насолоджуйтеся апетитною смакотою!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Батон білий – 5 скибочок.
  • Червона ікра – 100 гр.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Сир «Рікотта» – 70 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть всі продукти для дивовижної закуски. Батон, але можна використовувати і звичайний білий хліб, багет або чіабатту, наріжте скибочками. Озбройтеся спеціальним хлібним ножем, щоб шматочки залишалися рівними і не кришилися.

Крок 2. Сир « Рікотта » складіть в мисочку і розімніть вилочкою.

Крок 3. Курячі яйця зваріть круто, охолодіть, очистіть від шкаралупи і подрібніть на терці. Плавлений сирок типу « Дружба » або « Орбіта » теж подрібніть за допомогою терки. Підготовлені інгредієнти з’єднайте в мисочці. Підсоліть при необхідності.

Крок 4. Зелень кропу сполосніть, струсіть від зайвої вологи, порубати ножем і додайте до сирно-яєчної маси. Розмішайте до однорідної консистенції.

Крок 5. Кожен скибочку щедро промажте приготовленої масою.

Крок 6. Червону ікру розподіліть зверху по змащеному хлібця.

Крок 7. Яскраві і апетитні бутерброди подавайте до столу.

Крок 8. Почніть свого ранку з ошатних бутербродів і перетворите звичайний день в свято!

Крок 9. Кличте домашніх до сніданку і подавайте апетитне частування! Їжте смачно. Смачного!

Бутерброди з огірком і червоною ікрою

Бутерброди з огірком і червоною ікрою – ну це класика! Так подумала і я, проте прочитавши уважно рецепт, здивувалася, що в списку інгредієнтів роблять шпроти? В результаті ризикнула, спробувала і не помилилася. Шпроти надають копчену родзинку. Ошатна закуска прикрасить будь-які застілля і не займе багато часу на своє виконання.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Батон білий – 6 скибочок.
  • Червона ікра – 50 гр.
  • Шпроти в маслі – 50 гр.
  • Сир вершковий – 200 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Кунжут чорний – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть продукти згідно з рецептурою. Огірочок і зелень сполосніть і обтрусіть від зайвої вологи. Батон, але можна використовувати і звичайний білий хліб, багет або чіабатту, наріжте скибочками. Візьміть спеціальний хлібний ніж, щоб шматочки залишалися рівними і красивими.

Крок 2. Хліб підсушіть на розігрітій сковороді гриль.

Крок 3. Кожен скибочку щедро промажте вершковим сиром.

Крок 4. Підготовлений огірочок наріжте кружечками і просто покладіть на змащений батон.

Крок 5. Зверху викладіть рибку.

Крок 6. Червону ікру розподіліть по порожньому місцю.

Крок 7. З гілочки петрушки обірвіть листочки і задекоруйте ними бутерброди і присипте чорним кунжутом.

Крок 8. Нарядні бутерброди подавайте до столу.

Крок 9. Ваші гості будуть в захваті. Кличте гостей і подавайте апетитне частування! Смачного!

Бутерброди з плавленим сиром і ікрою

Бутерброди з плавленим сиром і ікрою максимально прості в приготуванні. За лічені хвилини звичайні інгредієнти перетворюються в яскраву і красиву закуску, яку хочеться з’їсти, тільки подивившись. Виглядають бутерброди шикарно і просто дивовижно!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Хліб житньо-пшеничний – 3 скибочки.
  • Червона ікра – 140 гр.
  • Сир плавлений – 80 гр.
  • Кріп – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручності складіть інгредієнти за списком в одному місці. Покропну зелень сполосніть і струсіть від зайвої вологи.

Крок 2. Візьміть сірий хліб, підійде і білий або звичайний батон. За допомогою ножа або спеціальної вирубки виріжте сердечка.

Крок 3. Підготовлений кріп наріжте ножем.

Крок 4. Кожен скибочку зверху і з боків щедро промажте плавленим сиром. Тут знадобиться м’який, сирок типу « Орбіта » або « Дружба » не підійде.

Крок 5. Бортики обсипте подрібненим кропом.

Крок 6. Червону ікру щедро розподіліть по порожньому місцю.

Крок 7. Багату святкову закуску подавайте до столу. Кличте гостей і отримуйте компліменти за апетитне частування! Смачного!

Бутерброди з червоною ікрою і креветками

Бутерброди з червоною ікрою і креветками виглядають настільки святково, що тільки від одного виду піднімається настрій. Яскраво, красиво і дуже смачно. Хочете здивувати гостей – приготуйте їх. Найскладніше, це зварити і очистити креветки. А взагалі робити їх дуже легко. Залучіть дітей, їм буде цікаво!

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Хліб тостовий білий – 5 скибочок.
  • Червона ікра – 80 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Креветки – 10 шт.
  • Кріп – 5 гілочок.

Для варіння креветок:

  • Вода – 500 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручності складіть інгредієнти за списком в одному місці. Візьміть тостовий білий хліб, підійде і звичайний батон.

Крок 2. У сотейник або товстостінні каструлю викладіть очищений цибуля і часник, додайте лаврушку і горошини перцю, щедро посоліть. Налийте воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте промитий кріп і заморожені креветки. Знову доведіть все разом до кипіння, вимикайте вогонь і залишайте креветки в бульйоні на 20-30 хвилин.

Крок 3. За допомогою ножа або спеціальної вирубки виріжте сердечка. Підрум’яньте сердечка на сухій розпеченій сковороді.

Крок 4. Зварені креветки остудити і очистіть від панцира і кишечника. Покропну зелень сполосніть і струсіть від зайвої вологи. Підготовлений кріп наріжте ножем.

Крок 5. Кожен скибочку зверху і з боків щедро промажте вершковим маслом. Бортики обсипте подрібненим кропом.

Крок 6. Червону ікру щедро розподіліть по порожньому місцю.

Крок 7. Задекоруйте очищеними креветками.

Крок 8. Ошатну святкову закуску подавайте до столу. Кличте домашніх і отримуйте оплески за апетитне частування! Смачного!

Святкові бутерброди з вершковим сиром і ікрою

Святкові бутерброди з вершковим сиром і ікрою – що може бути апетитніше? Обожнюю, ці бутерброди і готую на кожне свято. Просто, смачно і неймовірно красиво, а що ще потрібно для свята. Відлітають зі столу вони моментально, скільки не робіть – буде мало.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Батон білий – 200 гр.
  • Червона ікра – 50 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Семга слабосолона – 70 гр.
  • Сир вершковий – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручності складіть інгредієнти за списком в одному місці. Покропну зелень сполосніть і струсіть від зайвої вологи. Візьміть тостовий білий хліб, підійде і звичайний батон. У мене сьогодні нарізний батон. Слабосолону сьомгу наріжте кубиком.

Крок 2. Підготовлений кріп наріжте ножем.

Крок 3. З хліба спеціальної вирубкою виріжте кружечки. Якщо буде інша форма, використовуйте її.

Крок 4. Кожен скибочку з боків щедро промажте вершковим сиром, підійде і козячий м’який. Бортики обсипте подрібненим кріпом.

Крок 5. Половину кружечків зверху змастіть вершковим або м’яким козячим сиром, другу половину промажте розм’якшеним вершковим маслом. Відразу складіть основи на тарілку для подачі.

Крок 6. Червону ікру щедро розподіліть по змащеним вершковим сиром кружечок, а нарізану рибку на шматочки хлібця, змащені маслом. Ошатну святкову закуску подавайте до столу. Кличте друзів і отримуйте компліменти і оплески! Смачного!

Бутерброди в тарталетках з червоною ікрою

Бутерброди в тарталетках з червоною ікрою – максимально проста і незвичайно ароматна закуска, від запаху якої течуть слинки. Тарталетки я використовую магазинні, але якщо є бажання, приготуйте їх самостійно. Я так роблю, якщо маю часом. А якщо немає – покупні теж зійдуть!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Тарталетки – 10 шт.
  • Сир плавлений вершковий – 150 гр.
  • Червона ікра – 1 баночка.
  • Яйця відварні – 4 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Маслини без кісточок – 10 шт.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Часниковий зубчик почистіть і подрібніть улюбленим методом. Перекладіть в ємність.

Крок 2. Плавлений сирок типу « Орбіта » або « Дружба » подрібніть на терці і складіть до часнику.

Крок 3. Маслини без кісточок поріжте кільцями.

Крок 4. Курячі яйця зваріть круто в підсоленій воді, охолодіть і подрібніть теркою. Перекладіть до подрібненого часнику з сиром.

Крок 5. Відкоркуйте банку червоною ікри.

Крок 6. Візьміть готові тарталетки, я вважаю за краще з пісочного тіста, вони добре тримають форму і не розмокають на відміну від вафельних заготовок.

Крок 7. Начинку з сирка, яєць і часнику заправте майонезом і ретельно розмішайте до однорідної консистенції.

Крок 8. Тарталетки наповніть начинкою. Зверху задекоруйте червоною ікрою і кільцями маслин. Запрошуйте улюблених людей до столу, пригощайте яскравою закускою і отримуйте насолоду!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал